Rimmel: Το δώρο σας από το Λονδίνο (και άλλα…)

Rimmel-London-1

 

 

Τις προάλλες που έκανα τον διαγωνισμό στο facebook για τη νέα μάσκαρα Rimmel, Scandal Eyes Rockin’ Curves. που έφερα από το Λονδίνο (δυο έφερα, βέβαια..) έγραψα, ότι είναι κρίμα, μια τόσο καλή μάρκα να μην έχει βρει τον δρόμο της για την Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, διότι για πιο παλιά, δεν γνωρίζω.

 

 

Αυτό που γνωρίζω όμως, είναι ότι η Rimmel, εκτός από Νο 1 μάρκα σε πωλήσεις στην Αγγλία, είναι και η παλαιότερη, αφού πηγαίνει πίσω στο 1824, όταν ένας έφηβος με το όνομα Eugene Rimmel, ανέλαβε τη θέση του μαθητευόμενου, στο αρωματοπωλείο του πατέρα του, στο Λονδίνο. Μόλις 24 ετών και πλέον έξοχος αρωματοποιός και ο ίδιος, άνοιξε τη ναυαρχίδα κατάστημα, στην Regent Street. Μετά το θάνατό του το 1887, την επιχείρηση, η οποία όλο και μεγάλωνε, ανέλαβαν οι δυο γιοί του.

 

 

Αυτό που επίσης ξέρω για την Rimmel, είναι ότι ήταν από τις πρώτες μάρκες που έδωσαν μεγάλη προτεραιότητα στο μακιγιάζ των ματιών (μολύβια ματιών και μάσκαρα) και μάλιστα πιο παλιά όταν μια γυναίκα ήθελε να βάψει τα μάτια της έλεγε «θα βάλω ρίμελ» (αυτό το έχω ακούσει η ίδια με τα αυτιά μου, από την 78χρονη κοκέτα θεία μου, η οποία έχει πει κάποια στιγμή μπροστά μου «Εγώ πάντως ρίμελ δεν φόραγα. Πρόσεχα την επιδερμίδα μου, ένα κραγιόν και τίποτα άλλο». Δηλαδή όπως και η Hoover (το hoοvering– δηλαδή «κάνω ηλεκτρική σκούπα» – έχει περάσει εδώ και χρόνια σαν ρήμα στα Αγγλικά λεξικά, από την μάρκα Hoover)  έτσι και η Rimmel είχε συνδέσει το όνομα της με το μακιγιάζ των ματιών. Kαι για να ολοκληρώνω με τα ιστορικά, αρκεί να σας πω ότι σε πολλές γλώσσες του κόσμου, η λέξη rimmel, σημαίνει μάσκαρα!

 

 

rimmel-1-open

 

 

Η Rimmel στο πέρασμα των ετών άλλαξε πολλά χέρια, αυτή τη στιγμή, είναι μέρος του κολοσσού Coty Inc, πωλείται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου και όπως είπα και παραπάνω, εξακολουθεί και είναι η Νο 1 μάρκα σε πωλήσεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μάρκα είναι η επιτομή του London cool, edgy, witty και streetwise και σαν πρόσωπα στις καμπάνιες της έχουν κατά καιρούς υπάρξει η Zooey Deschanel, η Georgia May Jagger και αυτή τη στιγμή, τo πρόσωπο στις καμπάνιες είναι το απόλυτο London girl, η Kate Moss.

 

 

 

TheKateCollection_PRODUCT_03

 

 

 

Βέβαια, από την άλλη, όταν λέω «δεν υπάρχει στη χώρα μας», δεν είμαι και σίγουρη πόσο δόκιμη είναι η έκφραση, εφόσον πλέον με τη μαγεία του internet όλα είναι όπως λέω εγώ, «ένα click away» οπότε μπορούμε πλέον και εμείς να έχουμε πρόσβαση στα πάντα.

 

Που οι εποχές, που πήγαινα στο Λονδίνο και είχα ολόκληρες λίστες μαζί μου, από πράγματα που μου παράγγελλαν οι φίλες μου να τους φέρω. Έφτασα σε σημείο να πηγαίνω ας πούμε για μια εβδομάδα στο Λονδίνο και τις μισές μέρες να τις καταναλώνω από κατάστημα σε κατάστημα, για να προλάβω να τα αγοράσω όλα. Αυτό έληξε δια παντός, όταν κάποια στιγμή (η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή) ένας φίλος μου, που τότε κάναμε στενή παρέα και ο οποίος ήταν μουσικός (έπαιζε κιθάρα και ντραμς) έμαθε ότι θα πάω Λονδίνο και την επόμενη φορά που βγήκαμε, μου είπε «Βρε Τζουλάκι, μια χάρη θέλω τώρα που θα είσαι Λονδίνο».  «Πες μου, Γιώργο μου και αν περνάει από το χέρι και τον δρόμο μου, πολύ ευχαρίστως» «Να», απαντάει και βγάζει μια σελίδα που είχε κόψει από ένα περιοδικό. «Σου είναι εύκολο, να μου φέρεις αυτή την ηλεκτρική κιθάρα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα;»……… Τον κοίταξα για δυο δευτερόλεπτα και απάντησα «Γιατί βρε Γιώργο μου μόνο κιθάρα; Αφού θα είμαι που θα είμαι στο Λονδίνο, λέω να ζαλωθώ και να σου φέρω και ένα σετ ντραμς.. Ε, και τι στο καλό.. Και στις αποσκευές να μη χωράει, το πολύ- πολύ να το πάρω μέσα στην καμπίνα και να κάτσω πάνω…» Ο εγκέφαλος του, έκανε περίπου πέντε δεύτερα να καταλάβει ότι τον ειρωνευόμουν, αλλά το κατάλαβε τελικά. Εκεί έληξε και η καριέρα μου, ως επίσημη αγοράστρια, ειδών που δεν υπήρχαν στην  Ελλάδα.

 

 

Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ πια, αλλά η αλήθεια είναι ότι το καλλυντικό, θέλεις να το δοκιμάσεις πριν το παραγγείλεις από το internet εκτός και αν το έχεις ξαναδοκιμάσει, σου άρεσε, οπότε και το παίρνεις με κλειστά μάτια. Εγώ για παράδειγμα, από την αρχή τη μάσκαρα είχα βάλει στο μάτι να σας φέρω, αλλά όταν βρέθηκα στο stand της Rimmel είδα ένα tester από το κραγιόν/gloss Apocalips (απίθανο όνομα) το δοκίμασα, ξετρελάθηκα με την απόχρωση, την υφή, την σταθερότητα του και το αγόρασα την ίδια στιγμή στην απόχρωση Stellar. Αν δεν το είχα δει μπροστά μου και δεν το είχα δοκιμάσει, μπορεί και να μου ξέφευγε. (και τώρα που το σκέφτομαι, αυτό θα σας φέρω δώρο την άλλη φορά, είναι απίθανο…)

 

Τα Apocalips.  Αγόρασα το τρίτο από το τέλος. Θα έπαιρνα το προ-τελευταίο αλλά ήθελα κόκκινο μεν, αλλά κάπως πιο ανοιξιάτικο δε….

 

 

 

apocalips-rimmel

 

 

 

Η Kate με Apocalips

 

kate-apocalips

 

 

 

 

Το δώρο σας: Η μάσκαρα Rimmel Scandal Eyes Rockin’ Curves. Ξέρετε εσείς τώρα, σχολιάστε εδώ σε αυτό το post και Τετάρτη-Πέμπτη, θα ανακοινώσω τη νικήτρια.

 

 

 

 

rockin_curves_product

 

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλώς σας βρήκα και από εδώ, αγαπημένες.

 

 

 

(Αυτές τις μέρες που έλειπα έγιναν αρκετές και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Εγώ βέβαια, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ, αλλά  σε όλες παραβρέθηκε το beautyblog.gr το οποίο εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο η Ιωάννα Μανέτα και σας έχει πολλά νέα, τα οποία θα διαβάσετε εδώ μέσα, τις επόμενες μέρες.)

 

 

 

143 Σχόλια
  1. καλημέρα! πάντα καλοδεχούμενα τα δώρα!!!

  2. Καλημέρα, Τζούλια μου υπέροχο δωράκι σου!!!

  3. Πάντα μας κακομαθαίνεις με τα υπέροχα δώρα σου

  4. Καλώς όρισες Tζουλάκι! Σ’ ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που μας σκέφτηκες! Πόσο πίσω με πήγες με το rimmel… αγαπημένες εποχές!!!

  5. Πόσα like πια για το παρόν προίόν? όσα είναι αρκετά για να πει κανείς ότι ξεπερνούν τα όρια του like-ισμου! 🙂

  6. Καλημέρα…αυτά είναι δώρα…και με αυτά μας φτιάχνεις μια υπέροχη μέρα!!!!

  7. ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΖΟΥΛΙΑ!!!!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  8. την θελουμε για τελειες βλεφαριδες

  9. ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ …………ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΛΕΣ

  10. Δεν έχω κανένα προϊόν της Rimmel… μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσω και να δοκιμάσω???? 🙂
    Και περιμένω την παρσουσίαση των νέων προϊόντων!!

  11. Την έχω ακούσει κι εγώ αυτή τη φράση, πάω να βάλω ρίμελ, δεν το πιστεύω ότι δεν έκανα το συσχετισμό! χαχαχα! Για τα Apocalips έχω ακούσει τα καλύτερα, τόσο που ψήνομαι να παραγγείλω online. Μην πω για τη σειρά κραγιόν της Kate, μην πω για την πούδρα stay matte, μην πω για τα μολύβια scandaleyes, ειδικά το μπεζ για να φωτίζει το βλέμμα! Και έρχεσαι κι εσύ με τη μάσκαρα και μεγαλώνει η λίστα, κατάλαβες;;

  12. Καλώς ήρθες Τζούλια και ευχαριστούμε για το δωράκι!

  13. Welcome back ! ( αν και λίγο καθυστερημένα γιατί μια φοβερή ίωση με έχει ρίξει στο κρεβάτι μέρες τώρα …) Βρε παιδί μου , τώρα τελευταία όποια σελίδα κι αν ανοίξω , όποιο post και να διαβάσω , πάνω σε αυτή την μάρκα πέφτω ! Τυχαίο ? Δεν νομίζω . Θα την ψάξω σε κάποιο e-shop για παραγγελία .

  14. αχ και μου χει τελειώσει! ότι πρέπει είναι!

  15. Αχ, βρε Τζούλια, ποτέ δεν ξεχνάς τα κορίτσια σου! Σε ευχαριστούμε που πάντα μας σκέφτεσαι! Ομολογώ την άγνοιά μου για τη μάρκα αυτή – τόσα χρόνια είχα την εντύπωση ότι το ρίμελ είναι κάποιο προϊόν για το μακιγιάζ των ματιών (τουλάχιστον βλέπω και άλλες “ομοιοπαθούσες”, πράγμα παρήγορο)! Τι λέει το όμορφο Λονδίνο?

  16. Τι καλά!αγαπημενη Rimel!οτι εχω παρει ποτε δεν με απογοητευσε!τελεια κραγιον!

  17. ΑΑΑΑΑ θελω κι εγω οπωσδηποτε να δοκιμασω τα κραγιονακια αυτα! Εχω ακουσει τα καλυτερα κι εχω ξεσηκωθει! Σευχαριστουμε για τη μασκαρα!!!

    Φιλια πολλα

  18. Θέλω τόοοοοοσο πολύ να δοκιμάσω προϊόντα της Rimmel..! Ευχαριστούμε που πάντα μας σκέφτεσαι Τζούλια!! Φιλάκια πολλάααααα!!!

  19. Σε ευχαριστουμε για το δωρο ειναι τελειο!!! Το θελω τοσο πολυ!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.