Τι είναι το Bio-Oil: Έμπνευση από τη Φύση και δύναμη από τη Χημεία.

 

BIO-OIL

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το Bio-Oil: Στη Νότια Αφρική, ο Dieter Beir, ο εφευρέτης του Bio-Oil, απολάμβανε να κάθεται με τις ώρες και να ρεμβάζει στη λίμνη παρακολουθώντας τις πάπιες να κολυμπάνε. Κοιτάζοντάς τες παρατήρησε πως πέρα από τις συνήθεις κινήσεις τους έκαναν και κάτι ακόμα.

 

Φρόντιζαν τακτικά τoν εαυτό τους,  με μια χαρακτηριστική κίνηση του λαιμού τους που τους επέτρεπε να απλώσουν με το ράμφος τους μια ουσία από τους αδένες τους στα φτερά τους. Το αποτέλεσμα; Τα φτερά τους να είναι γυαλιστερά, υγιή και αδιάβροχα συνεχώς.

 

Θέλησε, λοιπόν, να μιμηθεί τη συγκεκριμένη ουσία στο εργαστήριο του. Μετά από χρόνια ερευνών, κατάφερε και δημιούργησε τελικά το Purcellin OilTM,   το πατενταρισμένο συστατικό του Bio-Oil,  που είναι και το βασικό συστατικό της φόρμουλάς του.

 

Οι έρευνες, ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και το Bio-Oil εμφανίστηκε στην αγορά το 1987. Από τότε και μέχρι σήμερα η φόρμουλα του, δεν έχει αλλάξει ενώ το ίδιο το προϊόν έχει κάνει μηδαμινή διαφήμιση και δεν έχει καν παρουσία στα social media. Η επιτυχία του οφείλεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο word of mouth αφού έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει και ορκίζονται στα θεαματικά του αποτελέσματα.

 

Η φόρμουλα του BioOil

 

Η ιδέα του Dieter Beir για την τελική φόρμουλα του Bio Oil, ήταν να ενσωματωθούν Βιταμίνες καθώς και φυσικά εκχυλίσματα σε ένα έλαιο βάσης το οποίο όμως να απορροφάται άμεσα από το δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα. Αυτό κατέστη δυνατό με την ενσωμάτωση του Purcellin Oil ΤΜ στα έλαια βάσης του προϊόντος. Εκτός από το πατενταρισμένο Purcellin OilTM  τα βασικά συστατικά της φόρμουλας του Bio Oil είναι τα αγνά έλαια χαμομηλιού, λεβάντας, καλέντουλας, το δενδρολίβανο καθώς και Βιταμίνες Α και Ε.

 

Το PurCellin Oil ΤΜ έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Αγκαλιάζει την επιδερμίδα με ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ που δεν είναι λιπαρό και δεν «κολλάει». Μαλακτικό και πλούσια ενυδατικό, φροντίζει το δέρμα κάνοντάς το απαλό και ελαστικό. Επιπλέον επιτρέπει στο δέρμα να «αναπνέει» σωστά και να διατηρεί την υγιή του φυσιολογία στα θεμιτά επίπεδα.

 

Με απλά λόγια, το Purcellin Oil TM είναι το συστατικό που κάνει το Bio-Oil να ξεχωρίζει, καθώς βοηθά τα υπόλοιπα συστατικά που περιέχει να διεισδύσουν αποτελεσματικά στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, κάνοντας την υφή της σύνθεσης του προϊόντος πιο ανάλαφρη. Ως εκ τούτου, το έλαιο απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, χωρίς να αφήνει περιττή λιπαρότητα, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή σε πρόσωπο και σώμα, πριν χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη κρέμα περιποίησης. Αυτό λοιπόν, τι σημαίνει εν ολίγοις, έτσι όπως το βλέπω εγώ; Αν χρησιμοποιείς μια ενυδατική ή αντιρυτιδική ή συσφικτική κρέμα, αλλά πρώτα έχεις απλώσει στην επιδερμίδα σου λίγες σταγόνες Bio Oil, αυτή θα έχει ακόμα πιο εντατικά αποτελέσματα. (αυτό το κάνω ήδη)

 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι η έμπνευση του PurcellinOil ΤΜ από τις πάπιες και γενικότερα τα υδρόβια πτηνά, τελικά βοήθησε και στην δική τους ευημερία. Το PurCellin Oil™ έχει χρησιμοποιηθεί κατ’ εξακολούθηση από φιλόζωες οργανώσεις για να θεραπεύσει τα φτερά υδρόβιων πτηνών που έχουν πληγεί από καταστροφικές πετρελαϊκές κηλίδες στη θάλασσα.

 

 

BIO OIL

 

 

Τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών για το Bio Oil

 

Αυτό λοιπόν το πολυχρηστικό έλαιο για το πρόσωπο και το σώμα έχει αποσπάσει 187 βραβεία στην κατηγορία περιποίησης του δέρματος ενώ οι κλινικές έρευνες από επίσημους φορείς, μιλάνε από μόνες τους:

 

Για τις Ουλές

Το 92% του συνόλου που έλαβε μέρος στην έρευνα, παρουσίασε βελτίωση στην εμφάνιση των ουλών, μετά από χρήση 8 εβδομάδων. Η πρώτη εμφανής διαφορά σημειώθηκε μόλις από την πρώτη εβδομάδα (Έρευνα proDERM 2010)

 

Για τις ραγάδες

Το 100% του συνόλου παρουσίασε βελτίωση στην εμφάνιση των ραγάδων μετά από εφαρμογή 8 εβδομάδων (Έρευνα proDERM 2010)

 

Για την ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος

Το 93% του συνόλου παρουσίασε βελτίωση καθ όλη τη διάρκεια της μελέτης. Η ανομοιομορφία της χροιάς του δέρματος άρχισε να υποχωρεί μετά από εφαρμογή 6 εβδομάδων (Έρευνα MEDUNSA 2005)

 

 

Επιπλέον έπειτα από επιστημονικές μελέτες και έρευνες, έχει κριθεί ως υποαλλεργικό και κατάλληλο για χρήση ακόμη και από τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες όπως είναι αυτές των εγκύων. Για την αποφυγή ραγάδων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνίσταται εντατική χρήση του για 3 μήνες τουλάχιστον, πρωί-βράδυ, προκειμένου να είναι εμφανή τα αποτελέσματά του, τα οποία και διαρκούν ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το Pregancy & Birth, το πιο έγκυρο αγγλικό περιοδικό για εγκύους το κατατάσσει στα must have προϊόντα και το βραβεύει κιόλας.

 

 

bio-oil-pregrancy-magazine

 

Μίλησα για βραβεία και θα αναφέρω ένα ακόμα από τα πάρα πολλά που έχει αποσπάσει αυτό του Ελληνικού περιοδικού Vita, όπου το Bio-Oil ξεχώρισε ομόφωνα ως το πιο αποτελεσματικό καλλυντικό προϊόν στην κατηγορία ουλές/ραγάδες για τη χρονιά 2014.

 

Εκτός από τα παραπάνω το Bio Oil, χρησιμοποιείται επίσης για την βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ είναι ιδανικό για τις ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ακόμα και μέχρι σήμερα, οι ίδιες οι γυναίκες βρίσκουν τρόπο και εντάσσουν το Bio Oil στην καθημερινή τους περιποίηση, άλλες στο πεντικιούρ (στα σκληρά σημεία των ποδιών) άλλες ρίχνοντας μια δυο σταγόνες σε χλιαρό νερό και μουλιάζοντας τα χέρια τους πριν από το μανικιούρ, άλλες απλώνοντας το στα σκασμένα χείλη, ή ακόμα και στο μακιγιάζ. (θα σας μιλήσω άλλη φορά γι αυτό)

 

Εγώ, πάλι, γύρισα πίσω στο χρόνο και στο πρόβλημα του δημιουργού και εφευρέτη του Bio Oil Dieter Beir. Έγραφα χθες ότι ο ίδιος είχε πρόβλημα δερματίτιδας και ξηροδερμίας και ήταν ένας από τους λόγους της αρχικής του έμπνευσης, να δημιουργήσει δηλαδή, ένα προϊόν που θα τον βοηθούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Έχω και εγώ το πρόβλημα της ξηροδερμίας, ειδικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες (και φέτος είχαμε μπόλικες από αυτές) και στις εναλλαγές της θερμοκρασίας (κρύο έξω, ζέστη μέσα) Το πρόβλημα μου εντοπίζεται χαμηλά στο τριχωτό της κεφαλής και αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα απλώνοντας λίγες σταγόνες Bio Oil και κάνοντας απαλό μασάζ. Είμαι ενθουσιασμένη. Όπως ακριβώς το γράφω. Είδα διαφορά με μόλις μια χρήση και βέβαια συνεχίζω και δεν βλέπω να το σταματάω.

 

 

 

 

biooil

 

 

Θα το βρείτε στα φαρμακεία και στα Hondos Center που περιέχουν τμήμα δερμοκαλλυντικών και κοστίζει μόλις 11,95Ε

 

Σύντομα εσείς οι πρώτες τρεις που βρήκατε χθες για ποιο προϊόν μίλαγα, θα το λάβετε, για να το δοκιμάσετε και να το «γνωρίσετε» από πρώτο χέρι. Και εσείς οι τρεις είσαστε οι:

 

Eva Diama

gioula

ΝΙΚΗ

 

Περιμένω τα στοιχεία σας, στο [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Καλημέρα!
    @Τζουλια μόλις μου έλυσες δυο απορίες! Μια ειναι για τα παπάκια!!!χαχαχα
    και η άλλη μόλις σκεφτομουνα το πρόβλημα της ξηροδερμίας μια και ¨εχω και εγώ
    Το ίδιο πρόβλημα!!στο τριχωτό της κεφαλής το παθαίνω εξίσου απο το κρύο αλλά
    Και όταν είμαι στρεσαρισμένη! Μήπως τελικά πρέπει να το αγοράσω?
    Φιλία πολλα
    ,

  2. Καλημέρα Τζούλια! Σε ευχαριστώ πολύ για το δωράκι, θα αρχίσω αμέσως τις δοκιμές. Έχω και εγώ πρόβλημα ξηροδερμίας στο τριχωτό της κεφαλής και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Αν έχει αποτέλεσμα θα σε ευγνωμονώ αιώνια! Φιλιά!!!

  3. Καλημέρααα!
    Μόνο σε μένα εμφανίζονται με άλλη σειρά τα σχόλια στο χθεσινό ποστ-έρευνα? Μου δείχνει ως πρώτο σχόλιο αυτό της Eva Diama, αλλά τα επόμενα που κέρδισαν είναι αρκετά πιο κάτω… όπως και να ‘χει, περιμένουμε με ανυπομονησία εντυπώσεις απ’ το bio-oil! 🙂

  4. Καλημερα και απο εμενα μετα απο πολυ καιρο.Εγω χρησιμοποιω αυτο το προιον πολυ καιρο τωρα ειδικα τωρα στην εγκυμοσυνη με εχει βγαλει ασπροπροσωπη.ειχα ραγαδες απο τις αλλες εγκυμοσυνες αλλα τωρα δεν εχω αλλες και το δερμα μου ειναι πολυ απαλο…φιλια σε ολες σας

  5. @Διαλεχτή: Αν προσέξεις το χθεσινό post, δεν έγραψα, ότι θα το κερδίσετε οι τρεις πρώτες που θα απαντήσετε. Έγραψα, τρεις από εσάς. Επειδή όμως βλέπω ότι θέλεις πολύ να το χρησιμοποιήσεις, στείλε μου τα στοιχεία σου στο [email protected] και θα το λάβεις, σύντομα για να το δοκιμάσεις.

  6. Τζα!!!Καλησπέρα bb.Ομολογώ δεν είχα σκεφτεί ότι το Bio-Oil θα έκανε και για το τριχωτό της κεφαλής.Θα το δοκιμάσω κι εγώ.Ευχαριστώ αγαπημένη @Julia για την ιδέα! Συγχαρητήρια στα bbgirls.
    Μουτς

  7. Καλημερα κοριτσια!
    Μου αρεσε παρα πολυ οσα διαβασα για το Bio Oil!
    Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν αυτο εινα καταλληλο και για δερματα με ακμη?
    Αντιμετοπιζω σοβαρο προβλημα με την ακμη και θα ηθελα να ξερω!

  8. Σκέφτομαι πολύ καιρό το bio-oil, και μάλιστα τώρα επανήλθε στο μυαλό μου λόγω της διαφήμισης στην τηλεόραση. Έχει ο γιος μου μια μικρή ουλή στο σαγόνι του που έχει μείνει από παλιό χτύπημα. Όταν το δοκιμάσω θα σας πω σίγουρα τα αποτελέσματα. Πάντως με κάποια αναπλαστική που μου είχε δώσει ο γιατρός τότε και δεν θυμάμαι ποια ήταν, έχει μείνει σημάδι. Συγχαρητήρια στις νικήτριες!

  9. Θα το προτείνω σε μιά φίλη μου έγκυο η οποία φοβάται να βάλει χημικές κρέμες για τις ραγάδες.Δρα κ στις άσπρες ραγάδες,αυτές δλδ που έχουν σχηματιστεί εδώ και καιρό,ή μόνο στις κόκκινες,τις πρόσφατες;

  10. Χαίρετε και πάλι! @Τζούλια μου αγαπημένη, μπερδεύτηκα με το σημερινό ποστ- όντως το χθεσινό δεν έλεγε κάτι τέτοιο, για τις 3 πρώτες.. αλλά και να το έλεγε, δεν ήμουν έτσι κι αλλιώς μέσα σε αυτές! επομένως, δεν υπάρχει λόγος να γίνω εγώ άδικη στο τέλος… σ’ ευχαριστώ πολύ και θα περιμένω σχόλια από τα 3 bbgirls που θα το δοκιμάσουν.. 😉

  11. Προιόν-θαύμα και οικονομικό ταυτόχρονα! Μπράβο στις τυχερές,σίγουρα θα το ευχαριστηθούν!

  12. @marianna: Η διαφορά φαίνεται κυρίως στις κόκκινες ραγάδες που έχουν εμφανιστεί πρόσφατα. Όσο πιο παλιά η ραγάδα τόσο πιο δύσκολο να επουλωθεί. Και στις δυο περιπτώσεις πάντως, είναι απαραίτητη η συστηματική χρήση του προϊόντος, πρωί-βράδυ για τουλάχιστον 3 μήνες προκειμένου να φανούν αποτελέσματα.

  13. @sonia: Το Bio-Oil δεν συνίσταται για χρήση σε ενεργή ακμή αλλά για την αντιμετώπιση σημαδιών τους. Ελπίζω να σε βοήθησα.

  14. Θα σταθώ πρώτα στην τιμή που είναι δελεαστική προκειμένου να σε πείσει να το δοκιμάσεις.Για τις πανάδες κάνει;΄Εχω μια μεγάλη….κι αν και έχω δοκιμάσει αρκετές θεραπείες σε κρεμώδη μορφή πάντα,δεν έχω δει αποτέλεσμα…Λες το λαδάκι να μπορούσε να κάνει το επιθυμητό θαύμα;

  15. Το έχω βάλει στο μάτι, θα το πάρω σύντομα :Ρ

  16. Θα ήθελα να ρωτήσω για το αν έχει. άρωμα γιατί έχω πρόβλημα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.