Αστρολογία: Η αυριανή έκλειψη 4-4 και κανόνες “επιβίωσης”

Joel-D-Tonyan

 

«Συγνώμη, (εκ) λείπω!» Θα μπορούσε να μας το λέει η ίδια η Σελήνη αυτό bb Girlz μου, ψέματα;Μόνο που κάποιος δικός μας νυχτερινός φόβος την ονομάτισε Θεά – μόνο που είναι πάντοτε, απλά και μόνο το φεγγάρι, μόνο που είναι πάντα το ίδιο και εκεί, στροβιλιζόμενο στη δίνη της σκόνης από αστέρια, μαγνητισμένο πάντα από τη Γη. Κι αν η Σελήνη είναι όλα αυτά και συνάμα κάτι ακόμα, τι είναι τότε μία έκλειψη;

 

Τα data του αστρονόμου, ή πες μου τι θυμάσαι από το Λύκειο!

 

 

Έκλειψη στην αστρονομία είναι το φαινόμενο κατά το οποίο επηρεάζεται η φωτεινότητα ενός ουράνιου σώματος, είτε διότι εισέρχεται στη σκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος, είτε διότι ένα άλλο ουράνιο σώμα εισέρχεται ανάμεσα σε εκείνο και τον παρατηρητή.

Η έκλειψη είναι μία μορφή συζυγίας.

Συνήθως, ο όρος έκλειψη χρησιμοποιείται για την περιγραφή μιας έκλειψης Ηλίου ή μιας έκλειψης Σελήνης. Την σημερινή εποχή, η έκλειψη Ηλίου μπορεί να είναι μερική, όταν ο παρατηρητής στη Γη βλέπει τη Σελήνη να μην καλύπτει ολόκληρο τον δίσκο του Ήλιου, ή ολική. Αντίθετα, η έκλειψη Σελήνης είναι πάντα ολική.

Προϋπόθεση για να συμβεί μία έκλειψη είναι η ευθυγράμμιση τριών ουρανίων σωμάτων από τα οποία το ένα τουλάχιστον είναι αυτόφωτο (αστέρας). Ο όρος είναι ευρύτερα γνωστός από τις εκλείψεις της Σελήνης και του Ηλίου που παρατηρούμε από τη Γη. Στις εκλείψεις αυτές το αυτόφωτο σώμα είναι ο Ήλιος και τα άλλα δύο σώματα που ευθυγραμμίζονται με τον Ήλιο είναι η Γη και η Σελήνη.

Άρα, λοιπόν η έκλειψη σελήνης είναι ένα φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη σταματάει να δέχεται το φως του Ήλιου καθώς ανάμεσα στα δύο αυτά ουράνια σώματα παρεμβάλλεται η Γη. Έκλειψη Σελήνης μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη νύχτα και όταν η Σελήνη βρίσκεται στη φάση της Πανσελήνου.

 

 

…. (δεν κατάλαβα Χριστό, βαριέμαι να διαβάζω) ΠΡΟΧΩΡΑ στο παρασύνθημα καλή μου Αστρολόγε!

 

 

 

Η Αστρολογία είναι μια πανάρχαια επιστήμη που συνδυάζει την αστρονομία, τη γεωμετρία, τα μαθηματικά, τη μυθολογία και την ψυχολογία. Είναι, επίσης, μία γλώσσα συμβόλων: πάμε, λοιπόν, να μιλήσουμε με σύμβολα.

Κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης, η Σελήνη (το ένστικτο, ο ψυχισμός μας, το ποθούμενό μας – αυτό που θα μας θρέψει και θα μας αναθρέψει, αυτό που θα μας γαλουχήσει και θα μας παρηγορήσει) δεν φωτίζεται από το φως του Ήλιου (το Εγώ μας, η δύναμή μας, η Ουσία μας) λόγω παρεμβολής της Γης (γήινες, τετριμμένες, καθημερινές ανησυχίες, σκέψεις και εμμονές).

Ο στόχος, η πηγή της ζωής μας της συναισθηματικής, η εικονική μήτρα μέσα στην οποία θέλουμε να επιστρέψουμε για να ευτυχήσουμε, όποια κι αν είναι αυτή για τον καθένα μας, σκοτεινιάζει και γίνεται δυσδιάκριτη και κατά συνέπεια δύσκολα εφικτή, λόγω της προσκόλλησής μας στα του εδώ, του τώρα, του υλικού κόσμου και των προβλημάτων του. Η γαλήνη μας, εκ-λείπει. Το ίδιο μας το φως, η ενέργεια και η ουσία μας (Ήλιος) δε φτάνει για να φωτίσει τις σκοτεινές κοιλάδες του Θέλω της καρδιάς μας.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής επιρροής μιας έκλειψης, και εκτός από την αίσθηση του σκοταδιού, συχνά νιώθουμε την ανάγκη να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές στη ζωή, ανέγγιχτους τομείς ή θέλουμε να αποποιηθούμε και να γκρεμίσουμε το υπάρχον status μας. Μία έκλειψη δημιουργεί το momentum, τη στιγμή, την ορμή που μας χρειάζεται για να κινητοποιηθούμε, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα ώστε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο.

 

 Εμένα προσωπικά με αφορά; Ή είναι στου γείτονα την πόρτα το πανηγύρι;

 

 

 

Μία έκλειψη αφορά όλους – κι αν δε σε αφορά τη στιγμή που συμβαίνει, θα σε αφορά κάποια στιγμή. Αν μία έκλειψη συμβαίνει πχ στις 15ο του Ζυγού κι εσύ εκεί δεν έχεις κανένα πλανήτη και κανενός οίκου την αρχή, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, κάποιος πλανήτης θα περάσει από τη μοίρα της έκλειψης και τότε, θα έχεις συμβάντα. Τα γεγονότα που συμβαίνουν κοντά στις εκλείψεις συνήθως λειτουργούν ως προαναγγελία των θεμάτων που χρειάζεται να προσέξουμε ή που θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο τους επόμενους μήνες. Θετικά ή αρνητικά τα συμβάντα αυτά θα είναι ανάλογα με τις όψεις που κάνει ο πλανήτης που περνάει από κει εκείνη τη στιγμή.

Ναι, προφανώς η σύνοδος και η αντίθεση είναι οι κυριότερες όψεις που μας αφορούν.

 

 

Με σκιάζεις! Πόσο κρατάνε δηλαδή οι εκλείψεις καλέ;!

 

 

Στα κιτάπια του Πτολεμαίου, αδερφές μου, αναφέρεται πως η επιρροή μιας έκλειψης διαρκεί σε χρόνια όσο και η διάρκεια σε λεπτά της έκλειψης Ήλιου. Έτσι αν κατά μέσο όρο μια ηλιακή έκλειψη διαρκεί γύρω στα τριάμισι λεπτά, τότε η επιρροή της διαρκεί τριάμισι χρόνια.

Για τη σεληνιακή έκλειψη, που θεωρείται κατώτερης ισχύος από τους περισσότερους σύγχρονους αστρολόγους όσο και από τους παλιούς μαθηματικούς, ο πιο γνωστός κανόνας είναι ότι η επιρροή της διαρκεί ένα μήνα για κάθε ώρα της σεληνιακής σκιάς, με μέσο όρο γύρω στους έξι μήνες. Η εμπειρία όμως λέει ότι μια σεληνιακή έκλειψη μπορεί να διαρκέσει ακόμα και περισσότερο από μια ηλιακή έκλειψη, και ναι, ξέρω τι σκέφτεσαι («ε ρε γλέντια!»)

Και αυτή εδώ η έκλειψη;

 

 

Στις 4 Απριλίου κορυφώνεται η επιρροή της δεύτερης (και τελευταίας γι’ αυτή τη περίοδο) έκλειψης, η οποία είναι σεληνιακή και γίνεται στο ζώδιο των σχέσεων και της ισορροπίας, του Ζυγού. Καθώς σχηματίζει πολλές δυνατές όψεις, έρχεται να ανατρέψει τις ισορροπίες στη ζωή μας και ν’ αλλάξει πορεία σε σχέσεις και συνεργασίες.

 

ΟΚΤΩ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ 4/4

 

  1. Η όποια κρίση είναι ο τρόπος του σύμπαντος να σε βάλει με το ζόρι σε σωστή τροχιά.
  2. Η έκλειψη αυτή ενεργοποιεί δυναμικά το ισχυρότατο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, το οποίο έχει φέρει κοσμογονία στη ζωή μας.
  3. Γίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ ξεκαθάρισμα στις σχέσεις μας.
  4. Όλοι δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο – ή εμείς το βλέπουμε για πρώτη φορά.
  5. Ό,τι τελειώνει τελειώνει λόγω έλλειψης ουσίας, διάθεσης μοιράσματος και μη κοινής ιδεολογίας. Ό,τι τελειώνει τελειώνει οριστικά.
  6. Γεννιούνται νέοι δεσμοί, οι οποίοι ανατρέπουν τα δεδομένα.
  7. Μια έκλειψη στο Ζυγό, μας εγκαλεί πάνω από όλα σε Ισορροπία.
  8. Η Ισορροπία, η Αρμονία, το σημείο στο οποίο τα σύμπαντα μένουν ακίνητα και κρατούν την ανάσα τους, είναι μόνο μέσα στην Αγάπη. Μην ψάχνεις αλλού, ψάχνεις άδικα.

 

Astrally Yours

ElizaBBeth

 

 

4 Σχόλια
  1. α…πα….πα….πα…. Παω για ενα ευχέλαιο…..

  2. you skared me to death! και μέχρι πότε θα πάει η επιρροή της?

  3. Για να δούμε,λοιπόν..ας ελπίσουμε να μας περάσει ξώφαλτσα! Αν και ο ωροσκόπος μου και ο ουρανός μου είναι στον Ζυγό……

  4. Εγώ τώρα γιατί νομίζω ότι είναι από τις “καλές” η έκλειψη?Θέλω να πω να χαρώ ή δεν κατάλαβα καλά?

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.