In Icons We Trust: Men Style

 

theitalianwaybot

 

Το In Icons We Trust, το νέο αντρικό site του Χάρη Ντάβλα, είναι η αποτύπωση της καθημερινότητάς του, σε φωτογραφικά στιγμιότυπα . Τα άτομα που θαυμάζει, οι προορισμοί που τον έχουν σημαδεύσει αλλά και η προσωπική του έκφραση μέσω του στυλ.

 

Στις 15 Ιουνίου του 2014 ένα νέο αντρικό site έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο αντικατοπτρίζοντας, το στυλ και τη δημιουργικότητα του άντρα που το εμπνεύστηκε. Η ιδέα του In Icons we trust γεννήθηκε από τον Χάρη Ντάβλα.  Ο Χάρης Ντάβλας σπούδασε στο Λονδίνο BA Business Administration και International Marketing, εργάστηκε στο Λονδίνο ως event manager, στην Ελλάδα στον Όμιλο Grecotel ως Διευθυντής Επικοινωνίας και από το 2004 δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο, την DAVLAS & PaRtners. Σε αυτή του την πορεία, αγάπησε με πάθος τη φωτογραφία και τα ταξίδια, και αυτό ήταν τον ώθησε να αποτυπώσει τις ιδέες του για το στυλ αλλά και να μοιραστεί τις στιγμές εκείνες που τον άγγιξαν, στο In Icons We Trust.

 

Η αρχή έγινε με το διαγωνισμό του Mr.Porter αλλά και με την προτροπή φίλων,  που πίστευαν  ότι οι φωτογραφίες του είχαν μία διαφορετική ματιά. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η ενασχόληση του με το αντρικό ντύσιμο, τα διαφορετικά outfits  και τις διαφορετικές παραλλαγές τους, ανάλογα με τις περιστάσεις και την ημέρα. 

 

witc

 

 

H έμπνευση του, πηγάζει κατά βάση από την τέχνη και οτιδήποτε μπορεί να  χαρακτηριστεί creative. Μουσεία, εκθέσεις, κινηματογράφος, μουσική  είναι οι κύριες πηγές της έμπνευσής του  και  συχνά βρίσκουν τη «θέση» τους, στο site, προσφέροντας μια πιο σφαιρική ενημέρωση στον άντρα (αλλά και τη γυναίκα) αναγνώστη.

 

«Τα τελευταία χρόνια και καθώς έχουμε παρατηρήσει  μία έλλειψη στα περιοδικά που αφορούν τον άνδρα και την καθημερινότητά του, θεωρώ πως η ανάγκη για ένα αντρικό site ήταν επιτακτική. Φυσικά ο τομέας αυτός τώρα αναπτύσσεται και δεν μπορώ να μην αναφέρω πως υπάρχουν κάποια site πριν το In Icons We Trust τα οποία κι εγώ διαβάζω, αφού έχουν και μία πιο ενημερωτική ταυτότητα. Εμείς έχουμε επικεντρωθεί σε τρεις συγκεκριμένες ενότητες (fashion, ταξίδια, creative people και η δουλειά τους) και αυτές αναπτύσσουμε προς το παρόν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει και προγραμματισμός για επιπλέον ανάπτυξη. Επιπλέον, θεωρώ πως το ελληνικό κοινό ήταν ανέκαθεν εξοικειωμένο με το Internet και τις δυνατότητές του. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το online shopping και η online ενημέρωση μπήκε στην καθημερινότητά μας, αμέσως προσαρμοστήκαμε στα δεδομένα αυτά» μου εξηγεί ο ίδιος.

 

A day in Athens

 

athens

 

Le Paris D’ Olympia

 

paris

 

A day in L.A.

 

LA

 

Poseidonion Grand Hotel Spetses

 

spetses

 

 

 

Το site είναι γραμμένο σε  σωστή αγγλική γλώσσα (και αυτό το τονίζω, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου) διότι ο Χάρης έχει στα άμεσα σχέδιά του,  την προώθηση του και στο εξωτερικό, επομένως η επιλογή αυτή, διευκολύνει την ανάπτυξή του. Από την άλλη, πιστεύει ότι  το επίπεδο των αγγλικών στη χώρα μας, είναι τόσο ανεπτυγμένο που δεν θεωρεί τη χρήση της ανασταλτικό παράγοντα αλλά μάλλον προτέρημα. “Οι περισσότεροι όροι του στυλ, όπως ξέρεις και εσύ Τζούλια,  εκφράζονται  με αγγλικές λέξεις επομένως είναι και πιο εύκολο να εξηγήσεις μία στυλιστική πρόταση και να δώσεις τις ανάλογες συμβουλές” μου είπε ο ίδιος, όταν τον ρώτησα.

 

Ο Χάρης, χρησιμοποιεί το internet σε καθημερινή βάση, για τη δουλειά του, την ενημέρωσή του, την ψυχαγωγία του και τις αγορές του. Παρακολουθεί αρκετά sites και portals και του αρέσει να ενημερώνεται από αυτά. Χρησιμοποιεί όλα τα digital μέσα, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ή μέσω  ipad. Του αρέσει να ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για οτιδήποτε μπορεί να του κινήσει το ενδιαφέρον.

 

Πιστεύει παρόλα αυτά περισσότερο στην εικόνα, ή στο κείμενο που την «αγκαλιάζει», τον ρωτάω, εγώ:

 

«Πιστεύω πολύ στη δύναμη της εικόνας  και συμφωνώ με την άποψη ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, αλλά μόνο  όσον αφορά την αισθητική και τον τρόπο που παρουσιάζεται κάτι. Ένα κείμενο ειδησεογραφικό μπορεί να είναι δυνατό, και σε συνεπάρει, ένα κείμενο λογοτεχνικό μπορεί να είναι «μαγευτικό» και  σε «ταξιδέψει» και ούτω καθεξής. Οι εικόνες είναι κατάλληλες κυρίως για τα social media,που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μεγάλων κειμένων, τα κείμενα όμως ήταν, είναι και θα είναι πάντα απαραίτητα. Το Internet είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και φυσικά έχει ακόμα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Βέβαια για μένα, οι έντυπες εκδόσεις είναι πάντα  πιο όμορφες, πιο δελεαστικές,  έχουν  ακόμα αυτή την αίσθηση ότι χαλαρώνεις έχοντας μπροστά σου μία εφημερίδα, ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο και όχι μία ακόμα οθόνη διαφορετικού απλά μεγέθους από την προηγούμενη”

 

 

1.330

 

 

Στα μελλοντικά του σχέδια είναι να μεγαλώσει  το team του, για να μπορέσει να εντάξει και επιπλέον ενότητες στη θεματολογία του, χωρίς να υστερεί σε κάποια από αυτές. Στόχος του είναι, το In Icons We Trust να γίνει  η επιλογή του κάθε άντρα για ενημέρωση, μέσα από μια μεγάλη γκάμα και ποικιλία θεμάτων.

 

 

 

Νομίζω bb girls, ότι αυτό είναι ένα site, που αξίζει να το επικοινωνήσετε στους αγαπημένους σας και γιατί όχι; Να το παρακολουθείτε και εσείς.

 

Συμφωνείτε;

 

Χρόνια σας πολλά, bb boys! Είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα σήμερα (και έχετε φτάσει 19% στο bb, οπότε αυτό το post είναι βέβαια, αφιερωμένο σε σας.)

 

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Τζα!!!Καλημέρα Τζούλια,bbgirls.Πολύ ενδιαφέρον βρήκα το site,ξεχωρίζει.
    Φιλιάαααααααααα

  2. Χρόνια πολλά λοιπόν στο αντρικό φύλο και ιδιαίτερα στους 2 αγαπημενους μου άντρες τον μπαμπά και τον άντρα μου! Πολύ καλή επιτυχία στο καινούργιο site

  3. Εξαιρετική προσπάθεια!!! Μπράβο, άντε γιατί τουλάχιστον το δικό μου bbboy πάντα παραπονιέται ότι δεν βρισκει αντίστοιχα site για ενημέρωση!!

  4. πολυ ωραιο αρθρο και βοήθεια προς τον αντρικό πληθυσμό!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.