5 αγαπημένες Σκιές και μη φοβάσαι τη … σκιά σου

 

eye_shadows

 

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι η σκιά ματιών της κάνει να φαίνονται υπερβολικά «βαμμένες» και γι αυτό την αποφεύγουν.Λέω λοιπόν, να κάνουμε ένα μικρό μάθημα σήμερα, να δούμε τους τύπους των σκιών που υπάρχουν καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους.

 

Να ξέρετε, ότι αν η σκιά απλωθεί έξυπνα, το αποτέλεσμα είναι πολύ γοητευτικό. Μόνο μια συμβουλή εδώ: Όταν απλώνετε τη σκιά, να έχετε ελαφρύ χέρι. Αυτό που θέλετε, είναι να προσέχουν τα μάτια σας, όχι το μακιγιάζ των ματιών σας.

 

Compact

 

Η compact (σε μορφή πούδρας) σκιά μπορεί να έχει και ματ αλλά και γυαλιστερό τελείωμα, και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

 

Προτέρημα: Λόγω της ξηρής υφής της διαρκεί περισσότερο από όλες και απλώνεται σχετικά εύκολα.

 

Μειονέκτημα: Επειδή απλώς «κάθεται» πάνω στην επιδερμίδα, και δεν απορροφιέται από το δέρμα, μπορεί να τονίσει τις λεπτές γραμμές και να δείξει σαν να, αυτό που λέμε σε απλά Ελληνικά, «στόκος».

 

Προτείνω:

 

Mια χαρά είναι οι σκιές Sephora και σε ανταγωνιστικές τιμές και σε πάρα πολλές αποχρώσεις

 

Sephora-Colorful-Eyeshadow-

 

Αν προτιμάτε “ήσυχα” χρώματα και παλέτες, μου αρέσει πολύ η παλέτα Naked, της Urban Decay

 

urban-decay-naked

 

Κρέμα

 

Οι κρεμώδεις σκιές φαίνονται πιο φυσικές από όλες.

 

Προτερήματα: Έχουν σχεδιαστεί για να «λιώνουν» πάνω στο δέρμα, έχουν διακριτικό τελείωμα, είναι κατάλληλες για ξηρές επιδερμίδες και είναι εύκολες στο άπλωμα τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλο σας για να τις απλώσετε.

 

Μειονεκτήματα: Ίσως να δημιουργήσουν «γραμμές» στο βλέφαρο και μπορεί να μην διαρκέσουν όλο το βράδυ.

 

Προτείνω

E, δεν υπάρχει περίπτωση να προτείνω κάτι άλλο, από τις κρεμώδεις σκιές της Make Up For Ever. Τόσο σταθερές που τις φορούν οι κολυμβήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης. Να πω κάτι άλλο;

 

 

MUFE

 

Στικ

 

Η πιο «εύκολη» μορφή σκιάς, τα στικ είναι χοντρά μολύβια που περιέχουν σκιά, η οποία απλώνετε γρήγορα και εύκολα. Προτερήματα: Έχουν καλό έλεγχο ποσότητας, μεταφέρονται εύκολα και κάποιες φορές μπορεί να έχουν και διπλή χρήση (σκιά και eyeliner).

Μειονεκτήματα: Χάνουν γρήγορα το σχήμα τους γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα πρόχειρη μαζί σας μια μεγάλη ειδική ξύστρα

 

Προτείνω

Tα αγαπώ τα Chubby Sticks της Clinique και για τα μάτια. Και τα φόρεσα αρκετά φέτος το καλοκαίρι

 

Clinique-Chubby-Stick-Shadow-Tint

 

Σκόνη 

Ανάλογα με την φόρμουλά τους, οι σκιές σε σκόνη μπορούν να φωτίσουν τα μάτια με ιριδίζοντα σωματίδια ή με ένα λεπτό πέπλο λάμψης.

 

Προτερήματα: Το αποτέλεσμα είναι πολύ λαμπερό, εντυπωσιακό και σέξι.

Μειονεκτήματα: Το glitter που περιέχουν οι σκιές σε σκόνη είναι δύσκολο στην εφαρμογή του και δεν είναι εύκολο να ελέγξετε την ποσότητα που θα απλώσετε. Και είναι πιθανό να πασαλείψετε με σκιά και τα ρούχα σας.

 

Προτείνω

Look no further από τα Pigments της Mac.

 

 

mac-pigment

 

 

Διαβάστε καλά και εμπεδώστε, γιατί θα σας εξετάσω, μου φαίνεται έρχεται η ώρα για Πρόχειρο Διαγώνισμα, αρκετά χαλαρώσαμε όλο το καλοκαίρι (και εσείς και περισσότερο εγώ)

 

Φεύγω, τώρα, πάω στο κέντρο της Αθήνας και στην παρουσίαση του νέου αρώματος Modern Muse της Estee Lauder. Την παρουσίαση θα κάνει η Karyn Khoury Senior VP της μάρκας, οπότε προβλέπω να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Τα νέα θα τα μάθετε βέβαια, από πρώτο χέρι.

 

 

 

estee-modern-muse

 

 

photo-3

 

 

 

7 Σχόλια
  1. Το Modern Muse είναι τέλειο!!
    μου το έφεραν πριν ένα χρόνο περιπου απο εξωτερικό κ απο τότε την φοράω κάθε μέρα!!!!
    Πολύ φινετσάτη!!

  2. Θα ξεθάψω τις pigment… εχω και μια ασημι που φέτος είναι παλι της μόδας… με κόκκινο μπορντω κραγιόν… σούπερ!! tip για να μην λερώνεσαι παντου με τις pigment ενα χαρτομάντηλο στη βαση των κάτω βλεφαρίδων κι ότι εξτρα πέφτει εκεί.
    Ανυπομονώ επίσης να μας πεις τα νέα για το Modern Muse…Ενα χρονο το ζαχαρώνω και το περιμενω και ρωτούσα στα stands της θειας κι όλο μου έλεγαν, ότι δεν ήρθε ακόμα…. Φιλιά!!!!

  3. Αν και η παρουσίαση του modern muse “επισκίασε” την σημερινή ανάρτηση θεωρώ ότι οι υγρές σκιές της make up for ever και color tatoo της maybeline είναι οι αγαπημένες μου. Όπως επίσης και η σκιά σε μολύβι του Κορρέ που δεν θυμάμαι τώρα πως τη λένε που είναι φοβερή.Η naked2 που έχω αν και έχει ωραία χρώματα δεν με βόλεψε πολύ (βλέπε πρωινό βάψιμο στο αυτοκίνητο)

  4. Εγώ χρησιμοποιώ τις compact σκιές. Κάθε μέρα βάφομαι με σκιά και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου βαρύ, αναλόγως το χρώμα και την ποσότητα που θα βάλεις. Επίσης μου φαίνονται και πιο εύκολες στην χρήση.

  5. Λατρεύω τις σκιές σε σκόνη και αγαπώ σχεδόν όλα τα χρώματα…μαρέσουν πολύ οι σκιές από τα Sephora και δεν αλλάζω βέβαια τις αγαπημένες μου Avon. Σχεδόν πάντα όταν βάφομαι φοράω σκιά,συνήθως σε σκόνη ή κόμπακτ γιατί οι κρεμώδεις αλλοιώνονται λόγω έντονης λιπαρότητας

  6. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Οι πιο βολικές για μένα οι σκιές σε μορφή Compact και σκόνης.Δεν χρησιμοποιώ πάντα πινέλο,προτιμώ να τις απλώνω με τα δάχτυλα.Διαγώνισμα ακούω…ΩΧ!!! Φιλιάαααα

  7. Τέλειο Review!! Ευχαριστούμεεεεε!!!! ;D

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.