Καλοκαιρινές Εικόνες: Μόνο εγώ μπορώ να μιλάω για τσάι Lipton.

banner-lipton-e1406198377531

 

 

 

Ξέρω ακριβώς τι έγραψα στον τίτλο, διότι δεν ξέρω πολλά, αλλά υπάρχουν και αυτά, τα οποία δεν διαπραγματεύομαι ούτε για αστείο. Και ένα από αυτά είναι το τσάι μου. Δεν πίνω ποτέ και κανενός είδους καφέ και αν υπάρχει ένας άνθρωπος, που μπορεί να μιλήσει (και να γράψει κιόλας) για τσάι, sorry, αυτή είμαι εγώ. (που έχω μάθει όλες τις φίλες μου, να το πίνουν και να το λατρεύουν και να  μην το αλλάζουν πλέον)

 

Καμία κουλτούρα, όσο αφορά το τσάι δεν υπήρχε μέχρι πριν από κάποια χρόνια στη χώρα μας. Είμαστε κουλτούρα του καφέ. Ελληνικού ή ξένου, έτσι είναι τα πράγματα, δεν χωρά αμφιβολία. Και είναι αδιαπραγμάτευτη αλήθεια, ότι το brand Lipton ήταν αυτό, που έκανε το τσάι να μπει και στην Ελληνική καθημερινότητα και να αγαπηθεί.

 

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν βρισκόμουν σε κάποιο café και ζητούσα ,μαύρο τσάι με μια κοφτή κουταλιά ζάχαρη και λίγο γάλα, η ερώτηση που άκουγα ήταν σχεδόν πάντα η ίδια: «Συγνώμη άρρωστη είσαστε;»

 

 

9014985-Lipton-Inf-LINEA_Citrus-FC-20-KAT-GR

 

Αν και το κορυφαίο που μου έχει συμβεί με το τσάι διαδραματίστηκε ένα πρωί στο Σοφικό στο Ranch όπου έχουμε πάει κάποια Χριστούγεννα. Όλα όμορφα, η παρέα όμορφη, ο κύριος Ρωμανός ενθουσιασμένος με τα ζωάκια, τα αλογάκια, τα τρενάκια κλπ κλπ και ήρθε το επόμενο πρωί η ώρα να πάρουμε το πρωινό μας. Λέω στην κοπέλα πίσω από το bar “Παρακαλώ, μαύρο τσάι Lipton, έχετε;” Με κοιτά για λίγο με απορία και απαντά «Όχι δεν έχουμε μαύρο τσάι, έχουμε μόνο κίτρινο (??) “Κίτρινο”; είπα εγώ. Πράσινο ξέρω, λευκό ξέρω, με αρωματικές γεύσεις ξέρω, αλλά κίτρινο; Στα κλάσματα του δευτερολέπτου από τη στιγμή που αναρωτήθηκα δυνατά «Κίτρινο» μέχρι που πέρασαν αυτές οι σκέψεις από το μυαλό μου, το κορίτσι έβγαλε από το κουτί του το κίτρινο φακελάκι Lipton και  κραδαίνοντάς το, πάνω από το κεφάλι της, μου είπε «Μάλιστα, μάλιστα, ορίστε, κίτρινο δεν είναι αυτό;” (βρε παιδί μου, μόνο σε μένα συμβαίνουν αυτά) “Βεβαίως!” απάντησα, διότι τι ακριβώς να εξηγούσα; Kαι έζησε αυτή καλά και εγώ καλύτερα με το μαύρο μου τσάι για πρωινό, στο κίτρινο φακελάκι του.

 

Ευτυχώς αλλάζει αυτό σιγά- σιγά, έως πολύ και στη χώρα μας, διότι το τσάι είναι ένα υπέροχο αφέψημα και ειδικά τα τσαγάκια Lipton Linea, με τις διάφορες γεύσεις δεν λείπουν ποτέ από το δικό μου σπίτι και είτε τα πίνω ζεστά είτε κρύα με παγάκια και με δροσίζουν και με ξυπνάνε και εξαιρετικά καλό μου κάνουν στην υγεία μου και τη σιλουέτα μου, φροντίζουν (ωραία το έγραψα αυτό, α λα  παλιακά)

 

 

Τέλος πάντων  έχω πολλά να σας πω πάνω σε αυτό το θέμα και θα σας πω ακόμα περισσότερα, τον χειμώνα που μας έρχεται.

 

 

lipton-beautyblog-1

 

 

Άρα, ήταν λογικό να μου αρέσει πολύ η ιδέα της φωτογράφησης της εικόνας  που βλέπετε εδώ, εμένα δηλαδή να κρατάω το φλιτζάνι με το Lipton στα χέρια (το ήπια φυσικά μετά τη φωτογράφηση) η Ivana μου είπε ότι δεν έχει δει κάτι πιο αληθινό, διότι έτσι ακριβώς με βλέπει κάθε πρωί με ένα φλιτζάνι τσάι Lipton στα χέρια, από τότε που με θυμάται.

 

Ωραία ήταν εκείνη η μέρα, η φωτογράφηση δεν κράτησε πολύ, έγινε σε μια όμορφη παραλία στη Νότια Εύβοια, εγώ φοράω  ένα λευκό top και στο πρόσωπο την BB cream της Estee Lauder  το κραγιόν Color Crush της The Body Shop και δεν έχω βάψει τα μάτια μου, γιατί έτσι κι αλλιώς θα φορούσα γυαλιά ηλίου (είπαμε ότι την ήθελα πολύ αληθινή τη φωτογράφηση και εμένα δεν θα με δείτε ποτέ ειδικά το πρωί, χωρίς γυαλιά ηλίου) Btw, τα συγκεκριμένα είναι μάρκας Carrera και τα λάτρεψα με το που τα πήρα στα χέρια μου και δεν φόρεσα κανένα άλλο.

 

Είχα μαζί μου και τον κύριο Ρωμανό, έκανε μπάνιο, χοροπήδαγε, του άρεσε πολύ όλο αυτό που γινόταν και μετά μου ζήτησε να φωτογραφηθεί και αυτός με το τσάι Lipton Linea για να τον δείτε στο bb όλες εσείς οι φίλες μου. Σαν τρελός μου ζητάει να πιει τσάι αλλά είναι μικρός ακόμα, θα περιμένει λίγα ακόμα χρονάκια.

 

 

lipton-1

 

 

lipton-2

 

 

lipton-3

 

 

 

lipton-4

 

 

lipton-5

 

 

lipton-6

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Καλημέρα. Δεν με γελούν τα μάτια μου. Θέλω τώρα λεπτομέρειες για την τρίτη φωτογραφία…

  2. @Amalia: Οχι, όχι κάτι φοβερό αγαπημένη! Δικό μας photoshop είναι γιατί το bb αγαπά, τσάι Lipton!! (έχεις “μάτι” όμως!)

  3. Αχ, δεν είναι κακή ιδέα, όμως… Όσοι αγαπάμε και το τσάι και το beautyblog θα ήταν διπλή η απόλαυση. Να έμπαιναν στα lipton linea μυστικά ομορφιάς από το beautyblog, ας πούμε. Κάτι σαν κουλουράκια τύχης, αλλιώς.

  4. @Amalia: Τι είπες τώρα, πανέξυπνη, πολυμήχανη αγαπημένη μου; Lipton linea και beauty tips, από το bb και τις αναγνωστριές του… Απίστευτο food for thought.

  5. Για άλλη μια φορά θαύμασα όλες τις φωτογραφίες…αν και λάτρης του νες και του γαλλικου καφέ με γεύσεις,το lipton είναι το μοναδικό τσάι που πίνω ειδικά τον χειμώνα με μέλι πάντα αντί ζάχαρης..Θεός ο κ.Ρωμανός που νομίζω παραμέγαλωσε αυτό το καλοκαίρι!! Σωστό αντράκι και σε λίγα χρόνια θα είστε σαν αδέρφια!

  6. @maryl: Μεγαλώνουν τα παιδάκια μας, αγαπημένη μου, μπροστά στα μάτια μας. Και εγώ το καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες.

  7. Καλημέρα!!!! Φοβερές οι φωτό Τζούλια! Σήμερα έχουμε αργία και κάθομαι σπίτι γιατί από αύριο αρχίζουν τα δύσκολα! Βρέχει φοβερά και το καρναβάλι στο Notting Hill μάλλον τους το χάλασε! Το τσάι όπως και να το κάνουμε είναι κουλτούρα στην Αγγλία και η αλήθεια είναι ότι πριν από κάποια (αρκετά) χρόνια κάποιοι λάτρεις προσπάθησαν να το φέρουν και στην Ελλάδα – τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη – τη δεκαετία του 90,πολλές φορές πηγαίναμε για τσάι στη “Ζώγια” αν θυμάμαι και σωστά το όνομα. εξαιρετικές διαφορετικές γεύσεις, λιχουδιές κλπ.
    Πάντως την αμαρτία μου θα την πω όσο κι αν μου αρέσει και το πίνω το καφεδάκι μου δεν το αλλάζω!
    Η μανούλα πάντως είναι τεράστια fan του Lipton Linea και πίνει καθημερινώς !!!
    Φιλιά από ένα εξαιρετικά βροχερό Λονδίνο!

  8. @MariaA: Με φόβο ότι θα με “δείρουν” τα αγαπημένα bb girls, να πω ότι μια βροχούλα μου έλειψε αγαπημένη.. (γιατί δεν μιλάω για Notting Hill.. ας μείνω στη βροχή..) Φιλάκια στγ μανούλα, πες της μια μέρα, που θα πάει, θα το πιούμε μαζί το τσαγάκι μας!

  9. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Θα το ξαναπώ είσαι ΘΕΑ στη φωτογραφία!!!Όσο για το θέμα τσάι κάτι θες να μας πεις τώρα αλλά τι; Ακριβώς δεν ξέρω αλλά κάτι μου λέει πως από Σεπτέμβριο και μετά θα το μάθουμε 😉 Μουτςςςςςςς

  10. Καλησπέρα!Τι όμορφα να μαθαίνω ότι υπάρχουν κι άλλοι που πίνουν μόνο τσαγάκια κι όχι καφέ!Στο σπίτι έχουμε δάφορα αφεψήματα από κρόκο Κοζάνης μέχρι μελισσάκι.Δεν πίνουμε ποτέ καφέ κι αν πιούμε είναι βιολογικός.Το χειμώνα δε αλλάζω με τίποτα την ώρα που θα χουχουλιάσω στον καναπέ μου με μια κούπα τσαγάκι διαφορετικό κάθε βράδυ.Αλλά κ το πρωί με φτιάχνει τέλεια ακόμα κ το καλοκαίρι.Τα φιλιάμου στον κολυμβητή που κάνει κ διαφήμιση!

  11. kalispera julia bbgirls!!!! kala den exo ligia gia tin fotografia theaaaaaa!!!!! alla k o kyrios romanos oute logos kouklaki zografisto!!!na mou to lioseis sta filia an kathete bebaia akoma giati ta agorakia oso megalonoun den ta poly theloun ayta dystixos!!!filakiaaaaaaaaaaaa

  12. Λατρεύω το τσάι. το καλύτερό μου από πέρυσι που κυκλοφόρησε είναι το κρύο Lipton. Πεθαίνω για τα γλυκά αλλά τα ροφήματά μου τα θέλω σκέτα χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης ή άλλου γλυκαντικού. Βολευόμουν βέβαια με το lipton linea, αλλά απλά βολευόμουν γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Τώρα όμως ένα κρύο τσάι χωρίς καθόλου γλυκαντικά που το φτιάχνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, απλά αγοράζοντας ένα μπουκαλάκι νερό, μ’ έχει βολέψει αφάνταστα!
    Τζούλια@ Κι εμένα μου έχει λείψει ο χειμώνας… γενικά είμαι πιο χειμωνιάτικο παιδί. Η ζέστη και το καλοκαίρι είναι ιδανική για όσους είναι κοντά σε θάλασσα νομίζω.

  13. Δεν ξερω αν φταιει το τσαι αλλα στη φωτογραφια εισαι πολυ λαμπερη. Αστερι ο μικρος σε ολες τις καλοκαιρινες φωτογραφιες που εχω δει. Οχι βροχουλες ακομη , ειμαι διακοπες ,απο την αλλη εβδομαδα που θα μαζευτουμε ολοι.φιλια πολλα

  14. Να το και το part four! Κάτι παραπάνω από υπέροχη η φωτογράφιση!
    Αν αγαπήσεις αυτή την εκλεπτυσμένη γεύση του τσαγιού, δύσκολα την αλλάζεις νομίζω…
    Για όσες θέλετε βροχούλες, περάστε μια βόλτα από εδώ που τις έχουμε άφθονες, ασταμάτητα βρέχει τις τελευταίες μέρες!
    Καλό σας βράδυ αγαπημένες!

  15. Καλημέρα, καλημέρα!!!! Ελλειψα χθες, αλλά τωρα I’m back!! και έλλειψα σε τετοιο Post… Επανορθώνω….
    Λοιπόν λατρευω τον καφέ αλλά εξίσου λατρευω και το τσαι! Από παιδι, γιατι στο σπιτι μας ως γνήσιοι κωνσταντινουπολίτες είχαμε έντονη “την κουλτούρα του τσαγιου” (και λοιπών αφεψηματων). Μαύρο τσαι με χιλιους τροπους από ντεμλίδικο τούρκικο τσαι, μεχρι την δική μου εκδοχή με γάλα που απο εφηβη είχα καθιερώσει στο σπιτι όταν διάβαζα κι είχα “ανακαλύψει” εκείνον τον καιρό, μέσα απο την αγάπη μου για τη γηραιά Αλβιόνα. Απογευματινό τσαγάκι με βουτήματα, που σέρβιρε η μερακλού γιαγιά μου, αλλά και όλες οι θείες και φίλες της οικογένειας, “το κεντιανό τσαγάκι” όπως το έλεγε…. Υστερα στα 90ς με έναν αγαπημένο φιλο ανακαλύπταμε τη νεά μόδα στις τσαγιερί που είχαν κατακλύσει την Αθήνα και έγιναν στεκι μας εκείνον τον καιρό. Δυστυχως δεν κρατησαν πολύ, αλλά εμείς μάθαμε να πίνουμε τσάι γιασεμί (ήταν τότε και στη μόδα το τραγούδι της Αρλέττας). Τσαι, τσαι υπεροχο κοσμοπολίτικο που ξυπναει τις αιθήσεις… πρασινο, μαυρο, earl grey’s, κινέζικο, εγγλέζικο, ινδικό, τούρκικο… τσαι παγωμένο, τσαι σε όλες του τις εκδοχές…. Τσαι το αφεψημα του ταξιδιάρικου κοσμου…
    Οσο για το κλασσικο σχόλιο “τσαι? αρρωστη είσαι” που τόσο μα τόσο κυριαρχούσε και δυστυχως κυκλοφορεί ακόμα… καθε φορα που το άκουγα ήθελα πολύ να σιχτηρίσω… αλλά καταλάβαινα το χάσμα που μας χωριζε με το άτομο που το εξέφραζε….

  16. @Marianna, AΛΕΞΑΝΔΡΑ & Stella: Με “βάλατε κάτω”. Εσείς έπρεπε να το είχατε γράψει το post. Αλλά τι λέω; Εσείς το γράψατε, όπως σχεδόν πάντα εξ άλλου.

  17. @ΕΛΕΝΗ: Συμφωνώ αγαπημένη!! Βεβαίως όχι ακόμα βροχούλες, μπας και προλάβω και κάνω και εγώ ένα τελευταίο μπανάκι το σβ!

  18. @nansy: Πόσο σωστά το έγραψες αγαπημένη…Ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ πολύ συχνά. Λίγα χρόνια μου μένουν ακόμα, για να τον λιώνω στα φιλιά και να του αρέσει κιόλας. Το ξέρω, θα έρθει η μέρα που θα μου λέει “άσε με, ρε μαμά..” Γι’αυτό ότι προλάβω τώρα!

  19. @nektaria: Φιλάκια αγαπημένη σε σένα και στο πανέμορφο Γκέτεμποργκ! Είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξεχάσεις να μας στείλεις εικόνες, από την όμορφη πόλη ντυμένη με τα φθινοπωρινά της!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.