St Valentines: Τι να ΜΗΝ φάτε, το συγκεκριμένο βράδυ.

 

Do-Not-Eat

 

 

Αφού μας είπε η Stella στο προηγούμενο post, τι πρέπει να φάμε και με τι υλικά είναι καλό να μαγειρέψουμε, ή τι να παραγγείλουμε στο ρεστοράν, εγώ το παίρνω αλλιώς και θα σας πω, τι είναι καλό, να ΜΗΝ φάμε, να ΜΗΝ μαγειρέψουμε και να ΜΗΝ παραγγείλουμε το συγκεκριμένο βράδυ, για να πάει καλά και η νύχτα.

 

Αν ας πούμε τροφές όπως τα στρείδια, η σοκολάτα, το fois gras, τα σύκα και τα αμύγδαλα, θεωρούνται αφροδισιακές, υπάρχουν και οι τροφές που είναι το ακριβώς αντίθετο, θα λέγαμε, αν-αφροδισιακές, αν μου επιτρέπεται ο όρος (σκασίλα μου δηλαδή, δεν θα ζητήσω και άδεια, για να μου επιτραπεί ο όρος)

 

Πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα παρακάτω:

 

Ανθρακούχα

Οποιοδήποτε ανθρακούχο. Και απλά για να μην νιώσετε και την ανάγκη να το πιείτε, μην φάτε πολύ. Εκτός του ότι τα ανθρακούχα (ειδικά αυτά με τις 100 κουταλιές ζάχαρη) θα σας φορτώσουν ανεπιθύμητες θερμίδες, επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι σκοτώνουν την όποια «διάθεση» (για τη γνωστή διάθεση μιλάω, όχι «έχω διάθεση για αφρόλουτρο»)

 

Σόγια

 

Αλήθεια, το ξέρατε, ότι σε κάποιες κουλτούρες η σόγια και δη τα φασόλια σόγιας, είναι η βασική διατροφή των μοναχών; (Αν δεν το ξέρετε μπορείτε να το ψάξετε) Ε, βεβαίως ο λόγος που είναι η βασική διατροφή τους, είναι για να μειώσουν την λίμπιντό τους, μια που τα φασολάκια σόγιας (και γενικά οτιδήποτε την περιλαμβάνει) μειώνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης (φωτιά στα μπατζάκια τους, στο αντίθετο ένα πράγμα) Από πάνω περιέχει και φυτο-οιστρογόνα, που κάποιες φορές φέρνουν ορμονικές διαταραχές και σε άντρες και σε γυναίκες. Μακριά λοιπόν, εκτός αν διαβάζετε από τα Μετέωρα ή το Άγιο Όρος.

 

 

soy

 

Τυρί

 

Ναι, ξέρω, δίκιο έχετε και εγώ δεν χαίρομαι και ιδιαίτερα γι αυτό, μια που ένα platter με εξαιρετικής ποιότητας τυριά παρέα με ένα Burgundy, είναι από τα καλύτερα μου και ακούγεται και ιδιαίτερα sexy επιλογή για date. Αφήστε το όμως παρακαλώ, για μια βραδιά που θα βγείτε με τις φίλες σας και μην τον αφήσετε ούτε εκείνον να το παραγγείλει το platter. Η σκληρή πραγματικότητα είναι, ότι οι επεξεργασμένες τροφές και ειδικά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, απελευθερώνoυν μια μορφή βλαβερών οιστρογόνων που μειώνουν την επιθυμία και σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούν και … ανασταλτικά. “Όχι ευχαριστώ, όχι roquefort, για μένα απόψε και ούτε και για σένα καλέ μου, για να μην είναι μόνο η πραγματικότητα, σκληρή.”

 

 

cheeseplatter

 

 

Δημητριακά

Θα μου πείτε «και ποιος θα παραγγείλει δημητριακά, για το δείπνο του Αγίου ΒαλεντίνουΑχ, αχ, θα σας μαλώσω! Σας θέλω έξυπνα κορίτσια! Την επόμενη μέρα λοιπόν το πρωί, αφού όλα θα έχουν πάει έτσι ακριβώς όπως τα θέλουμε ε, και κάποιος από τους δυο θα σηκωθεί να φέρει στον άλλον breakfast in bed, παρακαλώ μακριά από τα δημητριακά. Ο αστικός μύθος λέει (δεν το πιστεύω και πολύ, αλλά τέλος πάντων) ότι ο  John Harvey Kellog, ο άνθρωπος πίσω από την παγκοσμίως γνωστή μάρκα, τα δημιούργησε για να μειώσει την λίμπιντό του. Πέραν του μύθου πάντως και αυτά φουλ στη ζάχαρη είναι, με αποτέλεσμα να κρασάρουν τα επίπεδα του αίματος, με άμεση επίδραση και πάλι, στην τεστοστερόνη. Κόψτε φρουτάκια, καλύτερα. (δε λέω να μην τρώμε δημητριακά, αλίμονο, εγώ τα λατρεύω. Απλά μην το παρακάνει, το συγκεκριμένο πρωί)

 

 

 

corn-flakes-

 

 

 

 

(Υπερβολικό) Αλκοόλ

Την είδατε καλά την παρένθεση, έτσι; Για να μη λέτε μετά, ότι σας έβαλα, να παραγγείλετε τσάι. Ναι, βεβαίως ναι, στο αλκοόλ, αλλά με μέτρο. Σιγά μην πούμε όχι σε ένα- δυο ποτήρια σαμπάνιας (Cristal, παρακαλώ) ή σε ένα-δυο ποτά, ή σε δυο τρία ποτηράκια κόκκινο κρασί (όχι όλα μαζί, καταλάβατε!) Αλλά να.. όλες λίγο πολύ ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί όταν τα ποτηράκια, γίνουν πολλά. Καλά δε λέω;

 

wine-

 

 

7 Σχόλια
  1. Δεν είδα να γράφεις για σκόρδα,κρεμμύδια,τζατζίκια….ή είσαι σίγουρη ότι κανένας δεν θα τα πλησιάσει;Γιατί μπορεί αυτά να μη ρίχνουν τη Λίμπιντο,αλλά για φαντάσου να σου βρωμάει το στόμα του άλλου…

  2. @ketty: To να βγεις με κάποιον την βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου και να αγγίξει έστω κάποιο από τα παραπάνω που ανέφερες, δυο τινά, μπορεί να συμβαίνουν: Ή δεν θέλει να συνεχίσετε και βρίσκει αυτόν τον τρόπο να σου το «φέρει πλαγίως» (σε αυτή την περίπτωση διαβάζεις το single girls guide) Ή στην άλλη περίπτωση, έχει «ειδικές νοητικές ικανότητες». Και στις δυο περιπτώσεις, μένεις μακριά, πολύ – πολύ, μακριά.

  3. “….για να μην είναι μόνο η πραγματικότητα, σκληρή.”….o.k Κυριλή respect…. εχω λιώσει!!!!

  4. Τζα!!!Άρχισα και αγχώνομαι τώρα.Φοβάμαι μην τα μπερδέψω και κάνω τα αντίθετα…Ουφφφ

  5. H μόνη μου ένσταση είναι στο τυρί!!! Βέβαια σιχαίνομαι το ροκφόρ,αλλά δεν μπορώ ναντισταθώ σε όλα τα υπόλοιπα!1034

  6. Δυστυχώς ποτέ δεν δοκίμασα ένα φαγητό ως αφροδισιακό,θα ήθελα να δω το μετά.Πάντως,για τη σοκολάτα είμαι σίγουρη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.