Frezyderm: Δυναμικά κατά της Ακμής, με τη νέα σειρά ac-norm.

 

frezyderm-ac-norm-akmi

 

 

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που μας έχει λίγο-πολύ απασχολήσει όλες μας κάποια στιγμή στο παρελθόν, ή μας απασχολεί μέχρι και σήμερα. Εμάς τις ίδιες, τα παιδιά μας, ή κάποιο κοντινό μας πρόσωπο γενικότερα. Αναφέρομαι στην ακμή, αλλά και την λύση που προτείνει η Frezyderm

 

Γνωρίζουμε πως εκδηλώνεται, ποια είναι τα συμπτώματά της και πως δημιουργούνται, όμως όχι από τι ακριβώς προκαλείται. Ακολούθως δεν γνωρίζουμε πάντα και την οριστική θεραπεία της. Την αφήνουμε απλώς να κάνει τον κύκλο της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τη διατηρούμε σε ύφεση.

 

Και άλλες φορές τα καταφέρνουμε καλά, άλλες πάλι δυσκολευόμαστε να την αντιμετωπίσουμε. Η αποτελεσματικότητα των “φαρμάκων” που την καταπολεμούν και οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι δυστυχώς μεγέθη ανάλογα (όσο μεγαλύτερη η αποτελεσματικότητα, τόσες περισσότερες οι παρενέργειες) , ενώ ακόμη και οι πιο ήπιες αγωγές εγκυμονούν κινδύνους για την επιδερμίδα μας (ξηρότητα, φωτοευαισθησία, ελεύθερες ρίζες κ.α.).

 

Όταν βλέπουμε τα πρώτα σπυράκια -και στη συνέχεια τα επόμενα- να αλλοιώνουν το όμορφο είδωλό μας στον καθρέπτη, όταν βλέπουμε την επιδερμίδα μας να γίνεται τραχιά κι ανομοιόμορφη, η αυτοπεποίθησή μας πλήττεται, η ψυχολογία μας επιβαρύνεται σημαντικά και η υπομονή μας εξαντλείται. Θέλουμε βελτίωση της εικόνας μας και τη θέλουμε εδώ και τώρα.

 

Για μένα μπορείτε να πείτε ότι ανήκα στην κατηγορία των “τυχερών” εφήβων, μια και η ακμή ποτέ δεν έπληξε το δέρμα μου ενοχλητικά. Λίγα σπυράκια αραιά και που και αυτό ήταν όλο. Το πρόβλημα της ακμής όμως το έζησα στο σπίτι μου, λόγω της αδερφής μου που ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

 

 

frezyderm-ac-norm-akmi-1

 

 

Όταν σε πολύ μικρή ηλικία εμφανίστηκαν συμπτώματα με μέτρια ένταση καταφύγαμε στα καθαριστικά και στα σαπούνια. Οι μέρες περνούσαν και ουσιαστική βελτίωση δεν παρατηρήθηκε. Συνεχίσαμε με τοπικές αγωγές, όμως και πάλι τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Στο μεταξύ η ακμή εντάθηκε, έγινε σοβαρή. Η θάλασσα βοηθούσε αρκετά την κατάσταση, όμως η μικρή δεν ήθελε με τίποτα να βγει στην παραλία όταν τα σημάδια σε πρόσωπο και πλάτη ήταν τόσο εμφανή πλέον.

 

Τελικά καταλήξαμε στα φάρμακα από το στόμα. Εκεί είδαμε αποτελέσματα, όμως η εικόνα του δέρματος κάθε άλλο παρά όμορφη ήταν. Ξηρή, ανομοιόμορφη και τραχιά επιφάνεια με σκασίματα, θαμπή όψη, ερεθισμούς και κοκκινίλες. Τελικά τι ήταν καλύτερο; Τα σπυράκια, ή αυτή η εικόνα; Σταματώντας τα φάρμακα επιστρέφεις στην ακμή, συνεχίζοντας τα όμως βλέπεις το δέρμα σου να “αρρωσταίνει” μέρα με τη μέρα. Και τελικά τι επιλέγεις;

 

 

 

beauty portrait

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική θεραπευτική πρόταση μας παρουσίασε πριν λίγο καιρό η Frezyderm με τη νέα ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων ac-norm.

 

Η σειρά αποτελείται από μία εξαιρετικά μεγάλη γκάμα προϊόντων για κάθε ανάγκη του ακνεϊκού δέρματος και για κάθε τύπο ακμής που αντιμετωπίζουμε. Αυτό που διαφοροποιεί τη σειρά από τις υπόλοιπες είναι πως πρόκειται για θεραπευτική πρόταση που στόχο έχει να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της ακμής, χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων. Κάτι σαν “φάρμακο χωρίς φάρμακο” δηλαδή.

 

Πως συμβαίνει αυτό; Χάρη στις Medilike φόρμουλες των προϊόντων. Medilike φόρμουλες, φόρμουλες δηλαδή που δρουν σαν φάρμακα στον οργανισμό, χωρίς να είναι φάρμακα. Είναι στηριγμένες σε δραστικά συστατικά που μιμούνται τη δράση των φαρμακευτικών αγωγών και παρουσιάζουν συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα με τη δική τους, χωρίς τις παρενέργειές τους. Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια επομένως είναι τα δύο διακριτικά γνωρίσματα της νέας σειράς.

 

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί επιπλέον, είναι η Optimized Delivery Τεχνολογία της σειράς. Χάρη σ’ αυτήν τα δραστικά συστατικά των προϊόντων απορροφώνται καλύτερα από το δέρμα και ταυτόχρονα απελευθερώνονται σταδιακά ώστε να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αντιακνεϊκή δράση τους μέσα στην ημέρα. Η αποδέσμευση των δραστικών συστατικών είναι ελεγχόμενη και πραγματοποιείται όταν παρατηρείται μειωμένη παρουσία τους στο “σημείο-στόχος”, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους.

 

Τα προϊόντα της σειράς, μοιάζουν πραγματικά απεριόριστα. Πέρα από τα συνηθισμένα, υπάρχουν και όλα τα “μοντέρνα” προϊόντα περιποίησης που συμπεριλάβαμε στη ρουτίνα μας τα τελευταία χρόνια (π.χ. micellar water). Περιλαμβάνονται προϊόντα καθαρισμού, λοσιόν, μάσκες και απολεπιστικά, θεραπευτικές κρέμες ανάλογα με την ένταση της ακμής, προϊόντα ενυδάτωσης, αντηλιακής προστασίας και κάλυψης των ατελειών.

 

Ενδεικτικά σας δείχνω μερικά που τράβηξαν το ενδιαφέρον μου:

 

 

ac-norm peeling gel

Απομακρύνει το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα, παράλληλα αναζωογονεί και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Καταπολεμά τις επιμολύνσεις (μεταφορά παθογόνων από σημείο σε σημείο) χάρη στην αντιμικροβιακή του δράση.

 

Frezyderm_AcNorm_PeelingGel

 

 

ac-norm medilike effect 3 cream

Κρέμα που απευθύνεται σε δέρματα με σοβαρή ακμή και ρυθμίζει την υπερβολική έκκριση σμήγματος. Ταυτόχρονα έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική δράση και αναπλαστικές ιδιότητες.

 

 

frezyderm-akmi-anti-biotic

 

 

ac-norm aquatic serum

 

Το ακνεϊκό δέρμα είναι αφυδατωμένο δέρμα και πολλές φορές ιδιαίτερα ξηρό (λόγω των φαρμακευτικών αγωγών). Η έλλειψη υγρασίας αναγκάζει τον οργανισμό να την αναπληρώνει εκκρίνοντας ακόμη περισσότερο σμήγμα. Έτσι όμως η ακμή εντείνεται και ένας φαύλος κύκλος ξεκινά. Χρειάζεται επομένως δυναμική ενυδάτωση με κατάλληλα oil-free προϊόντα, όπως το aquatic serum της ac-norm.

 

Frezyderm_AcNorm_Aquatic_Serum

 

 

 

ac-norm tinted cream

Κρέμα με χρώμα για ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος, ματ όψη και ελαφριά κάλυψη των ατελειών.

 

 

Frezyderm_AcNorm_Tinted_Cream

 

 

 

ac-norm lip balm 15

Την χρησιμότητα του συγκεκριμένου προϊόντος θα την καταλάβετε μόνο αν είχατε και οι ίδιες πρόβλημα λόγω κάποιας φαρμακευτικής αγωγής (αντιβιοτικού) που χρησιμοποιούσατε. Σε περιπτώσεις λήψης αγωγών από το στόμα, η κατάσταση των χειλιών είναι πραγματικά απογοητευτική (το θυμάμαι από την αδερφή μου). Το συγκεκριμένο προϊόν όχι μόνο αναπλάθει τα σκασμένα χείλη, ταυτόχρονα παρέχει και ηλιοπροστασία της ευαισθητοποιημένης περιοχής.

 

Frezyderm_AcNorm_LipBalm

 

 

Η σειρά ac-norm μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη θεραπεία αλλά και σε συνέργεια με τη φαρμακευτική αγωγή που θα καθορίσει ο δερματολόγος. Δεν παρουσιάζει ανεπιθύμητες ενέργειες και είναι ιδανική για απεριόριστη χρήση μέσα στην ημέρα. Είναι κατάλληλη ακόμη και για εγκύους και θηλάζουσες.

 

Και για το τέλος έχω μερικά tips περιποίησης για όλους τους ενδιαφερόμενους:

 

– η πιο γνωστή και σημαντική συμβουλή που κανένας ωστόσο δεν τηρεί στην καθημερινότητά του είναι να μην πειράζουμε ποτέ τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα, αν δεν θέλουμε να δημιουργηθούν μολύνσεις και σημάδια

 

– πάντα να καθαρίζουμε σωστά και σχολαστικά το δέρμα μας πρωί και βράδυ

 

– πριν καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, πρέπει να έχουμε καθαρίσει τα χέρια μας, αλλιώς μόλις κάναμε μία τρύπα στο νερό!

 

– να έχουμε τη δική μας ξεχωριστή πετσέτα προσώπου την οποία θα ανανεώνουμε συχνά. Ακόμη καλύτερα μπορούμε να χρησιμοποιούμε απαλά χαρτομάντιλα μίας χρήσης.

 

– τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε φροντίζουμε να είναι μη – φαγεσωρογόννα.

 

– μεγάλη προσοχή στα πινέλα μακιγιάζ. Συχνό πλύσιμο και φυσικό στέγνωμα μία φορά την εβδομάδα. Ειδικά για τα πινέλα του προσώπου, καλό θα ήταν να αποφύγουμε εντελώς τη χρήση τους και να απλώνουμε το foundation με τα δάχτυλα.

 

– η τσάντα είναι εστία μικροβίων γι’ αυτό θα πρέπει να μην τοποθετούμε απρόσεκτα μέσα της προϊόντα που θα έρθουν σε επαφή με το πρόσωπό μας (π.χ. κινητό).

 

 

 

Αν και εύχομαι καμία από όσες διαβάζετε, να μην έχετε πρόβλημα ακμής (είτε εσείς, είτε κάποιος στον περίγυρό σας) παρόλα αυτά, αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα έχω την εντύπωση ότι η πρόταση της Frezyderm είναι από τις πιο ολοκληρωμένες της αγοράς. Τέλος στα plus της σειράς και η όμορφη συσκευασία που δεν θυμίζει τα “ψυχρά”, “κλινικά” προιόντα κατά της ακμής. Και αν υποθέσουμε ότι μια από τις αιτίες της είναι και η ψυχολογία μας, ακόμα και το packaging αυτών των προιόντων, κατά μια έννοια, παίζει τον ρόλο του.

 

Ιωάννα Μανέτα.

 

 

8 Σχόλια
  1. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου..Δυστυχώς είμαι από τις άτυχες που με ταλαιπωρέι η ακμή από την εφηβεία..! Τότε το έπαιρνα πολύ βαριά..με τα χρόνια συμφιλιώθηκα με την εικόνα και κατάλαβα πως το να έχεις ακμή δε σε κάνει απαραίτητα και άσχημη..Η ομορφιά είναι πάρα πολλά πράγματα μαζί και πηγάζει από μέσα μας..από την αυτοπεποίθηση που έχουμε εκπέμπεται η λάμψη μας! 😉 Ευτυχώς πλέον δε πρόκειται για έντονο πρόβλημα,παρά κάποια σπυράκια αχνά και λίγα μαύρα στίγματα.Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα προϊόντα κατά καιρούς,ποτέ χάπια,γιατί όπως είπα δεν ήτανε τόσο έντονο το πρόβλημα..Θα δοκιμάσω τη σειρά της Frezyderm..Είναι μια πολύ καλή εταιρεία και εμπιστεύομαι τα προϊόντα της! Υ.Γ: Κανένας διαγωνισμούλης με αυτά τα προϊόντα θα ήτανε ότι πρέπει….! ^_^

  2. Αρκετά ενδιαφέρουσες οι συσκευασίες, “τραβάνε” το μάτι (αν και για κάποιο λόγο μου θύμισαν προϊόντα styling μαλλιών). Αλλά σαν παθούσα (κλασική εφηβική ακμή, τίποτα το ιδιαίτερο όμως, απλώς 3-4 σπυράκια εδώ και εκεί, αλλά και πάλι εκνευριστικά ήταν) και έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά προϊόντα καθαρισμού προσώπου (μιας και το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό), θα σταθώ στα tips της Ιωάννας. Πολύ καλό καθαρισμό του προσώπου σε καθημερινή βάση, ξεχωριστή πετσετούλα προσώπου και καλό καθαρισμό στα πινέλα μακιγιάζ (καθαρίστε καμιά φορά το πινέλο του ρουζ και θα με θυμηθείτε). Επίσης, οπωσδήποτε επίσκεψη σε δερματολόγο ή και γυναικολόγο, καθώς το πρόβλημα μπορεί να είναι ορμονικό. Αυτά τα ολίγα από μένα. Tις αρρωστιάρικες καλημέρες μου!! 🙂

  3. Η ακμή ήταν και είναι το θέμα μου! Υπέφερα στην εφηβεία μου από ακμή και παρόλο που οι γονείς μου με είχαν πάει σε ένα σωρό δερματολόγους και είχα δοκιμάσει εκατοντάδες προιόντα,μέχρι και αντισυλληπτικά,επειδή είχα φτάσει στο τελευταίο στάδιο,μόνο με Accutane (βιταμίνη Α)έγινα καλά..μια πολύ δραστική θεραπεία που για να την πάρεις κάνεις διάφορες εξετάσεις και πριν και κατά την διάρκεια,και στην περίπτωσή μου θαυματουργή..Από τότε προσέχω πολύ τι βάζω στο δέρμα μου,καθώς βγάζω συχνά σπυράκια,ειδικά όταν στρεσάρομαι ή είμαι αδιάθετη..Αλλά είναι αλήθεια ότι ο δερματολόγος μου συστήνει ανεπιφύλακτα τα προιόντα της Frezyderm.

  4. Δοκίμασα την ενυδατική κρέμα της σειράς και βολεύει απίστευτα γιατί δεν είναι μία απλή αλοιφή για ακμή αλλά είναι και ενυδατική κρέμα. Τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να πλένονται συχνά αλλά επειδή δεν γίνεται αυτό εύκολα, κάθε μα κάθε φορά που τα χρησιμοποιώ κάνω το εξής, ρίχνω λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι και τα καθαρίζω έστω πρόχειρα. Και πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα σίγουρα! Επίσης με έχει βοηθήσει πολύ η μάσκα με πράσινη άργιλο. Φιλιά σε όλες!

  5. Τζα!!!Καλησπέρα bb.Πολύ καλή παρουσίαση Ιωάννα,μπράβο.Το lip balm το χρησιμοποιώ αυτές τις μέρες που έχει πολύ κρύο και είναι καταπληκτικό(χωρίς να έχω θέμα ακμής).Πολύ μπροστά η Frezyderm θα έλεγα.
    Μουτςςς

  6. Γεια σας!Κι εγώ είχα ακμή στην εφηβεία μου κ δοκίμασα διάφορα τότε.Αυτό που θυμάμαι όμως έντονα είναι ότι ποτέ δεν καλυτέρευε η κατάσταση χωρίς τη βοήθεια δερματολόγου.Πάντως, ο δερματολόγος της κόρης μου της έδωσε την ενυδατική αυτής της σειράς.Πολύ καλή παρουσίαση!

  7. Για καποιο λόγο δεν αγαπώ frezyderm όσο και να τα χρησιμοποιούν οι γύρω μου αν και πιο παλιά χρησιμοποιούσα… Την ακμή μου την έσωσε η clinique και η εγκυμοσύνη γένα θηλασμός από τότε ούτε ίχνος σπυράκι λιπαρότητας (και ελπίζω έτσι να παραμείνει) πάντως πολύ προσεγμένη συσκευασία!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.