Lancome Genifique: Να θυμηθούμε και να σχολιάσουμε

 

genifique-3

 

 

Μετά από τουλάχιστον τέσσερα και, χρόνια που έκανε την εμφάνισή της η σειρά Genifique της Lancome, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε μαζί κάποια πράγματα αλλά και να μάθουμε και νέα. Δεν είναι τυχαίο, που ξαφνικά θυμήθηκα τη Genifique. Διαβάζοντας, θα καταλάβετε, τον λόγο.

 

Το 2009, η Lancôme παρουσίασε το Génifique, τον πρώτο ορό που είναι εμπνευσμένος από τον κλάδο της επιστήμης των γονιδίων. Αξιοποιώντας τη μεταγραφομική, η οποία μελετά την έκφραση των γονιδίων, σε συνδυασμό με την πρωτεομική, η οποία αποδεικνύει τη δράση τους μέσω της σύνθεσης πρωτεϊνών του δέρματος, η Lancôme κατάφερε να ταυτοποιήσει τις πρωτεΐνες που χαρακτηρίζουν τη νεανική επιδερμίδα.

 

 

Η επιτυχία ήταν άμεση. Το Génifique επιδοκιμάστηκε σε όλο τον κόσμο. Μετά από 150 διεθνή βραβεία, έχουν πωληθεί 15 εκατομμύρια μπουκάλια παγκοσμίως. Με άλλα λόγια, πωλούνται τέσσερα το λεπτό. Μάλιστα στην Ασία, το γυάλινο μπουκάλι σε σχήμα αμφορέα έχει μια κωδική ονομασία μεταξύ των μυημένων γυναικών, προνόμιο που διατηρούν μόνο τα θρυλικά προϊόντα: “The Little Black Bottle”, ένα όνομα που συμβολίζει την κομψότητα, τη λιτότητα, αλλά και το μυστήριο…

 

 

genifique-2

 

Κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέχρι το 2029, αυτή η τολμηρή καινοτομία, που εξελίχθηκε σε Advanced Génifique το 2013 με βελτιστοποιημένη σύνθεση και σταγονόμετρο που γεμίζει αυτόματα, συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα των καλλυντικών. Έχοντας περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των “omics” (μεταγραφομικής & πρωτεομικής), τα Ερευνητικά Εργαστήρια της Lancome εξελίσσουν σήμερα την πρωτοποριακή τους εξειδίκευση, έχοντας μελετήσει σχεδόν 20.000 γονίδια (περίπου ένα πλήρες ανθρώπινο γονιδίωμα) και περισσότερες από 300 πρωτεΐνες και έχοντας συγκεντρώσει εκτενή στοιχεία. Αυτή η ακριβής ανάλυση των γονιδίων και των πρωτεϊνών, που αποτελεί την ιδρυτική βάση του Génifique, επιτρέπει στη Lancôme να κατανοεί καλύτερα τους μηχανισμούς και τις βιολογικές λειτουργίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη νεότητα της επιδερμίδας. Ο στόχος: να πετύχει ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διόρθωση και την ενεργοποίηση των χαρακτηριστικών που ορίζουν τη νεανική επιδερμίδα

 

Το όραμα που εκφράζει η Lancôme εδώ και 80 χρόνια, είναι μια διαφορετική αντίληψη της θηλυκότητας. Ένα όραμα ρεαλιστικό και όχι ονειροπόλο που αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν πραγματικά οι γυναίκες και αυτό που τους αρέσει στον εαυτό τους. Το μυστικό του; Η αύρα: αυτή η απροσδιόριστη ποιότητα που κάνει τις γυναίκες πιο όμορφες, αυτό που αποπνέει κάθε γυναίκα με το δικό της μοναδικό τρόπο.

 

 

genifique-4

 

 

Η Lancôme αποφάσισε να απαθανατίσει αυτή την αύρα μέσα από μια σειρά πορτρέτων. Για πρώτη φορά, ο Οίκος αξιοποιεί τέσσερις από τις πρέσβειρές του σε μία διαφημιστική καμπάνια. Kate Winslet, Penélope Cruz, Lupita Nyong’o και Lily Collins: κάθε μία από τις τέσσερις ηθοποιούς ενσαρκώνει μία πτυχή αυτής της ευτυχισμένης ομορφιάς που προσφέρει η Lancôme σε όλες τις γυναίκες. Πηγή έμπνευσης ήταν το Advanced Génifique, το πρώτο βήμα περιποίησης της Lancôme.

 

 

 

kate-genifique-1

 

 

 

Κάποια από εμάς, εδώ μέσα, έχει την εμπειρία Genifique; Ναι, την έχει. Παρακάτω ακολουθεί το review της Ράνιας.

 

Τoν ορό Genifique τον αγόρασα, μετά από δόκιμη που έκανα με δείγμα 7 ημερων που μου έδωσαν από το σταντ της εταιρείας. Θα δανειστώ τον τίτλο που δίνει η εταιρεία στο προϊόν και θα πω ότι όντως είναι ο “ενεργοποίησης νεότητας”. Η αποτελεσματικότητα του  φαίνεται αμέσως αλλά ειδικά μετά από 2 εβδομάδες βλέπεις πιο φωτεινή καθαρή και ελαστική την επιδερμίδα σου. Είναι ένα προϊόν που όντως επαναφέρει την νεότητα του δέρματος μου και σίγουρο μπορώ να το πω αυτό, αφού η η ηλικία μου είναι 50 ετών και τον χρησιμοποιώ με μικρές διακοπές περίπου 4 χρόνια.

Δεν έχω μετανιώσει γιατί είναι από τα προϊόντα που αυτό που διαφημίζουν αυτό κάνουν. Ξεκίνησα με την πρώτη σύνθεση και εφαρμόζω πλέον την εξέλιξη του, τον ADVANCE.  Εδώ θέλω να τονίσω, ότι πάντα αυτά που αγοράζω τα έχω δοκιμάσει με δείγματα εφαρμογής τουλάχιστον 3 ημερών. Θέλω να βλέπω πως αντιδρούν στο δέρμα μου. Όταν δεν το κάνω γιατί εμπιστεύομαι ή την φαρμακοποιό η την πωλήτρια τις περισσότερες φορές το έχω μετανιώσει. Έχω αποφασίσει μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι ότι ξέρω το δέρμα μου πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε και το κυριότερο η φροντίδα του είναι δικό μου όφελος και όχι των ποσοστών της κάθε πωλήτριας.

 

Genifique

 

 

Όπως καταλάβατε μετά τις άριστες εντυπώσεις για τον ορό και στην πρώτη αλλά και στην Αdvanced μορφή του, αγόρασα την κρέμα Genifique με το που κυκλοφόρησε στην αγορά. Ήταν αρχές Νοεμβρίου και νομίζω η πιο κατάλληλη εποχή γιατί η κρέμα είναι πλούσια και συμπυκνωμένη. Μου ταίριαξε στο πρόσωπο το ενυδάτωσε αρκετά. Πιστεύω ότι έχει και αντιγηραντικές και συσφικτικές ιδιότητες διότι αν και δεν έχω ρυτίδες, βλέπω ότι συντηρεί την επιδερμίδα μου και δεν την αφήνει να δημιουργήσει νέες. Έχει απορροφητικότητα και νομίζω ότι και μόνη της στέκεται άψογα.

 

 

Η καλύτερη όμως εφαρμογή είναι σε συνδυασμό με τον όρο που πιστεύω ότι εισχωρεί και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και μέρα με την μέρα βλέπω πιο νεανική την επιδερμίδα μου. Έχει μια φωτεινή όψη το πρωί που ξυπνάω και το πρόσωπο μου είναι απαλό στην υφή του. Το νιώθω ενυδατωμένο και ελαστικό. Πιστεύω ότι είναι από τα προϊόντα που σίγουρα πρέπει να ενταχθούν στις λίστες μας. Είναι ένα «ολοκληρωμένο» προϊόν που προσφέρει ανάπλαση, ενυδάτωση, φωτεινότητα και αναζωογόνηση.

 

Ράνια Ζευγίτη

 

Ευχαριστώ τη rania γι’ αυτό το review της και σε λίγες μέρες, θα διαβάσετε και ένα δικό της, πολύ ενδιαφέρον Guest Post.

 

genifique-cream

 

 

 

Πριν λίγες μέρες, γνώρισα τη Νατάσσα και η χημεία μας, ταίριαξε από το πρώτο δευτερόλεπτο. My kinda girl, εντελώς. Ευγενική, φιλόξενη, χαρούμενη, χαμογελαστή, έξυπνη, ανοιχτόκαρδη, με απίθανη αίσθηση του χιούμορ and ready to party! H Νατάσσα επίσης, είναι φυσικά όμορφη, ακόμα και το πρωί,  χωρίς ίχνος μακιγιάζ, με ένα υπέροχο χαμόγελο κα μια από τις ωραιότερες επιδερμίδες που έχω δει. Ένα δέρμα, λευκό, λαμπερό, σφριγηλό, αψεγάδιαστο,  που η εικόνα του, δεν μετράει παραπάνω από 20 χρόνια. Φαντάστηκα, λόγω του στυλ και της προσωπικότητάς της, ότι ίσως  θα ήταν λίγο πιο μεγάλη, γύρω στα 28 και καταλαβαίνεται την έκπληξη μου όταν μου είπε ότι ήταν 36. Κάπου εκεί βέβαια, πήρε μπρος το εκπαιδευμένο μάτι μου και κατάλαβα ότι εκτός από το γονίδιο (αυτό είναι σίγουρο) η Νατάσσα σίγουρα πρέπει να φροντίζει πολύ το δέρμα της. Και επειδή, old habits die hard, δεν άντεξα και την ρώτησα τι χρησιμοποιεί. Και τώρα θα καταλάβετε πλήρως, γιατί ξαφνικά θυμήθηκα την “επιστήμη Genifique”.

 

Αφού της εξήγησα για εμάς, μετά της ζήτησα, ελπίζοντας ότι δεν θα με κοιτάξει στραβά, να μας γράψει, αυτά που είπε σε μένα, εκείνο το μεσημέρι, πάνω από ένα παγωμένο ποτήρι κρασί. Όταν μέσα σε δυο μέρες, έλαβα το mail της, δεν πίστευα στα μάτια μου. Είμαι ενθουσιασμένη, γιατί καλωσορίζω στην παρέα μας ένα ακόμα bb girl. Είπαμε. Το ταλέντο μου, είναι να ανακαλύπτω, ταλέντα. Αλλά, καλά εμείς, που είμαστε εδώ χρόνια. Μπορεί κάποια να μου απαντήσει, πως γίνεται, ακόμα και τα bb girls, που μόλις γνωρίζω, να έχουν πηγαίο ταλέντο στη γραφή;

 

 

 

ADVANCEDGENIFIQUE

 

 

 

 

Λέγομαι Νατάσσα Κουρέτα και όσο και να με δυσκολεύει να ομολογήσω την ηλικία μου θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να σας την πω έτσι ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την κατάστασή μου .

 

Πριν ένα χρόνο στα 35 μου διαπίστωσα ότι μέσα σε ένα εξάμηνο το δέρμα μου είχε πάρει την κατιούσα, ήταν απίστευτο το πόσο γρήγορα άλλαξε η κατάστασή του . Οι ρυτίδες έγιναν βαθύτερες , το δέρμα γύρω από τα μάτια πιο λεπτό και εύθραυστο και ξαφνικά είδα και ρυτίδες δίπλα από τα αυτιά μου και βέβαια μην μιλήσω για το δράμα του δέρματος μου μετά από ξενύχτι. Τρέχοντας λοιπόν πήγα στο αγαπημένο μου κατάστημα καλλυντικών ( notos galleries στη Καλαμάτα) για να δω τί μπορεί και εάν μπορεί κάτι να βοηθήσει την κατάστασή μου . Προσπερνώντας όλες τις υπόλοιπες εταιρείες καλλυντικών πήγα κατευθείαν στη Lancome , όπου και μου συνέστησαν τον ορό Genifique.

 

Από εκείνη την μέρα ξεκίνησε ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου ! Θα μπορούσα να γράφω ατελείωτα για το Genifique αλλά παρ΄ ολ΄ αυτά νομίζω ότι μπορώ να συνοψίσω τα συμπεράσματα μου στα εξής: αρχίζοντας να χρησιμοποιώ τη Genifique αρχικά μου έκανε εντύπωση η λεπτόρρευστη υφή της και το πόσο βαθιά εισχωρεί στο δέρμα . Μετά την πρώτη εβδομάδα άρχισα να παρατηρώ τις πρώτες αλλαγές , μικρές μεν αλλά ελπιδοφόρες δε. Το δέρμα μου άρχισε να φαίνεται πιο ξεκούραστο , λες και είχα κοιμηθεί πολλές ώρες . Συνεχίζοντας να τον χρησιμοποιώ άρχισα να παρατηρώ ότι το δέρμα μου άρχισε πάλι να αποκτά όγκο σε όλα τα σημεία που είχε λεπτύνει , ήταν λες και “φούσκωνε” εσωτερικά , με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να μειωθούν και σε κάποια σημεία να εξαφανιστούν. Η μεγάλη όμως έκπληξη με τον ορό Genifique είναι ότι λειτουργεί αθροιστικά . Και για να εξηγήσω τί εννοώ , οι περισσότεροι οροί διαφόρων εταιρειών δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα τους πρώτους 2 μήνες χρήσης τους και μετά η δράση τους δείχνει να μειώνεται ή τέλος πάντων δεν συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό . Η διαφορά της Genifique είναι ότι θα συνεχίσει να δρα και να δίνει αποτέλεσμα μήνα με το μήνα έτσι ώστε το δέρμα σας να κάνει το καλύτερο που μπορεί και τα αποτελέσματα να παραμείνουν .

 

Μετά από ένα χρόνο χρήσης θεωρώ ότι το πρόσωπο μου δείχνει το καλύτερο που θα μπορούσε για την ηλικία που έχω και για επιβεβαίωση επικαλούμαι και την μαρτυρία της νεοαποκτηθείσας φίλης Τζούλιας Κυριλή.

 

 

 

Αύριο θα σας πω, που γνώρισα τη Νατάσσα. Και ετοιμαστείτε για ένα post, ταξιδιάρικο και gourmet. Καιρό είχα να γράψω ένα τέτοιο, εξάλλου.

 

14 Σχόλια
  1. Καλώς όρισες Νατάσσα. Κατατοπιστικότατες και οι δύο αναφορές στον ορό. Σε προκαλούν να τρέξεις να τον αγοράσεις. Καλημέρα.

  2. Καλημέρα βροχερή για άλλη μια φορά!!! Τον ορό Genifique τον έχω χρησιμοποιήσει και εγώ , σε συνδυασμό με το visionnaire πριν 2 χρόνια που περνούσα φάση Lancome. Γενικότερα Lancome ήταν οι πρώτες κρέμες που χρησιμοποίησα ποτέ , φοιτήτρια στη θεσσαλονίκη. Ότι λεφτά είχα τα ακουμπούσα στον “Μπέζα” και μετά μακαρόνια και τραχανά όλο τον μήνα. Ωραίες εποχές όμως…

  3. Υπέροχο ποστ!Αληθινό.Σε παροτρύνει να αγοράσεις το προϊόν και σε προδιαθέτει για τα τέλεια αποτελέσματα του!

  4. Welcome Νατασσα! Εξαιρετικο ποστ ο ορός είναι τέλειος κι εγώ αυτόν χρησιμοποιώ μαζί με τον Genifique yeux light pearl και το δέρμα μου είναι εξαιρετικά ευχαριστημένο. Συμφωνώ κι εγώ με την αθροιστική δράση που περιγράφει η Νατάσσα όσο τον χρησιμοποιείς τόσο καλύτερο γίνεται το δέρμα σου. Αναμένω με αγωνία την ιστορία της συνάντησής σας αύριο Τζούλια!

  5. @ΕΛΕΝΗ: Σαν φοιτήτριες όλες το ίδιο κάναμε Ελένη! Εγώ πρώτη, όλο μου το χαρτζιλίκι σε παπούτσια!

  6. Kαλωσηρθες και απο μενα Νατασσα. Καλο απογευμα σε ολες

  7. Αφού καλωσορίσω με αγάπη το καινούργιο bbgirl με το πολύ όμορφο αφιέρωμα στο Genifique,να αναφέρω ότι τον συγκεκριμένο ορό τον έχω δοκιμάσει σε δειγματάκια,και τον βρήκα εκπληκτικό,αφού ακόμα και με τα δείγματα μόνο είδα διαφορά στην υφή της επιδερμίδας μου!

  8. Σας ευχαριστώ για το θερμό σας καλοσώρισμα bbgirls !!!!

  9. Αρχίζω να παθαίνω ψύχωση με τους ορούς, έχω ένα σωρό στη wishlist μου αλλά με τόσο περιορισμένο budget περιμένω συναστρία Δία Ποσειδώνα και Αφροδίτης να κάτσει κανένα 1+1 να πάω με την κολλητή μου να αγοράσουμε τα απωθυμένα. ps καλώς ήρθες Νατάσα!!!

  10. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι.Πριν 2,5 περίπου χρόνια χρησιμοποίησα για πρώτη φορά τον ορό Genifique.Η αλήθεια δεν τελείωσα ποτέ όλο το μπουκάλι(κάτι άλλο με ξετρέλανε μάλλον) αλλά δεν θυμάμαι κάτι αρνητικό.Ύστερα όμως από τα σημερινά σαν κάτι να μου (ξανα)λέει 😉
    Καλώς ήρθες Νατάσσα.
    Μουτς ☺

  11. ΄Εχω δοκιμάσει τη Genifique όταν πρωτοβγήκε.Παρόλο που είδα αποτέλεσμα,εντάξει,όχι εντυπωσιακό, δεν την έχω ξαναγοράσει.΄Ομως η εμπειρία της Νατάσας ίσως μου αλλάξει γνώμη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.