5 νέα make-up foundations

make-up-foundations-1

 

 

Σήμερα μιλάμε για foundations και συγκεκριμένα για πέντε νέες κυκλοφορίες που τράβηξαν την προσοχή μου, η κάθε μια για διαφορετικό λόγο. Γενικότερα πάντα παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις στο κομμάτι του “foundation” κι αυτό γιατί το θεωρώ το Α και το Ω ενός καλού μακιγιάζ.

 

Με την άφιξη του φθινοπώρου λοιπόν, πολλές ήταν και οι ενδιαφέρουσες αφίξεις στα stands των εταιριών. Αν λοιπόν η αγορά ενός foundation είναι στα άμεσα σχέδιά σας, πάρτε χαρτί και στυλό και κρατήστε σημειώσεις.

 

1. Yves Saint Laurent Le Teint Encre De Peau

 

 

YSL-foundation

 

Στο συγκεκριμένο προϊόν ενώνονται δύο αντίθετες ιδιότητες που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ασυμβίβαστες. Από τη μία η ανάλαφρη αίσθηση φτερού, από την άλλη η σταθερότητα ενός ανεξίτηλου μελανιού. Και είναι αλήθεια πως τα περισσότερα από τα πιο σταθερά foundations που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, μόνο ανάλαφρα δεν τα έλεγες. Και επειδή φυσικά η ελαφριά αίσθηση και η απαλή υφή είναι πιο πολυτελής και πιο ευχάριστη, συχνά συμβιβαζόμασταν με λιγότερο σταθερά προϊόντα, μόνο και μόνο για να μην αισθανόμαστε το δέρμα μας υπερφορτωμένο.

 

Τέλος λοιπόν στους συμβιβασμούς. Το Le Teint Encre De Peau έχει λεπτή, μεταξένια υφή που απλώνεται υπέροχα στην επιδερμίδα, ενώ περιέχει και καθαρές χρωστικές για μεγάλη διάρκεια χρώματος και λάμψη. Τα αισθησιακά και πτητικά έλαια που ενσωματώνει στη σύστασή του μεταφέρουν τις χρωστικές και, δημιουργώντας ένα “πέπλο” στην επιδερμίδα, εξασφαλίζουν άριστη ομοιομορφία. Τέλος έχει την ιδιότητα να ελέγχει το σμήγμα και τον ιδρώτα γεγονός που αποτρέπει την εμφάνιση λιπαρότητας και εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια.

 

2. Estee Lauder Perfectionist

 

 

 

estee-lauder-foundation

 

Εμπνευσμένο από τον ομώνυμο ορό, το Perfectionist foundation είναι εμπλουτισμένο με την αντιγηραντική τεχνολογία του. Άμεσα προσφέρει μη λιπαρή ενυδάτωση, λάμψη και τελειοποίηση των ατελειών. Οι ρυτίδες εμφανίζονται μικρότερες και η επιδερμίδα φρέσκια και ανανεωμένη. Σε βάθος χρόνου συμβάλλει στην ουσιαστική ανανέωση της επιδερμίδας και στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

Προσφέρει μεσαία κάλυψη που με επιπλέον στρώσεις μπορεί να γίνει πλήρης. Είναι ένα προϊόν δύο σε ένα που συνδυάζει στις ιδιότητές του το μακιγιάζ με την περιποίηση του δέρματος. Μαζί με το make up κυκλοφόρησε και το Sculpting Foundation Brush, ένα πινέλο για την εφαρμογή του make up που οι λάτρεις του είδους θα λατρέψουν.

 

3. Shiseido Future Solution LX Total Radiance Foundation

 

shiseido-foundation

 

 

Το νέο foundation της Shiseido σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τη λάμψη της επιδερμίδας, να της χαρίσει λεία όψη και εντυπωσιακή φωτεινότητα. Χάρη στη σύνθεσή του εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο αντανάκλασης του φωτός και ταυτόχρονα βοηθά την επιδερμίδα να αναδίδει το φως από το εσωτερικό της. Άμεσα, οι ατέλειες εξομαλύνονται και η λάμψη αποκαθίσταται. Με συστηματική χρήση η άβαφη επιδερμίδα δείχνει πιο νεανική, περισσότερο λαμπερή και ομοιόμορφη. Οι κοκκινίλες εξασθενούν και η υφή του δέρματος είναι πιο λεία. Σε όμορφο βαζάκι για ακόμη απολαυστικότερη χρήση.

 

4. Bobbi Brown Skin Weightless Compact Powder Foundation

 

bobbi-brown-foundation

 

To νέο προϊόν της Bobbi Brown είναι μία κρεμώδης πούδρα που δημιουργήθηκε για να μας προσφέρει αψεγάδιαστο τελείωμα και πολύ ελαφριά αίσθηση. Απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα, καλύπτει εξαιρετικά τις ατέλειες και τους πόρους και χαρίζει ομοιομορφία. Έχει πολύ καλή διάρκεια και φυσικό-ματ φινίρισμα.

Προσωπικά από μικρή συμπαθούσα τέτοιου είδους προϊόντα γιατί είναι εύχρηστα και μπορείς να τα κουβαλάς πάντα μαζί σου. Με δυο-τρεις κινήσεις έχεις βαφτεί και όποτε θες ανανεώνεις το μακιγιάζ σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Εγώ δηλαδή μέχρι και στο σχολείο τα κουβαλούσα μαζί μου και, όποτε έβλεπα κάποιο σπυράκι, άνοιγα τη τσάντα μου, έβγαζα το compact foundation και το εξαφάνιζα στη στιγμή.

 

5. Erre Due DD cream

 

 

erre-due-foundation

 

Όχι δεν μπερδεύτηκα, καλά το έγραψα. Όχι ΒΒ, ούτε CC, τώρα μιλάμε για DD κρέμες. Η Erre Due έκανε (απ’όσο ξέρω) την αρχή στην Ελλάδα και μας παρουσιάζει τη νέα DD cream της. DD που σημαίνει Dynamic Do-all. Στην ουσία πρόκειται για ένα ελαφρύ μέικ απ εμπλουτισμένο με τις ιδιότητες μιας κρέμας. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την κυτταρική ανάπλαση, ενώ ταυτόχρονα περιέχει και SPF20 για αντηλιακή προστασία.

 

Έχει λεπτόρρευστη, απαλή υφή και εξασφαλίζει πολύ καλή κάλυψη των ατελειών. Προσφέρει φυσικό τελείωμα και δεν είναι καθόλου λιπαρή. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που απλώνεται στο δέρμα και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της.

 

Αναφορικά με το DD τώρα, δεν πιστεύω πως θα εγκαινιάσει νέα κατηγορία στο μακιγιάζ (τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα) μια και το πράγμα μοιάζει να “ξεφεύγει” λίγο. Από την άλλη βέβαια το αλφάβητο έχει πολλά γράμματα ακόμη, οπότε ποιος ξέρει με σιγουριά τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον; Σε τελική ανάλυση αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το ίδιο το προϊόν να αξίζει τον κόπο ακόμη κι αν λέγεται JJ κ.ο.κ.

 

Ποιο από τα πέντε σας άρεσε περισσότερο;

 

 

Iωάννα Μανέτα

 

 

 

 

 

Πολύ καλές οι επιλογές της Ιωάννας, πράγματι.. δύσκολο να διαλέξεις.. Kαλά, ο τίτλος DD είναι γελοίος και είναι κρίμα, γιατί σαν προιόν είναι καλό, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε, άλλη φορά. Άντε γιατί καιρός είναι να βγάλω και εγώ καμιά κρέμα και να την  ονομάσω ΕΕ. Από το Enough Echopraxia (όπου ναι, το echopraxia είναι ελληνική λέξη και σημαίνει συνεχής μίμηση,  κάτι ή κάποιου άλλου, σε σημείο αυτισμού. Νομίζω enough με τις μιμήσεις. Άς σκεφτούν και κάτι άλλο. Με έπιασε το Αγγλική Λογοτεχνία σήμερα, μη δίνετε σημασία..)

 

 

Λοιπόν, σε πιο ευχάριστα τώρα, εγώ δεν θα ευχηθώ καλό σαββατοκύριακο όπως κάνω συνήθως.. Δεν πιστεύω να ξεχάσατε τι έρχεται απόψε το βραδάκι; Μάλιστα, μάλιστα … Οι πρώτες strictly female αστρολογικές προβλέψεις, από 1 έως 6 Νοεμβρίου δια χειρός ElizaBBeth (δεν φαντάζεστε τι σας περιμένει, για πρώτη φορά, διάβασα όλα τα ζώδια, ακόμα και αυτά που δεν με ενδιαφέρουν, απλά γιατί δεν ήθελα να σταματήσω να τη διαβάζω.)

 

Στο μεταξύ με το που τις έλαβα το πρωί, όπως είναι λογικό, έτρεξα αμέσως προς τα κάτω, προς τον Υδροχόο (ε, προτελευταίος είναι, ο δικός μου) και δεν έχω λόγια.. Έχει πέσει εντελώς μέσα, γιατί πραγματικά, από άποψη δουλειάς, ζω μια περίοδο που δεν προλαβαίνω ούτε να ανασάνω.

 

Και επειδή κάπου ίσως πήρε το μάτι μου ή έπιασαν οι κεραίες μου, ότι το ίδιο συμβαίνει και στη αγαπημένη maryl (την άλλη μας Υδροχόο) και επειδή έγραφε η ElizaBBeth ότι εμείς οι Υδροχόοι, αυτόν τον καιρό κάνουμε δουλειά για δέκα και συμφέρουμε, να πω  κάτι στη maryl: “Αγαπημένη έλα, έλα να φορτσάρουμε! Κάπου θα βγει όλο αυτό, δεν μπορεί! Έτσι πάντως λέει η ElizaBBeth και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε.

 

“See” you tonight bb girls.

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Kαλημέρα! για το ysl είχα διαβάσει απο το καλοκαίρι και είχα εντυπωσιαστεί γιατι στο εξωτερικό είχε τεράστια λίστα αναμονής.Το perfectionist το δοκίμασα πριν λίγο καιρό και πιο πολύ εντυπωσιάστηκα απο το εύχρηστο πινέλο παρά απο το προιόν….. αν δεν απατώμαι, έχει και ο dior ενα καταπληκτικό πινέλο για make up . πολύ με εξιτάρει το shiseido γιατί επιδιορθώνει και την άβαφη επιδερμίδα όπως και το bobbi brown γιατί δείχνει τρομερά εύχρηστο.last but not least , την dd θα την δοκιμάσω σίγουρα…..υπέροχο σαββατοκύριακο σε όλες!!!!!!!!!

  2. @nn: Μια χαρά “διαβασμένη” σε βρίσκω bb girl! Άψογα! Have a wonderful weekend!

  3. Καλημέρα!! Εξαιρετικό αφιέρωμα, όλα είναι πολύ καλά όμως πραγματικά το YSL είναι άπαιχτο! Εκ πείρας μιλάω ήμουν στο waiting list και το αγόρασα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του – είμαι στο τέλος του δεύτερου αυτή τη στιγμή- και έχω μεινει τρομερά ευχαριστημένη. Πολύ εύκολη εφαρμογή καταπληκτικό αποτέλεσμα και κρατάει όλη την ημέρα αναλοίωτο χωρίς να χρειάζεται να διορθώσεις τίποτα ιδίως για μένα που έχω λιπαρή επιδερμίδα – δεν έχει γυαλίσει το δέρμα μου ούτε μια φορά! Η τιμή είναι τσουχτερή αλλά αξίζει γιατί κρατάει πολύ και έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις με μικρή ποσότητα.
    Αναμένω τις προβλέψεις με μεγάλη αγωνία αν και δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να τις διαβάσω καθώς κατηφορίζω προς Θεσσαλονίκη σε λίγο!!!!

  4. ααα επίσης επειδή το ξέχασα, η bare minerals εχει ενα νέο foundation με επίσης καταπληκτικό πινέλο και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία

  5. xαιρετε. Διαβασα και εγω πολλα για το ΥSL Δεν εχω δοκιμασει ακομα κανενα. Με εξιταρει ομως και η SHISEIDO. Θα δουμε πιο θα τερματισει πρωτο. καλο απογευμα

  6. Εγω τελικά μετά από χρόνια και χρόνια, χωρίς ούτε μία μερα της ζωή μου να περάσει χωρίς Make up και αλλεπάλληλες δοκιμές θα αποφανθώ, ότι “σαν το compact δεν υπαρχει…” αρκεί να απλωθεί καλά.

  7. YSL δαγκωτό!!!Είναι μακράν η αγαπημένη μου μάρκα από τις λεγόμενες ακριβές!!! Αχ,Τζούλια μου,έτσι είναι,είμαι όλη μέρα στο τρέξιμο αλλά ευελπιστώ ότι κάπου σε καλό θα βγει αυτό(ελπίζω στην τρύπια μου τσέπη,χαχαχα)!!! Περιμένω πώς κ πώς να διαβάσω την αγαπημένη ElizaBBeth,είναι απολαυστικός ο τρόπος που γράφει,αν και τη διαβάζω κάμποσα χρόνια τώρα καθώς είμαι από τα πρώτα μέλη στο STARDOME και μου στέλνει κάθε εβδομάδα προβλέψεις στο mail μου(σε όλες μέσα όμως πάντα!!)

  8. Καλησπέρα!Ό,τι πιο νέο στα foundations μάθαμε σήμερα.Ξεχώρισα κάποιο, κι αυτό είναι το bobbie brown σε συνδυασμό το corrector-concealer της εταιρίας νομίζω ότι θα είναι τέλειο.Ανυπομονώ για τα ζώδια!

  9. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Εγώ πάλι διάλεξα Estee Lauder,μου άρεσε ως περιγραφή.Η αλήθεια δεν χρησιμοποιώ κάτι ανάλογο γιατί δεν μπορώ να πετύχω σωστό χρώμα.Φιλιάααα

  10. Αγαπημένες εταιρείες οι τρεις πρώτες! Έχω περάσει ατελείωτες ώρες να τα δοκιμάζω και να τα αγοράζω.
    Αυτή την περίοδο έχω λατρεία με YSL!! Είναι υπέροχη η ελαφριά αίσθηση και η απαλή υφή για επιδερμίδα λαμπερή και όμορφη!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.