Μακιγιάζ: Ανοιξιάτικος Αέρας Αλλαγής με 6 αγαπημένα προιόντα!

 

make-up-open

 

 

Όπως σιγά- σιγά αλλάζουμε την γκαρνταρόμπα μας (κρύβονται τα χειμωνιάτικα, βγαίνουν τα καλοκαιρινά – και κάποιες από εσάς μάλιστα, το έχετε ήδη κάνει..) κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στο μακιγιάζ μας, διότι οι ακτίνες του ήλιου, πολύ πιο έντονες αυτή την εποχή, δεν συγχωρούν λάθη.

 

Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι το less is more όσο αφορά το μακιγιάζ σας. Η Coco Chanel έλεγε, ότι πριν βγει μια γυναίκα από το σπίτι της, να ρίχνει μια τελευταία ματιά στον καθρέπτη και να αφαιρεί κάτι. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το μακιγιάζ.

 

Ναι υπάρχουν εποχές (στις γιορτές ή στην καρδιά του χειμώνα) που ο καιρός είναι αφόρητα γκρίζος και εμείς θέλουμε μακιγιάζ που να «φαίνεται» να δηλώνει την παρουσία του, να κάνει statement. Για την Ελληνική Άνοιξη όμως ξεχάστε το έντονο μακιγιάζ  και προτιμήστε ένα πιο φυσικό στυλ που σίγουρα αν γίνει σωστά, θα εντυπωσιάσει και περισσότερο.

 

Επίσης να θυμάστε το εξής: Το μοντέρνο μακιγιάζ πρέπει να αναδεικνύει τα καλύτερά σας στοιχεία, όχι να εφευρίσκει σώνει και καλά, νέα.

 

Ο πρώτος κανόνας για να πιο απαλό και φυσικό μακιγιάζ είναι να αποφεύγονται οι έντονες σκληρές γραμμές και γωνίες. Το δέρμα σας θα δείξει πιο φρέσκο με διάφανες απαλές υφές. Για να μην το παρακάνουμε λοιπόν, άθελά μας – με κάποιες από τις καθημερινές μας ρουτίνες της περασμένης πλέον σεζόν, ας δούμε πως μπορούμε να μεταλλάξουμε το μακιγιάζ μας από «πολύ» σε  όπως πρέπει.

 

Μάτια

 

Μάσκαρα

Λιγότερο ίσον καλύτερο: Η υπερβολική μάσκαρα στα βλέφαρα κάνει το 99% των γυναικών να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους. Οι βαριές βλεφαρίδες δημιουργούν σκιές κάτω από τα μάτια δίνοντας έμφαση στους μαύρους κύκλους και στις λεπτές γραμμές

Ο τρόπος εφαρμογής: Επιλέξτε μια μάσκαρα για μάκρος και όχι για πυκνότητα για να αποφύγετε τις «κολλημένες» βλεφαρίδες. Απλώστε το πολύ δύο στρώσεις στις πάνω βλεφαρίδες και μια στρώση στις κάτω. Αν οι βλεφαρίδες σας είναι λεπτές και μικρές ψάξτε για μια μάσκαρα με λεπτό βουρτσάκι, όπως πχ  η Respectissime της La Roche Posay

 

 

 

la-roche-posay-mascara_

 

 

Όμορφα Φρύδια

Μην τα παραβγάζετε!  Να βγάζετε τα φρύδια σας τόσο όσο ίσα να φαίνετε απαλά το κόκαλο των φρυδιών επιτρέποντας το φυσικό φως να φωτίζει την περιοχή. Επειδή τα φρύδια σας είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σας είναι κρίμα να τα κάνετε δυο λεπτές γραμμές.  Μην ξεχνάτε ότι οι πολύ νέες κοπέλες, έχουν από φυσικού τους πιο πυκνά φρύδια

 

Ο σωστός τρόπος:  Απευθυνθείτε σε μια ειδικό και ζητήστε γεμάτα αλλά καλοσχηματισμένα φρύδια (αν μάλιστα δεν αλλάξετε δραματικά το σχήμα σας θα σας είναι εύκολο να τα διατηρείτε και μόνες σας στο σπίτι). Όταν τα βγάζετε μόνες σας σταθείτε μακριά από τον καθρέπτη για να δείτε όλο σας το πρόσωπο. Αλλιώς θα σας φανούν πιο πυκνά από όσο είναι στην πραγματικότητα. Ακόμα καλύτερα επενδύστε στο Brow Bar της Benefit και στα μαγικά χέρια της Κατερίνας. Το έχω γράψει πολλές φορές, θα το πω άλλη μια: Εδώ και 2 χρόνια, δεν αφήνω κανέναν άλλο, να αγγίξει τα φρύδια μου.

 

Clinique Brow Shaper

 

Clinique-Shaping-Taupe-Wheat

 

Φυσική Σκιά

 

Λιγότερο ίσον καλύτερο: Η υπερβολή στην σκιά τραβάει την προσοχή στο μακιγιάζ σας, αντί στο πρόσωπό σας.

 

Η σωστή εφαρμογή: Για να έχετε απαλό αποτέλεσμα σκιάς είναι καλύτερα να προτιμήσετε μια σε διάφανη κρεμώδη φόρμουλα. Το χρώμα που θα απλωθεί θα είναι απαλό αφήνοντας το δέρμα σας να διακρίνεται. Οι σκιές σε μορφή πούδρας είναι πιο ξηρές και αν δεν προσέξετε στην εφαρμογή τους μπορεί να δείξουν βαριές. Όταν επιλέγετε χρώμα προτιμείστε μια απόχρωση ταιριαστή στα χρώματα της επιδερμίδας σας. Πάντως σε γενικές γραμμές οι nude σκιές, τόσο της μόδας φέτος,  ταιριάζουν σε όλες μας.  Πολύ σταθερές και σε όμορφες αποχρώσεις οι σκιές της Make Up For Ever

 

 

 

mufe_aqua_shadows

 

 

Απαλό Eyeliner

 

Λιγότερο ίσον καλύτερο: Το υπερβολικό eyeliner κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μικρά και “κλειστά”. Απλώνοντας λιγότερη ποσότητα και αναμειγνύοντας καλά το αποτέλεσμα είναι πιο σωστό και καθαρό. H αλήθεια είναι ότι αυτή την εποχή θα σας έλεγα να το ξεχάσετε εντελώς, αλλά ξέρω ότι πολλές δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό, οπότε:

 

Η σωστή εφαρμογή:  Χρησιμοποιείτε κρεμώδες liner αντί για το συμβατικό μαύρο μολύβι. Απλώνεται καλύτερα και δεν έχει το αποτέλεσμα μιας αφύσικης σκληρής μαύρης γραμμής. Απλώστε το κατά μήκος των πάνω βλεφαρίδων και έπειτα «μουτζουρώστε» το απαλά με ένα Q-tip. Αν προτιμάτε smoky μακιγιάζ αποφύγετε το μαύρο liner και αντίθετα επιλέξετε αποχρώσεις σε γκρι, καφέ, ή δαμασκηνί για πιο απαλό αποτέλεσμα. Στην Korres θα βρείτε κολακευτικές αποχρώσεις.

 

 

 

korres-eyeliners

 

 

Πρόσωπο / Μάγουλα

 

Φυσικό Ρουζ

 

Λιγότερο ίσον καλύτερο: Τα ρουζ που είναι πολύ έντονα, σκούρα ή υπερβολικά ματ μπορεί να βαρύνουν το πρόσωπό σας όπως και οι σκιές. Το ρουζ θα πρέπει να αντανακλά το φως και δεν θα πρέπει να είναι πιο σκούρο από ότι θα ήταν τα μαγουλά σας αν τα τσιμπούσατε.

 

Το σωστό ρουζ: Όποια και αν είναι η φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας το βασικό είναι να βρείτε ένα ρουζ σε πολύ φυσική απόχρωση που δεν θα δείξει ψεύτικο όταν το απλώσετε στα μάγουλά σας.  Απλώστε το στα μήλα μόνο του προσώπου και όχι διαγώνια προς τα ζυγωματικά

 

Ακούστε τι μου συνέβη προχθές και δεν το πίστευα, αν και νομίζω ότι αν το ακούσει επαγγελματίας make up artist θα τον πιάσει τεταρταίος πυρετός (γιατί νομίζω αυτό που έκανα δεν το λες και σωστή τεχνική, πάντως το κόλπο έπιασε..) Tο ρουζ είναι από τα προϊόντα που φοράω μεν καθημερινά, αλλά  σε 2 ώρες έχει «εξαφανιστεί» και μετά τσιμπάω τα μάγουλά μου. Το Σάββατο, έβαλα ρουζ, στις 11 το πρωί και είχε μείνει αναλλοίωτο μέχρι τις 12 τη νύχτα που έκανα καθαρισμό! Και μάλιστα όχι ψεύτικο εφέ, και καλά ότι φοράω ρουζ, αλλά ένα ροδαλό κοκκίνισμα, εντελώς φυσικό στα μάγουλα μου όλη μέρα, σαν να είχα κάνει γυμναστική ή κάτι άλλο, λίγο πιο ενδιαφέρον… Θαύμα! Θαύμα! Λοιπόν, άπλωσα πρώτα το La Roche Posay Toleriane Teint Blush No 2 Rose Dore, αλλά για κάποιο λόγο, μου φάνηκε σκούρο και θαμπό πάνω στην επιδερμίδα μου (πιο πολύ σε μπρόνζερ μου έκανε) και το αποτέλεσμα δεν ήταν φωτεινό. Μπροστά μου είχα και το υγρό Benetint της Benefit και έβαλα δυο σταγόνες από πάνω σε κάθε μάγουλο και το άπλωσα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό.. Να ήταν ο συνδυασμός της πούδρας-ρουζ με το υγρό; Να ήταν ο συνδυασμός των χρωμάτων; Χημικός δεν είμαι, δεν ξέρω τι ήταν, πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι πλέον θα το κάνω κάθε μέρα.

 

To δίδυμο της αλχημείας μου

 

 

la-roche-posay-toleriane-teint-blush-5grbenetint-benefit

 

 

 

 

 

Πάμε παρακάτω:

 

Highlighters

Λιγότερο ίσον καλύτερο: Αν απλώσετε κάποιο προϊόν για λάμψη/ highlighter σε όλο σας το πρόσωπο θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε να πετύχετε. Το πρόσωπό σας θα δείξει μονοδιάστατο και λιπαρό

 

Πώς να το απλώσετε σωστά: Απλώστε το, σε συγκεκριμένα σημεία για να δώσετε έμφαση και να περιγράψετε όμορφα τα χαρακτηριστικά σας. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, κάτω από το κόκαλο  των φρυδιών και κατά μήκος του πάνω μέρους των ζυγωματικών. Μην απλώσετε πούδρα όπου έχετε βάλει highlighter. Θα μειώσει το φως που αντανακλά το δέρμα σας και θα ακυρώσει το αποτέλεσμα του

 

Χείλη

Διακριτικό Κραγιόν

Λιγότερο ίσον καλύτερο: Μια απόχρωση πολύ έντονη ή πολύ σκούρα για την επιδερμίδα σας θα σας θαμπώσει και θα δώσει έμφαση σε τυχόν λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα σας

Κάντε τα χείλη σας να δείξουν φυσικά: Ψάξτε για αποχρώσεις λαμπερές και υφές διάφανες. Έχουμε ήδη μιλήσει για τα πιο κολακευτικά  κραγιόν της Άνοιξης εδώ

 

Δυο κραγιόν είχα μαζί μου το Πάσχα. Το Body Shop Color Crush για τη μέρα και βέβαια το (αγαπημένο) L’Oreal Paris Glam Matte Νο 508 για το βράδυ (και τσίμπησα και κομπλιμέντα, γι αυτά..)

 

 

 

Colourcrush-shine-Lipsticks-Magenta-Be-Rouge-lgnloreal-glam-matte-gloss

 

 

 

Αόρατο Μολύβι Χειλιών

Την γνώμη μου την έχω ξαναγράψει: Η γραμμή που φαίνεται είναι σαν το εσώρουχο που διαγράφεται. Με μια λέξη, άσχημη.

Πώς να την απλώσετε σωστά: Ταιριάξτε το μολύβι χειλιών στην απόχρωση των χειλιών σας και όχι του κραγιόν σας. Αν απλώσετε μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση ή πιο σκούρο από το κραγιόν σας θα καταλήξετε με μια αντιαισθητική γραμμή γύρω από τα χείλια σας γιατί το κραγιόν ξεθωριάζει πρώτο. Μια φυσική απόχρωση ή μια απόχρωση ροζ μπεζ ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις αποχρώσεις της επιδερμίδας. Μην τραβάτε μια ενιαία γραμμή. Αντίθετα κάντε κοφτές κινήσεις γύρω από τα χείλια σας για να χτίσετε το χρώμα απαλά στα χείλια.

 

 

Αυτά. Και φυσικά ξορκίζω τον καιρό, με αυτό το post σήμερα. Αλλά δεν πτοούμαστε, διότι ξέρουμε τι έρχεται… Kαι για να τον ξορκίσω ακόμα περισσότερο, κλείνω με αυτή τη φωτό από την Playland Collection της Mac και τουλάχιστον για σήμερα, η οθόνη του υπολογιστής σας, μόνο γκρίζα δεν θα είναι. (να θυμηθώ να μιλήσουμε σύντομα  για το πορτοκαλί, έντονο πορτοκαλί κραγιόν…)

 

 

Vijat-Mohindra-MAC-Playland-photo

 

 

 

23 Σχόλια
  1. η άνοιξη θέλει χρώμα αλλά όχι σε υπερβολή..συμφωνώ…ντραμ ντραμ…ιαχές πολέμου βγάζουν τα ανθισμένα λουλούδια…ας τον ξορκίσουμε κι ετούτο το χειμώνα 😀 καλημέρες όμορφες και λουλουδάτες!!!

  2. Μου αρεσουν αυτου του ειδους αναρτησεις σου τρελαινομαι λεμε.φιλια πολλα

  3. @Jazzy: Τι ωραία η φωτογραφία σου στο fb, αγαπημένη; Αλλά την αλλη φορά, θέλω λιγότερα γυαλιά και περισσότερο μπλε σκούρα μάτια! xxx

  4. Tι ωραίο, ενημερωτικό και τόσο πρακτικό Post! Αχ να μπορούσα να φορέσω το Benetint.. αλλά είμαι σίγουρη, ότι δεν μπορώ να δουλέψω καθόλου το υγρο ρουζ…. το δέρμα μου ταιριάζει μόνο με πούδρες τελικά. Οσο για το eye liner, εγω προσωπικά το έχω για μόνιμο – ανοιξιάτικο -καλοκαιρινό μακιγιάζ. Μία ιριδίζουσα σκια σε μπρονζέ ή σαμπανί, μια γραμμή απο υγρό eye liner σε γκρι ή μπλε ή και τυρκουαζ,μωβ, χακί και ενα εντονο κραγιόν σε κοραλλί ή φούξια και να το, το χαρουμενο καλοκαιρινό μου look!

  5. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls.Από την ώρα που άνοιξα να διαβάσω το post βγήκε ο ήλιος.Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!Φιλιάαααα

  6. Kalimera!! Ayto einai!!! Epitelous mia axtida fotos sto super mounto Londino – exoume meres na doume ilio !! Prospatho ki ego na fero tin anoixi forontas fouxia kai portokali kragion + blue eyeliner alla akomi den vlepo fos!!!

  7. Χρώμα, χρώμα! Μόνο χρώμα! Κι αρώματα ανοιξιάτικα! Μμμμμμ! Ωραία εναλλακτική για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι προτείνει η φωτό της mac! Wow!

  8. @goldie: Σωστά, σωστά goldie! Πρωτομαγιάτικο στεφάνι!! Πως δεν το σκέφτηκα, αλλά θα μου πεις γι’ αυτό είσαστε εσείς εδώ! χαχαχαχχαχα! Τέλειο!

  9. Μπορεί έξω ο καιρός να ρίχνει “καρέκλες” και γω να’μαι στο κρεβάτι με οξεία βρογχίτιδα… αλλά μου φτιάξατε την μέρα!! Χαρούμενα χρώματα, φοβερές συμβουλές για ανοιξιάτικο μακιγιάζ…. και τσακ… η διάθεση πήγε ύψη! Φιλιάαααα….. 🙂

  10. Το benetint το εχει αυτο (με προετοιμασε η Κατερινα!ειδες?μαθαινω!)ειναι ιδανικο κ για τη θαλασσα!θελει προσοχη αλλα το αποτελεσμα ειναι ενα ομορφο γλυκο χρωμα που δεν λεει να απογοητευσει καμια σας αρκει να της ταιριαζει . Και σε βερικοκι υπαρχει αν θυμαμαι καλα.

  11. @mk: Μπράβο, μπράβο, αγαπημένη, Άριστα!! Και πράγματι υπάρχει πλέον και σε απαλό summery shimmer ροδακινί/ροζ.

  12. Καλή εβδομάδα bbgirls!! Τι χρήσιμες κι ενδιαφέρουσες συμβουλές. Αν κι εγώ γενικά προτιμώ το nude μακιγιάζ ακόμα και στα χείλια. Νομίζω ότι το έντονο κραγιόν μεγάλώνει, οπότε μένω στα ασφαλή για μένα, πιο απαλά χρώματα.Τα φιλιά μου!!!

  13. Καλησπέρα κι από μένα!! Ορκίζομαι έγραψα σχόλιο το μεσημέρι και το έφαγε το ιντερνετς. Λατρεύω το χρώμα ιδίως από τότε που μετακόμισα στο Λονδίνο και πρέπει με κάποιο τρόπο να καταπολεμήσω τη μουνταμάρα!! Το μπλε eyeliner και το φουξια ή πορτοκαλί κραγιόν πάει σύννεφο σε καθημερινή βάση!!!

  14. Πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση και ωραίες συμβουλές..το καλοκαίρι πρέπει όντως να απέχουμε από το βαρύ μεικ απ αν και λατρεύω το φουξια κραγιόν!

  15. Καλημέρα!Πολύ ωραία κ χρήσιμα όσα μας έγραψες αλλά το κολπάκι με το ρουζ ακούγεται δελεαστικό.Πάντα προσπαθώ το καλοκαίρι να αφαιρώ πράγματα από το μακιγιάζ μου.Ειδικά το πρωί προσπαθώ να το κάνω όσο πιο ανάλαφρο γίνεται.Το βράδυ, όμως,θα βάλω κ το πιο έντονο κραγιονάκι μου!Περιμένουμε κι άλλλα tips.

  16. αυτό με το ρουζ πολύ μου άρεσε εγώ από την άλλη προχθες έβαλα ένα μπρονζε της clinique και από πάνω το πορτοκαλί καινούργιο ρουζ της και πολύ μου άρεσε!!!! επίσης λατρεύω MUFE σκιες και της aqua cream στο βαζάκι που τις χρησιμοποιώ και για eyeliner!!!

  17. καλημέρες & καλό μήνα!

    Τι ωραίο blog!!! Πρόσφατα έγινα μέλος :))
    Πολλά συγχαρητήρια!! Τόσο χρήσιμες συμβουλές!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.