H “Αέρινη” Aerin Lauder και η Αρωματική της Συλλογή.

 

1

 

 

Θέλω εδώ και πολύ καιρό να κάνω αυτό το post και να σας μιλήσω για την αρωματική συλλογή της Aerin Lauder, εγγονής φυσικά της θρυλικής – to say the least- Estee Lauder, μιας γυναίκας που άλλαξε την Βιομηχανία της Ομορφιάς.Έχω την εντύπωση ότι η Aerin αποφάσισε να δημιουργήσει αρώματα για κάθε στιγμή της μέρας, γιατί ενδεχομένως η ίδια να πιστεύει ότι το κατάλληλο άρωμα στην κατάλληλη στιγμή, είναι όπως το κατάλληλο outfit για την κάθε περίσταση.

 

Δεν θα βάζαμε στιλέτο στην παραλία, αλλά ούτε και σνίκερς σε μια δεξίωση σωστά; Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω μαζί της, αλλά είναι και αυτό μια άποψη.

 

Απ’ όλη τη συλλογή λοιπόν, εγώ προσωπικά προτιμώ το Evening Rose και αυτό φοράω τις τελευταίες 20 μέρες (το ανακατεύω πότε-πότε  βέβαια και με άλλα, όπως είναι η προσφιλής μου συνήθεια). Πραγματικά μου ταιριάζει πολύ είναι ένα αρκετά έντονο και αισθησιακό άρωμα (ακριβώς όπως μου αρέσουν) και έχω πάρει ήδη δυο κοπλιμέντα, από την Χαριτωμένη και από την Εύη όταν βρεθήκαμε μαζί σε μια παρουσίαση, την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Τώρα ο λόγος που δεν έκανα, αυτό το post νωρίτερα είναι απλός: Δεν γίνεται perfume post χωρίς την γκουρού των Αρωμάτων, Μαρία Αγγελίδου. Θα σας αφήσω λοιπόν για άλλη μια φορά, να απολαύσετε την γραφή της και τις γνώσεις της και θα κλείσω με ένα inside info για την μάρκα. Ενώ όλες οι μάρκες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Estee Lauder group αναγράφουν στην συσκευασία το Estee Lauder Companies η Aerin είναι πλέον εντελώς αυτόνομη μάρκα με το όνομα της δημιουργού. Η ίδια είναι και το μοντέλο της αρωματικής σειράς, όπως θα δείτε παρακάτω.

 

Aerin Lauder

 

 

AERIN+Fragrance+Collection_Ad+Image_SP_300dpi

 

 

 

Αυτά από μένα, η σκυτάλη στη Μαρία:

 

Καλημέρα bbgirls!!

 

Πρώτα απ’ όλα ζητώ συγγνώμη για την απουσία μου τους τελευταίους 2-3 μήνες αλλά τα τελευταία 3 χρόνια το σύμπαν συνωμοτεί τον Φεβρουάριο και από τη μία γίνεται κάτι εξαιρετικά καλό ταυτόχρονα με κάτι φοβερά άσχημο – έτσι για να κρατιέται η ισορροπία του σύμπαντος. Φέτος εκεί που βρήκα μια νέα εξαιρετική δουλειά ένα οικογενειακό πρόβλημα μας ήρθε κατακούτελα και μέχρι να πάρουμε μια ανάσα μας βρήκε ο Μάιος.

 

Φυσικά η ζωή συνεχίζεται και η αρωματική μου συλλογή μεγαλώνει – ζωή να’ χει- και η Τζούλια πολύ υπομονετικά περίμενε μέχρι να έχω πάλι λίγο χρόνο να γράψω ένα αρωματικό post.

 

Ο καλύτερος τρόπος να επανέλθω νομίζω είναι να σας παρουσιάσουμε την νέα – στην Ελλάδα τουλάχιστον – συλλογή των αρωμάτων της Aerin Lauder. 

 

H Aerin δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι η εγγονή της “θείας” Estee που όταν αποφάσισε να εργασθεί στην εταιρεία θέλησε να βάλει το δικό της στίγμα.

 

Η αρχή έγινε το 2007 με το αρωματικό τρίο της Private Collection – Tuberose Gardenia, Jasmine White Moss & Amer Ylang ylang, τα οποία αξίζει να δοκιμάστε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στον πάγκο της Estee Lauder.

 

Ακολούθησε η δημιουργία της σειράς ομορφιάς με το όνομά της – η οποία παρεμπιπτόντως μυρίζει εξαιρετικά– που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθιερώθηκε και πρόσθεσε πολλά προϊόντα  από τα οποία φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αρώματα. Τα πρώτα 5 παρουσιάστηκαν το 2013 και ήταν:

 

Amber Musk – ένα Oriental Floral με νότες από κεχριμπάρι (amber), ambrox, ρόδο, νερό καρύδας, benzoin και musk, ζεστό, χουχουλιάρικο και πολύ θηλυκό.

 

 

Amber Musk

 

 

Evening Rose – ακόμη ένα Oriental Floral με νότες από ζουμερό μπλακμπερι, κονιάκ, 2 είδη ρόδου, centifolia & Βουλγαρίας και λιβάνι, ένα βραδυνό “μεθυσμένο” ρόδο έντονο και σαγηνευτικό.

 

 

Evening Rose

 

 

Gardenia Rattan – ένα Floral aquatic  που συνδυάζει θαλασσινές νότες με γαρδένια, τουμπεροσε, τιαρε και κεχριμπάρι, τελειο για το καλοκαιρι καθως η γαρδένια είναι πολύ δροσερή και ανάλαφρη και συνδυάζεται τέλεια με τις υπόλοιπες νότες.

 

 

Gardenia Rattan

 

 

Ikat Jasmine- Ένα κλασσικό Floral , ωδή στο γιασεμί με νότες από 2 είδη γιασεμιου, Sambac και Αιγυπτιακού εμπλουτισμένου με τουμπεροσε, αγιόκλημα και σανδαλόξυλο, δροσερό, φρέσκο και πολύ ανάλαφρο.

 

Ikat Jasmine

 

 

Lilac Path –  ακόμη ένα Floral αυτή τη φορά φόρος τιμής στην πασχαλιά που άνθιζε στον κήπο της γιαγιάς της. Οι νότες που συμπληρώνουν είναι το γιασεμί,  γάλβανο, αγγελική και ανθοί πορτοκαλιάς. Αν σας αρέσει η μυρωδιά της πασχαλιάς – όπως εμένα – αυτό είναι μια τέλεια ερμηνεία ενός ολάνθιστου δέντρου.

 

 

Lilac Path

 

 

 

Στη συνέχεια το 2014 η σειρά εμπλουτίστηκε με 2 ακόμη αρώματα,

 

Το Iris Meadow, ένα Floral woody musk με πράσινες νότες, blackcurrant, ίριδα, γιασεμί, κέδρο και musk, ανοιξιάτικο, ανθισμένο, δροσερό με εντονότερες τις νότες τις ίριδας.

 

 

aerin-iris-s

 

& το Waterlily sun, ένα Floral Green με πράσινες νότες, περγαμόντο, γιασεμί, waterlily (νούφαρο) και musk. Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό δροσερό και ιδιαίτερο άρωμα

 

aerin-waterlily

 

Τέλος, φέτος στη σειρά προστέθηκε και το Rose de Grasse (πρώτο στην Premier Collection), ένα  Floral woody musk αφιερωμένο στον βασιλιά των λουλουδιών το ρόδο, όπου 2 είδη ρόδου, το Centifolia από τη  Γαλλια και το Otto από τη Βουλγαρία και την Τουρκια συνδυαζονται με το amber & musk για να μας δώσουν ενα εξαιρετικά αισθησιακό και πολυτελές άρωμα αληθινού ρόδου

 

AERIN-Rose-de-Grasse

 

 

Όλα τα αρώματα της σειράς είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένα με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες και ερμηνεύουν μια διαφορετική αγαπημένη ανάμνηση της Aerin, η οποία επιμελήθηκε κάθε λεπτομέρεια του αρώματος αλλά και της συσκευασίας – κάθε άρωμα έχει διαφορετικό χρώμα πώματος ανάλογα με τη βασική νότα του και το κουτί του έχει το μοτίβο από κάποιο ύφασμα που έχει χρησιμοποιήσει στις δημιουργίες της.

 

Θέλω τέλος να προσθέσω ότι ενώ δεν έχω αγοράσει κάποιο από τη σειρά (αν και το perfume collection με τα 7 μινι αρώματα με γλυκοκοιτάει καιρό), έχω χρησιμοποιήσει την αντιστοιχη κρέμα του Lilac Path & Gardenia Rattan και μπορώ να πω ότι με είχαν ενθουσιάσει.

 

Φιλιά πολλά bb girls από ένα χειμωνο/ανοιξιάτικο Λονδίνο!

 

Μαρία Αγγελίδου

 

 

 

Σημ: Στην Ελλάδα θα βρείτε προς το παρόν τα 5 πρώτα αρώματα για τα οποία έγραψε η Μαρία Αγγελίδου.

 

 

 

 

Aerin-Lauder-Perfumes

 

 

Tα αρώματα Aerin Lauder θα τα βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα Attica.

 

Attica City Link

Attica Golden Hall

Attica Θεσσαλονίκη στην Τσιμισκή

 

 

 

 

 

 

 

 

24 Σχόλια
  1. ο.κ αυτός ο @!*$$$κρόνος στον τοξοτη βάλθηκε να με ταλαιπωρεί όσο δεν πάει άλλο….κι ήρθατε τώρα κι εσείς κορίτσια μου αγαπημένα να συνεχίσετε το μαρτύριο μου! Ψάχνω εδω και κανα μήνα (απ΄το χειμώνα δηλ. έψαχνα το κατιτις καινούργιο και διαφορετικό, αλλά τωρα εγινε πλέον επιτακτικό) ένα εξαιρετικα special άρωμα, για μια εξαιρετικά special περίσταση, να μην το έχω ξαναφορέσει, να είναι καινούργιο διαφορετικό φρέσκο, μοναδικό, να μην είναι συνηθισμενο, δηλ. όχι άλλα vanilla and sugar bombs, όχι άλλα orientals και sandalwood, όχι άλλα tonka beans, όχι florals και citrus, όχι γλυκανάλατα, όχι loud αλλα σικ, αλλά όχι κι αόρατα που μόνο εσυ ξέρεις, ότι τα έχεις βάλει αλλά κανείς άλλος δεν το “παίρνει μυρωδιά”. Εχω κανει χιλιόμετρα στο Αττικα (εκει πια μου βγαζουν και καφέ πλέον…σε λίγο θα με παιρνουν τηλέφωνο, αν τύχει και δεν περάσω καμμιά μέρα)τόσο στα Niche όσο και στα υπόλοιπα αρώματα….. κι άλλα τόσα χιλιόμετρα σε Χοντο και sephora… Μάλλον εχω παραξενέψει πολύ! Είμαι απογοητευμένη από την παραξενιά μου…. πως εξελίχθηκα έτσι εγώ? Αλλά νομίζω, ότι τίποτα πια δεν μ΄άρεσει και προπαντός τίποτα δεν μένει πάνω μου, άλλο καινούργιο κουσούρι αυτό. Μεχρι στιγμής το μόνο που ξεχώρισα, ακριβως γιατι είναι πρωτογνωρo σαν ευωδιά είναι το Reveal του Calvin Klein. Απίθανο! Μυρίζει αλάτι και θαλασσινό αεράκι, αυρα ωκεανού χωρίς να είναι acquatic. Αλλα με βάλατε πάλι σε καινούργιες περιπέτειες…. Σιγα μην χάσω τώρα, μετά απ΄αυτό το ποστ και δεν δοκιμάσω την καινούργια συλλογή της Aerin. Θέλετε να μην κοιμάμαι τα βράδια? Γι΄αυτό μαλλον θα παω να κανω ενα τσεκ στο Gardenia Rattan, παρότι συμπαθώ πολύ την Αerin, αλλα τα αρωματα της (Private collection) εως σήμερα μου φαίνονταν απίστευτα γλυκερά και βαριά…. Αny other suggestion πολυαγαπημένη Μαρία μας?

  2. Kalimera Stella!! Sorry gia ta greeklish! Katalavaino ton pono sou! I anazitisi enos neou aromatos “diaforetikou” einai dyskoli. Exo kati kata nou tha grapso perissotera to apogevma!
    Filia polla!

  3. Thanks λατρεμένο μου Μαράκι!!!! Νομίζω, οτι αυτό που μου φταίει είναι, ότι βρίσκομαι σε μιά τέτοια φαση αλλαγής που θέλω κατι εντελώς διαφορετικό απ΄αυτά που με είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια! Είναι δύσκολο αυτό! Να εχεις βαρεθεί αυτά που αγαπούσες εώς τώρα…. Πως φοράνε το ίδιο άρωμα μια ολοκληρη ζωή? Μπορείς να μου πεις????

  4. Ax Stella den ksero agapimeni mou ego exo pia pano apo 150 (+mia sakoula deigmata stin tsanta gia na dokimazo kathe mera kati diaforetiko) kai pali den mporo na po oti exo vrei TO ENA. Analoga me tin epoxi allazei kai i oreksi episis!

  5. Μα δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένα αγαπημένη μου Μαρία! Τα αρώματα σηματοδοτούν, κατ΄εμέ, φασεις της ζωής μας κι όπως λένε “Liquid emotions” συνεπώς αλλάζουμε κι αλλάζει το άρωμα μας μαζί… Διαφορετικά θα ήταν τόσο βαρετό, τόσο στάσιμο όλο αυτό… Κι η ζωή είναι τόσο συναρπαστική!!!!

  6. Φοβερή η σειρά της εγγονής!Παρακολουθώ κ τη σειρά μακιγιαζ που βγάζει ή έβγαλε.Οσο για το άρωμα,υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να σου πει ένας άνδρας ότι μυρίζεις ωραία;

  7. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι.Δεν ξέρω αν είναι φήμες ή πραγματικότητα ότι μας ψεκάζουν.Αλλά αν είναι αλήθεια θα μου άρεσε να είναι αυτά τα αρώματα.Κάθε μέρα και διαφορετικό.@Maria μου εύχομαι τα καλύτερα.
    Μουτς

  8. @Litsa Kouklitsa: Μην τα γράφεις απότομα, γιατί είναι η ώρα για το 5 o’clock tea μου και μου βγήκε από τη μύτη από τα γέλια.

  9. Τζα!!!
    Μαζευτείτε θα απαγγείλω(καλύτερα τώρα;)
    @Julia μου κοριτσάκι μου θα σε πνίξω η κακούργα(αλλά τώρα προειδοποίησα)
    Δεν το κάνω επίτηδες αφού το ξέρεις.Απλά καμιά φορά(δηλαδή όλη την ώρα)η φαντασία μου βρίσκεται σε μία πάλη με τη λογική μου και δεν με προλαβαίνω και να,μου ξεφεύγουν. 🙁 🙁 🙁
    ΥΓ(Αλλά αν αντί για άρωμα μας ψέκαζαν με αντηλιακό??εεε???)

  10. @Litsa Kouklitsa
    Ψεκάστε μας!!! Ψεκάστε μας!!!
    Την ευωδιά μας, φτιάξτε μας!
    Κι αν ειναι και Tom Ford θα γίνει χαλασμός!!!

    Ποιητής Φαμφάρας!

  11. @Litsa:Μακάρι να μας ψεκάζανε με αρώματα, πάντως εγώ προσφέρομαι να διαθέσω προμήθειες!!
    @Stella: Καθώς επέστρεφα από τη δουλειά στο λεωφορείο φορώντας γυαλιά ηλίου αλλά ταυτόχρονα κρατώντας ομπρέλα μούσκεμα και φορώντας παλτό και το κασκόλ του Dr Who σκεφτόμουν τι μύρισα τελευταία που μου έκανε εντύπωση και μου άρεσε πολύ. Κατέληξα λοπόν:
    1. Chanel – Misia
    2 Jo Loves -White rose and lemon leaves
    3. Miller Harris – coeur de jardin
    4. Chrisitan Dior – Feve Delicieuse
    5. 4160 Tuesdays – Sunshine and pancakes (αυτόδεν είναι καινούριο αλλάτο λατρεύω)
    6. Guerlain – Teazzura
    7. Tom Ford – Shimmering body oil (λάδι είναι κι όχιάρωμα αλλά μυρίζει θεϊκά)
    8. Jo Malone – Sakura Cherry Blossom / Osmanthus blossom / Plum blossom (και τα τρια εξαιρετικα ανοιξιατικα)
    9. Frederic Malle – Cologne Indelebile
    10 Penhaligons-Ostara

    Αυτά! Δεν ξέρω ποια από αυτά μπορείς να βρεις στο Attica αλλά αξίζει μια προσπάθεια!

    Φιλιά πολλά!! Πάω να φάω την τοματόσουπά μου δίπλα στο αναμμένο καλοριφέρ (και αερόθερμο γιατί βράχηκα και κρυώνω!)

  12. @MariaA Χίλια ευχαριστώ! Δεν υπαρχουν όλα, σίγουρα, αλλά θα κάνω μια έρευνα με αυτα που μπορώ να βρω. Χίλια ευχαριστώ και πάλι και καλλό χουχούλιασμα!!!!

  13. Από τις υπέροχες περιγραφές των αρωμάτων,το Amber Musk κάτι μου έκανε..αν είναι να μας ψεκάζουν όπως λέει η αγαπημένη Λίτσα και που υποπτεύομαι κ εγώ,θαθελα να με ψεκάσουν ολόκληρη με αυτό!

  14. @MariaA: Αμ, δε θα ξεφύγεις έτσι εύκολα με ένα σχόλιο.. Τώρα που έγραψες την λίστα με τα 10 favorites θα το κάνεις και post!! Άδικο έχω bb girls?

  15. @Julia: To iksera oti den tha glitona!!!! OK tha kano tin kardia mou petra kai tha to grapso!! 🙂

  16. @MariaA το μόνο προβλημα είναι, ότι είναι ζήτημα να υπάρχουν στην Ελλλάδα ενα, δυο απ΄αυτά…. κι άντε να κάνεις blind buy… σνιφ σνιφ….

  17. @MariaA: Σιγά μην την γλίτωνες… Μου τρέξαν τα σάλια μόνο τους τίτλους που διάβαζα… Περιμένωωωω!!

  18. @Stella: Δεν πειράζει Στελλάκι. Η “μύτη” μας είναι η Μαρία και εγώ εμπιστεύομαι “τυφλά” το γούστο και την άποψή της.

  19. @Julia: thanks for the vote! (exoume kai ekloges simera!)
    @Stella:Ena dyo ta exo opote mporo na sou steilo deigma kai mporo na zitiso kapoia apo ta magazia episis an theleis na ta dokimaseis!
    @Julia: mallon prepei na kano post gia meri pou mporeis na paraggeileis deigmata online

  20. @MariaA: Πόσο τέλεια ιδέα!!!! Πόσο όμως! Post για παραγγελίες on line δειγμάτων??? I loooove you to pieces!!!

  21. Τα αρώματα της εγγονής δεν τα έχω ξανακούσει,αλλά συμφωνώ με τη Stella,χρειαζόμαστε κάτι καινούριο,ξεχωριστό.΄Αρωμα φοράω κάθε μέρα,ειναι θέμα αρχής.Αυτό τον καιρό χρησιμοποιώ το Flower by Kenzo,που δεν είναι καινούριο,αλλά είχα πολύ καιρό να το αγοράσω.Στο σχολείο μοσχομυρίζω και όλοι-εντάξει,σχεδόν όλοι-κάνουν σχόλια για το ότι πηγαίνω πάντα μυρωδάτη.Τώρα που θα μου τελειώσει,θα δοκιμάσω ένα Aerin,θα δω,όποιο είναι πιο καλοκαιρινό.

  22. @MariaA Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτο!!!! Στείλε όποιο νομίζεις, ότι θα ταίριαζε με το oriental και spicy αρωματικό παρελθόν μου, το αφηνω σε σενα!!!!! Φιλιά!

  23. @ketty Ενα απο τα πιο συγκλονιστικά κι αγαπημενα αρωματα που εχω φορέσει ποτέ και δεν υπάρχει πια, ήταν το Flower Le parfum, στο κόκκινο μπουκάλι. Το πιο υπέροχο πουδρέ της ιστορίας για μένα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.