Αστρολογία: Total Eclipse of the Heart! Έκλειψη, Αγάπη και Συναίσθημα

A total solar eclipse – but cloud cover means Australia's best viewing area might get only a glimpse

 

Κριός

Το highlight της εβδομάδας, αγαπητό Κριάρι, είναι φυσικά η ηλιακή έκλειψη. Είναι μία έκλειψη που μιλά για μία επανεκκίνηση – μία επανεκκίνηση που δεν έχεις κανένα τρόπο να εμποδίσεις, αλλά και καμία διάθεση να το κάνεις. Η έκλειψη δεν κινεί απλώς νήματα, αλλά ολόκληρους κόσμους. Απαραίτητη προϋπόθεση, το όνειρο – μη φοβάσαι να ονειρευτείς τον/την άλλο/η, τη ζωή σας, τα πράγματα που θέλεις να κάνετε, το τι έχεις να πεις όταν βρεθείτε… κοίτα τους κόσμους που χτίζονται στο μυαλό και την καρδιά σου με χαμόγελο, και πίστη. Είναι η αυριανή σου πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, η πορεία του Ερμή σε βοηθά να βγάλεις σωστά και αντικειμενικά συμπεράσματα για τη σχέση σου, ενώ ο Άρης στο ζώδιό σου σε ξαναφέρνει στο κοινωνικό προσκήνιο με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

 

Ταύρος

Μία λαμπρή νέα αρχή, μέσα από τα σκοτάδια, την αυτοαμφισβήτηση και την αυτοκαταστροφή – αυτό είναι μία έκλειψη. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν όλα συμβαίνουν στον τομέα του «Εγώ κι Εσύ Μαζί», αυτή είναι μία έκλειψη που αφορά και ορίζει κυρίως και κατά βάση τη σχέση σου με το Εγώ σου. Εκεί άλλωστε δεν μας στρέφουν όλες μας οι σχέσεις, σε μία αναδόμηση και επανεφεύρεση του Εγώ μας κάθε φορά, με κάθε νέο άνθρωπο; Η έκλειψη μιλά για ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και του σεβασμού στον εαυτό σου, για αναγνώριση της ίδιας σου της αξίας και για κάθαρση συναισθηματική. «Πώς θα γίνει αυτό το τελευταίο, γκουρού μου;» θα ρωτήσεις. Αρνούμενη τη θυματοποίηση και το κρυφτούλι πίσω από ιδανικές και απραγματοποίητες σχέσεις, και βάζοντάς τις στη δοκιμασία της καθημερινότητας, θα σου απαντήσω.

 

Δίδυμοι

Όλοι γνωρίζουμε πως αυτό που θέλεις, σα Δίδυμος άνθρωπος, από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα της σχέσης σου, είναι α) να έχει μονίμως λιακάδα, λες και τραγουδούν οι «Katrina and the Waves» και β)…να μην έχει ρουτίνα, φυσικά! Ναι. Η έκλειψη έχει άλλη άποψη. Αρχικά, διόλου δεν τη νοιάζει την έκλειψη τι θες και τι δε θες, μην το πάρεις προσωπικά, όλους έτσι του πεταματού μας έχει. Εν συνεχεία, μία ηλιακή έκλειψη δοκιμάζει τις σχέσεις όχι στη ρουτίνα, αλλά στις κρίσεις, στα έκτακτα και στα «δεν περπατάμε τώρα, τρέχουμε!». Η κρίση και το test drive είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει να κάνει με τα κοινά σας οικονομικά, ή γενικότερα με θέματα χρημάτων, και «καλής ζωής». Επίσης η έκλειψη σου θυμίζει πως μία σχέση, πέρα από το να είναι αβίαστη καθημερινά και να σε κάνει να νιώθεις ικανοποιημένος/η και πλήρης, οφείλει επίσης να σε σπρώχνει ολοένα προς τα εμπρός, στο να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Και βεβαίως, να συμβαδίζει με αυτό.

 

 

Καρκίνος

Ο έρωτας για μία Καρκίνο δεν είναι καθόλου light υπόθεση. Καθόλου light υπόθεση δεν είναι ούτε και η έκλειψη . Είναι όμως μία υπόθεση με εξαιρετικά θετική προοπτική. Ο έρωτας λοιπόν, οφείλει να είναι μία υπόθεση βαθιά αναγεννητική και μεταμορφωτική, ικανή να σε ισορροπεί μεταξύ της χαράς του πετάγματος και του τρόμου για το κενό. Η παρουσία της Αφροδίτης δηλώνει πως, για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητη η αγάπη και η αποδοχή για τον ίδιο σου τον εαυτό, και η απενοχοποίηση της ηδονής και της χαράς – ο δε Ποσειδώνας μιλά για ανοιχτούς ορίζοντες, και άτομα που έρχονται από μακριά, με τελείως διαφορετική κουλτούρα, προκειμένου να σου ανοίξουν ένα νέο παράθυρο στον κόσμο. Την ίδια στιγμή, ο Ερμής μιλά για διευθέτηση οικογενειακών θεμάτων ή ζητημάτων σπιτιού που σε άγχωναν, ενώ ο Άρης είναι ένα σίγουρο σημάδι είτε ραγδαίων χωρισμών αν το πράγμα έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, ή κεραυνοβόλου σεξ που οδηγεί σε πολύ βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις, τελικά!

 

Λέων

Παιδί του Ήλιου μια ζωή, Λέοντα, και μόνο που ακούς τη λέξη «έκλειψη», ζορίζεσαι – σαν κάποιος να σου κλείνει ξαφνικά το φως. Η επερχόμενη έκλειψη, εκτός από μαύρο σκοτάδι και έρεβος από μοναχό του, είναι για σένα και ο 8ος οίκος, το χαμηλότερο, πιο σκοτεινό και ιδιωτικό κομμάτι του ωροσκοπίου σου. Οι θετικότατες όψεις μιλούν για μία προσωπική αναγέννηση μέσω του έρωτα. Όχι όμως αυτού του έρωτα που συνήθως σε κάνει να χαίρεσαι εσένα, με τα πυροτεχνήματα και τις πεταλούδες στο στομάχι. Η έκλειψη Ηλίου μιλά για μία αγάπη που έρχεται βαθιά και σίγουρη, όταν γνωρίσεις τον Άλλο μέχρι τα μύχια της ψυχής του και ξεγυμνωθείς κι εσύ ψυχικά και σωματικά ώστε να σε γνωρίσει, καταλύοντας επίσης όλες σου τις άμυνες. Η παρουσία του Ποσειδώνα σε ευνοϊκή όψη σου λέει πως το πραγματικό σου κέρδος από αυτή την ιστορία έρχεται όταν «χάσεις» σε ύλη, ασφάλεια, άνεση, προνόμια. Ακόμα καλύτερα, αν τα θυσιάσεις μόνος/η σου.

 

 

Παρθένος

Ως παιδί του Ερμή, πάντα θα συγκινείσαι από τις σχέσεις Μέντορα-Μαθητή. Μία τέτοια ερωτική σχέση αφορά και η έκλειψη. Το ζώδιό σου θεωρείται από μερικούς από τους πλέον έγκριτους αστρολόγους ως «καρμικό» ζώδιο, και η έκλειψη αφορά ακριβώς στο τέλος, στο πέρας, μίας καρμικής διαδρομής που είχε πάθος, μοίρασμα σε απόλυτο βαθμό, αναγέννηση, εξύψωση αλλά, βεβαίως, και απώλεια, καθώς και τον απίστευτο πόνο που τη συνοδεύει. Τι έμαθες από όλο αυτό; Τι κατάφερες να ταξινομήσεις, τι κράτησες, τι είσαι σε θέση να διεκδικήσεις να ξαναζήσεις; Το να έχεις κάνει τη ζωή σου ένα μνημόσυνο διαρκείας για τον/την Τέλειο/α, Ανεπανάληπτο/η που δε θα ξαναρθεί ποτέ είναι το λάθος σενάριο. Οι υπέροχες, ευνοϊκές και ευτυχώς πανίσχυρες όψεις της έκλειψης δηλώνουν πως το σωστό σενάριο είναι η αποδοχή «εκείνου» του τέλους, η χαρά για τα όσα άλλα έχεις και η βεβαιότητα πως δεν αγαπάμε τόσο βαθιά με …συμβόλαιο, μία φορά κι έξω. Μπορούμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε όσες φορές βαστάει η καρδιά μας!

 

 

Ζυγός

Η έκλειψη, σε φέρνει εκ νέου σε επαφή με τις αξίες σου, με τη χαρά της ζωής, με το σώμα σου και τις ανάγκες του και με την αίσθηση του ότι έχεις κι εσύ δικαίωμα στην καλοπέραση και τη χαρά, στην ευκολία των σχέσεων και στην απόλαυση που αντλούμε από τη διάδραση με τους άλλους ανθρώπους . Μη φοβάσαι να ονειρεύεσαι και να διεκδικείς τα όνειρά σου, μην ενοχοποιείς τον εαυτό σου που χρειάζεσαι τη μαγεία, την Ομορφιά και την αισθητική στις σχέσεις σου, όσο και αν κάποιες φορές οι άλλοι σε κάνουν να νιώθεις ως ένα συμπαθές alien. Η έκλειψη σε βοηθά να ξεκινήσεις να συμπεριφέρεσαι σα να είσαι πλήρης, ευτυχής, ερωτευμένηκαι καλοπροαίρετη – και ξέρεις πολύ καλά πόσο ανταποδοτική είναι αυτή η στάση ζωής! Την ίδια στιγμή, μπορείς πλέον να γίνεις σαφής και κατανοητή μιλώντας για συναισθήματα και εξηγώντας τη δική σου οπτική γωνία του «Μαζί». Με τον Άρη στον Κριό, ωστόσο, αυτό το «μαζί» δε θα βιαζόμουν να το κάνω συγκατοίκηση με το καλημέρα σας, στη θέση σου.

 

Σκορπιός

Η έκλειψη Ηλίου συμβαίνει στον ερωτικό και παιχνιδιάρικο 5ο ηλιακό μας οίκο. Ο έρωτας δεν είναι μόνο τα μαύρα φεγγάρια, τα μαύρα κοράκια και το τρίτο υπόγειο αριστερά όπως έχουμε συνηθίσει, κι όπως αρεσκόμαστε να τρομάζουμε τους άλλους. Ο έρωτας είναι η αθανασία μας, η ίδια η αθανασία. Ο τρόπος που έχουμε για να μην πεθάνουμε ποτέ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το όπλο απέναντι στο θάνατο παραμένει πάντα ένα και αποτελεσματικό: μία καινούργια γέννα. Κι ακριβώς όπως ο Εραστής μεταλλάσσεται σε Σύντροφο Ζωής όταν αποφασίζεις ότι με αυτόν/ήν είναι που θέλεις ένα Παιδί, έτσι έρωτας είναι εκείνος που σε βγάζει από το σκοτάδι και τον τάφο και σε καλεί να υπάρξεις, να ζήσεις και να δημιουργήσεις: παιδί, τέχνη, πανικό, ο,τιδήποτε! Δε θα μπορούσες να έχεις καλύτερο ξεκίνημα για τη σεζόν σου, Σκορπιέ – κοίτα να το εκμεταλλευτείς, ε! Άλλωστε, οι μαύρες σκέψεις και τα σενάρια καταστροφής μοιάζουν πολύ μακρινά, και ο Άρης στον Κριό σε βάζει να βγεις μπρος, να μιλήσεις, να εξηγήσεις, να διεκδικήσεις!

 

Τοξότης

Γενικά, και παρά την ευρύτερη λαϊκή πεποίθηση για το αντίθετο, είσαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να περνούν τη ζωή τους σκεπτόμενοι, Τοξότη. Και τα πας καλά, πολύ καλά με το στοχασμό, τη φιλοσοφία (και την …αμπελοφιλοσοφία, επίσης), τη θεωρητική σκέψη. Εκεί που αρχίζει το πρόβλημα και τα όργανα, είναι όταν πρέπει να σκεφτείς πρακτικά και χωρίς άγχος για μερικές δεκάδες προβλήματα που προκύπτουν ταυτόχρονα. Αυτό ακριβώς έρχεται η έκλειψη να διορθώσει. Εδώ και καιρό χρειάζεσαι ένα restart: με την έκλειψη, το restart αυτό είναι ψυχολογικής, βασικά, φύσεως. Χρειάζεται να ξαναθυμηθείς την «καλή ζωή», με ό,τι συνιστά καλή ζωή για σένα προσωπικά. Η Αφροδίτη είναι η σωστή δόση «ωχου αδερφέ, μήπως θα ζήσουμε αιώνια;» , και οι όψεις των ημερών τονίζουν ότι πριν αλλάξουν οι σχέσεις, θα αλλάξεις εσύ. Θα αλλάξει αυτό το γεμάτο φοβίες ρευστό πλάσμα στο οποίο μεταμορφώνεσαι όταν μένεις μόνη, και θα αλλάξει με πίστη, και με όνειρο. Όταν το σκοτάδι κατακλύζει τα πάντα, όταν φοβόμαστε περισσότερο, τότε είναι η στιγμή που πρέπει πάση θυσία να εστιάσουμε στο πιο χρυσαφένιο, λαμπερό, απραγματοποίητο, αβάσιμο όνειρό μας.

 

Αιγόκερως

Έχουμε αρκετές φορές μιλήσει για το άγχος που σε διακατέχει να ανταποκριθείς σωστά σε όποιον κοινωνικό ρόλο έχεις επιλέξει. Σήμερα, ας μιλήσουμε λίγο και για αυτή τη βαθιά, άδολη χαρά που αντλείς όταν είσαι εξαιρετική σε αυτούς τους ρόλους . Την ευρεία αποδοχή κύκλων ανθρώπων που θαυμάζεις και χρειάζεσαι σου εξασφαλίζει η έκλειψη Ηλίου, και οι άνθρωποι αυτοί δε σου είναι καθόλου αδιάφοροι ερωτικά – ούτε εσύ τους είσαι. Μία τέτοια έκλειψη φέρνει κοντά σου κάποιον που είναι πλάι σου με όλες του τις δυνάμεις, ηθικές και υλικές, και που χρησιμοποιεί ακόμα και το κορμί του ή το σεξ ως καύσιμο για να πάρεις μπροστά και να κάνεις θαύματα. Υπό το πρίσμα αυτό μήπως ο επόμενος ρόλος που θα διαλέξεις να υπηρετήσεις να μην είναι αυτός της κουβαλήτριας, αλλά του προτύπου; Λέω εγώ τώρα;

 

Υδροχόος

Ποια θέλεις να είσαι; Όχι, δεν έχουμε πάρτυ μασκέ, ούτε κανένα άλλο πάρτυ σεξουαλικών…παραλλαγών και κοστουμιών! Έχουμε απλά μία έκλειψη. Ναι, το φως εκλείπει, αλλά δίνει σε σένα την ευκαιρία να λάμψεις. Στο 2ο ηλιακό σου οίκο η έκλειψη, όπου τίποτα δε χαρίζεται, μόνο κερδίζεται με αίμα και κατάθεση κομματιών του εαυτού σου – αν λοιπόν αυτό το έχεις ήδη κάνει, προετοιμάσου να λάμψεις ακόμα πιο ζεστά. Αφροδίτης παρούσης μπορείς να γίνεις αξιαγάπητος στα μάτια του κόσμου, μπορείς να έχεις κέρδος υλικό ή συναισθηματικό, μπορείς να ζητήσεις και να σου δοθεί. Είσαι το ζώδιο που εστιάζει στο Εγώ λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο, αλλά για αυτή τη φορά, και ως επιβράβευση ενός καρμικού κύκλου που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, μπορείς να στρέψεις τα φώτα σε σένα. Όχι απλά μπορείς, επιβάλλεται.

 

Ιχθείς

Ο κυβερνήτης σου, ο Ποσειδώνας, αρέσκεται στο να κοιτά κυρίως εντός – ή στο να κλείνει τα μάτια και απλά να ονειρεύεται (κι ως γνωστόν, με τα μάτια κλειστά όποιον πάρει ο Χάρος, αλλά μην τον κακίζουμε κοτζάμ πλανήτη, δεν οδηγεί και πουθενά). Αυτή την εβδομάδα, τον ενεργοποιεί μία σημαντικότατη ηλιακή έκλειψη. Η έκλειψη, σε καλεί να αποσαφηνίσεις την ερωτική σου ταυτότητα, το τι θέλεις, ποιον και πώς τον θέλεις, μαθαίνοντας τον εαυτό σου. Και τον εαυτό σου τον μαθαίνεις κοιτώντας όχι το δέντρο, αλλά το δάσος. Τη μεγάλη εικόνα. Προφανώς ευνοείται η όποια κίνηση αυτοβελτίωσης, επιμόρφωσης κι επέκτασης. Αν σκέφτεσαι καιρό τώρα μιαν άλλη χώρα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Στην πορεία σου αυτή, οι ερωτικοί σου πειρασμοί μιλούν άλλες γλώσσες από σένα, έχουν ίσως άλλη θρησκεία, άλλη κουλτούρα και παιδεία. Η διαδικασία όμως του να ανακαλύψεις ποιος είσαι μέσα από όλο αυτό το καλειδοσκόπιο είναι απλά μαγική, και θα δεις και πόσο αβίαστα θα σου βγαίνει!

 

 

 

2 Σχόλια
  1. Ω,τι όμορφη αισιόδοξη πρόβλεψη για τους Υδροχόους!! Χαίρομαι που μια έκλειψη επιτέλους μας βγαίνει σε καλό!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.