Αφιέρωμα Σώμα: 5 δοκιμασμένες και πετυχημένες συμβουλές για αδυνάτισμα

diet-tips

 

 

Ξεκινάμε αυτό το αφιέρωμα σήμερα, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με αυτό το βιωματικό post της Thenia, η οποία πριν από πέντε χρόνια έχασε 20 κιλά και διατηρεί σταθερό από τότε το βάρος της. Και θα ακολουθήσουν και άλλα αυτή την εβδομάδα, γιατί δεν ξέρω αν το καταλάβατε ωραία ήταν το Πάσχα,  αλλά πλέον οδεύουμε προς την τελική ευθεία για καλοκαίρι.

 

Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να χάσουμε τα παραπάνω κιλάκια; Σίγουρα όχι οι δίαιτες «αστραπή» που υπόσχονται σύντομα αποτελέσματα με γεύματα που δε στηρίζουν σωστά τον οργανισμό. Εκτος αυτού ακολουθώντας μία τέτοια διατροφή, όσο πιο σύντομα θα χαθούν τα κιλά, τόσο σύντομα θα έρθουν και πάλι!

 

Για να είμαστε σίγουρες ότι δεν προκαλούμε ζημιές στο σώμα μας κάνοντας δίαιτα (χαλάρωση του δέρματος, κυταρίτιδα, μείωση της αντοχής, ζαλάδες κτλ.) συμβουλευόματε έναν διαιτολόγο υγιεινής διατροφής. Η σωστή και υγιεινή διατροφή είναι από μόνη της έτοιμη για να μας απαλλάξει από το περιττό λίπος, τρώγοντας κανονικά όλα τα γεύματα και όλες τις ουσίες που θρέφουν σωστά τον οργανισμό μας. Οι δίαιτες τύπου χημικές και οι συμβουλές τύπου ένας καφές και μία σαλάτα όλη μέρα, είναι ο εχθρός μας, πιστέψτε με. Ναι, θα δείτε στη ζυγαριά γρήγορα αποτελέσματα στην απώλεια κιλών αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες απώλειες… όπως ζαλάδα, χαλάρωση του δέρματος και αν το παρακάνετε υπάρχουν και χειρότερες παρενέργειες αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτές, γιατί θέλω να περάσουμε ωραία διαβάζοντας αυτό το post!

 

1-7

 

 

Ναι, χρειάζεται υπομονή και λίγος χρόνος αλλά σήμερα θα ήθελα να σας προτείνω κάποια tips που χρησιμοποιώ εγώ και με βοηθούν στο να συντηρώ το βάρος μου. Σε συνδυασμό με διατροφή, βοηθούν πολύ και στην απώλεια βάρους. Πιστεύω πως τα σημαντικότερα και απλά για να τα ακολουθήσετε, είναι τα παρακάτω:

 

Γυμναστική! Εννοείται πως η αερόβια άσκηση κάνει τη δουλειά πιο γρήγορα! Δεν χρειάζεται υπερβολή ούτε πολύ χρόνο. Είναι ικανοποιητικό ένα 15λεπτο γρήγορο περπάτημα τη μέρα (το μισάωρο ακόμη καλύτερα). Εάν χρησιμοποιείτε μετρό για την καθημερινή σας μετακίνηση, επιλέξτε τα σταθερά σκαλιά και όχι τα κυλιόμενα!! Διαλέξτε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση που παρακολουθείτε καθημερινά και δείτε το κάνοντας έντονο περπάτημα στον ηλεκτρικό διάδρομο, όσες έχετε. Η γυμναστική ενεργοποιεί τον μεταβολισμό για όλη τη μέρα!

 

2-8

 

 

Μέλι με κανέλα. Κάθε πρωί πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μέλι και κανέλα. Εκτός ότι το βρίσκω καταπληκτικό και πεντανόστιμο ρόφημα, ρυθμίζει επίσης τον μεταβολισμό ώστε να απορροφήσει πιο σωστά τις τροφές που πρόκειται να καταναλώσουμε όλη την υπόλοιπη μέρα.

 

 

 

3-6

 

 

Νερό φυσικά, αλλά πως; Σε κάθε δίαιτα ξέρουμε πλέον ότι πρέπει να πίνουμε αμέτρητα ποτήρια νερό. Το θέμα είναι πως ο οργανισμός δεν απορροφάει καλά το κρύο νερό! Πρέπει να είναι ζεστό ή χλιαρό. Ξέρω, δεν πίνεται αλλά μπορεί να είναι ένα ζεστό ρόφημα που δεν μας κάνει άλλες ζημιές (όπως ο καφές και το τσάι που αφαιρούν νερό από τον οργανισμό). Δηλαδή, μπορεί να είναι χαμομήλι, φασκόμηλο, λουίζα κτλ. Αν πίνετε τα 8-10 ποτήρια νερό που προτείνουν όλες οι δίαιτες αλλά είναι κρύο, τότε ο οργανισμός έχει αποροφήσει ένα ποτήρι με το ζόρι... Η μονάδική περίπτωση που το κρύο νερό αποροφάται άμεσα από τον οργανισμό είναι όταν βάλετε μέσα ένα κουταλάκι ζάχαρη. Αυτό όμως το προτείνω μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όπως μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα που νιώθεται πεσμένη από τον υπερβολικό καύσωνα…διαφορετικά καταλαβαίνεται ότι 8-10 κουταλιές ζάχαρη στη μέρα, σίγουρα δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους…

 

 

 

pouring water in a glass collection isolated

 

 

Η σαλάτα πριν το φαγητό. Εάν φάμε πρώτα τη σαλάτα μόνη της και μετά το κυρίως γεύμα, το χωνεύουμε καλύτερα.

 

5-7

 

 

Να πίνουμε νερό ή 10 λεπτά πριν το φαγητό ή 2 ώρες μετά το φαγητό. Όχι δηλαδή ταυτόχρονα. Το νερό το χωνεύουμε σε 10 λεπτά, το φαγητό σε 2 ώρες. Δεν πρέπει να συναντηθούν αυτά τα δύο, φαγητό και νερό! Αυτό πιστεύω πως θα το έχετε παρατηρήσει ότι νιώθουμε ένα φούσκωμα στο στομάχι και πολλές φορές εγώ το έκανα και επίτηδες, για να μην φάω πολύ φαγητό έπινα ταυτόχρονα πολύ νερό! Είναι λάθος όμως…

 

 

Pensive blond woman drinking water

 

 

Τα πέντε μικρά γεύματα μέσα στη μέρα που συνιστούν οι διαιτολόγοι κάνουν θαύματα! Είναι πολύ καλύτερο να τσιμπολογάτε μικρές ποσότητες ανά 2-3 ώρες παρά να τρώτε μία φορά τη μέρα και μεγάλη ποσότητα, όπως συνηθίζεται από τους περισσότερους, λόγω χρόνου εξαιτίας της δουλειάς μας και των υποχρεώσεων. Και μάλιστα το χειρότερο είναι όταν καταλήγουμε να φάμε το γεύμα μας το βράδυ, που είναι ότι χειρότερο για να γίνει λίπος… Εάν λοιπόν για οποιοδήποτε λόγο καθυστερήσετε το γεύμα σας πάνω από 4-5 ώρες, ένα tip είναι να φάτε πριν ένα κομματάκι σοκολάτας ή μισό κουταλάκι ζάχαρη. Με αυτό τον τρόπο κόβεται η όρεξη ώστε να αποφύγεται να φάτε απότομα και παραπάνω ποσότητα αλλά δεν είναι μονο αυτό, η μικρή αυτή ποσότητα γλυκού πριν το γεύμα, με κάποιο τρόπο που δυστυχώς δεν μπορώ να σας τον αναλύσω επιστημονικά εγώ προσωπικά, ρυθμίζει τον μεταβολισμό, ώστε το γεύμα σας να μην γίνει λίπος.

 

7-5

 

Και επειδή όπως καταλαβαίνεται τίποτα δεν μπορώ να σας εξηγήσω επιστημονικά, το καλύτερο είναι να επισκεφθείτε έναν διαιτολόγο για να σας εξηγήσει πιο αναλυτικά τι και πως συμβαίνει στον οργανισμό μας. Ο διαιτολόγος που επισκέφθηκα εγώ και έμαθα όλα αυτά τα πολύτιμα tips είναι υπέρ της υγιεινής διατροφής και όχι της ασιτίας… από την πρώτη μου επίσκεψη μου ξεκαθάρισε πως δεν τον εδιαφέρει καθόλου πόσα κιλά θέλω ή πρέπει να χάσω αλλά μόνο το να μου μάθει να τρώω υγιεινά για όλη μου τη ζωή. Βέβαια ακολουθώντας μια τέτοια διατροφή, εννοείται πως έχασα και τα κιλά που ήθελα να ξεφορτωθώ και ήταν αρκετα. Μην εμπιστευτείτε ποτέ διαιτολόγο που σας προτρέπει να τρώτε ένα τόστ και ένα μήλο τη μέρα!! Ο οργανισμός μαθαίνει να ζει με αυτές τις θερμίδες και μόλις τελειώσετε τη δίαιτα, ότι παραπάνω φάτε θα γίνεται κατευθείαν λίπος και θα παχαίνετε χωρίς έλεος.

 

 

8-5

 

 

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος κορίτσια, δεν υπάρχει κάποιος μαγικός καφές ή το super πρωτοποριακό χάπι που θα κάνει τα κιλά να εξαφανιστούν! Η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι ο δρόμος…Δεν είναι εύκολο και το ξέρω γιατί πέρασα από αυτή τη διαδικασία και είναι ζόρικη.

 

Μάλιστα, όταν έχασα τα πρώτα κιλά και φαινόταν πλεόν η διαφορά στο σώμα μου, οι γυναίκες συνάδελφοι στην εταιρεία που εργαζόμουν τότε, με στριμώχνανε μία-μία στην κουζίνα της εταιρείας και με ρωτούσαν με βλέμμα συνομωσίας, πως κατάφερα και έχασα τα κιλά…Περίμεναν να τους πω για τον μαγικό καφέ που καίει τα λίπη; Δεν ξέρω. Πάντως όταν τους έλεγα με υγιεινή διατροφή και δίαιτα απαντούσαν ένα αδιάφορο «α…έτσι» και γύριζαν την πλάτη απογοητευμένες…Δεν γίνεται αλλιώς όμως, αυτός είναι ο τρόπος, όλα τα άλλα είναι καταπόνηση του σώματός μας.

 

 

9-4

 

 

Αυτές είναι οι προτάσεις μου για καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα στη δίαιτά σας, όσες κάνετε ή θέλετε να ξεκινήσετε! Όλα τα παραπάνω είναι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε μένα από τον διαιτολόγο μου Βασίλη Φλουρή (www.diaitomai.gr) που με την υπομονή του και την αγάπη του για αυτό που κάνει, μου άλλαξε τις διατροφικές μου συνήθειες χωρίς να υποφέρω ή να πεινάω όλη μέρα. Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι vegan, αλλά τότε δεν ήμουν, το λέω για να μην βάλω λάθος ταμπέλα στον Βασίλη. Ό,τι διατροφή και αν κάνετε, μπορείτε να την κάνετε υγιεινά.

 

Αν πάλι δε θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παραπάνω tips και να δώσετε λίγη παραπάνω ενέργεια στο σώμα σας, να δώσετε άλλη όψη στο δέρμα σας και γενικά να ζωντανέψετε τον οργανισμό σας! Ένα σώμα γεμάτο ενέργεια, ανεβάζει την ψυχολογία μας που είναι το κύριο συστατικό για να εκπέμπουμε ομορφιά.

 

 

Thenia

Fashion: to stand out, not to show off

www.thenia.gr

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!
    Εξαιρετικό πόστο @Thenia μου !!! Οι συμβουλές που μας έδωσες ειναι χρυσάφι!!!
    Όλοι μας έχουμε μπει στον πειρασμό της δίαιτας για διάφορους λόγους . ¨Εχω κάνει δίαιτα
    στην εφηβεία μου πιστεύοντας οτι θα χάσω λίγα παραπάνω κιλά που νόμιζα οτι είχα (μάλλον τα είχα
    ποιο πολυ στο μυαλό μου)με αποτέλεσμα μετά την χημική δίαιτα που έκανα , τότε ήταν πολυ στην
    μόδα ! να χάσω τα κιλά που ήθελα αλλά να πάθω και μια μικρή αβιταμινωση!!!απο τότε το θέμα
    δίαιτα είχε τελείωση για εμένα!!
    Μετά απο πολλα χρόνια και αφού ο μεταβολισμός μου κατασταλάξε σε κάποια κιλά σταθερά!
    Κατάλαβα οτι αυτό το (νούμερο)κιλών αγαπά ο οργανισμός και εγω νιώθω εξίσου καλά!!
    Είμαι υπέρ της σωστής διατροφής αν και δέχομαι καθημερινά πολλού πειρασμούς!!Πιστευω οτι
    ειναι τρόπος ζωής όπως και η γυμναστική!και δεν χρειάζεται να τρέχεις στο γυμναστήριο κάθε μέρα
    μπορείς και στο σπίτι εξίσου καλά!
    Ενα κανόνα ¨εχω ποτέ μην αγοράζω τρόφιμα όταν πεινάω γιατί θα πάρω οτι βρω μπροστά μου! Το ίδιο και όταν ειναι να φάω η πείνα ειναι κακός σύμβουλος!!!
    Φιλία πολλα

  2. @SofiaT: Εγώ από τις εξαιρετικές συμβουλές της Thenia, που για να είμαι ειλικρινής, τόσα χρόνια στον χώρο, κάποιες δεν τις είχα ξανακούσει, κάνω ήδη τα εξής: Ζεστό νερό με μέλι και κανέλα, το πρωί. Επειδή πάντα κάνω τουλάχιστον 5-6 ωρες να βάλω κάτι στο στομάχι μου (κακό το ξέρω) τρώω μια μικρή κουταλίτσα ζάχαρη πριν το γεύμα μου. Πίνω διάφορα ζεστά κατά τη διάρκεια της μέρας (και έχω κόψει τα 3-4 τσάγια)Προσπαθώ και τη σαλάτα πριν το φαγητό αλλά δύσκολο, γιατί αυτά (φαγητό και σαλάτα) μου αρέσουν μαζί.

  3. Το μαγικό Thenia μου είναι, ότι όταν κάποιος σε βλεπει ουτε μπορεί να διανοηθεί, ότι έχασες τόσα κιλα και μάλιστα, ότι τα διατηρείς για τόσα χρόνια. Σφριγηλό και αθλητικό νεανικό κορμί που μοιάζει να το είχες από πάντα. Μπράβο σου!

  4. Πολύ καλές συμβουλές και αποτελεσματικές..Ειδικά το να πίνουμε 1 με 1,5 λίτρο νερό την ημέρα είναι κάτι που το ακολουθώ εδώ και χρόνια και βλέπω τα αποτελέσματα και στο σώμα μου και στο δέρμα,χωρίς να έχω κάνει ποτέ μου κάποια δίαιτα..

  5. γεια σας bb girls , εξαιρετικό το σημερινό θεματάκι και ήρθε την καταλληλότερη στιγμή μιας και που από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισα για 5.673η φορά δίαιτα. Και να σκεφτείς ότι μέχρι τα 30 μου δεν με είχε απασχολήσει ποτέ το θέμα δίαιτα.Τώρα όμως μετά από 3 εγκυμοσύνες ότι πήρα έχει μείνει πάνω μου η μάλλον καλύτερα το άφησα πάνω μου. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου thenia και ελπίζω αυτή τη φορά να τα πάω καλύτερα.Τζούλια οργάνωσέ μας σε παρακαλώ γιατί ο εφιάλτης μαγιό -παραλία πλησιάζει απειλητικά. Φιλιά πολλά και πάμε δυνατά….

  6. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls. @Thenia μπράβο σου,και για το post αλλά και για τη θέλησή σου να αλλάξεις την εξωτερική σου εμφάνιση.Η αλήθεια ποτέ μου δεν έχω κάνει δίαιτα γιατί αγχώνομαι.Δεν μπορώ αυτό το αυστηρό που με περιορίζει γιατί είμαι ικανή και μόνο στην ιδέα ότι κάνω δίαιτα να πεινάω τόσο που να θέλω να τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο.Για την ώρα περπατάω.Όταν στρογγυλέψω περισσότερο κι αρχίσω να κατρακυλάω θέλω δεν θέλω θα μπω σε πρόγραμμα.Ως τότε θα ζω σκεπτόμενη πως δεν μπορεί…όλο και κάποιο μαγικό σκεύασμα θα βρεθεί.Αν και τώρα που το σκέφτομαι τη λύση μάλλον η αγαπημένη @Stella μου θα τη βρει.Τόσα βότανα στη φύση δεν μπορεί!Τι λες μαγισσούλα???
    Μουτς

  7. Α, έφτασε κιόλας καλοκαίρι? Σωστότατες οι συμβουλές της Θένιας, αυτή με το μέλι κ την κανέλα μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα (εγώ το κάνω με νερό και λεμόνι και το έχω ψιλοβαρεθεί, είναι η αλήθεια). Υγιεινή διατροφή + άσκηση = ό,τι το καλύτερο! Μπράβο σου που το πήρες απόφαση, εγώ ξεκινάω, μετά βαριέμαι και ξανακυλάω και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Βέβαια, έχω καταφέρει να κόψω τους καφέδες (έπινα περίπου 4 τη μέρα), τους έχω περιορίσει στον έναν και κατά συνέπεια έχει μειωθεί και η ποσότητα ζάχαρης. Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά δυστυχώς – δε γίνεται να βγει σοκολάτα που αδυνατίζει, μα να μην το έχει σκεφτεί κανείς μέχρι σήμερα???

  8. Σε 1,5lt νερό βάλτε από το βράδυ φλούδες αγγουριού,φέτες λεμόνι και λίγο δυόσμο.Πιείτε το το επόμεο πρωί ως τις 4 χλιαρό.Βοηθάει στην αποτοξίνωση και έχεις πιει το νερό της μέρας χωρίς να το καταλάβεις!

  9. Θέλουμε before andd after pictures! Είναι πολύ ενθαρρυντικές!

  10. Η μάχη με τα κιλά κ μάλιστα με τα πολλά κιλά δεν είναι ποτέ εύκολη.Δεν έχω πρόβλημα πάχους αλλά κρατιέμαι με νύχια κ με δόντια να μην τρώω γλυκά.Α, τώρα δα θα ήθελα ένα ωραίο γλυκάκι αλλά……………..

  11. Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια! Χαίρομαι που σας άρεσαν οι συμβουλες και όσο μπορείτε να τις ακολουθήσετε ταυτόχρονα με τη σωστή διατροφή γιατί είναι πολύ σημαντικές για την απώλεια βάρους!
    @zouan: ναι, θα ήταν ότι πρέπει να ανέβαζα φωτό πριν και μετά αλλά όταν έχασα αυτό το βάρος, έκαψα, κατέστρεψα, έσβησα, πέταξα όλες τις φωτογραφίες με την εικόνα αυτή και από τις δικές μου αλλά και από οποιονδήποτε υπολογιστή φίλου ή συγγενή υπήρχαν! Είμαι από τις περιπτώσεις που δεν ένιωσα ποτέ καλά σε αυτά τα κιλά…ούτε ένα λεπτό, ούτε ένα δευτερόλεπτο. so, δεν υπάρχει τίποτα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.