Paris: Τhere is something about it! Part One

 

Paris-open

 

Λατρεύω την εφηβεία και ακόμα περισσότερο τους έφηβους. Αυτές οι ηλικίες μεταξύ 14 και 19 νομίζω είναι οι ομορφότερες. Τα νιάτα, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες, το ότι  νιώθουμε ότι όλος ο κόσμος είναι το κοχύλι μας και εμείς ανίκητοι και αθάνατοι.

 

Τα θυμάμαι καλά, πολύ καλά τα χρόνια της εφηβείας μου. Πέρναγα πολύ όμορφα. Ίσως ήμουν και τυχερή, γιατί γενικά δεν είχα σχεδόν καθόλου περίεργα εφηβικά ξεσπάσματα με την οικογένεια μου (από ότι μου λένε οι ίδιοι), είχα αγαπημένες φίλες και φίλους, με τις δυο λατρεμένες μου ξαδέρφες (τη Λιάνα και την Τζωρτζίνα) ήμασταν αχώριστες και κάθε σβ, κοιμόμασταν εναλλάξ σε κάποιο σπίτι της άλλης, στο σχολείο μια χαρά τα πήγαινα, έβγαζα και τα δικά μου λεφτά από 15 ετών (έχω πει, δίδασκα αγγλικά τα μικρότερα ξαδέρφια μου τα σαββατοκύριακα) και ίσως ήμουν τελικά κάπως ώριμη, αφού στα 15 γνώρισα μια από τις πιο αγαπημένες μου φίλες (πρότυπο γυναίκας) η οποία ήταν τότε 33 και ήδη μητέρα. Για να με κάνει λοιπόν παρέα αυτή η γυναίκα, η Ελένη Δήμου (μέχρι και σήμερα) η οποία στα 25 της εξέδωσε και ποιητική συλλογή, σημαίνει ότι κάτι θα είχα να συζητήσω, δεν ήμουν τελείως γκάου.  Α, και για κάποιο περίεργο λόγο, δεν έβγαλα και σπυράκια.

 

Αφού έγραψα τα παραπάνω, να πω τώρα, ότι παρόλο που λάτρευα αυτή την εποχή, δεν θα ήθελα να ξαναγυρίσει, γιατί όπως και να το κάνουμε, όσο ώριμη και να είσαι ε, είσαι και λίγο σαχλαμάρας. Λογικό. Ταιριάζει και αυτό με την ηλικία.

 

Γιατί το λέω; Γιατί ήμουν απίστευτο πνεύμα αντιλογίας και εξαιρετικά επικριτική (το πρώτο το χαλιναγώγησα, για το δεύτερο προσπαθώ ακόμα..)

 

Που πάει αυτό με το post; Στο γεγονός ότι 19 ετών που πρωτοπήγα στο Παρίσι και επειδή όλοι μα όλοι έλεγαν τα καλύτερα γι’ αυτή την πόλη και το πόσο υπέροχη είναι, εγώ επειδή έτσι μου ήρθε, αποφάσισα ότι δεν μου άρεσε καθόλου (είπαμε, σαχλαμάρας και πνεύμα αντιλογίας)

 

«Πουφ, σιγά πια με το Παρίσι και το Παρίσι, δεν με παρατάτε, καθόλου δεν μου αρέσει, βαρετό το βρίσκω, σιγά μη το συγκρίνω με το υπέροχο Λονδίνο μου, δεν καταλαβαίνω προς τι ο χαμός, ούτε πρόκειται να ξαναπατήσω το πόδι μου εδώ σε αυτή την πόλη…» (little did I know, ότι από τότε που τις έλεγα αυτές τις σαχλαμάρες μέχρι σήμερα, πρέπει να έχω ξαναπατήσει περί τις 30 φορές- τις περισσότερες για δουλειά- αλλά τι σημασία έχει; To Παρίσι είναι Παρίσι, για όποιον λόγο και αν βρεθείς εκεί.)

 

Και ναι, εντάξει δεν μπορώ να συγκρίνω την αγάπη μου για το Λονδίνο με το Παρίσι, όχι μόνο συναισθηματικά και σαν πόλη μου αρέσει περισσότερο το Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπω και την απερίγραπτη ομορφιά της (κυριολεκτικά) Πόλης του Φωτός και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέφω, πάλι και πάλι και πάλι… Paris is simply glorious.

 

Δεν ξέρω αν θα μου βγει αλλά αποφάσισα αυτό το post να το χωρίσω σε φωτογραφικές ενότητες και θα το “σπάσω” σε δυο μέρη Shopping, φαγητό, night life, special moments. Για να ξεκινήσω και να δω πως θα μας πάει:

 

Shopping

 

Στο Disney Store ο Πύργος του Άιφελ είναι … μοβ! Yes!!

 

Paris-shopping

 

Tiffany’s baby!

 

Paris-shopping-3-tiffanys

 

 

Paris-shopping-2

 

 

paris-shopping-4-tiffanys

 

 

Paris-shopping-5-tiffanys

 

Guerlain, MariaA, Guerlain!! Η μπουτικ στο ChampsÉlysées. Μέσα δεν με άφησαν να τραβήξω φωτό.

 

paris-shopping-guerlain

 

 

 

paris-shopping-7-guerlain

 

Mac

 

Paris-shopping-Mac

 

 

paris-shopping-mac-2

 

 

Sephora!

 

paris-shopping-sephora-1

 

 

paris-shopping-sephora-2

 

Yves Rocher

 

Paris-shopping-yves-rocher

 

Κάτι μικρό για τα bb boys..

 

paris-shopping-mercedes

 

Αρωματοπολείο από το 1798

 

paris-perfume-2

 

paris-perfume-1

 

Tην αγαπώ την μικρή μπουτίκ Mellow Yellow στην Rue Des Canettes. Όλο κάτι ασυνήθιστα βρίσκω…

 

paris-shopping-mellow1

 

 

paris-shopping-mellow-2

 

 

Ήμασταν λοιπόν απ έξω από τον «ναό» Louis Vuitton στο ChampsÉlysées και χαζεύαμε με τη Βίκυ. Βλέπουμε και αυτό το shopping trolley, όπως το ακούτε, καρότσι για ψώνια ή της λαϊκής ας πούμε που κρατούσαν οι γιαγιάδες μας, για να μην κουράζονται, το οποίο είναι συνεργασία του οίκου, με τον Christian Louboutin από τη σειρά Monogram. Αφού το είδαμε καλά – καλά και απομακρυνθήκαμε λέει η Βίκυ: «Για φαντάσου, καροτσάκι για ψώνια να στοιχίζει 1,700 ευρώ…» Πας καλά; της απαντάω εγώ; 1.700Ε?? Μήπως σου ξέφυγε ένα μηδενικό; 17,000 κοστίζει! Λιποθυμάει η Βίκυ, νομίζει της κάνω πλάκα, γυρνάμε στη βιτρίνα, το βλέπει με τα μάτια της και εγώ βέβαια, φωτογράφισα την ταμπέλα για να μη λέτε μετά εμένα τρελή.

 

17,000 ευρώ κυρίες μου ή ας πούμε όσο 2 αυτοκίνητα. Και να χωράς να πας και βόλτα, πάει καλά, αλλά δεν το βλέπω. Και αν και σιχαίνομαι τα λαϊκίστικα δεν αντέχω θα το πω: Η λαϊκή αγορά των Μελισσίων όπου κάποιες φορές πάω για φρέσκα φρούτα και λαχανικά  είναι ακριβώς μπροστά από το κοιμητήριο. Να εμφανιστώ λοιπόν με αυτό το trolley και να αναστήσω και τους πεθαμένους με την κακή έννοια, του στυλ «βρικολακιάζω» όπως στον “Βιολιστή στη Στέγη”… (sorry μακάβριο το χιούμορ αλλά δεν άντεξα)

 

paris-shopping-vuitton-1

 

paris-shopping-vuitton-2

 

paris-shopping-vuitton-3

 

 

paris-shopping-vuitton-5

 

paris-shopping-vuitton-4

 

 

Φαγητό (τι να λέμε τώρα, για το φαγητό στο Παρίσι. Ελπίζω να μην διαβάσετε το post το μεσημέρι.. θα είναι δύσκολο..)

 

 

paris-food-3

 

paris-food-2

 

Steak Tartare και Bone Marrow στην La Boucherie Rouliere 24, Rue Des Canettes

 

1

 

 

3

 

 

paris-food-7

 

 

 

 

paris-food-8

 

 

Το ξενοδoχείο που μέναμε, Agora St Germain

 

Paris-moments-hotel

 

To αγαπημένο μου cafe, George V, στο Champs-Élysées

 

paris-moments-georgeV

 

paris-moments-georgeV-2

 

paris-moments-georgeV-3

 

 

Paris-moments-2

 

 

 

Δεν έκανα μόνο αυτά στο Παρίσι.. είχα την τύχη να γνωρίσω ίσως, τον καλύτερο κομμωτή του κόσμου. Αυτό θα σας το πω σε άλλο post. Αξίζει πολλά post, ο συγκεκριμένος. Kαι ναι, χωρίς hashtag, I f@3$&* love my job.

 

Εγώ και ο Eric Pfalzgraf  και περισσότερα αύριο..

 

julia-eric

 

 

9 Σχόλια
  1. Καλημέρα και καλωσήρθες πίσω αγαπημένη ! Φοβερές φωτογραφίες , νιώθω ότι μας παίρνεις κι εμάς τα άτυχα ΒΒ girls μαζί σου κάθε φορά . Εγώ στο Παρίσι δεν έχω πάει ( κλαψ κλαψ )αλλά ακόμα κι από τις φωτογραφίες φαίνεται πόσο μαγικό είναι !

  2. AX BAX στη νιοστή και πιο πολύ δεν έχει!!!! Ο.κ να στέλνω τη…. Mitsuko…. στη λαική με το Louis Vuitton????? Αλλος κόσμος άλλες νοοτροπίες…. Οσοι έχουν τη Mitsuko ας σκεφθούν και τα …. “αξεσουάρ” της…. 😛

  3. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls.Ωραίες φωτογραφίες,ωραίο και το καροτσάκι της λαϊκής αλλά μένω στον καλύτερο κομμωτή του κόσμου.Και καλύτερος και κομμωτής και του κόσμου;OMG!ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ????

  4. true story about the LV trolley!!! Χαχχααχαχαχ! Παρίσι μοναδικό, ντυμένο στα Χριστουγεννιάτικα του και εγώ σαφώς τυχερή-εξαιρετικά- να το γυρίζω και να το “γεύομαι” με την Ours trully Ms. Beautyblog, Julia…
    overall ήταν ένα ταξίδι με αρχαιοελληνικής κωμωδίας χρώματα και το λεω αυτό, γιατί συνέβησαν και κωμικο-τραγικά γεγονότα, but at the end of the day, we ended up, στην Αψιδα του Θριαμβου, so i guess, we prevailed.

  5. Χαχα το trolley τέλειο τα έβλεπα κι εγώ στη βιτρίνα στο λονδίνοκι έλεγα μα ποιος θα τα πάρει?!?!? Αχχχχχχχχχχχχ μεγάλο για τον guerlain, πλησιάζει ελπίζω η ώρα που θα τον επισκεφτώ!!!! Θέλουμε σύντομα τα νέα με τον σούπερ (και κούκλο + Γάλλο)κομμωτή !!

  6. Τι υπεροχες φωτογραφίες!!! Ξαναταξίδεψα στο αγαπημένο μου Παρίσι έστω και νοερά! Ο μωβ Πύργος του Αιφελ είναι όλα τα λεφτά! Ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο ακόμα το Μαριλάκι μου για να την πάω στην Disneyland όπου εγώ 30φεύγα χρονών “γαιδούρα”έκανα σαν μωρό παιδί με τα παιχνίδια και τα μαγαζιά τότε που την είχα επισκεφθεί!!! ΥπερΠροκλητικά ακριβό το καροτσάκι για τα ψώνια..

  7. Τέλειο το ταξίδισου Τζούλια μου κ πάντα να πηγαίνεις κ να περνάς καλά.Το φαγητό σίγουρα είναι λαχταριστό,ειδικά αν ξέρεις που θα το απολαύσεις.Εγώ θα διάλεγα το πρώτο πιάτο πάντως.Η βιτρίνα του mac μου άρεσε πολύ.Το καροτσάκι το θέλω κ το παραθέλω αλλά να έχω κ το ανάλογο μετρητό να το γεμίσω…….
    Το μαλλί σου μου αρέσει,δεν ξέρω τι έκανες,ούτε αν έβαλε το χεράκι του ο εν λόγω κομμωτής.Περιμένουμε ντε να μας πεις κ σύντομα ε;

  8. “Η φίλη μου η Τζούλια είναι στο Παρίσι”. Αυτό ήταν αρκετό για το μικρό bb girl ώστε να πέσει κάτω ημιλιπόθυμο και να ψελλίσει μόλις συνήρθε … ωωω είναι τυχερή. Μετά ξαναλιποθύμησε 😛 και τώρα ξέρω πως θα επιβάλλομαι στη κόρη μου !!!! χαχαχαχα

    (Με τσάκισες τώρα με τον κομμωτή. Έχω ραντεβού να κόψω τα μαλλιά μου σήμερα και εσύ θα κάνεις σχετικό ποστ αύριο???? !!!!!!)

  9. Σούπερ πέρασες! Πόσο υπέροχο post! Μας ταξίδεψες Τζούλια!! Παρισάκι ονειρεμένο και όμορφο! Να περνάς πάντα τέλεια και να γνωρίζεις σημαντικούς ανθρώπους! Φιλάκιαααα!! xxx
    υ.γ. Λάτρεψα που στο Disney Store ο Πύργος του Άιφελ είναι μοβ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.