10 απαραίτητα προϊόντα για το καλοκαίρι

 

summer-beach-leisure-products-vector-material_15-3235

 

 

Τα απαραίτητα για τους καλοκαιρινούς μήνες προϊόντα είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλες μας. Εκτός από “γνωστά” είναι όμως και “πολλά” και για το λόγο αυτό κάποιες φορές, παραλείπουμε να εφοδιαστούμε με ένα ή και περισσότερα από αυτά.

 

Πείτε μου στ’ αλήθεια, ποια δεν έχει τρέξει τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει το σχεδόν τελειωμένο αντηλιακό της; Ποια δεν έχει ψάξει στις διακοπές της να βρει ανοιχτό φαρμακείο για να αγοράσει τα εντομοαπωθητικά προϊόντα που ξέχασε στο σπίτι της φεύγοντας;

 

Για να αποφύγουμε λοιπόν καταστάσεις σαν κι αυτές (και περιττά έξοδα), ετοιμάσαμε εδώ μια λίστα με τα δέκα πιο απαραίτητα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νεσεσέρ το φετινό καλοκαίρι.  Αυτά που θα δείτε είναι τα δικά μου αγαπημένα και περιμένω να μου πείτε και τα δικά σας.

 

 

1. Αντηλιακό σώματος

 

 

 

garnier-ambre-solaire

 

Πρώτο και βασικότερο το αντηλιακό μας. Ο ήλιος “καραδοκεί” κι εμείς πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να αποκρούσουμε τις επιθέσεις του. Ένα προϊόν που ξεχώρισα είναι το Ambre Solaire Dry Mist της Garnier. Είναι ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι που το ψεκάζεις με καταπληκτική ευκολία στην επιδερμίδα σου. Έχει ανάλαφρη, άμεσα απορροφήσιμη σύνθεση που δεν κολλάει και προσφέρει απόλυτα φυσική αίσθηση. Είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα και περιέχει SPF 30 για υψηλή αντηλιακή προστασία. Επιπλέον μυρίζει υπέροχα!

 

 

2. Αντηλιακό προσώπου

 

Avon-Sun-Fresh-Protection-Face-Cream-SPF30

 

 

Το πρόσωπό μας χρειάζεται τη δική του ξεχωριστή φροντίδα, ένα ειδικό επομένως για την επιδερμίδα του προσώπου προϊόν είναι απαραίτητο. Η νέα αντηλιακή κρέμα Avon Sun Fresh της Avon με SPF 30 προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο και παράλληλα της προσφέρει αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Έχει απαλή, ελαφριά υφή και είναι ιδιαίτερα οικονομική.

 

 

 

3. Αντηλιακό μαλλιών

 

huile-genereuse-260-410

 

 

Και τα μαλλιά μας όμως δεν κάνει να μείνουν παραπονεμένα. Ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο ξεθωριάζουν το χρώμα τους, εξασθενίζουν και ταλαιπωρούν τη δομή τους με αποτέλεσμα τα να γίνονται θαμπά, άτονα και εύθραυστα. To Huile Genereuse της Kerastase Soleil περιέχει UVA και UVB φίλτρα για αντιοξειδωτική προστασία και βιταμίνη Ε για προστασία από τη θερμότητα. Χαρίζει άμεση λάμψη, λείανση και απαλότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε στεγνά όσο και σε νωπά μαλλιά.

 

 

4. Lip balm/ Stick με δείκτη προστασίας

 

 

la prairie

 

 

Ένα σημείο του σώματος που παραλείπουμε συχνά να προστατεύσουμε από τον ήλιο είναι τα χείλη μας. Ενδεικτική αυτού του γεγονότος είναι η διαπίστωση πως τα χείλη αποτελούν το πιο συχνό σημείο εντοπισμού ακανθοκυτταρικού καρκινώματος. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε στην επιφάνειά τους ειδικό αντηλιακό προϊόν. Το Ultra Protection Stick της La Prairie με δείκτη προστασίας 40 είναι σχεδιασμένο για την αποτελεσματική προστασία των χειλιών, των ματιών και της μύτης από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

 

 

5. Ιαματικό νερό

 

 

 

 

vichy

 

 

Να ένα προϊόν που δεν λείπει ποτέ από τη τσάντα μου (της εξόδου και της παραλίας) καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τονώνει και καταπραΰνει το δέρμα οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα προσφέροντας του αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωσης. Είναι πολύ αναζωογονητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Πριν τη κρέμα ημέρας για τόνωση και extra ενυδάτωση, μετά το μακιγιάζ για σταθεροποίηση και οποιαδήποτε άλλη στιγμή για δροσιά και ανακούφιση. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλές επιλογές από διάφορες εταιρίες (Evian, Avene, La Roche Posay). Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το Eau Thermale της Vichy.

 

 

6. After Sun

 

 

nivea-suncare-banner-984x484px

 

 

Για μένα το πιο “βαρετό” προϊόν καλοκαιρινής περιποίησης που  όμως είναι απαραίτητο. Η έκθεση στον ήλιο ερεθίζει και αφυδατώνει την επιδερμίδα και για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε ένα ενυδατικό προϊόν που παράλληλα θα την ανακουφίσει και θα την καταπραΰνει. Φέτος νομίζω πως έχω τη λύση. Το νέο NIVEA Sun IN-SHOWER Refreshing After Sun Lotion είναι το πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό after sun προϊόν που έχω συναντήσει. Ανήκει στην οικογένεια των conditioner σώματος της NIVEA για χρήση μέσα στο ντους. Αφού ξεπλύνετε το αφρόλουτρο, εφαρμόζετε το προϊόν στο σώμα σας και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το ξεπλένετε. Περιέχει εκχύλισμα αγγουριού για καταπράυνση και είναι ιδιαίτερα ενυδατικό.

 

 

7. ΒΒ Cream

 

estee-lauder-bb-cream

 

 

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο όχι μόνο τις ώρες που βρισκόμαστε στη παράλια αλλά και κάθε άλλη στιγμή της ημέρας. Προσωπικά όμως μου πέφτει κάπως βαρύ να έχω όλες τις ώρες, μαζί με το μακιγιάζ, αντηλιακό στο πρόσωπό μου και για το λόγο αυτό έχω βολευτεί ιδιαίτερα τις BB creams. Επιλέγω λοιπόν μία BB cream με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατέψει το δέρμα μου από τον ήλιο, θα το ενυδατώσει και θα του προσφέρει ελαφριά κάλυψη και ομοιομορφία. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγω και την αντηλιακή προσώπου και το foundation (ενδεχομένως και την ενυδατική). Μια καλή επιλογή είναι η Estee Lauder Daywear Anti-Oxidant BB cream SPF35 για πλούσια αντιοξειδωτική προστασία.

 

 

8. Ενυδατική κρέμα προσώπου

 

biotherm

 

 

Και ίσως την ημέρα να καταφέρω όντως να αποφύγω την ενυδατική με τη βοήθεια μιας καλής BB cream, όμως το βράδυ πρέπει οπωσδήποτε να την εφαρμόσω στο πρόσωπό μου. Το δέρμα μας λόγω της επιπλέον λιπαρότητας που εμφανίζει τις ζεστές μέρες του χρόνου, μας δίνει τη -λανθασμένη- εντύπωση πως δεν χρειάζεται extra ενυδάτωση. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ο κίνδυνος αφυδάτωσης της επιδερμίδας εμφανίζεται τώρα πιο απειλητικός από ποτέ, ακριβώς γιατί δεν τον αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως. Για το καλοκαίρι λοιπόν θα επιλέξω μία ενυδατική κρέμα με ελαφριά, δροσερή υφή και κατά προτίμηση σε μορφή gel για να απορροφάται πιο γρήγορα. H Aquasource της Biotherm βρίσκεται πάντα ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μου. Είναι ανάλαφρη, μη λιπαρή, ενυδατώνει καλά το δέρμα και έχει άκρως αναζωογονητικό άρωμα.

 

 

9. Μάσκα μαλλιών

 

 

solar balm

 

 

Άλλο ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ μας είναι μία καλά μάσκα μαλλιών. Η ενισχυμένη της σύσταση θα προσφέρει εντατικά οφέλη στην τρίχα, αναβαθμίζοντας την ποιότητά της και αποκαθιστώντας τις φθορές που ο ήλιος και η θάλασσα άφησαν στο πέρασμά τους. Επιλέγω την Solar Sublime της L’Oreal Professionnel που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη θρέψη και την επανόρθωση των μαλλιών που έχουν εκτεθεί στον ήλιο.

 

 

10. Εντομοαπωθητικό προϊόν

 

 

 

korre_myrtilo_a

 

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακόμη πιο αφόρητα και από τη ζέστη είναι τα κουνούπια. Και πέρα από τον κνησμό και την ενοχλητική αίσθηση που προκαλούν, συχνά αφήνουν και αντιαισθητικά σημάδια στο σώμα και στο πρόσωπό μας. Για να μην μιλήσω για τις ασθένειες που μεταφέρουν. Θα πρέπει λοιπόν να προστατευτούμε και από τα κουνούπια με τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά προϊόντα. Φέτος διαλέγω εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα σε μορφή σπρέι της Korres με Μύρτιλο & Σιτρονέλα που είναι ιδανικό για πρόσωπο και σώμα.

 

Ποιο προϊόν δεν αποχωρίζεστε το καλοκαίρι;

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

13 Σχόλια
  1. Kαλημερα!!!
    Μιλαμε για μεγαλη τρελα εχω με αυτο το θεμα!!Φτιαχνω λιστα τουλαχιστον
    2 εβδομαδες πριν φυγω για διακοπες!! Οταν τα συμπληρωσω ολα κανω
    ενα τελικο τσεκ μηπως ξεχασα κατι!Συμφωνω με την λιστα που
    εφτιαξες αυτο που της λειπει ειναι ενα καλο ενυδατικο.σαμπουαν
    και τα διαφορα φαρμακα που περνω εγω σαν “μαμα” αντιπυρετικα αντισταμινικα
    διαφορες κρεμες για ερεθισμους η φωτοαλλεργιες κ.λ.π
    Φιλια xxxx

  2. σίγουρα μια πλούσια και ενυδατική λοσιόν σώματος αλλά και ένα καλό αποσμητικό χωρίς οινόπνευμα κατάλληλο για να διατηρεί φρεσκάδα όλη μέρα! και φυσικά ενα μίνι-φαρμακείο με τα απαραίτητα-αχρείαστα-να-ναι!

  3. Καλημέρα κι από μένα!!!!!! Με βάλατε σε σκέψεις……χρειάζομαι αντηλιακό μαλλιών,ποτέ μου δεν έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα κι όμως πρέπει!!!! Φιλιά!!!!!

  4. Λοιπον ποτε δεν ξέρω αν η bb μπορεί ακόμα και για τη θάλασσα να αντικαταστήσει το αντηλιακό προσώπου

  5. Δε χρησιμοποιώ αντιηλιακό μαλλιών και νομίζω ότι πραγματικά χρειάζεται,η ΒΒ κρέμες είναι συνεχώς στη σκέψη μου,αλλά,το έχω ξαναπεί,φοβάμαι ότι δεν κάνουν για την ηλικία μου,ενώ θα συμφωνήσω με τη sofiaT…πάντα υπάρχουν τα απαραίτητα φάρμακα…για τσιμπήματα,για συγκάματα,για σημάδια…..ένα κάρο!Τα υπόλοιπα…τα έχω.

  6. Tζα!!!Καλημέρα παρεάκι μου.Εγώ πάλι ετοιμάζω τα απαραίτητα αλλά ποτέ δεν μένω σ’αυτά.Σκέφτομαι να πάρω κι αυτό,μήπως μου χρειαστεί εκείνο και τελικά αντί για νεσεσέρ θέλω βαλίτσα.Μουτςςςςςςςςς

  7. Αντιηλιακό μαλλιών και του Κορρέ ειναι καλό και σίγουρα πολύ πιο οικονομικό απο το kerastase.ειδικα για μένα που το βάζω με τους τόνους δεν συμφέρει…

  8. Αντιηλιακές κρέμες και spray και για το πρόσωπο και για το σώμα και για τα μαλλιά!

  9. Όλα τα προϊόντα που ανέφερες Ιωάννα μου, μαζί μ’ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών, είναι τα πιο σημαντικά και δεν λείπουν ποτέ από την βαλίτσα των διακοπών μου! Ιδιαίτερα στα αντηλιακά προσώπου-σώματος-μαλλιών παίρνω διπλές συσκευασίες!!!! Επίσης δεν ξεχνάω να πάρω και ένα δροσερό καλοκαιρινό άρωμα! 🙂

  10. επιτρέψτε μου να μοιραστώ ενα κόλπο που κάνω μετά τη θάλασσα και μέχρι το μπάνιο ( που μεσολαβεί συνήθως φαγητό, τρέξιμο πίσω απο τα μωρά, κτλ) είναι να τα χτενίζω & να βάζω μάσκα και να την αφήνω μέχρι να λουστώ, τα πιάνω με ενα κλάμερ ( συνήθως) και πραγματικά μόλις πέφτει το 1ο νερό στο μπάνιο τα μαλλιά είναι απίστευτα μαλακά! άσε δε που η συγκεκριμένη μάσκα μοσχομυρίζει και όλη την ώρα το κεφάλι μου αποπνέει μια ευχάριστη εσάνς!χα!

  11. και φυσικά κρέμα για τις ξηρές φτέρνες γιατί η θάλασσα επιδεινώνει το πρόβλημα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.