Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Guerlain, Το Άρωμα Terracotta

Guerlain Terracotta Le Parfum - New Limited Edition Perfume for Women

 

Θυμάμαι, πριν λίγο καιρό, που η Υπουργός Αρωμάτων,  MariaA μας είχε κάνει ένα guest post για τα αρώματα του καλοκαιριού, που οι περισσότερες από εσάς, είχατε ξετρελαθεί με το άρωμα Terracotta του Guerlain. Τις προάλλες, η MariaA στο Λονδίνο, είχε την τύχη να συναντήσει για άλλη μια φορά από κοντά τον κορυφαίο αρωματοποιό, του οίκου Guerlain Τhierry Wasser και να μάθει από πρώτο χέρι και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αλλά και να λάβει και μια ιδιόχειρη υπογραφή στο limited edition  μπουκάλι της, από τον ίδιο τον αρωματοποιό!

 

Αλλά καλύτερα να σας τα πει η ίδια, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο!

 

Καλησπέρα bbgirls!

 

Η αλήθεια είναι ότι τα post από Λονδίνο έχουν αραιώσει λίγο, κάτι οι περισσότερες ευθύνες που έχω αναλάβει στη δουλειά, κάτι οι σπουδές του bboy μου που πλησιάζουν στο τέλος και χρειάζεται λίγη βοήθεια από μένα, κάτι οι μέρες που έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα (ξημερώνει στις 4.30 το πρωί και βραδιάζει στις 10 το βράδυ) και δεν θέλω να μαζευτώ από το πάρκο, τα μαγαζιά ή τa pub, κάτι λίγο τα event και οι παρουσιάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να αραιώσω τις ανταποκρίσεις!

 

Υπόσχομαι όμως να επανέλθω δριμύτερη και να σας γεμίσω με νέα και για αρχή λέω να σας μιλήσω – πάλι – για τον πολυαγαπημένο μου αρωματικό οίκο – Guerlain ! – και τον ακόμη πιο πολυαγαπημένο μου αρωματοποιό Thierry Wasser.

 

Created with Nokia Smart Cam

 

 

Created with Nokia Smart Cam

 

 

T3

 

Αυτή τη φορά αφορμή ήταν το “Βeauty project” που φιλοξενούσε τον τελευταίο μήνα το Selfridges κατά τη διάρκεια του οποίου πρεσβευτές πολλών οίκων καλλυντικών είχαν ημέρες αφιερωμένες στους οίκους τους με ομιλίες και event για το κοινό.

 

Ένα απόγευμα από αυτά η νεοιδρυθείσα “Perfume Society” της οποίας έγινα κατ’ ευθείαν μέλος και για την οποία θα σας πω σύντομα είχε καλεσμένο για μια συνέντευξη –  συνομιλία –  τον Mr Wasser  ως αντιπρόσωπο του οίκου για να μιλήσει γενικά αλλά και ειδικά για ένα hot topic των καιρών μας την αειφορεία ή αγγλιστή sustainability και την ευθύνη των εταιρειών  απέναντι στη φύση κλπ.

 

Ο Mr Wasser δεν είναι ο τυπικός αρωματοποιός, κλεισμένος στο εργαστήριό του φτιάχνοντας διαρκώς αρώματα και δοκιμάζοντας νέες συνταγές αλλά ταξιδεύει και επιβλέπει προσωπικά τη συγκομιδή των πρώτων υλών, δίνει συνεντεύξεις και δρα σαν γενικότερος πρεσβευτής του οίκου. Είναι εξαιρετικά εύστροφος και χαρισματικός και όταν έχει ιδιαίτερα κέφια κάνει πολλές αποκαλύψεις όπως π.χ. πέρυσι τον Αύγουστο στο Harrods του είχε “ξεφύγει” η κυκλοφορία του νέου ανδρικού αρώματος που οσονούπω θα εμφανιστεί στα ράφια.

 

Τώρα δεν έκανε κάποια αποκάλυψη αλλά ευθαρσώς μας δήλωσε ότι δεν του αρέσει καθόλου η δημιουργία όλων των εκδόσεων ενός επιτυχημένου αρώματος μόνο και μόνο για το κέρδος – κάνοντας όλο το PR team του να πηδήξει ως το ταβάνι – χρησιμοποίησε τη λέξη bullshit ουκ ολίγες φορές, εκδήλωσε την αγάπη του για τα ταξίδια, τα παζάρια που κάνει με τους προμηθευτές, αλλά και τα αγαπημένα του αρώματα αλλά και αυτά που θα ήθελε να είχε δημιουργήσει ο ίδιος – το αγαπημένο του δεν ήταν άλλο από το Terre D’ Hermes και γενικώς μας διασκέδασε πολύ!

 

Περάσαμε θεσπέσια, ήπιαμε Moet & Chandon πήραμε το goody bag μας και η βραδιά έκλεισε με τον Mr Wasser να υπογράφει τα μπουκάλια των αρωμάτων και το δικό μου απόκτημα ήταν η Terracotta – πριν εξαντληθεί καθώς πρόκειται για συλλεκτική έκδοση!

 

Created with Nokia Smart Cam

 

 

 

Ελπίζω να διασκεδάσατε κι εσείς λιγάκι μαζί μου και σας στέλνω τα φιλιά μου από Λονδίνο!

 

 

 

Λίγα λόγια για το καλοκαιρινό άρωμα Guerlain Terracotta Voile d’ Ete:

 

O Guerlain μας εξέπληξε φέτος καθώς αποφάσισε να προσθέσει ακόμη ένα καλοκαιρινό άρωμα στη συλλογή του και όχι σε οποιαδήποτε αλλά στην πλέον καλοκαιρινή – την Terracotta Voile d’ Ete!

To άρωμα χαρακτηρίζεται σαν solar – floral. Ανοίγει με ακόρντα περγαμόντου, καρύδας και τιαρέ. Η καρδιά του περιλαμβάνει από λευκά άνθη, όπως γιασεμί, ylang-ylang και τα άνθη πορτοκαλιάς, και στη βάση έχει μόσχο και βανίλια. Είναι ένα εξαιρετικά δυνατό άρωμα πολύ καλοκαιρινό και αρωματικό και με κάνει να φαντάζομαι ότι κάπως έτσι πρέπει να μυρίζουν οι δρόμοι στη Χαβάη ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα!

 

 

12 Σχόλια
  1. Καλημερα!!!
    @Μαρια μου μας ελειψαν τα υπεροχα μυρωδατα review σου!!!
    Αυτο το αρωμα πρεπει να ειναι ακρως καλοκαιρινο!!!!
    Φιλακια

  2. “ευθαρσώς μας δήλωσε, ότι δεν του αρέσει καθόλου η δημιουργία όλων των εκδόσεων ενός επιτυχημένου αρώματος μόνο και μόνο για το κέρδος ” Ν΄ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!! Που εχει καταντησει όλα τα αρώματα όλων των εταιρειών να είναι ίδια και απο τις εκδοχές του ίδιου αρωματος να μην ξεχωρίζεις ούτε πιο φοράς ουτε κάποιο να έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα…. Γι΄αυτο είναι κορυφαίος ο Thierry Wasser! Γιατι τολμάει να πει τα πράγματα με τ΄όνομα τους…

    Μαρια μας πολυγαπημένη, ευτυχως επανήλθες, μας έιχες λείψει πολύ!!!! Αν σου πω τωρα, ότι σε σκεφτομουν το πρωι ενω ερχόμουν στη δουλειά κι ελεγα να σου στειλω μηνυμα θα νομίζεις, ότι σου λεω τα bullshit του Monsieur Thiery!!!!

    ΥΓ by the way, και για να επιβεβαιώσω τα παραπάνω, ψαχνω εδω και πολυ πολυ καιρο να ερωτευθω ένα άρωμα με όλη την καλή μου διάθεση και την καλοκαιρινή μου ελαφρότητα… και δεν βρίσκω κανενα να με συγκινήσει. Ξαναγυρνω στα ίδια και τα ίδια τα παλιά και λησμονημένα… μήπως εχω γίνει στρίντζω???? Πρέπει να το ψαξω…. κορίτσια, εκτος αν η Μαρία μας δωσει άλλοθι στα λόγια μου….

  3. Από το κομψότατο μπουκάλι που είναι και τόσο αριστοκρατικό περιμένω μια μεθυστική ευωδιά από την αγαπημένη μου Guerlain.Το γεγονός ότι η βάση έχει την αγαπημένη μου βανίλια με κάνει να μην βλέπω την ώρα να το μυρίσω…

  4. Αχ Μαρία μας αγαπημένη, εσύ και οι υπέροχες μυρωδιές σου! Άκρως ενδιαφέροντα και τα όσα μαθαίνουμε μέσα από τα Review σου!! Αυτό όμως που μου αρέσει είναι ότι συνδέεις κάθε μυρωδιά με ένα τοπίο. Τόσο με ξεσηκώνει που κάθε φορά “τρέχω” το Review για να διαβάσω με τι το έχεις συνδέσει και την δεύτερη φορά το διαβάζω με ηρεμία!! Σ’ ευχαριστούμε πολύ!!!

  5. Kalispera bbgirls!
    Xairomai pou sas arese I antapokrisi kai yposxomai syxnotera nea tis epomenes evdomades!!
    O Thierry exei exelixthei se megalo mou erota (kati san ti Julia me ton Tom) giati ektos tou oti einai super goiteftikos einai panexypnos me foveri aisthisi to humor!
    @Stella: xero tin karmiki mas syndesi synadelfe kai den prokeitai na po se kammia periptosi oti einai bullshit! Osos gia aromata xrono na exeis kai xrimata fysika kai mporo na sou protein tosa kai tosa nea kai axiologa!!
    Filia polla apo to kai pali synefiasmeno Londino!!

  6. Καλησπέρα!Θα ήθελα να το μυρίσω γτ πιστεύω ότι τα αρώματα guerlain είναι κάτι άλλο,σε αλλο επίπεδο ας πούμε.
    @Μαρία,τέλειες οι συναντήσεις σου στο Λονδίνο κ φυσικά περιμένουμε κ άλλα νέα.

  7. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.@MariaA μας έλειψες!Μόνο να φανταστώ μπορώ τον ενθουσιασμό σου χαχαχ.Υπέροχο και μυρωδάτο post.Μουτςςςςς

  8. ”Ταξιδεύω” κάθε φορά με όλες μου τις αισθήσεις με αυτές τις αρωματικές ανταποκρίσεις της Μαρίας…κι αυτός ο άμεσος, γλαφυρός τρόπος με τον οποίο περιγράφει κάθε φορά τις μοναδικές τις εμπειρίες, είναι τόσο ξεχωριστός! Θυμάμαι, αντίστοιχα, πώς είχα επηρεαστεί από τις ενθουσιώδεις περιγραφές της για Lys Soleia, και κατέληξα να το αγοράσω χωρίς καν να το μυρίσω!! Τι υπέροχο άρωμα κι αυτό…

  9. Ζηλεύω την υπουργό!!!Αν θελήσει βοηθό…να της κρατάει την τσάντα δηλώνω υποψήφια!!

  10. Τυχερούλα. Θα ήθελα και εγώ να ήμουν εκεί.

  11. Αχ βρε Μαράκι μου, με τις υπέροχες μυρωδάτες αναρτήσεις σου…. μάς έλειψες! Φαντάζομαι ότι αυτή η μέρα για σένα ήταν πολύ σημαντική και σ’ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας! Να περνάς πάντα τόσο τέλεια! Φιλιά! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.