10 BB & CC Creams που έχω δοκιμάσει

bb-cc-creams-beautyblog-open

 

Θεωρώ πως τώρα το καλοκαίρι οι bb/cc creams είναι πιο χρήσιμες από ποτέ. Πρώτον γιατί οι περισσότερες ενσωματώνουν πλέον στην σύστασή τους υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας και δεύτερον γιατί χαρακτηρίζονται από ελαφριές συνθέσεις, ιδανικές για τις ζεστές μέρες που δεν θέλουμε να αισθανόμαστε “βαρύ” το πρόσωπό μας. Με τον τρόπο αυτό και προστατευόμαστε από τον ήλιο και εξασφαλίζουμε ένα ομοιόμορφο, φυσικό αποτέλεσμα για την επιδερμίδα μας.

 

Σκέφτηκα λοιπόν να σας ετοιμάσω μία λίστα με δέκα bb και cc προϊόντα που έχω δοκιμάσει και να σας περιγράψω την εμπειρία μου από το καθένα. Έτσι θα μπορέσετε κι εσείς να διαπιστώσετε πιο εύκολα ποιο ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες.

 

Garnier Miracle Skin Perfector BB cream / μικτές-λιπαρές επιδερμίδες

 

 

garnier-bb

 

Η bb cream της Garnier είναι μία από τις πρώτες που δοκίμασα. Αν και στην αρχή δεν την είχα συμπαθήσει και πολύ, στην πορεία άλλαξα γνώμη. Προσφέρει υψηλή κάλυψη σε σύγκριση με τις περισσότερες bb κρέμες και εξασφαλίζει μη λιπαρό φινίρισμα, σχεδόν ματ. Είναι αρκετά ενυδατική και με αποτέλεσμα που διαρκεί, αντέχοντας στη ζέστη και στον ιδρώτα. Περιέχει SPF 20 και είναι μία καλή, οικονομική λύση για κάθε μέρα.

Βαθμολογία: 8/10

 

 

Maybelline New York Dream Fresh BB cream

 

 

maybelline-bb-cream

 

Με αυτήν τη BB κρέμα συνέβη ακριβώς το ανάποδο. Στις πρώτες χρήσεις με είχε ενθουσιάσει, στις επόμενες όμως όχι και τόσο. Θα έλεγα πως τα πλεονεκτήματά της εξαντλούνται στην ιδιαίτερα ενυδατική της σύσταση, στον υψηλό δείκτη προστασίας που περιέχει και στη χαμηλή τιμή της. Από εκεί και πέρα η κάλυψη που προσφέρει είναι ανεπαίσθητη και η σύνθεσή της είναι σχεδόν “νερουλή”. Θα έλεγα μάλιστα πως βγάζει και μια ελαφρά λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που δεν είχα παρατηρήσει τις πρώτες εβδομάδες που τη χρησιμοποιούσα. Παρόλα αυτά είναι ένα προϊόν που τα κανονικά ή ξηρά δέρματα χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες κάλυψης θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

Βαθμολογία: 7/10

 

Maybelline New York Dream Pure BB cream

 

 

maybelline-dream-pure

 

Και από την Dream Fresh περνάμε στην Dream Pure, την κρέμα που χρησιμοποιούσα ασταμάτητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απευθύνεται στις λιπαρές επιδερμίδες, εγώ θα έλεγα όμως πως κάνει και για τις μικτές. Είναι εμπλουτισμένη με σαλικυλικό οξύ για να καταπολεμά τις ατέλειες και είναι σχεδιασμένη να μειώνει την εμφάνιση των πόρων. Η υφή της είναι ελαφριά και ευχάριστη και η εφαρμογή της πολύ εύκολη. Εξασφαλίζει μεγαλύτερη κάλυψη από την Dream Fresh και προσφέρει ματ αποτέλεσμα. Θα προτιμούσα να περιείχε μεγαλύτερο SPF και όχι μόνο 15, για να μπορώ να τη χρησιμοποιώ όλη μέρα, κάθε μέρα.

 

Βαθμολογία: 9/10

 

L’Oreal Paris Nude Magique CC cream (anti-redness)

 

 

l__039_or_eacute_al_paris_n

 

Αν και είχα ακούσει κάποια παράπονα για το συγκεκριμένο προϊόν, προσωπικά το απόλαυσα ιδιαίτερα το περασμένο καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως δεν ταιριάζει στα πολύ ανοιχτόχρωμα δέρματα γιατί η απόχρωση του είναι αρκετά σκούρα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το χρησιμοποιώ μόνο το καλοκαίρι, τότε που η επιδερμίδα μου είναι μαυρισμένη.

 

Η Nude Magique CC cream είναι σχεδιασμένη να διορθώνει τις δυσχρωμίες του δέρματος (συγκεκριμένα της κοκκινίλες), εξασφαλίζοντας του ομοιόμορφο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Παράλληλα έχει ενυδατικά οφέλη για να προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το αρχικώς πράσινο χρώμα της, όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα γίνεται μπεζ και προσαρμόζεται κατευθείαν στον τόνο του. Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα που προσφέρει. Είναι φυσικό, μη λιπαρό και πολύ ομοιόμορφο. Εξασφαλίζει αρκετά καλή κάλυψη, εξουδετερώνει τις κοκκινίλες και περιέχει SPF 12.

Βαθμολογία: 9,5/10

 

L’Oreal Skin Perfection BB cream

 

l_or_al-paris-skin-perfection-bb-cream-5-in-1-instant-blemish-balm-medium-spf-25-50ml

 

Ακόμη μία BB cream που συμπαθώ ιδιαίτερα. Μου αρέσει πολύ η υφή της, καθώς είναι πολύ δροσερή και απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα. Δεν είναι λιπαρή, ούτε όμως και απόλυτα ματ. Στη δική μου μικτή επιδερμίδα τη σετάρω με πούδρα. Είναι σχεδιασμένη να τελειοποιεί την υφή του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των πόρων και εξομαλύνοντας τον τόνο του. Αν και δεν προσφέρει υψηλή κάλυψη, χαρίζει εκπληκτική ομοιομορφία. Επιπλέον, περιέχει SPF 25.

Βαθμολογία 8/10

 

Max Factor CC Cream

 

 

Max-Factor-Summer-2013-CC-Cream-Promo

 

 

Γενικότερα η Max Factor είναι μία από τις αγαπημένες μου εταιρίες στο κομμάτι του foundation. Όλες οι βάσεις μακιγιάζ που έχω δοκιμάσει με έχουν αφήσει πολύ ικανοποιημένη, δεν θα μπορούσε επομένως το συγκεκριμένο προϊόν να αποτελεί εξαίρεση. Προσφέρει καλή κάλυψη, εξαιρετική ομοιομορφία, ενυδατική αίσθηση και υπέροχο, φυσικό τελείωμα. Μοναδικό μειονέκτημα το χαμηλό SPF (10) και το γεγονός ότι μερικές φορές οξειδώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταβάλλει το αρχικό της χρώμα.

Βαθμολογία 8.5/10

 

 

Estee Lauder Double Wear All Day Glow BB cream

 

 

Estée-Lauder-Double-Wear-All-Day-Glow-BB-Moisture-Makeup

 

 

Το νεότερο μέλος της οικογένειας Double Wear, η bb cream, με έχει εντυπωσιάσει. Έχει καταπληκτική υφή σαν balm και απλώνεται σαν όνειρο. Καλύπτει μικρο-ατέλειες, προσφέρει ομοιομορφία και αψεγάδιαστο, απόλυτα φυσικό τελείωμα. Είναι πολύ δροσερή και ενυδατική. Η σύνθεσή της είναι σχεδιασμένη να αναδεικνύει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας νεανικό, φρέσκο αποτέλεσμα. Μετά την εφαρμογή της το δέρμα μου μοιάζει δροσερό και αψεγάδιαστο, γεγονός που με κάνει να τη χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Οι λιπαρές επιδερμίδες ίσως χρειαστεί να τη σετάρουν με πούδρα, για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια. Τέλος, περιέχει δείκτη προστασίας 30.

10/10

 

Essence All-in-One CC cream

 

 

ess_AllInOne_CCcream010_thumb2

 

Αν αναλογιστούμε τη τιμή του (5 ευρώ), το συγκεκριμένο προϊόν είναι πράγματι πολύ καλό. Έχει ευχάριστη υφή και προσφέρει αρκετά καλή κάλυψη και ομοιομορφία. Είναι σχεδιασμένο να διορθώνει τις χρωματικές ατέλειες του δέρματος και να καλύπτει τα σπυράκια και τις κοκκινίλες. Θα έλεγα πως είναι μια καλή επιλογή για τα νεανικά και εφηβικά δέρματα. Αν έπρεπε να εντοπίσω κάποιο αρνητικό στοιχείο, αυτό θα ήταν η διάρκειά του. Πράγματι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όμως για να είμαι ειλικρινής δεν είναι αυτή η απαίτησή μου από ένα τόσο οικονομικό προϊόν. Περιέχει SPF 30.

Βαθμολογία: 7/10

 

Avon Anew Vitale BB cream

 

 

avon-bb-cream

 

Η Anew Vitale bb κρέμα απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 25 ετών καθώς είναι εμπλουτισμένη με αντιγηραντικούς παράγοντες. Αν και η απόχρωση της φαίνεται κάπως σκούρα, όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα προσαρμόζεται αμέσως στον τόνο του. Είναι ενυδατική, προσφέρει ελαφριά κάλυψη και περιέχει SPF 20. Αν και στην αρχή το τελείωμα της είναι καταπληκτικό, κατά τη διάρκεια της ημέρας στο δικό μου δέρμα εμφανίζει λιπαρότητα. Για το λόγο αυτό τη συνδυάζω πάντοτε με την αγαπημένη μου πούδρα.

Βαθμολογία 7.5/10

 

Oriflame veryme Just BB bliss balm

 

 

oriflame

 

Πρόκειται για ένα πολύ ενυδατικό προϊόν με ιδιαίτερα ελαφριά υφή. Δεν προσφέρει υψηλή κάλυψη, όμως χαρίζει σχετική ομοιομορφία και άνεση στο δέρμα. Παράλληλα περιέχει SPF12. Νομίζω πως ταιριάζει περισσότερο στα πολύ νεανικά δέρματα που έχουν λίγες απαιτήσεις και όχι στα πιο ώριμα που ζητούν το κάτι παραπάνω.

Βαθμολογία 6.5/10

 

Αυτές λοιπόν ήταν οι δέκα bb/cc creams που διάλεξα να σας δείξω.

 

Ποιες έχετε δοκιμάσει εσείς;

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Πολύ καλά και διαφωτιστικά αυτά που έγραψες Ιωάννα. Ήθελα να ρωτήσω όμως, ποια από αυτές είναι καλή για ανοιχτόχρωμο δέρμα; Όσες έχω δοκιμάσει είναι σκούρες και υπάρχει αντίθεση με τα υπόλοιπα σημεία (λαιμός, ντεκολτέ κλπ).

  2. @Mary μου επειδή κι εγώ είμαι πολύ ανοιχτόχρωμη το ψάχνω αυτό το θέμα πάντα. Από τις πάνω κρέμες θεωρώ πως μόνο της L’Oreal η CC cream και της Avon δεν θα ταίριαζαν σε πολύ ανοιχτόχρωμα δέρματα. Οι υπόλοιπες κυκλοφορούν και σε διαφορετικές αποχρώσεις.

  3. Για ξηρά/ευαίσθητα δέρματα ποια θα πρότεινες; Και ποια είναι η τιμή της
    Estee Lauder Double Wear All Day Glow BB cream;

  4. Από την L’Oreal την Skin Perfection BB Cream που μου αρέσει πολύ ειδικά τώρα το καλοκαίρι για λίγο πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Και της Garnier έχω δοκιμάσει. Στην αρχή δεν μου είχε αρέσει πολύ αλλά στην πορεία μου άρεσε. Καλύπτουν αλλά όχι τελείως, χρειάζεσαι και μια πούδρα μετά ή bronzer.

  5. Εγω cc clinique και για το χειμωνα χρειαζοταν λιγο blending με τη moisture surge. Ειδαλλως εκπληκτικη, καλυψη οσο χρειαζεται κ για μενα που εχω ανοιχτοχρωμη αλλα οχι εντελως pale επιδερμιδα, βρηκα την αποχρωση πολυ καλη!

  6. @Κωνσταντίνα μου οι περισσότερες (εκτός από την dream pure) ταιριάζουν στις ξηρές επιδερμίδες επειδή έχουν ενυδατικές συνθέσεις. Η ΒΒ της Estee είναι πολύ καλή επιλογή, το ίδιο και η SkinPerfection της L’Oreal !

  7. Εγώ κορίτσια, δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία από αυτές. Χρησιμοποιώ Perfect Hydrating BB cream της Shiseido και είμαι πολύ ευχαριστημένη!! SPF30, πολύ υδατική, καλυπτική όσο πρέπει το καλοκαίρι -για να μή φαίνεται το πρόσωπο στον ήλιο σαν γιαπωνέζική μάσκα!! Γύρω στα 30 ευρώ με την καλή έκπτωση του 30%. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μία και καλή!!

  8. Καλησπέρα!Δεν τα έχω βρει με τις bb ή cc,θεωρώ ότι η κλασσική διαδικασία ενυδατική κ αντηλιακή με χρώμα μου ταιριάζει καλύτερα τώρα το καλοκαίρι.Βέβαια,δεν με έχει ενθουσιάσει καμμία.Αν όμως συμβεί, γτ όχι;

  9. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Έχω δοκιμάσει αρκετές αλλά ποτέ δεν έχω βρει την κατάλληλη για το χρώμα μου(κάτασπρη χειμώνα-καλοκαίρι)Ίσως λιγάκι περισσότερο να με βόλεψε η Idealia της Vichy.Μουτςςςςςςςςςςςς

  10. Καλησπέρα παρεάκι μου! Το καλοκαίρι χρησιμοποιώ μόνο αντηλιακό με χρώμα, που προστατεύει την επιδερμίδα μου από τον ήλιο και καλύπτει τις μικρές ατέλειες! Από τις BB Cream που αναφέρεις Ιωάννα μου έχω δοκιμάσει αρκετές…. Η Miracle Skin (Garnier) και η Dream Fresh ( Maybelline New York) ήταν καλές αλλά δυστυχώς δεν ταίριαζαν καθόλου στην επιδερμίδα μου! Η Nude Magique CC Cream Anti-redness (L’Oreal) ήταν πολύ καλή και ότι πρέπει για να διορθώσει τις κοκκινίλες! Τέλος η Max Factor CC Cream και η Idealia της Vichy, ήταν αυτές που λάτρεψα περισσότερο!! Καλό βράδυ κορίτσια! 🙂

  11. Ας καταθέσω και εγώ την άποψη μου (έστω και λίγο ετεροχρονισμένα). Από πέρυσι άρχισα να χρησιμοποιώ bb creams, καθώς καλοκαιράκι και make-up δεν πάνε πακέτο. Η πρώτη που δοκίμασα ήταν της Garnier, κυρίως λόγω τιμής, αλλά δε μου “έκατσε”, το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου σταθερό, σαν να φορούσα make-up ένα πράγμα. Εντελώς τυχαία, δοκίμασα την Big Easy της Benefit και ξετρελάθηκα (επίσης, για τον ίδιο λόγο παίρνω την Porefessional, είναι πολύ ανάλαφρη, δεν καταλαβαίνω ότι φοράω οτιδήποτε στο πρόσωπο, γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, εκτός από την τιμή). Την περασμένη εβδομάδα αγόρασα την bb cream της Shiseido, επειδή την βγήκα με έκπτωση και με τις 2-3 φορές που τη χρησιμοποίησα έχω κατενθουσιαστεί, θα συμφωνήσω με όσα αναφέρει η Athena V. To μόνο κακό για μένα είναι ότι είμαι υπερβολικά ανοιχτόχρωμη (Σουηδία και βάλε) και όλες οι bb creams δείχνουν πολύ – πολύ σκουρόχρωμες πάνω μου. Αυτά από μένα (συγνώμη για την έκταση, είμαι πολυλογού). 🙂

  12. έχω δοκιμάσει την ΒΒ της Garnier (δε μου άρεσε καθόλου) , τη CC l’oreal (τη λατρεύω) και την CC Carrotten που μου άρεσε πολύ. Πάρα πολύ χρήσιμο το ποστ σου!

  13. Εγώ είχα πάρει όταν πρωτοβγήκαν οι bb της Maybeline και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη.ήταν πολύ σκούρα, εβγαζε γυαλάδα και δεν άφηνε καθολου ομοιόμορφο αποτέλεσμα(εχω λιπαρη επιδερμίδα με ταση ακμης). Αντιθέτως φέτος αγόρασα τη Bioten cc και έμεινα απολύτως ευχαριστημένη καθώς παρείχε αρκετή καλυψη για προιόν τέτοιου είδους(ας μην είμαστε παράλογοι δεν είναι make up) και δεν έβγαζε γυαλάδα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.