5 top Παλέτες Μακιγιάζ της Άνοιξης

 

makeup_palettes

 

 

Οι παλέτες μακιγιάζ είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο χρήσιμα “εργαλεία” ομορφιάς. Περιέχουν πολλά προϊόντα συγκεντρωμένα και συνήθως δεν πιάνουν πολύ χώρο στα συρτάρια μας. Προσωπικά τις ενσωμάτωσα στην καθημερινότητά μου από πολύ νωρίς, από τότε δηλαδή που συνειδητοποίησα ότι με συμφέρουν περισσότερο οικονομικά αλλά και πρακτικά.

 

Φανταστείτε για παράδειγμα να αγοράζαμε μεμονωμένα όλες τις σκιές μας. Θα χρειαζόμασταν μια περιουσία. Με την αγορά μιας παλέτας όμως λύνεται το πρόβλημα.  Τους τελευταίους μήνες κυκλοφόρησαν πολλές νέες παλέτες, η μία καλύτερη από την άλλη. Επέλεξα λοιπόν κι εγώ για να σας δείξω τις πέντε που μου άρεσαν περισσότερο. Αν λοιπόν η αγορά μιας παλέτας είναι στα άμεσα σχέδιά σας, πάρτε χαρτί και στυλό και κρατήστε σημειώσεις!

 

1. Estee Lauder

 

estee-lauder-nudes

 

Η πρώτη παλέτα που ξεχώρισα είναι η νέα Nudes Eyeshadow Palette της Estee Lauder. Αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή που την είδα είναι το υπέροχο design της. Είναι κομψό, μοντέρνο και ιδιαίτερα πρακτικό. Όπως βλέπετε διαχωρίζει τις ματ σκιές από τις μεταλλικές -κάτι που βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο- και περιέχει ένα πινέλο με δύο άκρες για την εφαρμογή τους. Ανήκω και στην κατηγορία των γυναικών που η συσκευασία των προϊόντων επηρεάζει κατά πολύ τις επιλογές μου, επομένως ένα τόσο όμορφο δημιούργημα δεν μπορούσε παρά να με εντυπωσιάσει. Πέρα όμως από τον σχεδιασμό της, μου αρέσουν πολύ και τα χρώματα που περιέχει. Από τη μία οι φυσικές σοκολατί αποχρώσεις, από την άλλη οι πιο χρυσαφένιες, με κάνουν να φαντάζομαι συνδυασμούς μοναδικών καλοκαιρινών μακιγιάζ.  Εκείνο δε το μοβάκι/ δαμασκηνί στην δεξιά άκρη της παλέτας, μου κλείνει επίμονα το μάτι εδώ και μέρες.

 

2. Dior

 

dior-trianon-spring-2014

 

 

dior-bb

 

Τι να πρωτοπώ γι’ αυτήν την παλέτα; Η φωτογραφία από μόνη της νομίζω τα λέει όλα. Δεν ξέρω τι περιέχει, δεν με ενδιαφέρει τι περιέχει και μόνο αυτό το αριστουργηματικό σχέδιό της είναι αρκετό για να με κάνει να θέλω να την αποκτήσω. Εντάξει στο ότι δεν ξέρω τι περιέχει κάνω πλάκα. Ασφαλώς και ξέρω. Τέσσερις σκιές, ένα κεντρικό ρουζ και τρία υπέροχα πινελάκια. Στο ότι δεν με ενδιαφέρει τι περιέχει δεν κάνω όμως. Πέρυσι να φανταστείτε δεν κρατήθηκα και  αγόρασα την αντίστοιχη παλέτα που είχε παραπλήσια με αυτήν συσκευασία. Από την στιγμή που την πήρα έκανα τουλάχιστον ένα μήνα να την χρησιμοποιήσω. Λυπόμουν να τη χαλάσω. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως μόνο για το περιεχόμενό της δεν την αγόρασα. Και τώρα που την χρησιμοποιώ πλέον, αν τη δείτε θα νομίζετε πως είναι αχρησιμοποίητη, αφού την φυλώ σαν κόρη οφθαλμού. Πάντως και οι ίδιες οι σκιές είναι πολύ καλής ποιότητας, σε γλυκές girly αποχρώσεις και βοηθούν πολύ στο μακιγιάζ.

 

3. Too Faced

 

 

 

too-faced-bonjour

 

 

Να άλλη μία ενδιαφέρουσα παλέτα, όχι με σκιές αυτή τη φορά αλλά με bronzers. Η συγκεκριμένη παλέτα φτιάχτηκε για να μας “εξοπλίσει” με όλα τα χρώματα που χρειάζονται για να δημιουργήσουμε το απόλυτο “ηλιοκαμένο” look. Περιλαμβάνει μία εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία των best-seller bronzers της Too Faced, ώστε να ταιριάξει σε κάθε τόνο επιδερμίδας και να καλύψει κάθε σημείο έντασης που επιθυμούμε να πετύχουμε. Τα χρώματα, άλλα ματ και άλλα ιριδίζοντα, αναμειγνύονται ιδανικά μεταξύ τους και μας προσφέρουν δέρμα λαμπερό, σαν απ’τον ήλιο “χαϊδεμένο”. Επιπλέον περιέχει και ένα Flatbuki πινελάκι, για ακόμη πιο εύκολη εφαρμογή των αποχρώσεων. Τέλος η συγκεκριμένη παλέτα διακρίνεται για το αξιολάτρευτο design που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της Too Faced.

 

 

 

4. Urban Decay Naked 3

 

urban-decay

 

Μετά την τεράστια επιτυχία των Naked 1, 2 και Basics, κυκλοφόρησε όπως ήταν αναμενόμενο και μία τέταρτη παλέτα σκιών από την Urban Decay, κινούμενη στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες. Το όνομά της Naked 3. Τόσο πολύ έχει αγαπηθεί η οικογένεια Naked από τις απανταχού beauty-addicts, που μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να μιλάμε για ένα νέο κεφάλαιο στο κομμάτι των σκιών ουδέτερων αποχρώσεων. Κάθε παλέτα Naked περιλαμβάνει ένα σύνολο σκιών σε nude τόνους εκ των οποίων ορισμένες είναι πολύ βασικές και κάποιες άλλες περισσότερο εξεζητημένες. Η κατοχή μιας παλέτας Naked μας επιτρέπει να δημιουργούμε ατελείωτους συνδυασμούς (από το πιο απαλό μέχρι και το πιο έντονο smoky) και μας εγγυάται πως δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε καμία άλλη nude σκιά. Αυτό όμως που κάνει τις παλέτες Naked να ξεχωρίζουν, είναι η ποιότητά τους. Μιλάμε για σκιές με έντονη χρωματική απόδοση, που δεν μουντζουρώνουν και που διαρκούν για αναπάντεχα πολλές ώρες.

 

H καινούρια παλέτα Naked περιλαμβάνει 12 νέες nude αποχρώσεις. Από αυτές κάποιες έχουν ματ, κάποιες ιριδίζον και κάποιες μεταλλικό τελείωμα, είναι επομένως η ιδανική παλέτα για κάθε γούστο.  Προς το παρόν μπορείτε να τη βρείτε μόνο online. Οι προηγούμενες είχαν κυκλοφορήσει ανά διαστήματα αποκλειστικά στα Sephora, οπότε διατηρώ κάποιες ελπίδες και για την συγκεκριμένη.

 

5. YSL Couture Palette

 

YSL-palette

 

 

Πέντε εντυπωσιακά χρώματα και μία πολυτελής θήκη συνθέτουν μια παλέτα “υψηλής ραπτικής”. Η Couture Palette μέσω του σχεδιασμού της αποτίνει φόρο τιμής στα θρυλικά φορέματα Mondrian που σχεδίασε ο κύριος Saint Laurent. Τα συμπληρωματικά χρώματα που περιέχει μας βοηθούν να δημιουργήσουμε διαφορετικά looks, από ένα απλό μονόχρωμο, μέχρι και το πιο έντονο-τολμηρό. Οι σκιές που περιέχονται, έχουν διαφορετικά φινιρίσματα (ματ ή μεταλλικό, έντονο ή διάφανο). Η συλλεκτική παλέτα Couture αποτελεί μέρος της συλλογής Bleus Lumiere για το καλοκαίρι του 2014.

 

YSL-couture

 

 

Είμαι βέβαιη πως όλο και κάποια (μην πω κάποιες) παλέτα θα έχω παραλείψει, γι’ αυτό αν έχετε εσείς καμία υπόψη μην ξεχάσετε να τη συμπληρώσετε.

 

 

 

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

 

(Να πω εγώ πρώτη, μια αγαπημένη μου; Λοιπόν είναι η Benefit Groovy kind-a love σε ένα απίθανο μεταλλικό κουτί, που περιέχει 4 nude σκιές, το PORE fessional primer, το Benetint, τη μάσκαρα They’re Real, το ρουζ dandellion  και 2 πινελάκια όλα σε μέγεθος ταξιδιού και την φυλάω και εγώ σαν κόρη οφθαλμού, ούτε που την έχω πειράξει, για να την πάρω μαζί -πρώτα ο Θεός- στις διακοπές μου)

 

benefit-groovy-kinda-love-1

 

 

benefit-groovy-kinda-love-02

 

 

 

13 Σχόλια
  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΟΜΟΡΦΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ESTEE.

  2. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls.Πολύ ξεσηκωτικό το σημερινό.Ψήφισα Dior για την υπέροχη συσκευασία αλλά με μεγάλη δυσκολία αφού όλες οι παλέτες είναι τέλειες…Φιλιάααααα

  3. @όλες: Προς το παρόν, φαίνεται, ότι δεν “κρατιέστε” για το καλοκαίρι αφού η bronze παλέτα, της Urban Decay, έχει πάρει “κεφάλι”!

  4. Όλες οι παλέτες είναι καταπληκτικές, αλλά ξετρελάθηκα με την συσκευασία του Dior που είναι ένα μικρό έργο τέχνης και έχει τόσο γλυκές αποχρώσεις! Φιλιάααα… 🙂
    Υ.Γ. Το κουτί Benefit Groovy kind-a love… μού έκλεψε την καρδιά!!!

  5. καλημερα σας το Το κουτί Benefit Groovy kind-a love… υπαρχει στα καταστηματα να το αναζητησω κ τιμουλα ξερετε??

  6. Καλημέρα κοριτσάκια μου όμορφα! Υπέροχο το post σου Ιωάννα μου, μεγάλοι πειρασμοί ενώπιον μας…. Πρωτολάτρεψα την Benefit απο τις παλέτες της, υπεροχες, συλλεκτικές, αξεπέραστες…

  7. Καλημέρα κι από μένα! Αλήθεια πολύ πετυχημένος συνδυασμός προιόντων το κουτί της Benefit!Κουκλίστικη συσκευασία! Για κουκλίτσες σαν κι εμάς!(Καλά έχουν πάρει αέρα τα μυαλά μου),

  8. Όταν βλέπω παλέτες ξεροσταλιάζω σαν παιδάκι μπροστα από ένα λαχταριστό παγωτό με σιρόπι κ κομματάκια σοκολάτας!I voted for urban decay!

  9. Από όλες θα αγόραζα σίγουρα την Benefit. Για το γκάλοπ όμως (μια που η Benefit είναι ούτως ή αλλως εκτός συναγωνισμού), την Estee.

  10. kalispera julia bbgirls!!! einai oles teleies emena mou arese perisotero h dior alla latrepsa tin benefit!!kseroume timoula gia benefit?? filakiaaaaaaa

  11. Καλησπέρα κι από μένα!!!! Εξαιρετικές οι παλέτες ιδίως Benefit & Urban Decay είναι κορυφή!!!

  12. Καλησπέρα σας..υπέροχες όλες οι παλέτες με εξαιρετικά χρώματα αλλά η αγαπημένη μου είναι του YSL (αδυναμίες κ αυτές!)

  13. Την παλέτα της Estee Lauder την έχω ήδη,αλλά του Dior με εντυπωσίασε!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.