4 τρόποι να φορέσετε το πλεκτό σας mini φόρεμα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

 

wool-winter-dress-design-ideas

 

 

Άνετο και πολυμορφικό! Το πλεκτό φόρεμα είναι για όλες τις ώρες της ημέρας, ανάλογα με το styling που θα προτιμήσουμε. Ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους σωματότυπους, καλύπτει πιθανές ατέλειες στο σώμα και βέβαια είναι άνετο ακόμη κι αν το φοράμε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Ιδανικό outfit για τη δουλειά ή για πρωινή βόλτα, με κολάν και μπότες.

 

 

moda-plehto-forema-1

 

 

Με καλσόν για απογευμα ή βράδυ.

 

moda-plexto-forema-2

 

 

Με denim για ένα πιο casual look, ιδανικό για τις mini εξορμήσεις του σαββατοκύριακου

 

 

moda-plexto-forema-3

 

 

Αν θέλετε να γίνει ακόμη πιο ιδαίτερο και ενδιαφέρον το outfit, επιλέξτε funky καλσόν και accessories δίνοντας το δικό σας προσωπικό statement – fashion point of view.

 

moda-pehto-forema-4

 

 

 

Τα πλεκτά φορέματα κυκλοφορούν σε διάφορα πατρόν και υφές-ποιότητες, οπότε εύκολα μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στον δικό σας σωματότυπο. Είναι ένα από τα χειμερινά κομάτια  που δεν βαρεθείτε ποτέ γιατί είναι άνετο και πολυμορφικό ως βάση για styling.

 

 

Εσείς πιο look θα προτιμήσετε;

 

 

 

Thenia.

Fashion: to stand out, not to show off

www.thenia.gr  “it is what it is”

 

 

and more

 

 

 

26 Σχόλια
  1. Εμένα για κάποιο λόγο, μου άρεσε πολύ η πρόταση, του nude πλεκτού φορέματος χωρίς καλσόν ή με nude καλσόν. Δεν είμαι σίγουρη για τις μπότες, γενικά προτιμώ τις μπότες μου απλές (εκτός αν είναι μποτάκι γιατί τότε Ι go to town. Kαι τα έντονα χρώματα μου αρέσουν και τα πιο περίπλοκα σχέδια) Γενικά όμως τις πιο ψηλές μπότες τις θέλω απλές και όχι με πολλά φρου φρου, κρόσια κλπ. Για να μη μιλήσω για τις ανεκδιήγητες μπότες με τα «μαλλιά». Ξέρετε, αυτές που είναι σα να έχεις «κολλήσει» στα πόδια σου ένα ζευγάρι σκυλάκια κανίς. Συγνώμη αν προσβάλω κάποια που τις έχει, αλλά ειλικρινά, δεν έχω δει κάτι χειρότερο. Αφήστε που τρεμούλιαξα και μια φορά. Περνάγαμε με τον κύριο Ρωμανό από ένα δασάκι, για να πάμε στο σχολείο, είχα το κεφάλι χαμηλά, γιατί κάτι του έλεγα και ξαφνικά δίπλα μου πέρασε το κανίς, εγώ νόμιζα ότι θα το πάταγα, έβαλα φωνή, τελικά ήταν οι μπότες κάποιας άλλη μαμάς και από τότε νομίζω αυτή με βλέπει με στραβό μάτι.

  2. Τρελλαίνομαι για το πλεκτό φόρεμα και δυστυχώς δεν θα μπορούσα να το φορέσω, όσο κι αν το λαχταρω, για τους ευνόητους λόγους…. Θα είμαι σαν κινούμενη αρκουδίτσα που βγήκε σεργιάνι…
    Τζούλια δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Ειδικά σε, ότι αφορα αυτες τις φριχτές ugg που απορώ πως έγιναν μόδα. Απο τους γιδοβοσκούς της Αυστραλίας στα πόδια μας ως “Ποκαχόντας”… Αλλά που να τολμήσεις να το πεις, θα σε φάνε ζωντανή. Οτι πλασσάρει η μόδα δεν είναι σωνει και καλά το καλόγουστο. Υπάρχει μάρκετινγκ απο πίσω… με σκοπό την πώληση. Αν δηλαδή εμεις πλασάραμε το τσαρούχι ως τη νέα γόβα θα ήταν καλόγουστο? γιατί περι αυτου πρόκειται…

  3. @Stella: Τι μου θύμισες τώρα.. Πριν από 3 χρόνια είχαμε ξανα κάνει συζήτηση για τις μπότες Ugg και είχαμε την ίδια άποψη. Αλλά πες άντε.. για κρύο και για χιόνια, να τις βάλεις τις Ugg να ζεσταθείς.. ok.. Οι άλλες με τα μαλλιά, απλώς δεν περιγράφονται…

    Τσαρούχι αδερφή μου, χίλιες φορές τσαρούχι!

    (δεν συμφωνώ μαζί σου για το πλεκτό φόρεμα.. Με μια ωραία ζώνη χαμηλά και ένα μακρύ μαντό από πάνω… για ξανα σκέψου το..)

  4. Καλημέρα κορίτσια και καλή εβδομάδα. Μ’ αρέσουν τα πλεκτά πάρα πολύ, αλλά δεν τα πολυφοράω. Τα στενά με παχαίνουν, τα oversized από την άλλη λόγω του «φοβερού» ύψους μου, φοβάμαι ότι αν τα βάλω στην κυριολεξία θα «πνιγώ» μέσα στο ρούχο. Αυτό όμως το γκρι κάτω αριστερά με την ζωνούλα χαμηλά πολύ μου αρέσει.

  5. Θα συμφωνίσω και για τις τριχωτές μπότες που τις θεωρώ too much χωρίς κάτι ξεχωριστό in a good way, γιατί μπορεί να φορέσω κάτι too much αλλά να έχει ένα λόγο ύπαρξης… Τώρα όσον αφορά τις ugg, εγώ που είμαι γενικά ολίγον έως πολύ fun του άνετου, του όχι τόσο κραυγαλέου θηλυκού στυλ αλλά περισσότερο boyfriend, επίσης τα χαμηλά παπούσια είναι το καλύτερό μου, φοράω ψηλό τακούνι σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (σπάνια), ε, δεν μου άρεσαν ποτέ οι ugg και ο λόγος είναι ότι δεν κολακεύουν καθόλου μα καθόλου το πόδι ακόμη κι αν είσαι 2 μέτρα μοντέλο. Περισσότερο κολακευτικές είναι οι αρβύλες παρά αυτά.
    @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ:επειδή κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή θεωρώ ότι με παχαίνουν τα πλεκτά φορέματα, το μυστικό είναι στο ύφασμα, αν δηλαδή είναι λεπτό, δεν παχαίνει καθόλου! Επίσης αν έχει φαρδιά μανίκια, χαμηλό ντεκολτέ και κανά κοψιματάκι στο πλάι, όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά αδυνατίζει κιόλας!!!

  6. @thenia: Mmmmm, πολύ ενδιαφέρον αυτό για τον τρόπο επιλογής του φορέματος για να μην προσθέσει κιλά…θα το έχω υπ’ όψιν μου.

  7. @Thenia είσαι μέσα στο μυαλό μου ΑΠΟΛΥΤΑ! Τα ιδια σκεφτόμουν όταν έγραφα το σχολιο. Ακόμα και η Παμελα Αντερσον που τις πρωτοέκανε μοδα ως apre surf στις καλιφορνέζικες παραλίες, φαινόταν άκομψη μέσα σ΄αυτές. Οσο για την πρόταση του μάλλινου φορέματος νομίζω, ότι έχεις δίκιο και πρέπει να αναζητήσω καποιο με τα χαρακτηριστικά που προτείνεις. Τι θυμήθηκα τώρα…. το περίφημο “σακο” των ’80ς!!!! Μάλλινο φόρεμα ολίγον σαν αυτο το γκρι που έχεις στην φωτο αριστερά στην τελευταία σειρά, που χάλασε κόσμο με τη ζώνη στους γοφούς, σε συνδιασμό με καλσόν και μπότες…. ή ακόμα καλύτερα τις μυτερές γόβες….

  8. @thenia: Άρα σωστά μου έκλεισε το μάτι το γκρι φόρεμα! Θα ξεκινήσω προς αναζήτησή του. Άλλωστε έχουμε και εκπτώσεις… Ευχαριστώ!

  9. @Thenia Και ναι σίγουρα τα αρβυλάκια είναι καλύτερα, γιατί είναι πολύ πιο δουλεμένα, καποια απ΄αυτά, σε γυναικεία φόρμα, ακόμα κι αν έχουν τρακτερωτή σόλα.

  10. Καλησπέρα!
    Αν και ποτέ δεν ¨εχω φορέσει πλεκτό φόρεμα αν και λατρεύω τα πλεκτά πουλόβερ σε άνετη γραμμή!
    Μόλις είδα την φωτό με το μπεζ μπλούζα μπλούζοπουλόβερ και το τζιν ειναι σχεδόν το στυλ που φοράω αν και θα το προτιμούσα με biker boots.
    Εγώ πάντως @τζουλια της ugg (τύπου)τις φοράω για μπαντοφλιτσες στο σπίτι και ειναι τρέλα άνετες και ζεστές! Δεν γνωρίζω αν θα τις φόραγα για βόλτα ποτέ δεν ξέρεις! Γιατί εγώ ¨εχω την τάση καμία φορά
    στην αρχή να απεχθάνομαι κάτι και μετά να το λατρεύω!!! Όπως τις προάλλες έβαλα το leather jegging
    όχι με τα αγαπημένα μου biker boots αλλά με ένα ζευγάρι snake slip-on ! Πριν απο μήνα τα συγκεκριμένα τα έβλεπα στα περιοδικά και με έπιανε μεγάλη ξινίλα τώρα τα λατρεύω! Χαχαχαχα

  11. @stella: το φορεματάκι το γκρι με τη ζώνη χαμηλά στους γοφούς είναι το τέλειο illusion για γυναίκες που δεν έχουν τη σούπερ λεπτή μέση (όπως εγώ). Τονίζει τα πόδια (όπως είπες με κομψό παπούτσι ακόμη καλύτερα για να μακραίνει το πόδι αφού στρέφουμε όλη την προσοχή εκεί) και ισορροπεί καλύτερα διορθώνοντας τη σιλουέτα.

  12. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Moυ αρέσουν τα πλεκτά γιατί είναι από τα πιο πρακτικά και ευκολοφόρετα ρούχα αρκεί να έχεις τρία πράγματα: αυτογνωσία,καθρέφτη και πλήρη επίγνωση των κυβικών σου.Οπότε το περιορίζουμε σε αξεσουάρ κασκόλ,γιακάδες τέτοια ακίνδυνα πράγματα(εγώ δηλαδή αυτό ακριβώς κάνω μέχρι νεοτέρας)
    Μουτς

  13. Εγώ θα φόραγα άνετα το χρυσό οβερσάιζντ πουλόβερ με το σκούρο τζιν και τις μπότες. Το πλεκτό φόρεμα μου αρέσει μόνο σε λεπτές και ψηλές γυναίκες. Οι Ugg τώρα είναι άλλη πίκρα. Πιο άκομψη μπότα δεν υπάρχει. Δυστυχώς όμως δεν έχω βρει πιο ζεστή, άνετη και ανθεκτική μπότα απο αυτές (έχω ένα ζευγάρι δερμάτινες μαύρες). Θυσίασα λοιπόν την κομψότητα και πραγματικά δεν το έχω μετανιώσει. Τζούλια, τις μπότες κανίς τις έχω δει φορεμένες σε κοριτσάκι 6ης δημοτικού με άψογο σώμα, τις είχε συνδυάσει με κολάν και φουτερ και ήταν η μόνη φορά που μου άρεσαν.

  14. Καλησπέρα bbgirls!Πολύ ωραία συζήτηση ξεκινήσαμε σήμερα με αφορμή το πολύ ενδιαφέρον θέμα των πλεκτών.Φοράω συνεχώς πλεκτά όχι μόνο γτ μου αρέσουν αλλά γτ είναι κ ζεστά.Δεν πάω πουθενά το χειμώνα χωρίς το πλεκτό κ το κολάν ή το παντελόνι μου.Φοράω κ πολλά μπλουζοφορέματα ή ζακέτες με κολάν.Είναι πάρα πολύ πρακτικά κ άνετα κ δεν τα αλλάζω με τίποτα.Γενικά,θεωρώ ότι αν δεν είναι χοντρό το πλεκτό κ έχει κ σωστό κόψιμο μπορεί να φορεθεί κ από γυναίκες με επιπλέον κιλά.Χρειάζεται όμως να δοκιμάσεις πολλά για να αποφασίσεις γτ δεν έχουν όλα την ίδια εφαρμογή.Ακόμα κ 2-3 πόντοι χαμηλότερα ή ψηλότερα μπορεί αν κάνουν τη διαφορά.Επομένως,δοκιμή κορίτσια.Όσο για τις μπότες ugg,προσωπικά,μόνο οι παιδικές μου αρέσουν.Πρέπει η γυναίκα να έχει 2 μέτρα πόδι κ αδύνατο από πάνω για να βάλει αυτές τις μπότες.Το καλύτερο είναι να συνδυάζουμε την άνεση με την εμφάνιση.Να μη θυσιάζουμε το ένα για το άλλο.’Ετσι θα είμαστε πάντα περιποιημένες κ χαλαρές μέσα στα ρούχα μας.
    Πάντως,επειδή έχω μια φίλη η οποία είναι εύσωμη,θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλο λάθος οι παχουλές να φορούν μόνιμα σκούρα χρώματα.Ένα κασκόλ έντονου χρώματος ή μια τσάντα ή ένα παπούτσι κάνει τη διαφορά.Φιλιά κ θέλουμε κι άλλα τέτοια θέματα.
    ΥΓ.Μου αρέσει πολύ το πλεκτό με nude καλσόν αλλά…κρυώνω!

  15. ΄Ολες οι κοπέλες στις φωτό έχουν κάρι ποδαράκια-καλαμάκια.Παρόλο που έχω πλεκτά φορέματα-εντάξει,μόνο δύο-δεν τα φοράω γιατί πιστεύω ότι θα’πρεπε να’μαι πιο αδύνατη…Καλά,δεν είμαι και βαρέλα…57kg με 1,64 αλλά εγώ δεν αισθάνομαι άνετα…βλέπεις πριν τα παιδιά ήμουν κάτω από 50…

  16. Καλησπέρα!!! Πόσο πολύ μου άρεσε ο συνδυασμός πλεκτό μπλουζοφόρεμα με DENIM ή κολάν,είναι από τους αγαπημένους μου!!! Οσο για τους υπόλοιπους συνδυασμούς,αν κ μαρέσουν εμφανισιακα,σχεδόν ποτέ δεν φοράω φορέματα το χειμώνα και αντιπαθώ τα καλσόν! Πόσο δίκιο έχει η Stella για τις ugg,που δεν νομίζω να κολακεύουν κανένα πόδι,αλλά και πόσο άδικο στο ότι δεν θα μπορούσε να φορέσει πλεκτό φόρεμα..την φαντάζομαι με συγκεκριμένους συνδυασμούς και θα είναι θεά!

  17. Ξέχασα!! Οι μπότες Ugg μου άρεσαν μόνο φορέμενες πάνω στην μικρή μου Μαρίλια που έχει πόδια -καλαμάκια και είναι μόνο 2,5 ετών

  18. Καλησπέρα!! ΤΙ ωραίο Post, τα μάλλινα φορεματακια, μπλουζοφορε΄ματα κλπ είναι πό τα αγαπημένα μου, με τζιν ή κολάν και μποτάκι σε βγάζουν εύκολα από μια δύσκολη. Ιδίως ένα γκρι που έχω το φοράω με τζιν και ρίχνω κι ένα τεράστιο κασκόλ Dr Who Που έχω και είμαι και ζεστά!!
    Φιλιά πολλά!!

  19. @Maryl Αχ Μαρυλ μου πόσο σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια 🙂

  20. @Mako: Sorry, αλλά και κόρη να είχα, δεν θα της αγόραζα αυτές τις μπότες. Εκτός αν τις ζητούσε η ίδια βέβαια.

  21. @Marianna: Τέλειο σχόλιο αγαπημένη. Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω. Αποκαλύφθηκες!!! Εκτός από beauty addict είσαι και fashion addict!!!

  22. Τα μονοχρωμα πλεκτα λεπτα μπλουζοφορεματα ειναι τελεια με nude καλσον και μποτακι (τις μποτες γενικα δεν τις φοραω, προτιμω κομψα μποτακια και γοβες)και ενα ωραιο κολιε στο λαιμο απο αυτα τα πολυχρωμα και περιτεχνα που ειναι στη μοδα η ενα ωραιο φουλαρι αποκτησαμε το τελειο look και για βραδυ

  23. @kathy: από τα αγαπημένα μου styling! θηλυκό αλλά με αυτοπεποίθηση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.