Αστρολογία: 23 Μαΐου έως 30 Μαΐου 2015: Ώρα για τα επαγγελματικά μας (και τα ερωτικά μας)

zodiac

 

Κριός

Αν έτσι λίγο αυτή την εβδομάδα νιώθεις πως σκέφτεσαι με την καρδιά σου, και πως με αυτή την καρδιά παίζεις σκουώς πετώντας τη πάνω σε ένα τσιμεντένιο τοίχο, έχω να σε ενημερώσω πως έτσι είναι μία αντίθεση Αφροδίτης/Πλούτωνα, αν είσαι Κριός! Κι επειδή είσαι Κριός και με το πολύ soft core συναίσθημα δεν το «έχεις», το σύμπαν κάνει ωραίες αλχημείες για πάρτη σου. Μία από αυτές, η βασική, είναι η έμφαση στη χαρά, το φλερτ, τον έρωτα και τη δημιουργία, μία έμφαση που φωτογραφίζεται από την παρουσία του Δία στο φλογερό Λέοντα. Υπό το φως του Δία, ο έρωτας είναι βγαλμένος από τις σελίδες του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αλλά με σεξ – οκ, σε αυτό το τελευταίο βοηθάει πάρα πολύ και ο κυβερνήτης σου, ο Άρης, που εργάζεται να συντηρήσει τη φήμη σου ως sex machine. Μια χαρά τα πας, νομίζω;

 

Ταύρος

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μία αίσθηση Βατερλώ στα της επικοινωνίας θα την έχεις, όλα κι όλα (Σ.τ.Μ.: δεν είναι ζαβό το ριζικό σου, η αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα είναι). Η Αφροδίτη, στον Καρκίνο, ζητά τρυφερότητα, συναίσθημα, μοίρασμα… τα εισπράττει; Χμ… η παρουσία του Δία στο λαμπερό Λέοντα δείχνει πως ό,τι έχει να κάνει με εστία, σπίτι, μάζεμα, ευνοείται. Όμως, πρώτα, ακολουθούμε έναν άλλο Οδοδείκτη (λέγε με ανάδρομο Κρόνο). Όχι, δε θεραπεύονται όλες οι πληγές, αλλά αυτές που δε θεραπεύονται είναι οι πιο χρήσιμες: σε κάνουν πιο ανθρώπινο, πιο ευαίσθητο και συντροφικό σε σχέση με τον πόνο του Ανθρώπου σου. Κι είναι κι αυτός ο Άρης στο 2ο ηλιακό σου οίκο, και σου θυμίζει ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν με δύο κορμιά να γίνονται Ένα, βγάζοντας εκτός από τα ρούχα τους, ό,τι τους τρώει την ψυχή.

 

Δίδυμοι

 

Όχι, στον όλεθρο των οικονομικών σου (λέγε με και αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα) να μη δώσεις σημασία καλοκαιριάτικα, μάζεψε μόνο λίγο τα χέρια σου να μη σε βρει ο Σεπτέμβρης με δίσκο τσίγκινο Καραγεώργη Σερβίας, «ελεήστε οι Σταθεροί τον Μεταβλητό». Κατά τα άλλα, με Δία στο Λέοντα, η επικοινωνία σου πετάει σπίθες και μάλλον βρίσκεσαι στο στοιχείο σου φλερτάροντας και γοητεύοντας τα πλήθη σε εγκληματικό βαθμό. Με την είσοδο του Άρη στο ζωδιάκι σου σωματικά είσαι πιο καλά από ποτέ, καλό αυτό γιατί έχεις και μία σεξουαλικότητα να υποστηρίξεις, όχι μόνο μπλα μπλα, ε; Αν τώρα, αν λέμε, θέλεις και λίγο να εμβαθύνεις με αυτό το τελευταίο πλάσμα που σε έχει ιντριγκάρει και μαγέψει επίσης σε εντελώς εγκληματικό βαθμό, ακολούθησε το δρόμο που σου δείχνει η οδός του ανάδρομου Κρόνου; κλείσε το στοματάκι σου και ξεκίνα να ακούς, όταν αυτός σου μιλά για πληγές, αμυχές, σημάδια… ακολούθως, ξεκίνα να φιλάς τα ίχνη μέχρι να γιάνουν.

 

Καρκίνος

 

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, ναι, η σκέψη είναι χρωματισμένη με συναίσθημα και αγγίζει τα όρια της διαίσθησης. Ναι, η ανάγκη σου να ανήκεις, και η άγρια λαχτάρα σου να προστατέψεις όποιον/α σου ανήκει είναι τόσο έντονη που σχεδόν μπορείς να τη γευτείς. Απέναντί σου όμως, έχεις πάντα έναν παντοδύναμο Πλούτωνα που σου ορίζει δομές και πρέπει. Θα τα σεβαστείς; Αν ναι, πάσο. Αν όχι, σου θυμίζω πως ο τρόπος σου δεν είναι να γκρεμίζεις τα εμπόδια κουτουλώντας, αλλά να τα παρακάμπτεις. Επίσης, το σώμα και οι ηδονές του έχουν την τιμητική τους, τόσο με το Δία στο Λέοντα (που φέρνει και κανένα φράγκο εκτός από πολύ και καλό σεξ) όσο και με την παρουσία του Άρη στους Διδύμους, που σου θυμίζει πως ο έρωτας και το σεξ οφείλουν να λειτουργούν ως επέλαση, και όχι πάντα με το σας και με το σεις. Θα αφεθείς; Ούτως ή άλλως, αυτός/ή που έχεις βάλει στο στόχαστρο βλέπει αρκετά βαθιά μέσα σου για να ξέρει πόσο τρυφερός είσαι κάτω από το σκληρό και άτρωτο κέλυφος…

 

Λέων

 

Αδέρφια μου αλήτες Λιοντάρια, κάτι βασικό που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να μην αφήσετε την υποκειμενικότητα να σας κατακλύσει. Η αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα στο 12ο και 6ο οίκο σας αντίστοιχα, υποδηλώνει πως έχετε μία έντονη τάση να θεωρείτε ως μόνη αλήθεια τη δική σας συναισθηματική αντίληψη και κατάσταση, ενώ απέναντι υπάρχει ένας πανίσχυρος Πλούτωνας ο οποίος εννοεί να σας φέρει στην πραγματικότητα με κάθε κόστος. Έχετε όμως και συμμάχους: ο Άρης σας βοηθά να γίνετε διεκδικητικοί, και πιθανόν μία σχέση που ξεκινά ως καθαρά σεξουαλική να καταλήξει πολύ ραγδαία σε συγκατοίκηση. Η δε ανάδρομη πορεία του Κρόνου σας υπενθυμίζει πως δε σας πάνε οι στρουθοκαμηλισμοί στις σχέσεις: θέλετε πράγματα ξεκάθαρα και παθιασμένα. Άρα, όταν αρχίζουν τα «δεν είμαι σίγουρος/η, δεν ξέρω κλπκλπ», εσείς φροντίστε να είστε μίλια μακριά!

 

Παρθένος

 

Η αξιοσημείωτη αντίθεση Αφροδίτης και Πλούτωνα σου θυμίζει πως ίσως έχεις μπροστά σου μία δύσκολη ενηλικίωση που έχεις αναβάλει για καιρό. Καλοί οι φίλοι και η στήριξή τους (με την παρουσία Αφροδίτης στον Καρκίνο, μόνο καλά έχεις να λαμβάνεις από κει), αλλά ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μιλά για την ανάγκη ή την έλευση ενός καταλυτικού έρωτα που θα σε κάνει να ξαναθυμηθείς πώς είναι να ζεις περιμένοντας ένα μήνυμα στο κινητό, ή να σου χτυπούν τα κουδούνια στις 3 το ξημέρωμα. Θα θυμηθείς και πώς είναι να σε ξυπνούν για να σου (ξανα)κάνουν έρωτα στις 3 τα ξημερώματα, και όχι μόνο. Όσο για την ανάδρομη πορεία του Κρόνου, μιλά για πληγές που αφορούν στις σχέσεις και στα συναισθήματα πολύ παλιές. Πρέπει να τις αποδεχτείς, και να δεχτείς ότι δε θεραπεύονται όλες οι πληγές, αλλά αυτό είναι και η ομορφιά αλλά και η παρακαταθήκη μας. Χωρίς τα στραπάτσα μας και το χάος που κουβαλά ο καθένας μας για να το ακουμπήσει στον άλλο της ζωής του, δεν είμαστε τόσο ενδιαφέροντες, Παρθένε, αλήθεια.

 

Ζυγός

 

Ποιος Ζυγός προτίμησε ποτέ τα χρήματα από την ηρεμία; Με τη σκληρή αντίθεση Πλούτωνα –Αφροδίτης κάποια θεματάκια καριέρας και κοινωνικής εικόνας θα έχεις να τα αντιμετωπίσεις, πιθανόν και τη γκρίνια του/της συντρόφου σου ότι δεν του/της αφιερώνεις αρκετό χρόνο κι ότι δεν ασχολείσαι μαζί του/της όσο θα ήθελε. Είναι πιθανόν να ζηλεύει (μεταξύ μας, δικαίως) και το ότι μετράς κατακτήσεις στον επαγγελματικό σου χώρο όσο και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι πάντα άμεσα. Με Πλούτωνα παρόντα στο σκηνικό, πάντως, εγώ θα κράταγα μία πισινή και την πιθανότητα ενός παρασκηνίου που δε γνωρίζω στο μυαλό μου, αν ήμουν στη θέση σου. Δε λέει αντί για προαγωγή να βρεθείς με την κάρτα του ταμείου ανεργίας στο χέρι, έτσι;

 

Σκορπιός

 

Καλώς τα δεχτήκαμε, ανάδρομος Κρόνος πολύ προσεχώς στο ζώδιό μας; Γιούπι τώρα λέμε λοιπόν, και ας παν στην ευχή τα παλιά: να πάει και να μη γυρίσει λοιπόν α) ο/η μαμούχαλος/η που σου έφαγε τα καλύτερά σου χρόνια/μέρες/εβδομάδες/νύχτες/πεντάλεπτο. Β) εκείνο το σιχαμερό συναίσθημα ότι συμμετέχεις μεν στη formula 1 αλλά κάποιος έχει πατήσει το κουμπί της αργής κίνησης ΜΟΝΟ για σένα – όλοι οι άλλοι πάνε κανονικά βολίδα γ) αυτός ο άγραφος εσωτερικός κανόνας ότι δεν μπορείς να σπάσεις το κεφάλι του απέναντι όταν εκείνος πάει γυρεύοντας. Μία νέα εποχή χαράζει αγαπητά μου νυκτόβια, κι εμείς, κουκλάκια ζωγραφιστά, παίρνουμε κεφάλια και κλέβουμε την παράσταση. Αν είναι όλα πόλεμος; Όχι, αλλά δε μας χαλάει : με Δία στα επαγγελματικά μας , με την Αφροδίτη να λάμπει στον ορίζοντα για μας σε αντίθεση με την κυβερνητάρα μας τον Πλούτωνα και με Κρόνο να μοιράζει τα τελευταία μας ρέστα εκεί που έπρεπε, it’sdefinitelyshowtime!

 

Τοξότης

Με το Δία στον πύρινο Λέοντα, το βελάκι (σου) δείχνει εκεί που συνήθως δείχνει κι η καρδούλα σου: μακριά και πέρα, αλλού, μακριά, σε άλλα μέρη που θα γνωρίσεις για πρώτη φορά, ανάμεσα σε ανθρώπους που δε σου θυμίζουν τίποτα απολύτως και με την ελπίδα πως θα ζήσεις έναν μαγικό καινούργιο ελεύθερο έρωτα με κάποιον εντελώς διαφορετικό όχι μόνο από σένα, αλλά κι από ό,τι είχες γνωρίσει μέχρι τώρα. Ξέρεις, αυτό είναι ένα σενάριο διόλου απίθανο, όμως η αντίθεση Αφροδίτης– Πλούτωνα στον 8ο και 2ο οίκο σου αντίστοιχα, δείχνει ότι έχεις κάποια θέματα σωματικής οικειότητας, επιθυμίας και αφοσίωσης να λύσεις. Ναι, υπάρχει κάποιος/α που θέλεις πιο πολύ κι από την ελευθερία σου, οπότε τι προτίθεσαι να κάνεις για αυτό (εκτός από συγκλονιστικό σεξ); Επίσης, η ανάδρομη πορεία του Κρόνου είναι σε θέση να σβήσει τη «φωτιά» σου, αν δεν έχεις διάθεση για συναισθήματα βαθιά και σοβαρά.

 

Αιγόκερως

 

Ξέρω τι σκέφτεσαι για τον Πλούτωνα. «Μπορεί να μην τον ενεργοποιήσει τίποτα ξανά τον καταραμένο μέχρι να ξεκουμπιστεί από το ζώδιό μου;» Αμ δε. Αυτή πχ την εβδομάδα, η εντονότατη αντίθεσή του με την Αφροδίτη, σε εμπλέκει σε μία δίνη, όπου ο/η σύντροφός σου επιδεικνύει μία άκρως υποκειμενική και συναισθηματική συμπεριφορά την οποία όχι μόνο δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς, αλλά σου κλονίζει και ολόκληρη τη δομή που προσπαθείς (με το σκληρό τρόπο του Πλούτωνα) να χτίσεις. Ίσως πρέπει να σκεφτείς αν δυσκολεύεσαι να είσαι αντικειμενικός/ή διότι είσαι ερωτευμένος/η, ή αν νιώθεις απλά τύψεις που πασχίζεις να «φορέσεις» στο έτερό σου ήμισυ το κοστουμάκι που σε βολεύει. Σε κάθε περίπτωση, η εβδομάδα είναι εξαιρετική για να βγάλεις άκρη και να δεις αντικειμενικά τι συμβαίνει. Με τον κυβερνήτη σου, τον Κρόνο ανάδρομο, επίσης, καλή ιδέα είναι να δουλέψεις και την επικοινωνία σου – λίγη περισσότερη ζέστη και τρυφερότητα δε θα σε κάνει λιγότερο Αιγόκερω, άκου με και μένα!

 

Υδροχόος

 

Με το Δία στο Λέοντα και στον 7ο ηλιακό σου οίκο, αν έχεις κάτι να φτιάξεις στην ερωτική σου ζωή τώρα είναι η στιγμή. Όχι μόνο είναι μία εβδομάδα εξαιρετικά γόνιμη και τυχερή, αλλά σε διέπει και μία αισιοδοξία που δεν την πολυσυνηθίζεις , και γι’ αυτό όποτε σου συμβαίνει σου κάνει πολύ καλό! Άλλωστε, δεν είναι μόνο η ερωτική σου ζωή που χρήζει ρεκτιφιέ: με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, τα θέματα καθημερινής εργασίας και καριέρας είναι επίσης φλέγοντα, και οι εξελίξεις αναμένονται θετικότερες των προσδοκιών σου. Η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι επίσης σε στηρίζει σε ό, τι έχεις επιλέξει να είσαι, οπότε, στη θέση σου θα επανεξέταζα το κατά πόσον τα τσιτάτα και οι θεωρίες που πετάς στα μούτρα των άλλων (ή του/της σημαντικού/ής άλλου/ης, ακόμα χειρότερα) έχουν κάνει τη ζωή σου, τη σχέση σου και τη συναισθηματική σου εξέλιξη καλύτερη. Αν όχι, μήπως να τα σταμάταγες;

 

Ιχθείς

 

Οι ενέργειες της Σκέψης (Ερμής), της Δομής (Κρόνος) και της Ίασης (Χείρωνας) μπορούν να μπουν σε μία τροχιά όπου θα λειτουργήσουν για σένα – κάτι το οποίο πυροδοτείται έντονα αυτή την εβδομάδα λόγω της αντίθεσης Αφροδίτης – Πλούτωνα, που μιλά για αναγέννηση και ανοικοδόμηση μέσω του έρωτα. Η ανθρωποκεντρική σκέψη που χρωματίζεται από συναίσθημα βοηθά να έχει νόημα η πειθαρχία και η δομή που απαιτείται για να μπορέσεις να σταθείς και να δημιουργήσεις μαζί με έναν άλλο άνθρωπο , κι αυτό είναι μία διαδικασία που ναι μεν απαιτεί να ξύσεις παλιές πληγές, αλλά κάνοντάς το, κατανοείς βαθύτερα το φόβο και τον πόνο του ανθρώπου που αγαπάς. Αυτό είναι ένα μοτίβο που πηγαίνει πολύ στην πονόψυχη, Ποσειδώνια φύση σου, οπότε εκμεταλλεύσου το όσο περισσότερο μπορείς – υποσχέσου μου επίσης ότι δε θα επιτρέψεις να εκμεταλλευτούν εσένα, αυτή τη φορά.

 

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.