Μακιγιάζ: 20 χρόνια NARS

nars-fall-2014-collection

 

Γεννημένος στη Νότια Γαλλία το 1959, ο Francois Nars έδειξε από πολύ νεαρή ηλικία το ταλέντο του και με αρωγό την μητέρα του (η οποία λάτρευε τη Μόδα) ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά, βοηθός σε διάσημους make up artists της εποχής, αργότερα σπούδασε στην σχολή μακιγιάζ Carita Institute και το 1984 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.

 

Εκεί, άρχισε να αποκτά φήμη για την μοντέρνα του προσέγγιση και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούσε το χρώμα. Μαζί με τον φωτογράφο Steven Meisel  και τον hair stylist  Oribe Canales δημιούργησαν μια δυνατή ομάδα  και στα μέσα των 80’s οι δουλειές τους κοσμούσαν τα εξώφυλλα περιοδικών όπως η Αμερικανική Vogue, Vogue Italia και Elle.

 

Πολύ γρήγορα η φήμη του Francois εξαπλώθηκε ανάμεσα σε fashion designers όπως ο Marc Jacobs, αλλά και super models όπως η Naomi Campbell και η Linda Evangelista. Ο ίδιος όμως δεν ήταν ευχαριστημένος με τα επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ που κυκλοφορούσαν στην αγορά και έτσι αποφάσισε το 1994 να ξεκινήσει τη δική του μάρκα με το επίθετό του παρουσιάζοντας 12 κραγιόν στα πολυκαταστήματα  Barneys New York. H NARS, έγινε από όνειρο, πραγματικότητα (αν σας φαίνεται κάπως γνωστή η ιστορία, δίκιο έχετε, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και μια άλλη διάσημη make up artist της εποχής, η Bobbi Brown και μάλιστα και εκείνη με κραγιόν)

 

 

 

Nars-1

 

 

Marc-Jacobs-AW2012-Francois-Nars-

 

 

nars-

 

 

Αποφασίζοντας να φωτογραφήσει ο ίδιος τα προϊόντα της διαφημιστικής του καμπάνιας, ο Francois ανακάλυψε και άλλο ένα ταλέντο, αυτή τη φορά της φωτογραφίας , πράγμα που τον οδήγησε να δημιουργήσει  εκατοντάδες editorials σε διάσημους τίτλους περιοδικών και να εκδώσει και τέσσερα φωτογραφικά άλμπουμ

 

Η εταιρεία NARS, ανήκει στον όμιλο Shiseido, και ο Francois είναι μέχρι σήμερα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο φωτογράφος και ο συντάκτης της μάρκας του.

 

Το catch της μάρκας, εκτός βέβαια από τα ίδια τα προϊόντα που είναι πράγματι υψηλής ποιότητας, είναι οι προκλητικές και σέξι  ονομασίες τους: «Orgasm», «Sex Machine»,” Deep Throat”, “Striptease,” είναι κάποια από αυτά ενώ ένα από τα best sellers της μάρκας είναι το Orgasm Blush το οποίο για 3 χρόνια (2006- 2007-2008) ήταν best blush στα Sephora. Αλλά και όλη η Orgasm Collection είναι από τις αγαπημένες της μάρκας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις παλέτες σκιών, για κάποιους, οι καλύτερες που κυκλοφορούν στην αγορά των καλλυντικών (… τι βλακεία, έγραψα, τώρα.. Άκου «για κάποιους»… Aυτή η έκφραση -όπως και το «κάποιοι λένε» -είναι χαζή και δεν σημαίνει τίποτα) Το διορθώνω λοιπόν και λέω ότι αυτό ισχύει, γι’ αυτούς που ξέρουν και έχουν εμπειρία από καλλυντικά, όπως make up artists, φωτογράφους, fashion designers, μοντέλα, beauty editors κλπ.  (Νομίζω ότι οι συντάκτες, τα γράφουμε αυτά τα κλισέ συχνά, γιατί βαριόμαστε και θέλουμε να τελειώσει γρήγορα η πρόταση και να βάλουμε τελεία.)

 

 

NARS-Orgasm-products-007

 

 

 

Αφορμή γι αυτό το post, τα γενέθλια του οίκου Nars που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια παρουσίας στον κόσμο της ομορφιάς και το γιορτάζει με τη σειρά κραγιόν Audacious Lipstick ουσιαστικά κάνοντας flash back στο αρχικό ξεκίνημα του οίκου. Σαράντα κραγιόν καλύπτουν σχεδόν όλες τις γκάμες των αποχρώσεων και υπόσχονται διάρκεια αλλά και ενυδάτωση στα χείλη.

 

Nars-20years-Audacious Lipstick-Collection-1

 

 

Το έχουμε ξανά συζητήσει εδώ μέσα, ότι πολλές από τις καλύτερες μάρκες μακιγιάζ δεν έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει στη χώρα μας. Ουσιαστικά κυκλοφορούν και έχουν μεγάλη επιτυχία, αυτές που πρώτο έκαναν πριν από 20 ή 30 χρόνια την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά και με τις οποίες «κόλλησαν» οι μαμάδες μας και τελικά και εμείς. Πολλές φορές οι μάρκες που είναι Νο 1 στην Ελλάδα, δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα, σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

 

Τα προϊόντα Nars τα βρίσκετε βεβαίως online σε διάφορα sites αλλά εγώ για κάποιο λόγο, όταν πρόκειται να κάνω αγορές, πάντα προτιμώ το επίσημο: narscosmetics.com

 

 

Καλό σαββατοκύριακο, bb girls. Κάποιες από εμάς,  ξεκινήσαμε και σχολείο οπότε, Καλή μας Δύναμη.

 

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Πόσα χρονια την γνωρίζω και πόσα χρόνια την λιγουρεύομαι!!!! Εξαιρετική μάρκα…με περγαμηνές και απιστευτα reviews. Με ζορίζει λίγο το on line sales κι έλπιζα καποια στιγμη να ερθει και στην Ελλάδα στα Sephora Greece. Παντα είναι διαφορετικό να βλεπεις τα χρωματα ζωντανά και πανω σου! Κανενα νεο περί αυτου… μάλλον δεν υπάρχει έτσι? Φιλιά και καλό σκ!

  2. Τα λαχταρώ χρόοονια. Ντροπή μου, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ ως τώρα. Ελπίζω σύντομα! Έχω βάλει στόχο το Clarisonic πρώτα και μετά τα Νars.

  3. Αγαπημενη μαρκα η Nars,μεγαλο λαθος που δεν κυκλοφορει στην Ελλαδα οπως και τα Urban Decay.Ευτυχως υπαρχει το Online shopping και τα ταξιδακια στο εξωτερικο και προμηθευομαστε οτι χρειαζομαστε.Προσωπικα το Orgasm δεν μου αρεσει αλλα λατρευω το “αδερφακι” του το Deep throat!

  4. Καλή μας σχολική χρονιά κορίτσια. Ήθελα πολύ καιρό να δοκιμάσω κάτι από Nars αλλά όταν αγόρασα το orgasm blush δεν ξετρελάθηκα τελικά. Τώρα έχω βάλει στο μάτι τα multiples.

  5. Εγώ πάλι πρώτη φορά μαθαίνω για τη συγκεκριμένη μάρκα,αλλά από ότι βλέπω έχει κάποια καταπληκτικά χρώματα (η διπλή μωβ σκιά πάνω και τα κραγιόν!!!!)

  6. Για να είμαι ειλικρινής με πιάσατε αδιάβαστη! Αλλά γιαυτό είστε εσείς εδώ 🙂 Φοβερά τα κραγιόν! Θα τα αναζητήσω στο μέλλον για δοκιμή!

  7. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Σαν όνομα και μόνο τη γνωρίζω τη συγκεκριμένη μάρκα αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου κάτι.Τα χρωματάκια πολύ ωραία για να τσεκάρω το site τους.Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα bbπαιδάκια και καλή δύναμη σε όλες τις bbμαμάδες.Φιλιάαααα

  8. @Stella: Και εγώ εύχομααι να έρθει.. Έγινε η αρχή με Benefit, άντε να δούμε τι θα γίνει με NARS.

  9. @Litsa Kouklitsa: Γιατί εδώ με το ψευδώνυμο;;; Μέρες θέλω να σου περιγράψω, την απίστευτη χαρά μου, που “είδα” καλύτερα, είδα το επώνυμό σου, έβαλα σε τάξη, το όνομα με τον άνθρωπο. Το επόμενο βήμα είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, φωτογραφία σου, my sexy redhead. Και το επόμενο, μετά και από αυτό, είναι ένα ταξίδι. Αλλά αυτό θα το συζητήσουμε, κατ’ ιδίαν.

  10. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.@Julia Πόση ώρα προσπαθώ να το αλλάξω όμως κάτι κάνω λάθος.Αλλά μπορεί και να το κατάφερα θα φανεί.Τώρα για τα υπόλοιπα…Μουτς <3

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.