Grοoming: Ο απόλυτος οδηγός φροντίδας για άντρες.

 

men-grooming

 

Σήμερα, το κουδούνι χτυπάει για τα bb boys. Ήρθε λοιπόν η ώρα (ναι, αυτή η ώρα) να βάλουμε κάποια πράγματα μέσα στην τάξη, σε τάξη. Και πάνω σε αυτό, έχω να πω το εξής, κύριοι: Ό, τι και αν σας έχουν πει, ό, τι και αν έχετε ακούσει και ό, τι και αν έχετε διαβάσει υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες, για να μπείτε μια και καλή στην λίστα των υπέροχων, προσεγμένων αντρών. Ακολουθείστε τους πάραυτα.

 

 

 

  • Διατηρείτε πάντα τα νύχια των χεριών σας καθαρά και κομμένα κοντά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα νύχια των ποδιών σας. Εξαιρούνται από τα νύχια των χεριών, όσοι παίζουν ακουστική κιθάρα (λέμε τώρα). Για των ποδιών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

 

  • Το βασικότερο προϊόν της ατομικής σας τουαλέτας (μετά την οδοντόβουρτσα /οδοντόκρεμα) είναι το αποσμητικό σας. Να τα αγοράζετε δυο δυο.

 

  • Μην ξεχνάτε να ψαλιδίζετε συχνά τις τρίχες της μύτης σας. Κάτι που σε εσάς περνάει απαρατήρητο, μπορεί να τραβήξει την προσοχή των γύρω σας και συνήθως αυτό το «γύρω», είναι γένους θηλυκού.

 

  • Φυσικά και επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε και εσείς, αντηλιακό προσώπου (ως bb boys θεωρώ σίγουρο ότι στο σώμα φοράτε έτσι κι αλλιώς- σωστά;). Και μάλιστα, εκτός από το πρόσωπο μην ξεχνάτε να το απλώνετε και στον λαιμό. Σας αρέσουν δηλαδή οι πρόωρες ρυτίδες και το αποφεύγετε;

 

  • Το επαγγελματικό μανικιούρ και το πεντικιούρ (έστω κάποιες φορές μέσα στο χρόνο για εσάς)  δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο. Αντίθετα δείχνει άντρα προσεγμένο και πεντακάθαρο. Και αυτό μετράει πολύ.

 

  • Το άρωμά σας είναι η υπογραφή σας, αλλά προσοχή στην ποσότητα που θα ψεκάσετε γιατί μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νομίζετε. Διατηρείτε το σε δροσερό μέρος και μην το ψεκάζετε ποτέ πάνω στα ρούχα σας αλλά απ’ ευθείας στο δέρμα σας, από κάποια απόσταση.  Τι μανία και αυτή, να κολάτε το μπουκάλι πάνω στο λαιμό. Δεν είναι βασανιστήριο καλέ! Απόλαυση είναι.

 

  • Μην διστάσετε να ψαλιδίσετε τις άτακτες τρίχες που πετάνε στα φρύδια σας. Δεν υπάρχει λόγος να δείχνουν σαν θάμνος. Υπάρχει;

 

  • Η καλή και σωστή υγιεινή των δοντιών σημαίνει ακαταμάχητο και αστραφτερό χαμόγελο.

 

  • Βουρτσίστε και τη γλώσσα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Η γλώσσα είναι εστία βακτηριδίων που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Και αυτό είναι απαγορευτικό.

 

  • Μετά το ξύρισμα να χρησιμοποιείτε πάντα ένα ενυδατικό balm ή μια απαλή λοσιόν και ποτέ, ποτέ, ποτέ after shave με οινόπνευμα.

 

  • Φοράτε γυαλιά ηλίου αν δεν θέλετε να κάνετε πρόωρες ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

 

  • Η αντρική επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία όσο ακριβώς και η γυναικεία. Αν ακόμα δεν έχετε μπει σε πρόγραμμα, ξεκινήστε τώρα! To bb girl σας, είμαι σίγουρη θα έχει πολλά να σας προτείνει και να σας βοηθήσει πάνω σε αυτό.

 

  • Μην πειράζετε ποτέ τις ελιές σας. Αν κάποια σας φαίνετε ύποπτη ή απλώς σας ενοχλεί, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

 

  • Σε γενικές γραμμές καλό είναι να επισκέπτεστε τον δερματολόγο σας μια φορά τον χρόνο για ένα ολοκληρωμένο check-up.

 

  • Η καλύτερη ώρα για εύκολο και καλό ξύρισμα, είναι το πρωί μετά το ντους σας όταν έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματός σας.

 

  • Για τα σπυράκια, τα κοψίματα από ξυράφι και τις ατέλειες που μπορεί να σας ενοχλούν, χρησιμοποιείστε ένα ειδικό καλυπτικό προϊόν, αυτό που στην αγορά, ονομάζεται κον-σή-λερ. Πάμε πάλι μαζί, δυνατά όλη η τάξη: Κον-σή-λερ! Το κάνουν όλοι. Εδώ το έκανε ο Έλλην παλαιάς κοπής  παππούς μου, που είχε βρει μια πατέντα και όταν κοβόταν στο ξύρισμα, έβαζε πάνω μείγμα δικής του παρασκευής από αλεύρι νερό και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι τώρα- δεν θα το κάνετε εσείς προχωρημένα μου, μυαλά; Απλά μην σκέφτεστε την λέξη «μακιγιάζ». (φυσικά και εδώ, το bb girl σας, θα σας βοηθήσει να βρείτε την σωστή απόχρωση για εσάς)

 

  • Αν έχετε τάση για σπυράκια και μαύρα στίγματα να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα καλό αντιβακτηριδιακό σαπούνι. (γεμάτα από τέτοια τα φαρμακεία)

 

  • Απλώνετε τακτικά ένα ενυδατικό στικ χειλιών για να αποφύγετε τα «σκασμένα» χείλη. Όχι αγαπημένοι μας. ΔΕΝ είναι κραγιόν. Λέγεται και lip balm.

 

  • Βρείτε τον κατάλληλο για εσάς κουρέα ή κομμωτή. Η καλή εμφάνιση των μαλλιών σας προσθέτει πολλούς πόντους στην εμφάνισή σας.

 

  • Αν θέλετε σώνει και καλά μούσι, γένια, goatee  και λοιπές τρίχες στο πρόσωπο, να θυμάστε ότι αυτά για να είναι σωστά και να έχουν νόημα, θέλουν ακόμα περισσότερη φροντίδα από το απλά, να ξυρίζεστε. Και πολύ φροντίδα μάλιστα, για να μην καταλήξετε, αντί για cool που νομίζατε, η ρέπλικα του Ναυαγού α- λα- Tom Hanks χωρίς τον Wilson για παρέα. Και φυσικά, μακριά, μακριά, μακριά από neck beard, aka «το- γένι -γίνεται- ένα- με- τις- τρίχες- του- θώρακα»

 

  • Αν υποφέρετε από τριχόπτωση συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας ή προτιμήστε ένα πολύ κοντό κούρεμα. Μην διανοηθείτε το «πλαγιοδάνειο».

 

  • Μετά από μια πραγματικά δύσκολη μέρα αυτό που θα σας χαλαρώσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ένα ζεστό χαλαρωτικό αφρόλουτρο (πάρτε και το scotch μαζί σας στην μπανιέρα -σας αφήνουμε- εκτός αν η τύχη σας χαμογελάσει και έχετε άλλη παρέα). Ούτε αυτό, είναι μόνο γυναικείο προνόμιο.

 

 

Mετά από όλα τα παραπάνω αγαπημένα μου bb boys και εφόσον είμαι σίγουρη  ότι  σας “ζάλισα”με την παράδοση παραπάνω- έχετε homework όπως καταλάβατε-  εγώ και τα bb girls, σας αφιερώνουμε και ένα τραγουδάκι.

 

Wild boys μεν, ακαταμάχητα δε, εφόσον “Wild boys always shine”

 

Do we have ourselves a deal?

 

 

 

 

 

 

9 Σχόλια
  1. @Litsa: Καλημέρα αγαπημένη μας Litsa. Περιμένουμε και τα bb boys σήμερα, αλλά εμείς, ξέρεις.. ακάθεκτες!

  2. Kalimera!!! Eksairetiko post gia ta bbboys!! Gelao akomi me to plagio daneio AKA kourema Donald Trump! To diko mou bbboy einai poly prosektiko me to grooming tou kai exei ola tou ta kallyntika taktopoiimena (einai kai karkinos, ksereis esy)foraei kai tin krema tou kai concealer kammia fora kai lip balm kai thymonei kiolas an kontevoun na tou teleiosoun kai den tou exo kainouria kai stock etoimo!
    filia polla!!
    P.S ta makria nyxia sta xeria epitrepontai an paizeis klassiki kithara – to ksero apo to bbboy mou – yparxoun vevaia kai autoi pou paizoun kai ilekrtiki occasionally xoris pena

  3. @MariaA: Ε, φυσικά και ξέρω από Καρκίνους.. Οι πιο περιποιημένοι άντρες! Έχω και έναν 8χρονο εδώ μέσα…

  4. Πες τα αγαπημένη , πες τα … Αυτό είδικά με την κολώνια που σε αγκαλιάζει ο άλλος και παθαίνεις ασφυξία , το χειρότερό μου . Χθες το βράδυ είχαμε ακριβώς την ίδια κουβέντα με ένα καλό μου φίλο . Και θα μου επιτρέψεις να προσθέσω ότι must είναι και μια ενυδατική μη λιπαρή κρέμα χεριών ειδικά για αυτούς που κάνουν χειρωνακτική εργασία . Το να σε ακουμπάει και να σου κάνει απολέπιση δεν είναι και ό,τι πιο σέξι …

  5. @Julia: Min tolmiseis na tou doseis tsalakomeno rouxo na valei, na tou xalaseis ta mallia an ton xaidepseis i na tou allakseis ti seira ton pragmaton tou!

  6. @Mous Mous: Εξαιρετική η προσθήκη για την κρέμα χεριών. Μην σου πω οτι θα την συμπληρώσω και θα κανω μνεία σε σένα.

  7. Καποιοι Σκορπιοί όμως που διαβάζουν γέλασαν συγκαταβατικά(τα ξέρουν όλα βλέπετε) και είπαν ότι τα περισσότερα παραπάνω tips τα ξέρουν ήδη,αλλά με τίποτα δεν πρρόκειται να βάλουν λιπ μπαλμ ή αντιηλιακό προσώπου

  8. @Maryl: Συγχαρητήρια στο bb boy Σκορπιό αλλά να ξέρει ότι αν δεν ξεκινήσει αντηλιακό και lip balm δεν θα πάρει άριστα στην τάξη όπως μια Υδροχόος πρωτοκλασσάτη μαθήτρια που ξέρω… και μπορεί να στεναχωρηθεί.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.