8 Aγαπημένα Aρώματα για το Καλοκαίρι 2014

 

Guerlain-Terracotta-Voile-dEte

 

(Ανταπόκριση από Λονδίνο, από την Υπουργό Αρωμάτων MariaA)

Καλημέρα bbirls!!Το καλοκαίρι ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του και σίγουρα κάποιες από εσάς έχετε ξεκινήσει ήδη τις βουτιές. Στο Λονδίνο περιμένουμε πολύ ζεστό καλοκαίρι και η ηλιοθεραπεία στα πάρκα το Σαββατοκύριακο κοντεύει να ανακηρυχθεί σε εθνικό σπορ. Προς το παρόν εγώ τους σνομπάρω αλλά αν συνεχίσει η ζέστη μάλλον κι εγώ θα συνταχθώ με τις ορδές των ροδοκοκκινισμένων Βρεττανών.

 

 

Προς το παρόν ταυτόχρονα με την ανανέωση της ανοιξιάτικης- καλοκαιρινής μου γκαρνταρόμπας και την προσθήκη έντονων χρωμάτων – σε αξεσουάρ προς  το παρόν, ανανεώνω ταυτόχρονα μακιγιάζ και φυσικά τα αρώματά μου!

 

Κάθε άνοιξη το άρωμα που περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία να κάνει την εμφάνισή του είναι το καινούριο Aqua Allegoria που παρουσιάζει ο Guerlain και για μένα σημαίνει ότι η άνοιξη έχει έρθει κι επισήμως!

 

 

Φέτος κάτι το Λεμόνι που επανέρχεται στη μόδα σαν αρωματική νότα, κάτι η Βραζιλία που φιλοξενεί μουντιάλ επηρέασαν την έμπνευση του Thierry Wasser  και το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα που φωνάζει τροπικούς και κοκτέιλ στην παραλία χορεύοντας σάμπα.

 

Guerlain – Aqua Allegoria Limon Verde

 

 

guerlain1

 

 

Mε νότες από λάιμ, σύκο, πράσινες νότες, τροπικά φρούτα, ζαχαροκάλαμο και τόνκα. Ονειρεμένος καλοκαιρινός συνδυασμός που σου δίνει την αίσθηση ότι πίνεις Καιπιρίνια στην Κόπα Καμπάνα. Τα φρούτα και το τόνκα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα δίνοντας μια πιο ζεστή νοτα και βάθος στο άρωμα που θυμίζει τροπικούς – H τέλεια εισαγωγή για ένα ξεσηκωτικό καλοκαίρι!

 

 

Clinique – Calyx

 

 

Clinique-Calyx-Scent

 

 

Το επόμενο άρωμα έρχεται από το παρελθόν και ήταν από τα πολύ παλιά αγαπημένα μου που όμως δεν γνώρισε ποτέ ευρεία αναγνώριση . Κάποιες από εσάς μπορεί να θυμάστε τη μάρκα καλλυντικών Prescriptives που για την εποχή της (δεκαετία του 80) προσέφερε μακιγιάζ που προσαρμοζόταν στις ανάγκες σου και σύντομα αγοράστηκε από την Estee Lauder. Θυμάμαι το συγκεκριμένο άρωμα ήταν δικό τους, ονομαζόταν Calyx, βγήκε στην αγορά το 1987 και  αρωματοποιός ήταν η Sophia Grojsman

 

Φέτος η Clinique το ξαναέβγαλε στην αγορά προς μεγάλη ευχαρίστηση πολλών πιστών οπαδών του και τολμώ να πω είναι πιστό αντίγραφο του αρχικου, λίγο πιο « δροσερό» ίσως. Οι νότες κορυφής είναι βερίκοκο, φρούτα του πάθους , μέντα , μανταρίνι , Κασσία , ροδάκινο , μάνγκο , περγαμόντο , γκρέιπφρουτ , παπάγια και γκουάβα. Οι μεσαίες νότες είναι Κυκλάμινο , κρίνο , πεπόνι , φρέζια ,  ρίζα ίριδας , γιασεμί , νερολί , κατιφέ , μιγκέ και τριαντάφυλλο. Οι νότες βάσης είναι Μόσχος , βρύα , Κέδρος , σανδαλόξυλο και βέτιβερ . Ένα εξαιρετικά δροσερό πράσινο φρουτώδες άρωμα τέλειο για ο καλοκαίρι καθώς θυμίζει ένα τεράστιο μπωλ με ώριμα τροπικά φρούτα που μπορεί να έχεις στο τραπέζι της κουζίνας και σου παίρνουν τη μύτη καθώς κινείσαι προς τον κήπο με τα ολάνθιστα λουλούδια και κλείνει με μια βόλτα σε δροσερό δάσος!

 

Prada – Prada Candy Florale

 

 

 

prada-candy-florale

 

To Prada Candy Florale είναι το τρίτο άρωμα από τη συλλογή Prada Candy το οποίο μας συστήθηκε ως ένα συναρπαστικό λουλουδάτο άρωμα που σφύζει από ζωή και αισθησιασμό, εμπνευσμένο από ένα φανταστικό λουλούδι – τα λευκά Cosmos – που μυρίζουν σαν καραμέλα ή ένα μπουκέτο λουλουδιών που στέκεται στον πάγκο ενός κατάστηματος παγωτού στην Ιταλία.

Αυτό το άρωμα σχεδιάστηκε για τις ρομαντικές ψυχές και περιέχει ακόρντα limoncello & σορμπέ στην κορυφή, παιωνία στην καρδιά και βάση που αποτελείται από benzoin, μόσχο, καραμέλα και μέλι και με κάνει να φαντάζομαι τον εαυτό μου να το φοράει τρώγοντας σορμπέ λεμόνι καθώς τρέχω πάνω σε μια βέσπα στα στενά της Φλωρεντίας.

 

 

Salvatore Ferragamo – Signorina Eleganza

 

salvatore-ferragamo-1

 

Η χάρη και η φινέτσα είναι πάντα ένα καθοριστικό στοιχείο στις δημιουργίες του Salvatore Ferragamo είτε αυτές αφορούν τα ρούχα, τα υποδήματα αλλά και τα αρώματα του οίκου. Σε φόρο τιμής σε αυτή την εκλέπτυνση,το original Signorina μεταμορφώθηκε σ ένα πολυτελές άρωμα που γιορτάζει τη γυναικεία χάρη και αποπλάνηση.

 

Οι φρέσκες νότες του γκρέιπφρουτ και του αχλαδιού δίνουν μια ζωηρή φρουτώδης εισαγωγή και ακολουθούν νότες αμύγδαλου και οσμανθού στην καρδιά, προσθέτοντας μια νότα πολυτέλειας.Οι νότες βάσης από πατσουλί και λευκό δέρμα αφήνουν μια κρεμώδης σχεδόν υφή στο δέρμα. Ένα πολύ κομψό και ανάλαφρο άρωμα που όμως παραμένει στο δέρμα σαν πολυτελής μεταξωτή μουσελίνα.

 

 

212 Surf for Her Carolina Herrera

 

 

herrera-surf-1

 

 

Η φετινή έκδοση του 212 είναι εμπνευσμένη από τις διακοπές και το surf όπως χαρακτηριστικά το λέει και στο όνομα! Η περιορισμένη αυτή έκδοση είναι εμπνευσμένη από τα αρώματα της θάλασσας, τον ενθουσιασμό και το καλοκαίρι.

To 212 Surf Γυναικών for Her συνδυάζει αρωματικές νότες του θαλασσινού νερού και του αέρα, με ένα ευχάριστο μίγμα του λευκού ξύλου και musk. Είναι ένα πολύ φρέσκο καλοκαιρινό και αισιόδοξο άρωμα που εκφράζει τέλεια την ξενοιασιά και τον τρόπο ζωής των surfer και το μπουκάλι είναι διακοσμημένο με τροπικά λουλούδια και τα φύλλα φοίνικα. Παίρνω την πετσέτα μου και το αντιηλιακό μου και τρέχω για την παραλία!!!!

 

 

Estee Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 2014

 

 

estee-bronze-goddess

 

Ένα ακόμη άρωμα που με κάνει να ονειρεύομαι παραλίες με άμμο και ζεστές καλοκαιρινές ημέρες είναι το Bronze Goddess. Το φετινό Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 2014 συνδυάζει νότες από  περγαμόντο, μανταρίνι, λεμόνι και πορτοκάλι στην κορυφή, ακολουθούν μεσαίες νότες είναι γαρδένιας της Ταϊτής, γιασεμί, μανόλια, άνθη πορτοκαλιάς και λεβάντα και νότες βάσης από κεχριμπάρι, vetiver, σανδαλόξυλο, γάλα καρύδας, μύρο και  βανίλια.

Φέτος η σειρά εμπλουτίστηκε και με κρέμα σώματος που θα αποτελέσει την τέλεια βάση των καλοκαιρινών διακοπών μου είτε στην πόλη είτε –αν τα καταφέρω- σε κάποιο νησί!

 

 

Guerlain – Terracotta Voile D’Ete

 

 

Guerlain-Terracotta-Voile-dEte

 

 

O Guerlain μας εξέπληξε φέτος καθώς αποφάσισε να προσθέσει ακόμη ένα καλοκαιρινό άρωμα στη συλλογή του και όχι σε οποιαδήποτε αλλά στην πλέον καλοκαιρινή – την Terracotta Voile d’ Ete!

To άρωμα χαρακτηρίζεται σαν solar – floral. Ανοίγει με ακόρντα περγαμόντου, καρύδας και τιαρέ. Η καρδιά του περιλαμβάνει από λευκά άνθη, όπως γιασεμί, ylang-ylang και τα άνθη πορτοκαλιάς, και στη βάση έχει μόσχο και βανίλια. Είναι ένα εξαιρετικά δυνατό άρωμα πολύ καλοκαιρινό και αρωματικό και με κάνει να φαντάζομαι ότι κάπως έτσι πρέπει να μυρίζουν οι δρόμοι στη Χαβάη ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα!

 

 

Sisley Eau Tropicale

 

 

sisley-eau-tropicale

 

 

Η Isabelle d’Ornano, μετά από αρκετά χρόνια, κυκλοφορίας κάποιου νέου αρώματος, ήθελε φέτος  να δημιουργήσει ένα άρωμα που θα μας μεταφέρει στην καρδιά ενός μαγεμένου τροπικού δάσους μετά από μια καταιγίδα, όταν η φύση ολόκληρη αποπνέει το άρωμα της.

To Eau Tropicale είναι ένα φρέσκο ​​floral – chypre άρωμα που ξεκινάει με πληθωρικές νότες περγαμόντου, εξωτικό λουλούδι τζίντζερ, ιβίσκο, frangipani και φρούτα του πάθους. Η σύνθεση αναπτύσσεται με μια καρδιά από φρέσκα φύλλα βιολέτας, τούρκικο τριαντάφυλλο και τουμπερόσα. Η βάση του συνδυάζει κέδρο, πατσουλί και σπόρους μόσχου. Το μπουκάλι είναι διαφανές με μοβ χρώματα – στις αποχρώσεις του bb- και  αποκαλύπτει το ευάερο, ευήλιο χαρακτήρα του αρώματος που αποπνέει μια μοναδική αίσθηση !

 

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαλέξω κάποιο σαν αγαπημένο καθώς όλα τους εκφράζουν μια διαφορετική έκφανση του καλοκαιριού ! Εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο?

 

 

 

 

 

 

 

Tώρα αν σας πω μετά από αυτό, το guest post, τι σκέφτομαι εγώ…. Σκέφτομαι, πότε θα έρθει η ώρα, που θα λέμε στην MariaA, τις νότες που αγαπάμε, τον σκοπό για τον οποίο θέλουμε ένα άρωμα, τις ώρες για τις οποίες το προτιμάμε και εκείνη θα μας φτιάχνει το κατά δικό μας μοναδικό χαρμάνι, το άρωμα «υπογραφή» μας, που δεν θα φοράει καμία άλλη….

 

 

When you dream, dream big, right Maria?

 

 

 

Που ξέρετε; Μπορεί να μην είμαστε μακριά και από αυτό το «όνειρο».

 

 

 

19 Σχόλια
  1. ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΩ!!!ΓΙΝΕΤΑΙ???ΠΩΣ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ?

  2. Τα αρώματα είναι ο μεγάλος πειρασμός κάθε γυναίκας…..αφού σου φωνάζουν από το ράφι να τα δοκιμάσεις!!!! Καλημέρα!!!!

  3. @TASSOULA: Σε “νιώθω” αγαπημένη.. Το καλύτερο είναι να τα δοκιμάσεις πάνω σου, πριν επιλέξεις.

  4. Τρελλαίνομαι για φρουτένια αρώματα!Calyx και limon verde με κέρδισαν περισσότερο! Πολύ όμορφες οι πινελιές που συμπληρώνουν κάθε άρωμα.Ταξιδιάρικες! Οι Λονδρέζοι παίρνουν γεύση από ελληνικό καλοκαίρι , ε?

  5. Καλημέρα!
    Μαρίααα! Το έκανες πάλι το θαύμα σου!
    Bronze Goddess για μένα παρακαλώ.
    Φιλιά σε όλες!
    Keep on dreaming big, thinking big, being big 🙂

  6. Μαράκι μας, μας έλειψες πολύ!!!! Και μας τρέλλανες πολύ!!! Τι μου θυμησες τωρα με τη αναφορα στα Prescriptives και το Calyx…. τα πρωτα μου σερφαρίσματα στα ξένα Beauty Blogs κάπου εκει στις αρχες του 2000…. Πάντως πολύ χτύπησε η καρδιά μου με το Terracota του Guerlain! Απο το μπουκάλι ως τις νότες! Οσο για το sur mesure αρωμα της Υπουργού μας…. το έχουμε “κλείσει”, οτι θα είμαι η πρώτη σου πελάτισσα κι είμαι σίγουρη, ότι θα είναι το τελειότερο άρωμα που θα εχω φορέσει ποτέ στη ζωή μου!!!! Ενα Oriental Stella by Maria Angelidou παρακαλώ!!! Φιλιά σε όλες!!!

  7. Bronze goddess δεν το αλλαζω με τιποτα!!!Μονο τα μαγικα χερακια
    της Υπουργου μας θα με εκαναν να αλλαξω γνωμη!!!

  8. Kalimera bbgirls!! xairomai pou sas arese! ontos einai poly dyskolo na dialekseis kapoio einai ola exairetika gia to kalokairi!!
    @Stella: I paraggelia sou den tha argisei kai poly… olo kai kati mageirevo!!

  9. Γεια σας όμορφα κορίτσια!Ένα ιδιαίτερο γεια στη Μαρία βέβαια!Θα ήθελα να δοκιμάσω το guerlain.Από αυτά, έχω δοκιμάσει τα calyx,candy ,bronze godess αλλά δυστυχώς δεν μου άρεσαν.Φιλιά!

  10. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Αγαπημένη Μαρία μας έλειψες…Από την περιγραφή σου και μόνο είναι σαν να μύρισα όλα τα αρώματα.Ψήφισα το Guerlain – Aqua Allegoria Limon Verde γιατί κάτι μου κάνει το λεμόνι.Φιλιά σε όλες <3

  11. Καλό μεσημέρι κορίτσια! Τα αρώματα μου αρέσουν ΟΛΑ!! Ναι, ναι αλήθεια δεν δοκιμάζω ποτέ άρωμα, παίρνω όποιο μου αρέσει σαν συκευασία (με ιδιαίτερη προτίμηση στα λουλουδάτα) και μου αρέσουν όλα πάνω μου. Το μόνο θέμα που θα έχω θα είναι με την διάρκεια. Μαρία υπέροχο το μυρωδάτο σου ποστ, αλλά αυτό που μύρισε περισσότερο και τα κέρδισε όλα είναι “τα μαγειρέματά” σου!!! Θα αγοράζω κρέμες από την Στέλλα και αρώματα από την Μαρία! Υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ αυτό???!!!!!

  12. Γεια σας. Εγω ψήφισα το Guerlain – Aqua Allegoria Limon Verde Γενικα τα αρωματα του Guerlain μου στεκονται για πολλες ωρες. Ομως πολυ ωραια μυρωδια εχει και το Salvatore Ferragamo – Signorina Eleganza το οποιο εχω δοκιμασει. Δεν κραταει πολυ αλλα ειναι ενα πολυ ωραιο αρωμα. Μαρια η ηλιοθεραπεια στην Ελλαδα δεν συγκρινεται με τιποτα γιαυτο προσπαθησε το καλοκαιρι να εισαι παντα Ελλαδα. Αυτα καλο απογευμα

  13. Carolina Herrera μακράν τα ωραιότερα αρώματα…και το συγκεκριμένο ειναι απλα τέλειο!!!!

  14. Όλα τ’αρώματα είναι φανταστικά και ότι πρέπει για το καλοκαιράκι! Μαράκι, αυτή η ευωδιαστή ανάρτηση με τις φοβερές περιγραφές σου, είναι όλα τα λεφτά!!!! Σήμερα ψήφισα το Prada Candy Florale που σχεδιάστηκε για τις ρομαντικές ψυχές! (αχ) Φιλιά… 😉
    Υ.Γ. Μαράκι μου μπαίνω και γω στην σειρά για ένα μοναδικό άρωμα από τα χεράκια σου και εύχομαι ολόψυχα τ’όνειρό σου να γίνει γρήγορα πραγματικότητα! 🙂

  15. Μοσχοβολισε ο τόπος..αχχχχ i love guerlain κ με ξεσηκωσες Μαρακι.Καλο μας καλοκαιρι

  16. To Terracotta πρέπει να το δοκιμάσω άμεσα!

  17. Δεδομένου πως το αγαπημένο μου άρωμα είναι Guerlain και η περιγραφή του Terracotta μου έκανε τεράστιο κλικ, δε θα μπορούσα να ψηφίσω κάποιο διαφορετικό!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.