Mε αγάπη από την Φολέγανδρο

 

photo-4

 

 

Κοιτάξτε, δεν μπορώ ούτε για αστείο να συναγωνιστώ το ταλέντο της Νεκταρίας στη φωτογράφηση.. (βεβαίως ούτε της Ioanna’s ούτε της Κορίνας) Αλλά δεν πειράζει, δεν θα με παρεξηγήσετε, έτσι δεν είναι; Εγώ απλά θέλω να κάνω μια επαφή μαζί σας, από το πανέμορφο νησάκι της Φολεγάνδρου.

 

Ή μάλλον ΤΟΥ Φολεγάνδρου, αφού όπως έγραψα και στο facebook κανονικά και ιστορικά είναι ο Φολέγανδρος- το νησί πήρε το όνομα του από τον γιο του βασιλιά Μίνωα, ο οποίος το έκανε δώρο, στο γιο του Φολέγανδρο, για να ξεκινήσει το δικό του βασίλειο.

 

Επίσης καλοκαίρι ήρθε επιτέλους (!) και όπως πάντα δεν θέλω να μένουμε αυστηρά σε beauty θέματα, θέλω να γράφουμε και γι άλλα. Για τα «άλλα» θα σας έχω και νέα από Σεπτέμβριο. Πως έλεγαν παλιά οι κινηματογράφοι «Ραντεβού τον Σεπτέμβριο;» Κάπως έτσι. Δηλαδή θέλω μια που το bb, θα κλείσει 5 (!!!! και να τα θαυμαστικά και από μένα, πλέον) χρόνια τον Οκτώβριο, να διαβάζουμε και άλλα μέσα σε αυτό. Ποια θα είναι τα άλλα, θα δούμε, εξ άλλου, θα σας βάλω να ψηφίσετε, δεν θα πάρω μόνη μου την πρωτοβουλία.

 

 

Έχω έρθει αρκετές φορές Φολέγανδρο (έχω κάνει και εδώ, post από πέρυσι) και δεν είχα ανεβεί ποτέ στην εκκλησία της Παναγιάς, που θεωρείται μια από τις πιο θαυματουργές των Κυκλάδων. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα και το έκανα αυτή τη φορά, με την αγαπημένη μου Χριστίνα. Αν δεν ήταν εκείνη να με παρακινήσει θα είχα τεμπελιάσει. Δεν ξέρω αν είναι θαύμα και σαχλαμάρες, πάντως συνέβη το εξής: Τα πρώτα 7-8 λεπτά της απίστευτα ανηφορικής και απότομης ανάβασης, έλεγα από μέσα μου «δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω- και έχω ακόμα τουλάχιστον άλλα 10 λεπτά μπροστά μου» Στα μέσα της διαδρομής, σα να έβγαλαν φτερά τα πόδια μου και ούτε που κατάλαβα, για πότε έφτασα στην πόρτα της εκκλησίας.

 

Επίσης αυτό το ταξίδι, σηματοδότησε και την πρώτη επαφή του κυρίου Ρωμανού με τις ασύλληπτες ομορφιές των Κυκλάδων ‘Eχει πάθει αμόκ, το αγοράκι μου, δεν ξέρω πώς να τον μαζέψω από τις θάλασσες, τις πισίνες, τα καλντερίμια και τις «δημόσιες σχέσεις» Νομίζω η κλίμακα αυτού του νησιού, από όλες τις απόψεις, είναι φτιαγμένη και για τους λιλιπούτειους θαυμαστές.

 

Εγώ εδώ βρίσκομαι με την πολύ αγαπημένη μου Χριστίνα στο υπέροχο ξενοδοχείο της (μόνο στον «Πήγαδο» θα μείνετε αν πάτε Φολέγανδρο) και εκείνος είναι με τον «κολλητό» του και γιο της Χριστίνας, τον Γιώργο, οπότε όπως καταλαβαίνετε, περνάμε συγκλονιστικά, μικροί και μεγάλοι.

 

 

Σήμερα σκεφτόμουν, τι ωραία θα ήταν αν μου στέλνατε και εσείς φωτογραφίες από τα μέρη που θα επισκεφτείτε φέτος το καλοκαίρι και εγώ να τις ανέβαζα στο bb για να μαθαίνουμε η μια από την άλλη και για άλλες ομορφιές και όχι μόνο για “beauty”. Σας “περιμένω.”

 

 

Just, Folegandros

 

panagia-folegandros1

 

 

fol-3

 

 

 

fol-4

 

 

photo-2

 

 

 

photo-3

Τα όμορφα Folegandros Apartments είναι σαν νησί, μέσα στο νησί.

 

 

photo-5

 

 

Το Serfiotiko. H μια από τις villas, στον Pegado

 

photo-7

 

 

“Ζυμαράκι” πάνω και Lebanese cuisine κάτω.

 

 

photo-8

 

 

Το λιμάνι, Καραβοστάσης

 

 

photo-11

 

 

photo-12

 

 

Night time at Folegandros. So romantic…

 

Αυτό που θα σας γράψω τώρα, είναι 100% αληθινό. Το πρώτο βράδυ, που ο κύριος Ρωμανός, είδε αυτή την εικόνα, της Παναγιάς, να αιωρείται  ψηλά, μου είπε: “Κοίτα μαμά.. Ο Θεούλης, κρατάει αυτή την εκκλησούλα, στα χέρια του, γι’αυτό δεν πέφτει! Αλλιώς, πως στέκεται έτσι;” Εγώ ήξερα, ότι απλά, το βράδυ δεν φαίνονται οι ασβεστομμένες γραμμες του δρόμου, που σε πάνε επάνω, αλλά είναι όμορφο να “ακούς” και να “βλέπεις” με τα μάτια ενός 7χρονου… Και το βράδυ αργά, το πίστεψα και εγώ.

 

 

unnamed2

 

 

Η Χριστίνα μου.

 

christine

 

 

Τα αγόρια μας και εγώ. Έχω πάθος με αυτούς τους δυο.

 

photo-14

 

 

 

(Εκτός λοιπόν, από το “Post της Παρασκευής” πότε- πότε έχουμε και surprise post, σωστά Αλεξάνδρα;)

 

 

 

 

 

 

 

28 Σχόλια
  1. Τζούλια μου κ κύριε Ρωμανέ καλησπέρα!Τι όμορφες εικόνες!Μη μιλάς για ταλέντο στη φωτογραφία.Δεν είμαι ειδικός για να σε κρίνω αλλά αυτή η ηρεμία, η αγάπη,η ευτυχία, Αυτό το Δόξα το Θεό που βγαίνει από μέσα μας όταν μας αγγίζει κά
    τι ψυχικά, ε,τότε κορίτσι μου,φαίνεται,δεν χρειάζεται ταλέντο!

  2. @marianna: Καλησπέρα αγαπημένη μου!! Μια μέρα, θα είμαστε και κοντά σου! Πρέπει ο κύριος Ρωμανός, σύντομα να γνωρίσει και το δικό σου υπέροχο, νησί…

  3. Ωωωωω εκπληξούλες!!!!Υπέροχες φωτογραφίες Τζούλια.Τα φιλιά μου στον γλύκα κύριο Ρωμανό <3 Μουτςςςςςςς

  4. @marianna: Μαύρα βόλια για αρχή και μετά, Ιστορία, αγαπημένη.. (έτσι πρέπει!)

  5. Σίγουρα έχουμε και τα surprise post, και είναι υπέροχα πάντα! Εκεί που χαζεύεις …τσουπ… βλέπεις ένα νεο post που δεν περίμενες να υπάρχει τέτοια ώρα. Είπαμε οι εκπλήξεις είναι πάντα ωραίες, ειδικά οι εκπλήξεις του bb!
    Να περνάτε υπέροχα αγαπημένη μου!
    Άντε μια από την Μύκονο, μια από την Φολέγανδρο, να παίρνουμε κι εμείς καμία νότα δροσιάς που βράζουμε στην Αθήνα!!

  6. Αγαπημένη μας Τζούλια,
    Τι υπέροχες, υπέροχες φωτογραφίες, τι υπέροχα τοπία!! Να πω πως δε ζηλεύω, ψέμα θα ‘ναι…αχ, και να είχα τώρα λίγο θάλασσα, λίγο ήλιο, ξαπλωμένη στην αμμουδιά με τα μάτια κλειστά, ένα ήπιο αεράκι να δροσίζει, το κύμα να σκάει στα βράχια, να ακούω τους παφλασμούς του ώσπου να πέσει ο ήλιος…Καιρό τώρα την έχω στα υπόψιν τη Φολέγανδρο, μάλλον πρέπει να τη βάλω στα ακόμη πιο άμεσα σχέδια!
    Ψηφίζω σθεναρά: 1. Καθιέρωση του τίτλου ”Το post της Παρασκευής”, 2. Φωτογραφικούς περιπάτους στις καλοκαιρινές εξορμήσεις των bb girls και 3. Πολλά, πολύ περισσότερα τέτοια ”άλλα” όπως αυτό, κι όπως αυτά που μας λες ότι έρχονται από Σεπτέμβρη!
    Σας φιλώ!

  7. Πόσο λαμπερό και ξεγνοιαστο το πρόσωπο σου , οι διακοπές είναι το καλύτερο skincare τελικά. Τέλειες οι φωτογραφίες σου όπως και η Φολέγανδρος επίσης.

  8. @Nektaria: Αγαπημένη… παρόλο, που ας πούμε, εγώ ταξιδεύω, κατάφερες απόψε και με το σχόλιο σου, να με “ταξιδέψεις” εσύ…

  9. @Julia:και να δούμε..και να πούμε..και να πιούμε…ε μετά δεν ξέρω.Μπορεί και να γράψουμε 😉

  10. @Τζούλια: Μπορείς σε παρακαλώ να φύγεις από τον υπολογιστή και να απολαύσεις την Φολέγανδρο????? Δεν αφήνεις να σου ξεφύγει σχόλιο τέτοια ώρα????Άσε εμάς να λέμε και μπες το πρωί με το καφεδάκι σου να μας σχολιάσεις όλες!!!!!

  11. Καλησπέρα!! Εξαιρετικές οι φωτό έχεις ταλέντο αγαπημένη φαίνεται η καλλιτχνική ψυχή! Όσο για τα αγόρια σας είναι κούκλοι !!
    Θέλεις φωτό από διακοπές? Αν δεν τελειώσει το master το bbboy μου δεν πάμε πουθενά! Αν θέλεις εντωμεταξύ να σου στείλω φωτό από το Λονδίνο και υπόσχομαι να είναι με ήλιο διότι οι ηλιόλουσετς ημέρες είναι σπάνιο φαινόμενο δυστυχώς παρόλο που δεν λες ότι έχει και κρύο.

  12. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Litsa Kouklitsa: Μα… τι να πω???? Με ξεσηκώνετε, αγαπημένες!!!! Χρόνια τώρα!! Εσείς είσταστε, ό,τι καλύτερο!!

  13. @ΤΖΟΥΛΙΑ: “είσταστε”?????? Μάλλον μεταξύ καλού ποτού και καλής παρέας μας “μιλάς” και χαίρομαι πολύ πολύ γι’ αυτό!!!!!!! Φιλιά πολλά σ’ εσένα και στην παρέα σου!!!! Να περνάτε τέλεια!!!!!

  14. Τζούλια μου, τι υπέροχο νησί και τι φοβερές φωτογραφίες έβγαλες!! Μα τι όμορφες, δροσερές φατσούλες γεμάτες θετική ενέργεια! Δεν έχω πάει ποτέ Φολέγανδρο, αλλά σίγουρα θέλω κάποια στιγμή ν’αράξω λίγες μέρες στις πανέμορφες παραλίες του! Το σχόλιο του κ. Ρωμανού με άφησε άφωνη…. Είναι τόσο όμορφο ν’ανακαλύπτεις ξανά τον κόσμο, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού! Να περνάτε καταπληκτικά και μην ξεχνάτε να κάνετε μια βουτιά και για μας! Πολλά δροσερά φιλιά!
    Υ.Γ. Ενθουσιάστηκα με την απίθανη ιδέα για BB Καλοκαιρινές διαδρομές απ’όλη την Ελλάδα! Ο αέρας ανανέωσης ήδη υπάρχει στο ΒΒ και φαντάζομαι ότι τον Οκτώβριο οι νέες ενότητες θα’ναι μαγικές!

  15. Τζούλια μου δεν φαντάζεσαι πόσο ζηλεύω!Ζηλεύω αυτή την υπέροχη θάλασσα, τα ασπρισμένα σοκάκια και τις ξαπλώστρες.Ναι,θέλω αλμύρα, άμμο,ήλιο και ύυυπνο τώρα!!!Γίνεται; Έχουν ένα γλυκό με καρπούζι νομίζω στην Φολέγανδρο, έτσι δεν είναι; Φάε ένα κομμάτι και για εμάς! (ή τέλος πάντων από όποιο τοπικό έδεσμα)! Να περάσετε υπέροχα! Φιλιά στο μικρό αντράκι σου που τόσο γρήγορα μεγαλώνει!

  16. Τι όμορφες φωτογραφίες…μας ταξιδεψες έστω και νοερά…υπέροχη Φολέγανδρος..

  17. Πανέμορφες φωτό Τζούλια μου!!! Να περνάς πάντα υπέροχα και πολλά φιλιά στον πανέμορφο κύριο Ρωμανό(τον κλείνω από τώρα για boyfriend της μικρής μου Μαρίλιας μόνο 5 χρονάκια την περνάει χαχαχα)

  18. @Elena: Πάντως να ξέρεις αγαπημένη, Θα βοηθήσεις και εσύ στις καινούργιες ενότητες…(surprise, surprise!)

  19. @Korina: Ναι αγαπημένη, πράγματι έχουν αυτό το γλυκό από καρπούζι! Και γενικά, είναι απίστευτο, αλλά σε αυτόν τον βράχο, έχουν μοναδικό φαγητό! Αντε, να αρχίσεις να σκέφτεσαι διακοπές σιγά σιγά!

  20. @Maryl: Πω, πω.. νύφη την κόρη σου την κούκλα και συμπεθέρα εγώ με την αγαπημένη μου Υδροχόο?? Έκλεισε το deal.

  21. Η χώρα Φολεγάνδρου είναι κατά τη γνώμη μου η πιο ωραία χώρα σε όλες τις Κυκλάδες!!!!

  22. Πόση ομορφιά αυτά τα ελληνικά νησιά τέλος πάντων? Ονειρεμένη Φολέγανδρος, είναι μέσα στη λίστα για διακοπές κάποια στιγμή! Και θα διαφωνήσω με τον πρόλογο, φοβερές φωτογραφίες! Να περάσετε όμορφα, να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας για τη νέα χρονιά! Πολλά φιλιά!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.