To Rome with love. Σήμερα, πάμε ταξιδάκι.

rome-beautybloggr-9

 

Δευτέρα είναι, αλλά εγώ αρνούμαι να την κάνω «τσαγκαροδευτέρα» γι’ αυτό λέω να σας πάω σήμερα, ένα ταξιδάκι στη Ρώμη. Δηλαδή για να είμαι  ειλικρινής, δεν θα σας πάω εγώ το ταξιδάκι, θα μας πάει η αγαπημένη μας Nektaria, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στην Αιώνια Πόλη και όπως πάντα δεν ξέχασε τις φίλες της.

 

(νομίζω θα πρέπει να γίνει η επίσημη travel editor του bb, δεν συμφωνείτε; Εγώ της το έχω ήδη προτείνει.)

 

Roma, Roma.. το υπαίθριο Μουσείο χωρίς σκεπή, La citta eterna… Αλλά να σας πω κάτι; Εγώ δεν θα πω κάτι άλλο, θα αφήσω τη Νεκταρία, να μας τα πει:

 

Αγαπημένες μου,

Μου είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό η Τζούλια φθινοπωρινές φωτογραφίες από Γκέτεμποργκ. Πριν από αυτό όμως, κι επειδή είμαστε ακόμη στο Σεπτέμβρη, λέω να σας πάω πρώτα μια βόλτα αλλού…Μια βόλτα από Ρώμη! “Roma, non basta una vita”-Ρώμη, μια ζωή δε φτάνει, λένε, και πώς να φτάσει για μια πόλη κυριολεκτικά βουτηγμένη σε ιστορία, τέχνη, γεύσεις και εκπλήξεις, μια πόλη που προκαλεί και ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, οπότε μέσα σε μια ολιγοήμερη πρώτη μου γνωριμία μαζί της προσπάθησα, όσο γινόταν, να αφουγκραστώ και να απολαύσω λίγη από τη μαγεία της.

 

Συμβουλεύτηκα πριν φύγω και τη Στελλίτσα μας, που ήξερα πόσο αγαπά την Ιταλία, για έξτρα προτάσεις, και μ΄έναν οδηγό στο χέρι, μεγάλη λαχτάρα στην ψυχή για ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα που κάπως είχε αρχίσει να με βαραίνει, και άνετα παπούτσια στα πόδια καθώς περπάτησα πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα στα χαώδη σοκάκια της Ρώμης, ”βούτηξα” στην ομορφιά αυτής της πόλης…Και, εννοείται, έβγαλα φωτογραφίες. Που όμως, νομίζω, αδικούν  τόσο πολύ την πραγματικότητα…

 

Γιατί πώς να δείξει ή να περιγράψει κανείς αυτή την αίσθηση που σε πλημμυρίζει σαν βρίσκεσαι κάτω από την αδιανόητης ομορφιάς δημιουργία-κατόρθωμα του Μικελάντζελο στο θόλο της Καπέλα Σιστίνα, τα συναισθήματα μπροστά στην αυθεντική πολυαγαπημένη ‘‘Σχολή των Αθηνών” του Ραφαήλ, το δέος αντικρύζοντας το θόλο στο Πάνθεον, την καθηλωτική θέα που κερδίζεις ανεβαίνοντας την κλειστοφοβική σκάλα ως την κορυφή του Καθεδρικού του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, τα κύματα θαυμασμού μπροστά στα εκπληκτικής λεπτομέρειας και ομορφιάς αγάλματα του Μπερνίνι στη Galleria Borghese, και τη μοναδική τεχνική στους πίνακες του Καραβάτζιο…αλλά και αυτή την ασύγκριτη γεύση ενός gelato, του καλύτερου παγωτού ever, τη γεύση ενός αυθεντικού τιραμισού, ενός τέλειου εσπρέσσο, την μυρωδιά της πίτσας που ψήνεται και σε ξεμυαλίζει…όλα αυτά, πώς να χωρέσουν άραγε σε λέξεις και εικόνες;

 

Παρ’ όλα αυτά, ορίστε μερικές φωτογραφίες!

 

 

Το επιβλητικό Κολοσσαίο

rome-beautyblogr-1

 

 

rome-beautybloggr-2

 

Το αγαπημένο μου Elefantino του Bernini στην Piazza de la Minerva, με το Πάνθεον στο βάθος

 

 

rome-beautybloggr-3

 

…που,  κάτω απ’το φως του φεγγαριού , λες κι αφηγείται τους αιώνες ιστορίας στους οποίους έχει σταθεί μάρτυρας

 

 

rome-beautybloggr-4

.

τι δέος μόλις διασχίζεις για πρώτη φορά την πόρτα της εισόδου και αντικρύζεις τον τόσο τέλεια κατασκευασμένο θόλο του, με το occulus, την μοναδική πηγή φωτός στο κτίριο -δέος που καμιά φωτογραφία και καμιά περιγραφή δε μπορεί να αντικαταστήσει!

 

rome-beautybloggr5

 

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

 

rome-beautybloggr-6

 

 

rome-beautybloggr-7

 

 

rome-beautybloggr-8

 

…και η πανοραμική θέα από την κορυφή του τρούλου

 

rome-beautybloggr-9

 

 

Στο προαύλιο των Μουσείων του Βατικανού

 

rome-beautybloggr-10

 

να ένας μονάχα από τους ”θησαυρούς” που κρύβουν, η ”Σχολή των Αθηνών”

 

rome-beautybloggr-11

 

Galleria Borghese, απαραίτητη στάση!

”Απόλλων και Δάφνη” , απίστευτο το πώς ένα γλυπτό μπορεί και απεικονίζει τόση δράση,  κι αιχμαλωτίζει τη στιγμή που η νεαρή Δάφνη μεταμορφώνεται σε ακίνητο δέντρο, οι άκρες των μαλλιών της γίνονται φύλλα και τα δάχτυλα των ποδιών της ρίζες…

 

rome-beautybloggr12

 

”Η απαγωγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα”

 

rome-beautybloggr-13

 

Il Vittoriano

 

rome-beautybloggr-14

 

Η περιβόητη Piazza Navona, γεμάτη ζωή, καλλιτέχνες, κόσμο που μαζεύεται γύρω τους και τους  θαυμάζει, κόσμο που απολαμβάνει το βουητό των συντριβανιών καθισμένος δίπλα τους, κόσμο που απλώς περπατά και χαζεύει…

 

rome-beautybloggr-15

 

Ρομαντική, μοναδική Ρώμη…

 

rome-beautybloggr-16

 

Και μπορεί να ατύχησα και να πέτυχα την Fontana di Trevi κλειστή λόγω συντήρησης (την οποία μάλιστα χρηματοδοτεί ο οίκος Fendi)

 

rome-beautybloggr17

 

 

αλλά έστω και χωρίς να ρίξω το καθιερωμένο νόμισμα, έδωσα την υπόσχεση της επιστροφής στη Ρώμη που με μάγεψε!

Σας φιλώ,

Νεκταρία

 

 

 

 

 

 

Μετά από αυτά που μας έγραψε η Νεκταρία, έτσι όπως “επικοινώνησε” μαζί μας  και με τον τρόπο που πρώτα απ’ όλα μας σκέφτηκε και μετά, μας «πήρε» μαζί της και επειδή πάλι κάπως συγκινήθηκα (πρέπει να το δω αυτό, διότι έχω γίνει εντελώς γραφική, δεν το συζητώ- άφήστε που φοβάμαι ότι μπορεί να είναι και της ηλικίας.. ξέρετε αυτές οι ηλικιωμένες, που όλο κάτι θυμούνται, όλο μυξοκλαίνε ό, τι και να δουν) θα κλείσω λέγοντας ότι Δευτέρα ξε- Δευτέρα, κανένας δε μπορεί να μας απαγορεύσει, από το να ξεκινήσει η εβδομάδα μας, με εκπληκτική ομορφιά, τέχνη, κουλτούρα, χρώματα, συναίσθημα, ταξίδια και  τραγούδια και δη Ιταλικά (και με κανέναν ωραίο Ιταλό, να ξεκινούσε η εβδομάδα, δεν θα ήταν κι’ άσχημα εδώ που τα λέμε, αλλά η αλήθεια είναι  ότι ακόμα πιο τυχερές είμαστε και περισσότερο μη σας πω, διότι έχουμε η μια την άλλη). Τραγουδήστε. Και με δυνατή φωνή, παρακαλώ. Και κορώνες.

 

Buon Giorno Italia

Buon Giorno, Nektaria.

 

 

Nektaria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ουσιαστικά, αυτή η ανταπόκριση και αυτές οι φωτογραφίες, νομίζω ότι ήταν το δώρο μας, το δώρο στο bb από τη Νεκταρία. Διότι το Σάββατο, ήταν 27 Σεπτεμβρίου. Και το bb έγινε 5 ετών (!).Κάποιες (απίστευτες) από εσάς, το θυμηθήκατε και μου στείλατε ευχές και με αφήσατε άναυδη. Εγώ να πω, ότι τέσσερις από εμάς, εγώ, η Stella, οι δύο αγαπημένες Ιωάννες και η Μαρία από το Λονδίνο μέσω Skype το γιορτάσαμε λίγο, το Σάββατο το βράδυ, σπίτι μου. Όπου βέβαια, η βασική κουβέντα της βραδιάς, ήσασταν εσείς. Θα ευχηθώ, του χρόνου, να μην ήμαστε τέσσερις. Να είμαστε πολύ περισσότερες. Να είμαστε ίσως όλες. Να το ευχηθείτε και εσείς, αν θέλετε.

 

 

 

5th birthday

 

 

 

 

 

 

 

Α! Αυτή την περασμένη  εβδομάδα, είχαμε άλλη μια μικρή ανταπόκριση. Αυτή τη φορά, από την πανέμορφη Αυστρία, το Graz και τον παράδεισο των shopping maniacs το Kastner & Ohler, Paradeishof.  Μας την έστειλε, το άλλο αγαπημένο bb girl, η Sheena που βρέθηκε εκεί πρόσφατα!

 

austria-

 

 

Αγαπημένα, bb girls.

 

 

 

37 Σχόλια
  1. Χρόνια μας πολλά, λοιπόν. Και ας το ξεχάσαμε κάποιες… Το “μαζί” είναι πια αναπόφευκτο, είτε είναι εκ του σύνεγγης, είτε είναι ιντερνετικό.
    Υπέροχο ταξίδι το σημερινό. Η αιώνια πόλη μαγεύει από την πρώτη στιγμή που την επισκέπτεσαι και δεν μπορείς παρά να υποσχεθείς ότι θα ξαναπάς -με νόμισμα ή χωρίς στην Fontana di Trevi.

  2. Πω πω , η βόλτα στην πανέμορφη Ρώμη με ξεμυάλισε εντελώς ! Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου από τότε που μάθαινα ιταλικά να πάω κάποια στιγμή κι όλο το αναβάλλω … Δεν το πιστέυω ότι το αγαπημένο ΒΒ έγινε κιόλας πέντε ετών ! Τι να ευχηθώ ? Να μεγαλώνει μαζί με εμάς και να είναι πάντα τόσο φρέσκο και λαμπερό , τόσο παρείστικο και κεφάτο …

  3. Τι όμορφη η αιώνια πόλη …πόσο μου αρέσουν τα ταξίδια και αν έχω μετανιώσει για ένα πράγμα στη ζωή μου είναι που δεν έκανα πολλά πριν κάνω τα παιδιά.Τώρα είναι πιο δύσκολο στο να βρεις εθελοντές για babysitting (άσε που έχουμε και σχολεία)Anyway, έχω πάει στη Ρώμη και έχω περπατήσει άπειρα χιλιόμετρα μέσα σε τρεις μέρες. Είναι όμως πανέμορφη,όπως και όλη η Ιταλία άλλωστε ειδικά οι περιοχές γύρω από την Φλωρεντία και την Πίζα. Καλημέρα και χρόνια μας πολλά ΒΒ

  4. Χρονια Πολλά αγαπημένο μας ΒΒ! Υπέροχη ανταπόκριση Νεκταρία μας, από την ωραιότερη πρωτεύουσα της ωραιότερης χώρας του κόσμου! Non basta una vita!!!

  5. Αχ αχ αχ τι μου θυμίζεις τώρα!!! Την λάτρεψα την Ρώμη όταν είχα πάει πρίν μερικά χρόνια κι ειδικά το Πάνθεον…δέος!! Υπέροχο ποστ για να αρχίσει καλά η εβδομάδα! Φιλιά και χρόνια πολλά!!

  6. ‘Εχω πάει. Αγαπημένο μέρος μου άρεσε πολύ και θέλω να ξαναπάω γιατί σε 5-6 μέρες δεν μπορείς να τα δεις όλα καλά. Τι μου θύμησες? Χρόνια Πολλά!

  7. Καλημερα!!!!
    Travel edditor εχει κλεισει η θεση στην @Νεκταρια!! συμφωνω
    απολυτα εχει εμφυτο ταλεντο!! μας το εχει αποδειξει αλλοστε και
    αλλες φορες!!
    Χρονια πολλα στο αγαπημενο μας bb και απο εδω στην εδρα μας!!!
    Να τα εκατοστησει και να μας προσφερει παντα απλοχερα πολλες
    ευχαριστες συγκινησεις!!
    φιλακια xxxx

  8. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η εβδομάδα, μ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι της αγαπημένης μας Νεκταρίας. Πραγματικά μας μετέφερε μαγικά κι εμάς εκεί σ’ αυτή την υπέροχη πόλη!!! Σ΄ ευχαριστούμε Νεκταρία που μοιράζεσαι μαζί μας τέτοιες όμορφες στιγμές!!!! Χρόνια πολλά beautyblog!!!!!

  9. Καλημέρα και από μένα, Χρόνια πολλλά bb, να είσαι μαζί μας για πολλά πολλά χρόνια ακόμα, με πολλά και ενδιαφέροντα νέα.
    Δεν μπορούσες Τζούλια να ξεκινήσεις καλύτερα την εβδομάδα, ένα ταξίδι ακόμα και μέσα από φωτογραφίες είναι το τέλειο δώρο για αυτή τη Δευτέρα!!!!!

  10. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls.Νεκταρία μου γλυκιά υπέροχες οι φωτογραφίες σου.Χρόνια πολλά αγαπημένο bb..Μουτς

  11. Αχ αυτη η Ρώμη. ..οσες φορες κι αν παω δεν την βαριεμαι ποτε..η αγορα της το φαγητο της οι ανθρωποι…απλα και τις 6 φορες που πηγα γυρισα με αδειο πορτοφολι οποτε τωρα με το παιδι κοιταω να την αποφευγω..

  12. Kalispera julia bbgirls!!Ypero k to post k oi foto fysika bravo nektaria!!
    Xronia polla polyagapimeno bb!! Na to xairese mama julia to mik4o sou paidaki pou olo k megaloni k na to deis k ayto oso pio psila ginete!!! (Nai nai to bb ennoo) filakiaaaaa k elpizo kapoia stigmh na eimast3 oles ekei na tou sbisoume tourta!!

  13. Χρόνια πολλά κ ντροπή μου που το ξέχασα!Τέλεια η Ρώμη σ’ευχαριστούμε Νεκταρία!Θέλουμε λεπτομέρειες για την bbγιορτούλα!

  14. Ρώμη = Έρωτας!!! Μας ταξίδεψες υπέροχα!!! Δευτέρα…το είχαμε ανάγκη!

  15. και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! και φιλιά στη Ρώμη!
    και άσε τη Fontana- η ευχή μου δεν βγήκε
    Σε όλη τη Ρώμη αυτό που φέρνει δέος είναι ο όγκος των κτιρίων,
    των αγαλμάτων. Αλλά…. πολύ περπάτημα!

  16. @Αmalia: Χρόμια μας πολλά αγαπημένη. Και σες λίγο θα γιορτάζει και κάποιος άλλος/ άλλη μαζί μας. Και δεν μπορώ να σκεφτώ, μεγαλύτερο θαύμα.

  17. @Stella: Για σένα και Ιταλία, δεν λέω κουβέντα. Είναι όπως εγώ και Λονδίνο. Παρόλα αυτά, περιμένουμε ειδικό post για τις “Ιταλικές” σου εμπειρίες…

  18. Χρόνια μας Πολλά bbgirls!!!!! Κλείσαμε πενταετία ε?!?! Σαν χθες μου φαίνεται τι να πω. Εξαιρετικές οι φωτό και η περιγραφή της Νεκταρίας ψηφίζω κι εγώ να πάρει τη θέση του travel editor!
    Να δω πότε θα το διοργανώσουμε αυτό το πάρτι που το συζητάμε τουλάχιστον 3 χρόνια τώρα!!

  19. Να τα εκατοστήσεις bb,αν και προσωπικά δεν ήξερα πότε είναι τα γενέθλιά σου.Η Ρώμη φαντάζει υπέροχη στις φωτογραφίες,αν και 2 φίλες που πήγαν μέσα στο καλοκαίρι δυστυχώς δεν μου είπαν τα καλύτερα…

  20. Χρόνια πολλά αγαπημένο μου ΒΒ να τα 100στησεις (δεν ήξερα πότε έχεις γενέθλια αλλά τώρα δεν θα τα ξεχάσω)!!!! Να μας χαρίζεις πάντα τέτοια ωραίες στιγμές!! Οσο για τη Ρώμη τι να πω ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ!

  21. Καλησπερα και απο μενα Να ακους και να διαβαζεις ευχες για πολλα πολλα χρονια ακομη. Ομολογω χωρις να ειναι δικαιολογια οτι ουτε εγω ηξερα ποτε ειναι τα γενεθλια του μλοκ μας Αν τα ξεχασω του χρονου μαλλον θα τιμωρηθω με διαγραφη. Καλο βραδυ και καλη εισοδος στον 6 χρονο

  22. Χρόνια πολλά μοναδικό beautyblog! Εύχομαι για πολλά, πολλά χρόνια και πολλά, πολλά posts ακόμη να παραμένεις η παρέα που αγαπάμε, πάντα γεμάτη ιδέες, πρόσωπα, έμπνευση!

  23. @LITSA KOUKLITSA & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Εσείς οι δυο.. αχ εσείς οι δύο.. οι πρώτες που το θυμηθήκατε…(Litsa, στην καρδιά μου, θα είσαι πάντα η “κουκλίτσα” μας)

  24. Σας ευχαριστώ όλες μέσα από την καρδιά μου! You’re the best!! No doubt about that!

  25. @Nektaria: Εύχομαι αγαπημένη, σύντομα να καλωσορίσουμε ένα εκπληκτικό κορίτσι στην ομάδα μας. Stay tuned….

  26. Αχ Ρώμη…. η Αιώνια Πόλη! Αγαπώ Ιταλία!!!! <3 Είμαι τυχερή γιατί ταξιδεύω σ'όλο τον κόσμο με το πιο όμορφο παρεάκι!! Σας ευχαριστούμε κορίτσια για την φοβερή ανάρτηση με τις απίθανες φωτογραφίες!
    Να τα χιλιάσεις αγαπημένο μου Beauty Blog, πάντα με επιτυχίες, χαμόγελα και θετική ενέργεια! Πολλά φιλιά σε όλες σας, καλό βράδυ!
    Υ.Γ. Παραπονάκι θα κάνω…. και γω θυμήθηκα τα γενέθλια του ΒΒ μου και έστειλα ευχούλα στο fb Παρασκευή βράδυ!! 😉

  27. @Elena: Και βέβαια να κάνεις παράπονο αγαπημένη μου! Πως μου ξέφυγε εμένα η αγαπημένη μου επιμελής μαθήτρια, ούτε που μπορώ να καταλάβω! Mea culpa, λοιπόν (μια που είμαστε και Ρώμη, πάει το λατινικό) και θα επανορθώσω!

  28. Αγαπημένη μου είμαι λίγο παραπονιάρα….τι να κάνω! Φιλιάααα 🙂

  29. A, να και εγώ, όπως πάντα καθυστερημένα! Χρόνια πολλά, bb! Έγινες μεγάλο παιδάκι πια! Μακάρι να συνεχίσεις το ίδιο δυναμικά και εμείς θα “μεγαλώνουμε” μαζί σου! (Μου αρέσει και εμένα η ιδέα ενός party, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ε?)
    Επίσης, προτείνω και εγώ η Νεκταρία να ανακηρυχθεί σε επίσημη travel editor, υπέροχες φωτογραφίες από μια θαυμάσια πόλη. Ορίστε, τώρα μπήκα στην πρίζα για νέο ταξιδάκι! Καλημέρα!! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.