5 Αγαπημένα Ρουζ που πρέπει να δοκιμάσετε!

blush-royz-open

 

Μετά το κραγιόν, το foundation και τη μάσκαρα, το τέταρτο αγαπημένο μου προϊόν ομορφιάς είναι το ρουζ. Τα δυο πρώτα (κραγιόν foundation- παίζουν στην πρωτιά των προτιμήσεων μου ανάλογα με την εποχή) το τρίτο είναι στάνταρ τρίτο. Αλλά και το ρουζ; Με τη μια «ξυπνάει» το πρόσωπο, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά, γι’ αυτό και είναι ψηλά στη λίστα μου.

 

Aυτά που προτείνω παρακάτω, τα έχω χρησιμοποιήσει όλα και με έχουν βγάλει υπέροχα «φυσικά» ροδαλοπρόσωπη. Επίσης κάποια όπως το Max Factor είναι νέα προσθήκη. Κάποια άλλα όπως το L’Oreal Paris και το Radiant Professional, τα βρίσκετε σε πολλές αποχρώσεις, το La Roche Posay είναι ιδανικό για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, ε και το Benefit… μόλις το δείτε θα καταλάβετε γιατί σας το προτείνω (και όπου βρίσκεστε θα ονειρευτείτε παραλία..)

 

Για πάμε να τα δούμε:

 

LOreal Le Blush

 

loreal-le blush

 

 

Απαλό, σε μορφή πούδρας, μη λιπαρό, με ελαφριά λάμψη στο τελείωμα. Σε αυτό το ρουζ αγαπώ πολύ και τη συσκευασία του: Compact, εύκολη με πινελάκι και καθρεφτάκι για γρήγορο retouch

 

Max Factor Crème Puff  Blush

 

MF_CremePuffBlusher_LovelyP

 

 

Η νέα προσθήκη στην διάσημη οικογένεια Crème Puff. Ντεγκραντέ αποχρώσεις, έντονη λάμψη, αλλά προσοχή στην εφαρμογή: Α little goes a long way (την «πάτησα» και μετά το έβγαζα με χαρτομάντιλο)

 

La Roche Posay Toleriante Teint Blush

 

 

la-roche-posay-toleriane-teint-blush-5gr

 

 

Όπως έγραψα και παραπάνω, αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, ή λίγο ακμή αλλά θέλετε όμορφο φυσικό χρώμα στα μάγουλα αυτό πρέπει να επιλέξετε.

 

Radiant Professional Pure Matt Blush Color.

 

face-blush-PureMattBlushCol

 

Φυσικό χρώμα στα μάγουλα, με τεχνολογία micronized  που προσδίδει μεταξένια υφή,  σταθερό ματ αποτέλεσμα και ομοιόμορφο χρώμα.

 

Benefit Fine One One

 

 

 

benefit-blush

 

 

Κρεμώδες με τρεις αποχρώσεις στη συσκευασία του (ροζ, καρπουζί και απαλο ροδακινί) που όταν το απλώνετε και αναμιγνύονται μεταξύ τους είναι σα να σας έχει «αρπάξει» λίγο ο ήλιος. Σημειώστε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν highlighter ή ακόμα και στα χείλη σαν απαλό κραγιόν (ναι, το έχω κάνει και ήταν υπέροχο)

 

 

Είπα στην αρχή να τοποθετηθεί σωστά και παρακάτω ακολουθούν κάποιες έξυπνες συμβουλές για την εφαρμογή και την επιλογή του, από επαγγελματίες make up artists. Ίσως τις έχω ξαναγράψει στο bb, αλλά όπως λέω και στον κύριο Ρωμανό, όταν μου γκρινιάζει, «Μα μαμά, το έχουμε ξανακάνει αυτό» Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως.

 

Για να βρείτε την πιο κολακευτική απόχρωση για εσάς, προσέξτε το χρώμα που παίρνουν τα μάγουλά σας όταν γυμνάζεστε ή όταν κοκκινίζετε φυσικά. To χρώμα που θα σχηματιστεί θα λειτουργήσει σαν οδηγός για την επιλογή της απόχρωσης.

 

Ταιριάξτε το ρουζ με την απόχρωση των χειλιών σας. Αν τα χείλια σας είναι πολύ ωχρά χρησιμοποιείστε το εσωτερικό τους για οδηγό.

 

Πολλές γυναίκες έχουν πιο ζεστή ή πιο χλωμή απόχρωση δέρματος ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Η καλύτερη συμβουλή είναι να επιλέγετε ψυχρές, απαλές ροζ αποχρώσεις το χειμώνα όταν είστε πιο χλωμές και πιο ζεστές ροδακινί αποχρώσεις το καλοκαίρι όταν το δέρμα σας λόγω του ήλιου έχει μαυρίσει φυσικά.

 

Για να βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ξεκινήστε με ροζέ παστέλ. Όσο πιο ανοιχτό το δέρμα σας τόσο πιο ανοιχτή πρέπει να είναι και η απόχρωση του ρουζ για να είναι το αποτέλεσμα φυσικό και όχι ψεύτικο. Αν έχετε πολύ “ψυχρό” ανοιχτό δέρμα προτιμήστε ένα ρουζ σε ροζ απόχρωση με μπλε τόνους. Θα σας κολακέψει περισσότερο.

 

Αν η απόχρωση του δέρματός σας έχει κίτρινο τόνο, προτιμήστε ένα ρουζ σε παστέλ ροδακινί απόχρωση.

 

 

broken-blush

 

 

 

Δυστυχώς πολλές φορές το παρακάνουμε – και μάλιστα στα λάθος σημεία. Αλήθεια, ποιος είναι ο στόχος σας, όταν αγοράζετε ένα ρουζ; Ε, βεβαίως στα πάντα πρέπει να έχουμε στόχους, ακόμα και στην επιλογή του ρουζ μας.Διαβάστε παρακάτω ποιά είναι η σωστή εφαρμογή, ανάλογα με τον στόχο σας:

 

ΣΤΟΧΟΣ : Να τονίσετε τα ζυγωματικά

Δημιουργήστε μια απλή σκίαση κάτω από τα ζυγωματικά για να δείξει λεπτότερο το πρόσωπό σας. Απλώστε λίγη μπεζ πούδρα κάτω από τα ζυγωματικά σας ξεκινώντας κοντά στο αυτί και σταματώντας τρεις πόντους από το στόμα. Απλώστε την ίδια πούδρα και στη γραμμή του πηγουνιού. Τώρα μπορείτε να απλώσετε το ρουζ που χρησιμοποιείτε συνήθως μόνο πάνω στα μήλα του προσώπου.

 

ΣΤΟΧΟΣ: Να δείξετε φυσική

 

Όταν γυμνάζεστε όλο σας το πρόσωπο παίρνει περισσότερο χρώμα. Έτσι πρέπει να απλώνετε λοιπόν και το ρουζ σας όταν θέλετε να φαίνεστε φυσικά αναψοκοκκινισμένη. Χαμογελάστε για τα τονίσετε τα μήλα σας. Με ένα απαλό πινέλο απλώστε ρουζ στα μήλα, σβήνοντάς το απαλά προς τα αυτιά. Τινάξτε το επιπλέον ρουζ από το πινέλο σας και με απαλές κινήσεις περάστε το πινέλο πάνω από την μύτη και τα ζυγωματικά σας

 

ΣΤΟΧΟΣ:  Να δείξετε νεότερη

 

Σύμφωνα με πολλούς μακιγιέρ αν απλώνετε το ρουζ σας κατευθείαν πάνω στα μήλα του προσώπου σας τραβάτε την προσοχή προς τα πάνω δίνοντας στο πρόσωπο ένα αυτόματο εφέ lifting. Με το ρουζ σας απλώστε χρώμα ξεκινώντας ακριβώς κάτω από την εξωτερική γωνία των φρυδιών σας μέχρι κάτω στα μήλα με κίνηση σαν να ζωγραφίζατε μισοφέγγαρο. Αλώστε μια πιο φωτεινή απόχρωση ρουζ μόνο πάνω στα μήλα. Αυτό το εφέ «φουσκώνει» κατά κάποιον τρόπο τα μάγουλα δημιουργώντας ένα πιο νεανικό λουκ

 

ΣΤΟΧΟΣ:  Να αποκτήσετε λάμψη

 

Τα προϊόντα που ιριδίζουν αντανακλούν το φως άρα δίνουν έμφαση στα σημεία που θέλετε να τονίσετε. Ξεκινήστε απλώνοντας με τα δάκτυλά σας ένα κρεμώδες ρουζ πάνω στα μήλα αναμιγνύοντάς το προς τα πάνω και προς τα έξω προς τα ζυγωματικά. Με ένα μικρό συνθετικό πινέλο βάλετε μια ιδέα highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών σας. Απλώστε λίγη ποσότητα από τo highlighter και  στα ζυγωματικά σας. (ιδανικό γι αυτό το στόχο, το Benefit, παραπάνω)

 

 

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Και ό,τι σκεφτόμουν πως χρειάζομαι ρουζ και δεν ήξερα ποιο να πάρω! Ούτε μες στο μυαλό μου να ‘σουν!! 🙂

  2. Για χρόνια ήμουν κολλημενη με τα απόλυτα ασφαλή, φυσικά neutral ροδακινοκοραλοροζουλιά blusher. Ωσπου μια μέρα, κάπου πέρσι την ανοξη ήταν, ξεκόλλησα, τόλμησα και ανακάλυψα τον μαγικό κόσμο των Blusher και πως αυτός μεταμορφώνει το μακιγιάζ και κατ΄επέκταση το πρόσωπο μας… τωρα δεν έχω μαζεμό…. Θα ξεχωρίσω το απόλυτο ροζ-τριανταφυλλί της αγαπημένης Bourgois, που αν ήμουν σπίτι θα σας έγραφα ακριβως το νούμερο… γιατί δεν έχω καλύτερο για άνοιξη και το εκπληκτικό Something About Berry από τη σειρά Sweethearts Blush της Too Faced, το ΤΕΛΕΙΟ τριανταφυλλο-βατομουρέ… για ηλιοκαμμένο δέρμα. Δειχνει τελειο πάνω απο τα κοψίματα με bronzer. Φυσικά δεν παραλείπω να σας γραψω πόσο λατρεύω, ότι έχει και δεν εχει η Benefit με κορυφαια το Dallas και το Corralista, ενώ σε όλες μου τις φίλες έχω κανει δωρο το all time classic και passepartout που ταιριάζει σε ΟΛΕΣ μα σε ΟΛΕΣ τις επιδερμίδες το HERVANA! Καποια μέρα θα αποκτήσω και το Benetint που θα μου παει… παρότι το εχω κανει κι αυτο δώρο σε τόσες φίλες!
    Πάντως κανενα δεν δείχνει το δερμα πιο ξεκούραστο και φωτεινό πιο νεανικό και λαχταριστό απο ενα καθαρό τριανταφυλλι!
    Τζούλια τελειο post!!!! Πόσο το χαρηκα!!!

  3. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls.Το αγαπημένο μου ρουζ είναι ένα της Bourjois που αν θυμάμαι καλά είναι το 15(δεν παίρνω και όρκο)ένα ροζουλοροδακινί και είναι το μοναδικό από όσα δοκίμασα που δεν με κάνει να μοιάζω λες και με χαστούκισαν.Στρώνει καλά ακόμη και αν βάλω με τα δάχτυλα.Τώρα αυτό που βλέπω της Max Factor σαν να μου αρέσει που γυαλίζει.Θα το τσεκάρω σύντομα.
    Μουτς

  4. Καλημέρα έστω και βροχερή! Από ρουζ αγαπάω τα ρουζ-σκόνη και με τίποτα τα κρεμώδη για ευνόητους λόγους(υπερλιπαρό δέρμα)! Πόσο τέλειο μου φάνηκε το Radiant Professional αλλά και το ρουζ της Max Factor!! Μεταξύ αυτών των 2 θα επιλέξω το καινούργιο μου ρουζ.

  5. @Maryl: Ποιό είναι το καινούργιο σου, ρουζ; Αν και υποπτεύομαι κάποιο που αρχίζει από A και τελειώνει σε von.

  6. @Julia xaxaxa πόσο με ξέρεις καλή μου Τζούλια!!!! Για να πω την αλήθεια,αντί ρουζ φοράω ότι σε πέρλες φέρνει η AVON για εξτρα λάμψη εκτός από διακριτικό χρώμα…

  7. Geia sas koritsia…ego exo kai kremodi kai skoni.thelo tora na dokimaso tis max factor alla opos vlepo tha paro kai tis benefit.filia se oles sas…

  8. Γεια σας bbgirls!Το ρουζ είναι απαραίτητο για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ.Πολύ απλά,αν βάλουμε makeup,κρύβουμε το φυσικό χρώμα της επιδερμιδας μας κι αυτή χλωμιάζει.Τ’αγαπημένα μου είναι της clinique αλλά συχνά της κάνω απιστίες κι έτσι φέτος αγόρασα ένα shiseido ,το οποίο είναι ότι ακριβώς θέλω,να μη φαίνεται ψεύτικο.
    Θέλω τρελά να αγοράσω αυτά της benefit(θα το κάνω,σας διαβεβαιώ).

  9. @marianna: Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι και θα το αγοράσεις και θα το έχεις και στα Μαύρα Βόλια μαζί σου (γιατί είναι σούπερ για re-touch που δεν δείχνει, re-touch, αλλά απόλυτα φυσικό…)

  10. εγώ πάλι τα τελευταία χρόνια χρησιμιποιώ ένα της mac που σαν αποχρωση με βόλεψε πολύ και είναι συσκευασία που κρατάει και πολύ, το κακό είναι πως τελευταία αρχίζω και παρατηρώ πως τελικά τα mac -ρουζ, κραγιον, πουδρα, σκιες- αυτά που έχω δεν έχουν μεγάλη διάρκεια πάνω μου. Πολύ φιβάμαι πως είναι τελικά μία πολυδιαφημιζόμενη εταιρία με μέτρια ποιότητα και υψηλές τιμέςγια αυτό που δίνει. Πέρυσι άλλαξα την πούδρα μου και πηγα στην αντιλιακή της shiseido και σώθηκα από όλες τιςπλευρές και κυρίως τη διάρκεια σε ώρες αλλά και σε αίσθηση, δε σπάει δε λασπίζει δεν μένει κάπου και αλλού φεύγει, τσεκαρισμένω σε καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα είμαι στη φάση αλλάγής του ρουζ mac και για να πω την αλήθεια έχω βάλει στο μάτι ένα από τη σειρά της estee lauder, καμιά που να έχει εμπειρία από το συγκεκριμένο? αυτό της maxfactor δείχνει ενδιαφέρον και είμαι και διστακτική γιατί δεν έχω δοκιμάσει ξανά της εταιρίας. Και αφού το θυμήθηκα τώρα μήπως να βλέπαμε και κανα post για σκιές ματιών που έχουν αντίστοιχα καλή διάρκεια, δεν αλλοιώνονται σα να είναι το μάτι σου κακοβαμμένο και δεν απλώνουν και στο δέρμα κάτω από το φρύδι βεβαίως βεβαίως. Αχ τι να πω είπα να πω τον πόνο μου… Με το ρουζ όμως το κοιτάω σοβαρά πλέον και θα σταματήσω άλλο ένα πρoϊόν της mac, το επόμενο να δεις θα είναι οι σκιές της!!! άντε φιλιά 2 u all

  11. Χάρη στο beautyblog χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το διπλό ρουζ της Calvin Klein no100 breath. Και είναι πράγματι πνοή ζωής. Τόσο, όσο, για να ζωηρεύει το πρόσωπο. Και αυτό σε μορφή πούδρας και το κρεμώδες ρουζ δεν έχουν γυαλάδα και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα και απλώνονται με απίστευτη ευκολία. Είναι από τα προϊόντα που δεν θα λείψουν από το νεσεσέρ μου.

  12. Τα YSL βαζάκια μου με το κρεμώδες ρουζ δεν τα αλλάζω με τίποτα. Έχω ένα σε ροζ- σάπιο μήλο απόχρωση για το χειμώνα και ένα σε πορτοκαλο-κοραλλί (τέτοιες λέξεις μόνο εδώ και στη Μιραράκη μπορείς να δεις) για το καλοκαίρι. Δεν θα τα είχα ανακαλύψει ποτέ αν δεν τα είχε δείξει η Τζούλια απο το νεσεσέρ της κάποια χρόνια πριν !!!!!

    Δεύτερο αγαπημένο benetint. Η ευκολία του μακιγιάζ …. βαριέσαι αλλά δεν θέλεις να βγεις έξω άβαφη;;; benetint μάγουλα, χείλη, μάσκαρα και δρόμο για καφέ ….. Άλλη μια περίπτωση επιρροής της Τζου !!!!

    Το τρίτο και το μόνο που δεν έχει βάλει το bb το χεράκι του για την αγορά είναι ένα mac σε χρυσή απόχρωση (ναι χρυσή δεν υπερβάλλω, που δεν ξέρω πως το φοράνε όλες οι υπόλοιπες, ούτε ξέρω αν θα πάθουν εγκεφαλικό στη mac επειδή ενδεχομένως να το έχουν για highlighter) εγώ πάντως κανονικά ως ρουζ το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με ένα απόλυτα nude κραγιόν.

  13. Στόχος:να έχεις πολλά χρώματα,γι’αυτό εγώ συνήθως-δηλαδή πάντα-βάζω ότι απομένει στο πινέλο του κραγιόν…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.