Σήμερα μιλάμε για Κραγιόν. Και μάλιστα, κόκκινο.

red-lipstick-open

 

To κραγιόν, μία εφεύρεση με μέλλον όπως αποκαλύπτει και η μακραίωνη ιστορία του, πιθανολογείται ότι κάνει την εμφάνισή του περίπου 5000 χρόνια πριν. Το κόκκινο μάλιστα, από νωρίς αναδείχθηκε στο πιο δημοφιλές χρώμα κραγιόν στις γυναικείες προτιμήσεις και λόγω της τολμηρής και ερωτικής φύσης του, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι παραπέμπει στη φυσική απόχρωση των χειλιών και άρα δεν δείχνει παράταιρο σε ένα γυναικείο πρόσωπο.

 

Ήδη στην αρχαία Αίγυπτο, οι γυναίκες δεν αποχωρίζονταν την “κόκκινη μπογιά” ούτε μετά το θάνατό τους, αφού δοχεία από κοκκινάδι θάβονταν μαζί τους σε κάθε περίπτωση.

 

Πολλούς αιώνες αργότερα, το κόκκινο κραγιόν σε αντιδιαστολή με τη πάλλευκη επιδερμίδα, άρχισε να αποκτά μεγάλη δημοτικότητα στους αριστοκρατικούς -και όχι μόνο!- κύκλους της Βρετανίας του 16ου αιώνα καταλήγοντας σε μόδα των καιρών. Η ικανότητά του όμως να μεταμορφώνει τη γυναικεία υπόσταση και να ξεμυαλίζει τον αντρικό πληθυσμό, οδήγησε μετά από λίγα χρόνια στην ψήφιση ενός παράξενου νομοθετήματος: “η χρήση μακιγιάζ πριν από το γάμο και η τεκμαιρόμενη λόγω αυτής αποπλάνηση του γαμπρού θα ήταν στο εξής λόγος διαζυγίου”. Βλέπουμε λοιπόν πως ένα τόσο μικρό και φαινομενικά “αθώο” προϊόν όπως το κραγιόν, μπορούσε εύκολα να επηρεάσει το Βρετανικό Κοινοβούλιο, αλλά και τη κοινωνία εν γένει.

 

 

red-lipstick-marylin

 

Σήμερα το κόκκινο κραγιόν είναι το προϊόν που δεν λείπει από σχεδόν κανένα γυναικείο νεσεσέρ. Χρησιμοποιούμενο είτε σε καθημερινή βάση, είτε σε “ειδικές” μόνο περιστάσεις, μεταβάλλει μαγικά θα λέγαμε τη ψυχολογία της γυναίκας και την εικόνα που η ίδια φανερώνει στους γύρω της. Το κόκκινο ως κατεξοχήν χρώμα του πάθους, του έρωτα και της επανάστασης, βρίσκει πάντα τη ξεχωριστή θέση του στη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

 

Και είναι αλήθεια. Το κόκκινο κραγιόν μας προσφέρει αυτοπεποίθηση, δύναμη και αισιοδοξία. Μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφες, ποθητές και sexy. Παράλληλα είναι κλασσικό, είναι κομψό και ανάλογα με την ιδιαίτερη απόχρωση του μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση. Για κάθε γυναίκα υπάρχει ένα κόκκινο που την περιμένει. Και δεν είναι μόνο όσα προσφέρει στην ψυχολογία της που το κάνουν αγαπητό, αλλά και όσα χαρίζει στην εικόνα της. Πράγματι μία γυναίκα με κόκκινα χείλη, όντας όμορφη και απαράμιλλα θηλυκή,  μπορεί και τραβά όλα τα βλέμματα στο πέρασμά της.

 

red-lipstick-1

 

Και φυσικά δεν μου ήρθαν ουρανοκατέβατοι όλοι αυτοί οι συλλογισμοί περί κόκκινου κραγιόν, ούτε φυσικά μελέτησα την ιστορία του επειδή δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω. Πρόσφατα έπεσε το μάτι μου σε κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

 

Αυτό το φθινόπωρο η Collection Exclusive της L’Oreal Paris επιστρέφει με τα Reds, μια συλλογή κόκκινων ματ κραγιόν που – μετά τα περσινά Nudes – έρχεται για να προσφέρει στη γυναίκα την τέλεια απόχρωση που θα αναδείξει την ομορφιά της.

 

Η Collection Exclusive Reds αποτελείται από οκτώ υπέροχες αποχρώσεις του κόκκινου, άλλες πιο καθαρές, άλλες περισσότερο φλογερές και άλλες με σκούρους, βυσσινί, ή φούξια τόνους. Το σημαντικό είναι πως μέσα σε μία τόσο μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, μπορεί κάθε γυναίκα να εντοπίσει εκείνη που ταιριάζει ιδανικά στην ίδια.

 

 

Red-lipsticks-L'Oreal Paris-1

 

Κακά τα ψέματα η επιλογή του σωστού κόκκινου δεν είναι εύκολη διαδικασία. Το “καθαρό” κόκκινο δεν ταιριάζει άλλωστε σε όλες μας. Όσο μεγαλύτερη είναι λοιπόν η ποικιλία, τόσο πιο εύκολα θα βρούμε το χρώμα που μας ταιριάζει.

 

Οι οκτώ αποχρώσεις είναι ματ, όπως ακριβώς προστάζουν τα trends της εποχής. Το claim τους είναι πως δεν ξηραίνουν τα χείλη (σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ματ κραγιόν), αλλά απεναντίας απλώνονται εύκολα και απαλά, αφήνοντας βελούδινη αίσθηση. Παράλληλα έχουν ιδιαίτερα έντονη χρωματική απόδοση με αντοχή και καλή διάρκεια στα χείλη. Για την ακρίβεια, η εμπλουτισμένη με βελούδινα σφαιρίδια, καθαρές χρωστικές και έλαιο jojoba σύνθεσή τους, εξασφαλίζει άνεση και εντυπωσιακά έντονο χρώμα.

 

 

Loreal-Paris-Reds- Lipstick

 

Η πρόταση της L’Oreal Paris είναι συνδυάσουμε τα Reds με τα ασορτί κόκκινα βερνίκια της εταιρίας για να εξασφαλίσουμε ένα απόλυτα διαχρονικό και σοφιστικέ look με μικρές rock πινελιές.

 

 

nail-polish-loreal-paris-fall-2014

 

Πως σας φαίνεται η νέα σειρά;

 

 

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο, κόκκινο κραγιόν;

 

Iωάννα Μανέτα

 

11 Σχόλια
  1. YSL no 50.το αγαπημένο μου με διάφορα….

  2. Καλημέρααα!!!! Αγαπημένο μου μακιγιάζ το χειμώνα είναι έντονο κόκκινο κραγιόν συνδυασμένο με μπεζ σκιά και μαύρο αιλάνερ!! Μου αρέσει πολύ το κλασικό αγαπημένο red 2000 της ΑVON

  3. Λατρεμένο μου κόκκινο κραγιόν! Κάθε γυναικα πρέπει να το τολμήσει, κάθε μια πρεπει να εχει έστω και μία απόχρωση! Προσωπικά το φοράω και πρωί και βραδυ κι αναλογα την περίπτωση επιλέγω και την απόχρωση. Μ΄ένα κόκκινο κραγιόν είσαι ολοκληρωμενα βαμμένη ακόμα κι αν δεν φοράς τίποτ΄άλλο πάνω σου. Και μην νομίζετε,ότι δεν σας παει… υπαρχει μια υπέροχη κόκκινη απόχρωση για την κάθε μια μας. Αξεπέραστο θεωρώ, το απόλυτο κόκκινο Ruby Woo της Mac… Το λατρεύω γιατι δίνει αυτη τη βελούδινη ρετρο σικ ματ απόχρωση που πιστεύω,ότι παει σε όλες! Πολλά, πολλά φιλιά!

  4. Γεια σας κορίτσια!Το έντονο κραγιόν έχει γίνει το αγαπημένο μου καλό μακιγιάζ οπως λέμε καλό ντύσιμο.Καφέ-γκρι σκιά για να δίνει βάθος στο μάτι,μολύβι ή eye liner ανάλογα με την περίσταση,μάσκαρα κ έτοιμη.Όταν φοράω κόκκινο κραγιόν,φοράω μαυρόασπρα ρούχα κ κρατάω το αγαπημένο μου κόκκινο τσαντάκι.Τα 2 κόκκινα κραγιόν που έχω ειναι clinique.

  5. Το πραγματικά κόκκινο κραγιόν το έχω συνδυάσει με κάτι κοκκέτες υπερήλικες κυρίες(το είπα ευγενικά)….Πιο παλιά το έιχα δοκιμάσει.Τώρα ικανοποιούμαι με το ruby σε εξαιρετικές περιπτώσεις.Πάντως η νέα σειρά είναι ενδιαφέρουσα και πολύ περιεκτική!

  6. To kokkino einai latreia indeed!!! Πολυ καλα κοκκινα εχει και η Avon kai mat!!!

  7. @ΚΕΤΤΥ: Αν είναι πολύ ματ καταλαβαίνω τι λες. Οι νέες συνθέσεις όμως είναι σούπερ. Που θα μου πάει, θα σε πείσω κι’εσένα.

  8. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Αγαπώ L’Oreal!Τα χρώματα είναι τέλεια και η ματ υφή μπορώ να πω μου έλειψε.Φιλιά

  9. Αγαπώ τα κόκκινα κραγιόν, μμμμμ, καλύτερα να πω ότι τα λατρεύω (και όσο πιο σκούρα, τόσο το καλύτερο – προσωπική γνώμη πάντα). Ευτυχώς, άρχισαν τα κρύα και θα πάρουν τη θέση τους στο νεσεσέρ (με εκνευρίζει το καλοκαίρι που δεν μπορείς να βάλεις ίχνος μακιγιάζ, διαφορετικά αρχίζει και λιώνει μαζί σου)!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.