Grooming: Πόσα ξέρεις για το dry brushing?

 

dry-brushing

 

 

Το δέρμα μας, το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο, καθημερινά δέχεται φοβερές επιθέσεις από το περιβάλλον και τους ρύπους. Καθημερινά, λιπαρότητα, καυσαέριο, σκόνη και ιδρώτας κυριολεκτικά απλώνονται παντού και δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, το οποίο γενικά φαίνεται να παραμελούμε αφού νομίζουμε ότι ένα ντουζάκι αρκεί για να καθαριστεί.

 

Επιπλέον, τα νεκρά κύτταρα κάνουν κυριολεκτικά πάρτι και αυτό μπορείς να το αντιληφθείς ιδιαίτερα σε σημεία όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και οι φτέρνες.

 

Θα μου πεις… «Τι να κάνω; Να κάθομαι να μαζεύω μπουκαλάκια με scrub απολέπισης; Δεν μου ταιριάζει

 

Η πρακτική και ωφέλιμη λύση είναι το dry brushing. Το βούρτσισμα δηλαδή του δέρματος. Είναι μία παραδοσιακή μέθοδος διάφορων λαών με πολλαπλά οφέλη καθώς πέρα από την απολέπιση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας, συμβάλλει στην ενεργοποίηση και αποτοξίνωση του λεμφικού μας συστήματος.

 

Το λεμφικό σύστημα είναι απαραίτητο μέρος του κυκλοφορικού συστήματος. Είναι ο “νοικοκύρης’” του σώματος που απαρτίζεται από ένα μικρό και ντελικάτο δίκτυο λεμφαγγείων που στέλνουν ένα άχρωμο υγρό σε όλο το σώμα που λέγεται λέμφος.

 

Κατά μήκος των λεμφαγγείων υπάρχουν λεμφαδένες – 400 με 700 – διάσπαρτοι στο σώμα. Αυτοί φιλτράρουν και καθαρίζουν τη λέμφο, ανακτώντας υγρά και καταστρέφοντας τις τοξίνες. Εκτός από την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό, το λεμφικό σύστημα ανακτά το λίπος και τις πρωτεΐνες,-η πηγή ενέργειας του σώματος -και τα προσθέτει στην κυκλοφορία του σώματος.

 

Χρησιμοποίησε μία βούρτσα πριν το μπάνιο σου σε στεγνό δέρμα και ιδανικά το πρωί, αφού έτσι θα ενεργοποιήσεις το κυκλοφορικό σου, με ήρεμες, κυκλικές κινήσεις προς την καρδιά.  Ξεκίνα από τα πέλματα και σιγά σιγά ανέβαινε προς τα πάνω.

 

Θα διαπιστώσεις ότι πέρα από την αίσθηση ανανέωσης, θα βοηθήσει το αντρικό δέρμα, ειδικά σε σημεία όπως είναι η πλάτη, που είναι δύσκολο να καθαριστεί σωστά, να αντιμετωπίσει θεματάκια με μικρά σπυράκια, τρίχες που γυρίζουν κλπ.

 

Extra tip: για να γίνει και λίγο πιο spicy η διαδικασία, βάλε μουσική, άναψε κεράκια και αρωματικά στικ και απόλαυσε το με την σύντροφό σου κάνοντας ο ένας στον άλλο dry brush. Θα ανέβει η ερωτική διάθεση στα ύψη!

 

Θα τα ξαναπούμε,

Κ.

 

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος.

Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσίαζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

Προϊόν Neal’s Yard Remedies body brush,13.5€

 

 

 

Neal's Yard Remedies Body Brush

 

 

 

2 Σχόλια
  1. @όλες:

    Πολύ καλά κάνατε και δεν σχολιάσατε σήμερα. Είμαι πολύ, πάρα πολύ περήφανη για εσάς, για άλλη μια φορά. Και φυσικά θα καταλάβει και ο Κωνσταντίνος, απλά το post ανέβηκε, διότι ήταν προγραμματισμένο, πριν τις ραγδαίες χθεσινοβραδινές εξελίξεις.

    Πρέπει να “ησυχάσουμε” λίγο, συμφωνείτε; Θα μου λείψετε πολύ και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να σας “ξαναδώ” σύντομα.

    Για τα υπόλοιπα, εύχομαι, φώτιση και ψυχραιμία. Ας πούμε ότι η χώρα, όλη η χώρα “διακόπτεται” για λίγο, για να επανέλθει καλύτερη, ωριμότερη και πιο δυνατή.

    Σας αγαπώ όλες, είσαστε ο λόγος που σηκώνομαι κάθε πρωί και η αιτία που (εύχομαι και ελπίζω) γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

    Τζούλια

  2. Καλησπέρα, και καλή φώτιση, αν φτάσουμε στην κάλπη την Κυριακή.
    Ένα σχολιάκι θα το κάνω μιας και τώρα το διάβασα, όταν λέει πριν από το μπάνιο, ξεκινώντας από τα πέλματα τι εννοεί; Τα νεκτρά κύτταρα από τις πατούσες πασάλειμα σε όλο το σώμα; Ή μία βούρτσα για κάθε ζώνη;
    Καλή συνέχεια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.