Φθινοπωρινή Ανανέωση: Back to the Basics!

woman relaxing with facial mask on face at beauty salon

 

Όχι ότι αυτά που ακολουθούν δεν τα ξέρετε. Αλίμονο. bb girls, είσαστε εξ άλλου. Παρόλα αυτά καλό είναι να τα βλέπουμε κάποιες φορές και γραμμένα και να φτιάχνουμε και τις δικές μας λίστες για να είμαστε σίγουρες ότι θα τα τηρήσουμε. Μετά το καλοκαίρι και ειδικά μετά τις διακοπές επιβάλλονται κάποιες beauty ιεροτελεστίες. Κάντε check σήμερα σε όσες έχετε ήδη κάνει, ή πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας.

 

Μαλλιά

 

hair

 

 

Την επόμενη εβδομάδα, θα κάνω ένα εκτεταμένο post που αφορά σε μια θεραπεία μαλλιών που έκανα αυτό το καλοκαίρι. Πάντως για να μειώσετε τις φθορές και να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να επιστρέψουν στην αρχική τους υγιή κατάσταση τώρα είναι η στιγμή για να κόψετε τις ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες και την ψαλίδα. Δυστυχώς όσο και να τα απολαμβάνουμε, ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας είναι οι χειρότεροι εχθροί των μαλλιών μας. Επιπλέον οι ακτίνες του ήλιου αφαιρούν μέρος της φυσικής υγρασίας των μαλλιών. Για να τους δώσετε λάμψη χρησιμοποιήστε ένα πλούσιο ενυδατικό σαμπουάν και μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης δυο με τρεις φορές την εβδομάδα

 

Σώμα

 

moisture-skin

 

Όσο και να το έχετε φροντίσει (που είμαι σίγουρη ότι το έχετε κάνει) ο ήλιος δυστυχώς παρακρατά τα απαραίτητα ένζυμα που διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας σταθερά, με αποτέλεσμα να είναι εμφανή τα σημάδια αφυδάτωσης και ξηρότητας στο σώμα. Άρα καλό είναι να επιμείνετε ακόμα περισσότερο σε μια πλούσια κρέμα σώματος και αν έχετε χρόνο προσπαθήστε να την απλώνετε δυο φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ.

 

 

Mανικιούρ- Πεντικιούρ

 

mani-pedi

 

Νομίζω ότι αυτό μαζί με το κομμωτήριο, είναι πάνω πάνω στη λίστα μετά τις διακοπές- δεν το συζητώ. Σήμερα όμως θέλω να σας γράψω και για ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο με φυσικά συστατικά, που το έκανε μια κοκέτα θεία μου το βράδυ πριν κοιμηθεί: Σε μια μικρή λεκάνη προσθέστε 3-4 σακουλάκια τσαγιού μέντας και μερικές σταγόνες tea tree oil. Προσθέστε φύλλα μέντας και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν. Στεγνώστε τα καλά και αλείψτε με μια πλούσια ενυδατική λοσιόν. Φορέστε κάλτσες και πέστε για ύπνο. Θα με θυμηθείτε (δηλαδή όχι εμένα, τη θεία που το έκανε)

 

 

Πρόσωπο

 

face-mask

 

Από τη μια ο ήλιος «μαραίνει» τα σπυράκια και τα σημάδια της ακμής χάρη στην Βιταμίνη D, από την άλλη είναι πιθανόν μετά τις διακοπές να νιώσετε ξανά έφηβη, αφού η εφίδρωση, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα αντηλιακά μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος και δημιουργούν ακμή. Για να την αντιμετωπίστε δοκιμάστε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Εάν το πρόβλημα είναι επίμονο επισκεφθείτε έναν δερματολόγο ο οποίος θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

 

Η απολέπιση μετά τις διακοπές είναι το άλφα και το ωμέγα, για να επιστρέψει η χαμένη λάμψη της όσο να’ ναι, θαμπής επιδερμίδας από τις ακτίνες του ήλιου. Απλώστε ένα απολεπιστικό προϊόν και κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας τρεις φορές την εβδομάδα

 

Αν αντιμετωπίζετε μικρό πρόβλημα με τις καφέ κηλίδες επιλέξετε μια κρέμα λεύκανσης της επιδερμίδας. Έχω ακούσει καλά λόγια για την Avon Anew Luminosity αν και δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Για σοβαρές περιπτώσεις που είναι γνωστές ως μελαχρώσεις ή μέλασμα, ενδείκνυται η εφαρμογή χημικού peeling σε συνδυασμό με λευκαντικές κρέμες. Φυσικά και πάλι, θα απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας

 

 

Μακιγιάζ

 

make up-earth-tones

 

Όσο το δέρμα διατηρεί ακόμα το ελαφρύ μαύρισμα του καλοκαιριού ένα make up σε ένα τόνο πιο σκούρο καθώς και ένα bronzer είναι οι σύμμαχοί σας. Το υπόλοιπο μακιγιάζ καλό είναι να κινηθεί σε παστέλ ή γήινους τόνους για τα μάτια και τα χείλη. Έχουμε καιρό μπροστά μας, για τα βυσσινί, τα κόκκινα και τα μοβ κραγιόν.

 

Do it Yourself

 

Ένα από τα πιο διάσημα day spa στην Αμερική (στο Χόλυγουντ βρίσκεται- που αλλού;) με πελατολόγιο της πιο rich and famous είναι το Kinara Skin Care Clinic, της (διάσημη και η ίδια πλέον) Olga Lorencin. Ακούστε μια θεραπεία που προτείνει και την οποία εφαρμόζει σε διάσημες πελάτισσές της με πολύ απλά υλικά: Σε ένα μπολ αναμίξτε ένα φλιτζάνι αλάτι με αντίστοιχη ποσότητα μαύρης ζάχαρης και τρία φλιτζάνια λάδι καρύδας. Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και μουλιάστε για πέντε λεπτά τουλάχιστον. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και κάνοντας κυκλικές κινήσεις τρίψτε την επιδερμίδα σας με το μείγμα που έχετε φτιάξει. Ξεβγάλετε και χρησιμοποιήστε μια πλούσια ενυδατική λοσιόν. (εμείς ξέρουμε και καλύτερες φυσικές συνταγές θα μου πείτε, από τη δική μας Stella, αλλά και αυτή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα)

 

Kinara Skin Care Clinic

 

kinara

 

 

Extra δόσεις pampering

 

Ναι, γιατί όχι; Σας αξίζει το καλύτερο. Αν λοιπόν έχετε διάθεση για έξτρα δόσεις pampering μια επίσκεψη σε ένα day spa για μια πλούσια θεραπεία ενυδάτωσης και αναδόμησης προσώπου ή σώματος θα σας κάνει να νιώσετε άλλο bb girl!

 

 

 

Τι από τα παραπάνω έχετε βάλει ήδη στην beauty λίστα;

 

 

5 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!
    Σε αυτή την φάση ειμαι λίγο απο όλα!!χαχαχαΒεβαια ενα ¨εχω να πω ξέρετε ποσό
    λατρεύω το λάδι καρυδας!το καλοκαιρι με έχει σώσει άπειρες φορές!!Εγω το χρησιμοποιώ μόνιμα
    όπως το (baby oil) απλά το ¨εχω ενισχύσει με βούτυρο καριτε(εξίσου λατρεμένο)και μερικές σταγόνες
    Tea treeεξαιρετικό για τα σπυράκια!!αυτο το μείγμα το ¨εχω για τα πάντα !!αμεσως μετά το ντους όπως
    ειναι βρεγμένο το σώμα (baby oil)σαν μάσκα για τα μαλλιά (τέλειο για την ξηροδερμία)αλλα και για τις άκρες!!αν θελω να κάνω απολέπιση στο σώμα μαζι με μια χούφτα αλάτι η ζάχαρη κ.λ.π. . . . .
    Φιλία πολλα

  2. kalispera julia bbgirls!!! poly oraia h ypenthimisi sou!!! emena nomizo oti fetos ta malakia mou ta sosane ta ladakia pou xrisimopoihsa opote ayto pou exo stin lista mou sigoura einai piling prosopou k somatos!!!filakia

  3. Ολο και κάτι θα κάνουμε!Κυρίως με την ενυδάτωση σώματος θα ασχοληθω γιατί το καλοκαίρι το σωμα αφυδατώνεται πιο πολύ όχι μόνο με το θαλασσινό νερό αλλά και με το ντους στο σπίτι.

  4. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Δεν άφησα ιδιαίτερα τον εαυτό μου οπότε σε γενικές γραμμές δεν θα έχω και πολλά θεματάκια να επιλύσω.Μου έκανε κλικ αυτό που είπες για τη θεραπεία μαλλιών.Επίσης τελευταία διαβάζω συνέχεια για το olaplex και ένα ακόμη αντίστοιχο που μου διαφεύγει(της Schwarzkopf Professional νομίζω είναι) και θα ήθελα αγαπημένη μου δασκάλα περισσότερες πληροφορίες.
    Μουτςςςς

  5. Κάθε φθινόπωρο,αν και τα περιποιούμαι,πάντα με τα μαλλιά μου έχω θέμα..ίσως γιατί είναι μακριά και με λεπτή τρίχα και εγώ το παρακάνω με τις βουτιές και τα τραβήγματα σε αλογοουρές και σινιόν…έτσι τα πλακώνω στις μάσκες και στα ειδικά σερουμ και ευτυχώς επανέρχονται γρηγορα (βοηθάει πολύ και το κόψιμο στις άκρες)..@Julia:λόγω πανάδων και κηλίδων ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την καινούργια κρέμα της AVON (ANEW LUMINOSITY)αλλά είναι νωρίς ακόμα για να εκφέρω άποψη,αν και το δέρμα μου την έχει “αντιμετωπίσει”με ενθουσιασμό,οπως άλλωστε τις περισσότερες κρέμες και σερουμ της..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.