Επιστημονικές εμπνεύσεις: Μαντέψτε και Κερδίστε το προιόν

 

question-mark-2

 

 

Μίλαγα για χημεία και χημικούς τις προάλλες και είναι πραγματικά άξιο λόγου το γεγονός ότι πολλές φορές κάποιοι επιστήμονες, ορμώμενοι από κάποιο δικό τους πρόβλημα δημιουργούν φόρμουλες για τους ίδιους και κάποιες φορές αυτές οι φόρμουλες βρίσκουν τον δρόμο τους και για εμάς τους υπόλοιπους.

 

 

Ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι του αστροφυσικού της NASA Dr Max Hubert. Κάνοντας κάποια πειράματα στο εργαστήριο του, υπέστη τρομερά εγκαύματα. Για την επούλωσή τους στράφηκε στην δύναμη του υποθαλάσσιου κόσμου και συγκεκριμένα σε μια ποικιλία φυκιών της Καλιφόρνια γνωστά για την μοναδική τους ικανότητα ανάπλασης. Μετά από μελέτες, δημιούργησε μια σχεδόν «θαυματουργή» αναπλαστική κρέμα προσώπου και εφαρμόζοντάς τη πρωί και βράδυ επούλωσε τα εγκαύματα του. Η σύζυγός του ενθουσιάστηκε με τα αποτελέσματα και ζήτησε και μια για τον εαυτό της. Οι φίλες της, βλέποντας την φρεσκάδα του προσώπου της θέλησαν να μάθουν περισσότερα και ζήτησαν να την αγοράσουν. The rest is history, μια που αυτή η κρέμα, δεν ήταν άλλη, από τη La Mer.

 

 

laboratory-3

 

 

 

Για κάποιον επιστήμονα θα μιλήσω και σήμερα, ο οποίος είχε σοβαρό δερματικό πρόβλημα ξηροδερμίας και ευερέθιστου δέρματος, το οποίο αντί να καλυτερεύει χειροτέρευε με την χρήση φαρμακευτικών κρεμών. Διαφορά έβλεπε, μόνο με την χρήση αγνών ελαίων αλλά και πάλι δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, μια που κάποια έλαια από μόνα τους, δεν είναι πάντα φιλικά προς το δέρμα, ενώ δεν απορροφούνται και εύκολα.

 

 

pure-oils

 

 

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας ταξίδευε τακτικά στη Νότια Αφρική την οποία λάτρευε και ως φυσιολάτρης ο ίδιος, έκανε μεγάλους περιπάτους και συνήθως καθόταν για να ρεμβάσει στις όχθες λιμνών, χαλαρώνοντας και παρακολουθώντας τις πάπιες να κολυμπάνε. Παρατηρώντας προσεκτικά αυτά τα πανέμορφα πτηνά, πρόσεξε ότι πολύ συχνά έκαναν μια χαρακτηριστική κίνηση για να φροντίσουν τα φτερά τους:

 

Τέντωναν τον λαιμό τους και φρόντιζαν με το ράμφος τους τα φτερά τους. Θέλοντας να ερευνήσει λίγο περισσότερο αυτή τη χαρακτηριστική κίνηση έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι πάπιες εκρύουν μια ουσία από τους αδένες που βρίσκονται χαμηλά στην πλάτη τους . Με αυτή την ουσία, που έχει τη πυκνότητα ενός ελαφρού ελαίου, δημιουργούν γύρω από τα φτερά τους ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο τους χαρίζει λάμψη και απαλότητα, ενώ παράλληλα λειτουργεί και σαν αδιάβροχο «κάλυμμα» όπου χωρίς αυτό, τα φτερά θα βρέχονταν και τα πουλιά θα βούλιαζαν.

 

 

duck-preening

 

Με απλά λόγια, επρόκειτο για ένα μοναδικό έλαιο με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Θα μπορούσε αυτό το έλαιο να δώσει τη λύση στα δικά του δερματικά προβλήματα; Μήπως αυτό το έλαιο, θα μπορούσε να λύσει και άλλα προβλήματα της επιδερμίδας; Άραγε υπήρχε τρόπος αυτό το έλαιο  να αναπαραχθεί σε κάποιο εργαστήριο; Και πως θα μπορούσε να το εντάξει σε ένα προϊόν φροντίδας;

 

Είμαι σίγουρη ότι σας έχω βάλει σε σκέψεις. Και φυσικά θα απαντήσω σε όλα αυτά τα παραπάνω ερωτήματα αύριο. Γι’ αυτό και η λέξη “teaser” του τίτλου.

 

Παρόλα αυτά, αν ξέρετε για ποιο προϊόν μιλάω, τα σχόλια είναι ανοιχτά. Και αν μου γράψετε ποιο είναι αυτό το προϊόν,  τρεις από εσάς, θα το κερδίσετε κιόλας για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι της μοναδικές του ιδιότητες.

 

 

 

 

 

58 Σχόλια
  1. Καλημερα και καλη εβδομαδα! Πολυ ωραιο το κουιζακι! Με μια γρηγορη ματια θα ελεγα οτι μιλας για το θαυματουργο λαδακι της Bio-oil αλλα μπορει και να κανω λαθος! Οπως και να εχει, ανυπομονω για το επομενο post σου. Φιλιά!!!

  2. καλημερα…και μενα το μυαλο μου πηγε κατευθειαν στο Bio-oil.Ελπιζω να ειναι αυτο αλλα ακομα κ να μην ειναι δεν πειραζει.φιλια πολλα και καλη εβδομαδα να εχουμε.

  3. Αχ βρε Τζούλια μου με τα teasers σου…Μμμμ…Κάπου πάει το μυαλό μου… 😉

  4. Καλημέρααα bbgirls!! 🙂

    Με μια μικρή έρευνα που έκανα, νομίζω κι εγώ πως είναι το bio-oil, το οποίο περιέχει αυτό το έλαιο από τους αδένες της πάπιας (το οποίο ονομάζεται PurCellin Oil) και επιπλέον: φυσικά έλαια καλέντουλας, λεβάντας, δενδρολίβανου και χαμομηλιού, και βιταμίνες Α και Ε.

    Είδες, Τζούλια, τι καλές μαθήτριες που είμαστε? Άντε, κάνε μας κι εσύ ένα δωράκι! χεχεχε

  5. Καλημέρα και καλή εβδομάδα στις όμορφες!
    Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για το Bio-Oil….

  6. PurCellin Oil, βοηθαει για την καταπολεμηση των ραγαδων στην εγκυμοσυνη…

  7. Καλημέρα, πιστεύω ότι πρόκειται για το PurCellin Oil της Bio-Oil.
    Φιλιά!

  8. Καλημερα παπιες λαδι Bio oil δειχνουν τα στοιχεια

  9. Το Bio-oil που όπως έχω ακούσει έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα!

  10. Bio oil θα πω και εγώ που είναι μικρό αλλά θαυματουργό!! 😉

  11. Είναι το Bio-Oil – πόσα καλά παίρνουμε από την φύση, είναι απίστευτο!

  12. πρεπει να ειναι το bio oil θαυματουργο λαδακι κ επειδη ειμαι 3 μηνων εγκυος πιστευω οτι θα το χρειαστω κ θα μου ειναι απαραιτητο…..

  13. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για το Bio-Oil.

  14. Bio oil δαγκωτό!!! Ειναι το μοναδικό που περιέχει αυτό το συστατικό απο τους αδένες της πάπιας!!
    Και έχει πάρει ενα σωρό βραβεία! Δεν το ¨εχω δοκιμάσει παρόχου που μου τράβηξε το ενδιαφέρον!
    Την μόνη απορία που ¨εχω μιας και με πιάνει το φιλοζωικό μου χωρίς να ειναι χαζή αυτή η απορία μου
    Πιστεύω τα παπάκια να μην (ζορίζονται) για να πάρουν αυτή την ουσία?
    Φιλία

  15. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Julia το Bio oil δεν είναι???

  16. Καλή εβδομάδα…ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη, πλέον! Πρόκειται για το BIO-OIL, ένα πολυχρηστικό προϊόν που έχει φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως…και όλοι ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά του όσον αφορά σε ποικίλες δερματικές ανωμαλίες και προβλήματα..Είναι ενδιαφέρον πώς, από την έρευνα και την παρατήρηση, μπορούν να προκύψουν τόσο ωφέλιμες ανακαλύψεις(και προσοδοφόρες, για τον ίδιο!). Πολλά φιλιά!!

  17. Καλημέρα bbgirl Τζούλια και καλή μας εβδομάδα !!!
    Τζούλια μου είναι το bio-oil (το έψαξα στο google και το βρήκα), το οποίο περιέχει έλαιο από τους αδένες της πάπιας (το οποίο ονομάζεται PurCellin Oil) καθώς και άλλα φυσικά έλαια όπως καλέντουλας, λεβάντας, δενδρολίβανο, χαμομηλιού, μαζί με βιταμίνες Α και Ε.
    Είναι εκπληκτικό προϊόν γιατί λένε πως βοηθάει στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας καθώς και στην εξαφάνιση των ραγάδων που όλες μας λίγο εώς πολύ μας ταλαιπωρούν.
    Ελπίζω να σταθώ τυχερή να το δοκιμάσω και να είναι δώρο από εσένα 🙂

  18. Julia εγώ κάνω την πάπια! Φιλιά! Αγαπημένο προιόν.

  19. Καλημέρα,λάδι Bio oil δείχνουν τα στοιχεία!!!!!!!!!!1

  20. Κάτι μου λέει για το bio-oil!Πάντως φαίνεται τέλειο!

  21. @όλες: Συνεχίστε αριστούχες μου, μια χαρά τα πάτε!

  22. @Sofia T: Αγαπημένη, δεν την παίρνουν από τα παπάκια την ουσία. Stay tuned για αύριο!

  23. @όλες: Stay tuned και θα σας πω ποιές θα το δοκιμάσετε αύριο! Αύριο όλες στο bb! Πρώτα θρανία, όλες οι αριστούχες!

  24. Επιτελους! Καταφερα να μπω στο νετ! Η σημερινή μερα ήταν μια σειρά προβλημάτων σύνδεσης… Ξέρω πολύ καλά περι τίνος πρόκειται αλλα δεν θα μπω κουβέντα, γιατί τα ΒΒgrils φαίνεται να θριαμβεύουν χωρίς ανάγκη σκονακίου…. Εξαλλου τα συστατικά είναι ένα κι ένα κι αυτη η all time classic ιστορια του DIY και μετα βγαίνει ένα μικρό θαυμα…. πάντα με ενέπνεε.

  25. Με μια μικρή αναζήτηση θα πω κι εγω bio-oil! Πωπωωω τα καλύτερα διάβασα! Θέλω πολύ να το δοκιμάσω!!

  26. Αφού όλες λένε bio-oil,εγώ γιατί να πω όχι;

  27. Bio-oil το θαυματουργό και έχω ακούσει ότι μυρίζει και υπέροχα!

  28. το Bio-Oil με ελαια PurCellin, καλέντουλας, λεβάντας, δενδρολίβανο, χαμομηλιού

  29. Τζα!!!Καλησπέρα bb.Νομίζω εύκολο το σημερινό @Julia,είμαι σίγουρη ότι εννοείς το bio-oil,αλλά αν δεν έλεγες τις πάπιες θα σκεφτόμουν την Avene.Αλλά έχουμε ξαναπεί νομίζω για το συγκεκριμένο…χμμμμ…ελπίζω να μην αργήσω στην τάξη αύριο.
    Μουτς

  30. Λεμε για το bio-oil!! -εχω διαβασει οτι θελει τουλαχιστον 3 μηνες για να δεις αποτελεσμα..

  31. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ BIO-OIL ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΟΊΟΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.