Estee Lauder: H παρουσίαση του νέου αρώματος “Modern Muse”

 

estee-modern-muse-10-open

 

“Τhe word “Museum” comes from the Greek word Muse. Museums where the homes of the Muses and everything that they represented in art, literature, music, poetry etc. So where better, to launch Modern Muse by Estee Lauder, than the beautiful Benaki Museum in the home place of the Muses. Greece.”

 

Όχι δεν μπερδεύτηκα ούτε αποφάσισα ξαφνικά, να γυρίσω στα Αγγλικά το bb. Αυτός ακριβώς ήταν ο πρόλογος της Μάρσιας Χατζηγεωργίου PR manager της Estee Lauder, πριν δώσει την σκυτάλη στην Karen Khoury, για να μας παρουσιάσει τη νέα αρωματική δημιουργία του οίκου. Ε, και όσο να’ ναι για να μη πω και ψέματα, μια περηφάνια την ένιωσα. Η παρουσίαση έγινε εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά, για να τιμήσουμε και την παρουσία της Karyn αλλά και των δυο δημοσιογράφων ομορφιάς, που ταξίδεψαν για το event, η μια από την Ρουμανία και η άλλη από την Βουλγαρία.

 

Modern Muse λοιπόν, για να μιλήσουμε και για το άρωμα, που θα βρείτε στα stands από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας- ένα άρωμα για το οποίο απ’ ότι κατάλαβα, έπεσε πολύ σκέψη και από θέμα δημιουργίας και από θέμα marketing, μια που φιλοδοξεί να γίνει το Νο 1 σε πωλήσεις της μάρκας.

 

estee-muse-1

 

 

estee-modern-muse-2

 

 

estee-modern-muse-4

 

 

estee-modern-muse-5

 

“Kάθε γυναίκα είναι εν δυνάμει «Μούσα», ήταν τα πρώτα λόγια της Karyn Khoury Senior VP και chief developer των αρωμάτων της μάρκας. Κάθε γυναίκα, μπορεί να εμπνεύσει τους γύρω της. Και αν και στην αρχή, αυτό μου φάνηκε λίγο υπερβολικό και μαρκετινίστικο, όταν το σκέφτηκα λίγο, είδα ότι ναι, έχει δίκιο. Όλες μας και έχουμε εμπνεύσει και έχουμε εμπνευστεί, από κάποια γυναίκα. Μπορεί να είναι η μητέρα, η γιαγιά μας, μια κοκέτα θεία, η κόρη μας, η φίλη μας, η συνεργάτιδά μας, ή ακόμα και η αναγνώστρια μας. Και σίγουρα και κάποιες ή κάποιοι, έχουν εμπνευστεί από εμάς, είτε εφ’ όρου, είτε έστω σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Thumps up λοιπόν σε αυτό.

 

Κεντρική ιδέα του αρώματος από την Κaryn και τον γνωστό αρωματοποιό Harry Fremont είναι το Dualitity. Μας ζήτησε να ξεχάσουμε το γνωστό και τετριμμένο- νότα κορυφής, νότα καρδιάς, νότα βάσης- και να δώσουμε προσοχή σε δυο αντιθέσεις: Sparkling Jasmine (γιασεμί και θηλυκότητα, με συνοδεία από tuberose, mandarin, κρίνους, αγιόκλημα και δροσερά πέταλα)  και Sleek Woods Accord (πολύτιμα ξύλα και γυναικεία δύναμη, με πατσουλί, κεχριμπάρι, musk και βανίλια Μαδαγασκάρης) Όλες αυτές οι πρώτες ύλες του Modern Muse στην πιο υψηλή τους ποιότητα– όπως τόνισε με έμφαση η Karyn. Mε λίγα λόγια, ένα άρωμα που χαρακτηρίζεται ως Lush, Floral, Woody και απευθύνεται στην ανεξάρτητη και με αυτοπεποίθηση γυναίκα του σήμερα, που όμως δεν ξεχνάει και αγκαλιάζει και την θηλυκή της πλευρά.

 

Η Karyn Khoury

 

estee-modern-muse-6

 

Η Μάρσια Χατζηγεωργίου

estee-modern-muse-9

 

Πότε, πότε, κρατάω και σημειώσεις.

estee-modern-muse-8

 

 

estee-modern-muse-7

 

 

estee-modern-muse-11

 

 

estee-modern-muse-12

 

 

estee-modern-muse-13

 

 

estee-modern-muse-15

 

Eγώ και η αγαπημένη Φαίη. Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε και τη δική της άποψη στο fay’s control. Εχει γράψει πάλι ένα υπέροχο κείμενο.

 

estee-modern-muse-17

 

 

estee-modern-muse-14

 

Εγώ και η γλυκύτατη Karyn Khoury

 

estee-modern-muse-16

 

Από την παρουσίαση λόγω φόρτου, έφυγα γύρω στις δυο το μεσημέρι μετά το γεύμα (τον κατακλυσμό βέβαια δεν τον πρόλαβα…) αλλά το www.beautyblog.gr,  αντιπροσώπευσε επάξια όπως πάντα άλλωστε η Ιωάννα Μανέτα, η οποία πήρε συνέντευξη από την Karyn και έτσι μάθαμε και κάποια inside info:

 

Πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα αρώματα που πολλές φορές μάλιστα την κάνουν να “ζηλεύει” τους δημιουργούς τους για την έμπνευσή τους. Σκέφτεται ωστόσο πως πολλοί θα σκέφτονται το ίδιο για τη δική της τη δουλειά και καθησυχάζεται.

Δυσκολεύεται να ξεχωρίσει κάποιο από τα αρώματά της, γιατί όλα είναι “παιδιά” της. Ωστόσο υπάρχουν δύο αρώματα που ξεχωρίζει λόγω των ιδιαίτερων στιγμών και αναμνήσεων με τις οποίες τα έχει συνδυάσει.

Το Pleasures: το φορούσε όταν γνώρισε τον σύζυγό της και της έκανε μάλιστα και κομπλιμέντο.    ​

​Το Beautiful: Το δούλεψε μαζί με την ίδια την Estee πριν εκείνη αποβιώσει.

 

Την εμπνέει: Η Τέχνη, τα ταξίδια της (η Τουρκία της φέρνει πάντα στο μυαλό κάτι spicy και οι άνθρωποι: Τις αρέσει να παρακολουθεί τις γυναίκες με στόχο να της κατανοήσει.

Το αγαπημένο της λουλούδι είναι η πεονία και το χρησιμοποίησε στην δημιουργία του Pleasures.

Πέρασε τον Μήνα του Μέλιτος στην Ελλάδα και αυτά που αγάπησε από τη χώρα μας, ήταν το φαγητό, με ιδιαίτερη αδυναμία, στις σαλάτες, τα ψάρια και ειδικά την ταραμοσαλάτα (!). Αγάπησε την πολιστική μας κληρονομιά και τον αρχαίο μας πολιτισμό, ενώ εξακολουθεί και την εντυπωσιάζει το πώς ένας πολιτισμός τόσο παλιός είναι πάντα, τόσο σύγχρονος.. (what a compliment, θα συμπληρώσω, εδώ.)

Δεν πιστεύει ότι το άρωμα συνδέεται με τη προσωπικότητα απαραίτητα, αλλά με την εκάστοτε συναισθηματική κατάσταση. Γι’αυτό και δεν θα βγάλει συμπέρασμα για την προσωπικότητα μιας γυναίκας από το άρωμα που φοράει.

Επεμβαίνει συχνά στο design ακόμη και στο όνομα των δημιουργιών της. Κάθε νέα δημιουργία είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και ο ένας οφείλει να συμπληρώνει τη δουλειά του άλλου. Μάλιστα εκείνη έδωσε το όνομα σε ένα νέο άρωμα Tom Ford (το οποίο αρνήθηκε να μας αποκαλύψει ακόμη)

 

 

DSC09199

 

 

Kλείνω με μια πάρα πολύ μικρή λεπτομέρεια όσο αφορά το γύρισμα της τηλεοπτικής διαφήμισης με πρωταγωνίστρια το μοντέλο Arizona Μuse (απίστευτο, το ότι αυτό είναι το επώνυμο της!). Το φιλμ γυρίστηκε στο μουσείο  Guggenheim της Νέας Υόρκης, σε μια εξαιρετικά κρύα μέρα και χρειάστηκαν χιλιάδες φώτα για να δημιουργηθεί το εφέ του άπλετου φωτός που αγκαλιάζει την πρωταγωνίστρια. Η λεπτομέρεια δεν είναι αυτή. Η λεπτομέρεια είναι ότι το φόρεμα της έγινε ειδική παραγγελία από την Estee Lauder και έχει 8 φιόγκους. Μαζί με τον φιόγκο πάνω στο ίδιο το άρωμα, γίνονται 9. Φόρο τιμής στις 9 Μούσες. Η Karyn είπε, ότι δεν θα το καταλάβει κανένας, αλλά μόνο που το ξέρουν οι ίδιοι στην εταιρεία, τους κάνει χαρούμενους.

 

 

 

 

 

 

 

estee-modern-muse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Εντελώς, άσχετο υστερόγραφο: Επειδή σας ξέρω χρόνια και ξέρω αφού διαβάσετε για το Modern Muse θα «πέσει» αλλού το μάτι σας μετά,  σας προλαβαίνω: Παρακαλώ, μην αρχίσετε αυτά τα «τύπου χαριτωμένα» που άκουσα και χθες «Α, Τζούλια, τι ωραία με τα γυαλιά, τι ωραίο στυλ σου δίνουν πόσο σοφιστικέ κλπ κλπ..” Τα σιχαίνομαι τα πατομπούκαλα, έχω άρνηση μαζί τους από το σχολείο- και ας μην έβλεπα τη μύτη μου μακριά. Απλά, δυστυχώς με ταλαιπωρεί εδώ και πολλές μέρες μια μόλυνση, επιπεφυκίτιδα και δεν έχω πάει στο γιατρό. Δεν έχω πάει για λόγο βέβαια. Επειδή το έχω ξανά πάθει πριν από κάποια χρόνια, ξέρω ποιό θα είναι το πρώτο που θα μου πει: «Αποχή από τον  υπολογιστή 10 μέρες» Και τότε που το έπαθα, μια χαρά ήταν, σε μηνιαίο δούλευα, είχα και τις βοηθούς μου, πήρα και το επίσημο χαρτί από τον γιατρό, ωραίες μίνι διακοπές έκανα. Τώρα τι θα κάνω; Θα το κολλήσω το χαρτί στο κούτελο και θα το κοιτάζω στον καθρέφτη μου; Γίνεται εγώ 10 μέρες χωρίς υπολογιστή; Αnyway, ίδωμεν. Το πολύ- πολύ θα βάλω εσάς, να γράφετε.)

 

 

25 Σχόλια
  1. Πολύ φινετσάτη η παρουσίαση του αρώματος, σε intellectual περιβάλλον! Το άρωμα δεν ξέρω τι θα “λέει”, γιατί είμαι δύσκολη και έχω κολλήσει με συγκεκριμένα, αλλά είδωμεν…! Πάντως η εμφάνισή σου ταίριαζε άριστα με το χώρο (συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών. Αλλώστε κάποιοι σκελετοί γυαλιών είναι τόσο classy!)Μια μικρούλα διορθωσούλα, μόνο στα όσα υπέροχα μας μετέφερες: οι φιόγκοι στο φόρεμα της κοπέλας θα έπρεπε να είναι εννιά και όχι οκτώ, γιατί εννιά ήταν οι Μούσες (είμαι κι εγώ κατ’ όνομα μια Μούσα και μάλιστα η γηραιότερη, χαχα)

  2. Καλημέρα, πολύ ωραία η παρουσίαση της Estee και φαντάζομαι και το άρωμα θα είναι τέλειο.Η estee lauder είναι από τις αγαπημένες μου εταιρείες καλλυντικών και αρωμάτων και το pleasures για χρόνια το άρωμά μου. Εγώ πάντως σε προτιμώ χωρίς τα γυαλιά. Ήσουν πολύ chic (ωραία μπλούζα)…

  3. Υπέροχη πορουσίαση για ένα άρωμα που πιστεύω ότι θα ξεχωρίσει αλλά και το όλο άρθρο σου ξεχωριστό γιατί πέρα από το άρωμα μαθαίνω και για την δημιουργό του τι την ενέπνευσε και τι την εμπνέει για να φτιάξει μια νέα δημιουργία καθώς και πληροφορίες και σκέψεις από την ίδια.
    Τζούλια μου ευχές για περαστικά ανώδυνα και πάλι γρήγορα κοντά μας με πολλά καινούργια προϊόντα.

  4. Καλημέρα κι από εμένα . Φοβερή η παρουσίαση και πόσο κολακευτικό να ακούς τόσο όμορφα λόγια για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό από τους ξένους όταν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν έχουν τίποτα καλό να πουν … Το άρωμα θα το μυρίσω οπωσδήποτε γιατί είμαι σε φάση ανανέωσης/αναζήτησης σε όλα μα όλα τα πράγματα . Να πας οπωσδήποτε στο γιατρό , μην το αμελείς ( σου το λέω εγώ που με ταλαιπωρεί επίμονη τριχόπτωση εδώ και δύο μήνες περίπου και κοντεύω να μείνω καραφλή – επίσης δεν έχω πάει να το κοιτάξω , απαράδεκτο το ξέρω ) .

  5. kalispera julia bbgirls!!!oraia h parousiash tou aromatos alla ego thelo na statho sto yperoxo sofistike stil sou k as les esy oti thes!!!sou pane poly!!!!yperoxh opos panta!!!ego leo na to kratiseis to stil mou aresei poly!!!! filakiaaaaa

  6. Σ΄αρέσει δεν σ΄αρέσει είσαι σοφιστικέ και απιστευτα chic!!!!Μου άρεσε πολύ το ντύσιμο σου. Ενοιωσα απίστευτη περηφάνεια για το ΒΒμας και με τις δυο σας σε πρώτο πλάνο, και ναι είσαι κι εσυ μια μούσα που εμπνέει στη φωτό με το αρωμα believe it or not!! Στη δε φωτό με τη Φαίη, απίστευτη σύμπνοια. Τωρα δε μένει παρα να μυρίσω και το άρωμα που περιμενω εδω κι ενα χρονο να ερθει στην Ελλάδα, αληθεια είπαν κάτι γι΄αυτο? Και κατι ακομα που θα με κάνει να γκουγκλάρω μήπως ξέχασα κι αυτά που ξέρω…. οι μούσες εννεα δεν είναι? Πως τις έβγαλαν 8 στην θεία? Φιλιά πολλα, πολλα!!!

  7. Kαι όμως είσαι πιο όμορφη από ποτέ με τα ωραία γυαλιά σου την υπεροχη μπλουζα και τα τελεια κυματιστα μαλλιά…μάρεσε πολύ η παρουσίαση για το καινούργιο άρωμα της Estee (αν και δεν ειναι η αγαπημενη μου ομολογώ)αλλά πολύ περισσότερο μαρέσεις Εσύ Τζούλια μου..υπέροχο στυλ!

  8. εννοούσα δεν είναι η αγαπημένη μου μάρκα,για να μην παρεξηγηθώ

  9. Σε αναμονή η όσφρησή μας για το νέο άρωμα…
    Κατά τ’ άλλα να πας στο γιατρό γρήγορα, να γράφεις χειρόγραφα και απλώς να μας το στέλνεις για δακτυλογράφηση κλπ… Ε, και τι να κάνουμε, αν χρειαστεί… Μπορεί και να μυρίσουμε πάλι καλοκαίρι λόγω αποχής από το bb.

  10. @Stella: Αν κατάλαβα καλά, η 9 πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιες. Ή απλά παρέλειψαν την Μούσα του Έρωτα, που το απεύχομαι.

  11. Ωραία παρουσίαση! Και εσύ Τζούλια ωραία! Ανυπομονώ να μυρίσω το άρωμα! Για την επιπεφυκίτιδα συστήνω να πας στο γιατρό μην υποφέρεις. Μια χαρά είσαι με τα γυαλιά.

  12. Λατρεύω τα αρώματα, όπως έχω δηλώσει αρκετές φορές. Το pleasures είναι από τα αρώματα που έχω αγοράσει πάνω από μια φορά και είναι κάτι που δεν το κάνω συχνά. Πολύ ωραία η παρουσίαση, αλλά πολύ όμορφο και το bb, με δύο λαμπερές παρουσίες που καλύπτουν τα πάντα. Φρεσκάδα, σικ, φινέτσα!!!

  13. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Η παρουσίαση και το post γενικότερα τέλεια αλλά δεν θα μείνω εκεί.Έχω σκαλώσει με το στυλ σου αγαπημένη μου κυρία δασκάλα.Έγραψες πάλι!Μουτςςςςς

  14. Καλησπέρα!Θα ηθελα πολύ να το μυρίσω,να εκπλαγώ κ φυσικά να το αγοράσω.Περαστικά κ να κάνεις αυτό που θα σου πει ο γιατρός σου σαν καλό παιδάκι!Θα γράφουμε εμείς,καλά το είπες!

  15. @EΛΕΝΗ: Ευχαριστώ αγαπημένη για την ειλικρίνεια. Τα ίδια μου λέει και η μαμά μου. ΟΚ, το γυαλί, αλλά καλύτερα χωρίς αυτό.

  16. @Nansy: Μωρέ αγαπάκι μου, δεν τα μπορώ με τίποτα τα γυαλιά! Με τίποτα όμως!

  17. @όλες: Έχω νέα. Γύρισα μόλις από τον γιατρό. Λοιπόν. Όντως έχω αυτό που είπαμε παραπάνω, αλλά όχι σε βαριά μορφή. Ο λόγος: Υπερβολική χρόνια κούραση ματιών (;;;). Αφού μόνο που δεν έκλαψα, επέτρεψε μεν υπολογιστή, αλλά φακοί γιοκ για τουλάχιστον 20 μέρες… Γιατί Θεέ μου;;;

  18. @JULIA :Περαστικό να είναι , ευκαιρία να ξεκουραστείς και λιγάκι …102

  19. Καλησπέρα!!! Εξαιρετική παρουσίαση ζήλεψα! Το look με τα γυαλιά μπορεί εσένα να μη σου αρέσει όμως είναι πολύ σοφιστικέ και σου πάει φοβερά!
    Αλήθεια δεν είχα καταλάβει ότι δεν είχε κυκλοφορλησει ακόμη το άρωμα στην Ελλάδα εδώ έχει κυκλοφορήσει και νεότερη έκδοσή του το Modern Muse Chic σαν εσένα κάτι με τα γυαλιά.
    @Stella: αν μου το είχες πει θα σου έστελνα ένα δείγμα, τα μοιράζανε σαν καραμέλες πέρισυ!
    Επίσης η Karyn γοητευτηκότατη και πολύ αναλυτική μου άρεσε πολύ!
    Να ξεκουράσεις τα ματάκια σου Τζου και να συνεχίσεις να φοράς το πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν σου!!

  20. @Julia: Υπομονή!! 20 μερούλες είναι αυτές!! Εγώ τι να πω που μου απαγορεύτηκαν τελείως οι φακοί επαφής εδώ και 10 χρόνια, επειδή μου δημιούργησαν πρόβλημα στον κερατοειδή? Τους φορούσα βλέπεις όλη μέρα. Ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω τα γυαλιά… Άστα να πάνε….

  21. @AΛΕΞΑΝΔΡΑ: Μόνο τέτοια μη μου λες αγαπημένη, μόνο τέτοια! Ανατρίχιασα και που το άκουσα!! Εγώ χωρίς φακούς επαφής; Αδύνατον. Τους φοράω από 18 ετών είναι σα να μου λες, εγώ χωρίς μάτια.

  22. @KALLIOPI-T: Και εγώ και όλες μας 9 Μούσες ξέρουμε αγαπημένη, αλλά άντε να αντιτάξεις κάτι στους Αμερικανούς. Και λαθος να έχουν κάνει, έχουν την απάντηση έτοιμη. Το έχω αυτό, στο σπίτι μου.

  23. @όλες: Για εσάς, που παρακολουθείτε πολύ προσεκτικά το “μάθημα” και θα δείτε ότι έχω κάνει μια αλλάγή στο κείμενο, να σας ενημερώσω ότι την έκανα, γιατί άλλαξε και η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας. “Ναι, οι Μούσες ήταν 9. Οι φιόγκοι στο φόρεμα 8 και ένας φιόγκος στο μπουκάλι, κάνουν λοιπόν 9 φιόγκους όσες και οι 9 Μούσες”. Rejoice! Alleluia!!

  24. Η παρουσίαση φανταστική,το άρωμα σίγουρα υπέροχο…μπλα..μπλα…μπλα…Εγώ θα σταθώ στα γυαλιά.Κι εγώ έπαθα μόλυνση πέρυσι το καλοκαίρι και ακόμη δεν έχω καταφέρει να επανέλθω πλήρως.Βλέπεις μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι:κουρασμένοι φακοί,πολλές ώρες χρήσης,ηλικία….Τέλος πάντων,μην τ’αφήνεις και περαστικά σου!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.