ΚΟΡΡΕΣ: Πρωτογενής έρευνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών

korres-research

 

 

Η προσπάθεια αποκωδικοποίησης των ιδιοτήτων των φυσικών συστατικών, αγγίζει μία από τις κορυφές της, μέσα από τη νέα αμιγώς ελληνική πρωτογενή έρευνα της ΚΟΡΡΕΣ και του Π/μιου Αθηνών/ Τμήμα Βιολογίας.

 

Το 1ο φυσικό πολυπεπτίδιο καταγράφεται ως ένα από τα πιο υποσχόμενα αντιγηραντικά συστατικά της φύσης, καθώς αποδείχθηκε ότι παρεμβαίνει στο σύνολο των κεντρικών βιολογικών μονοπατιών τα οποία συνεργιστικά εξασφαλίζουν την υγεία και μακροζωία των κυττάρων –στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με την υγιή εμφάνιση του δέρματος. Η νέα έρευνα καταγράφει την ευρύτητα της δράσης του πολυπεπτιδίου σε παράλληλους αντιγηραντικούς μηχανισμούς, διευρύνοντας το σχετικό γνωστικό πεδίο που έως σήμερα εστίαζε μεμονωμένα στην επίδρασή του στη σύνθεση κολλαγόνου ή ελαστίνης.

 

Η σημασία της νέας γνώσης για τη διεθνή βιομηχανία καλλυντικών αλλά και για άλλους επιστημονικούς τομείς, επισφραγίζεται από τη δημοσίευση της πρωτογενούς έρευνας -κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης από εξειδικευμένη διεθνή επιστημονική ομάδα– στο επιστημονικό έντυπο κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας Redox Biology.

 

 

 

1ο ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΠΕΠΤΙΔΙΟ & ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ

 

 

Το Εξαπεπτίδιο-11, το 1ο φυσικό πολυπεπτίδιο, είναι η απάντηση στα συνθετικά πεπτίδια που πρωταγωνιστούσαν την τελευταία δεκαετία ανάμεσα στα προηγμένα αντιγηραντικά συστατικά. Με αφετηρία την αποδεδειγμένη συμβολή του στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ή ελαστίνης, η ΚΟΡΡΕΣ και το Π/μιο Αθηνών προσθέτουν νέα σημαντική γνώση, καθώς μελέτησαν το φυσικό πολυπεπτίδιο σε σχέση με το σύνολο των σημαντικών μηχανισμών του κυττάρου που διασφαλίζουν τη μακροζωία του και άρα την υγιή, νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας.

 

Η συγκεκριμένη πρωτογενής έρευνα απoκάλυψε ένα εξαιρετικό εύρος στη δράση του Εξαπεπτιδίου-11, αποδεικνύοντας ότι διασφαλίζει την πρωτεόσταση. Ο όρος πρωτεόσταση, προερχόμενος από τις λέξεις πρωτεΐνη και ομοιόσταση, αναφέρεται στην εξασφάλιση της καλής κατάστασης και μακροζωίας των κυττάρων μέσω της σύνθεσης υγιών και την απομάκρυνση των κατεστραμμένων δομικών συστατικών τους. Η διασφάλιση της πρωτεόστασης επιτυγχάνεται μέσω των παρακάτω βασικών βιολογικών μονοπατιών, αλλά και των γονιδίων [chaperones] που εξασφαλίζουν την παραγωγή νέων υγιών πρωτεϊνών.Το Εξαπεπτίδιο-11 αποδείχθηκε ότι ενισχύει τη δράση όλων των παραπάνω παραγόντων, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητά τους.

 

Η ΚΟΡΡΕΣ αξιοποιεί ήδη το 1ο φυσικό πολυπεπτίδιο στη σειρά ολικής αντιγήρανσης Μαύρη Πεύκη.

 

MAVRI-PEYKI-1

 

 

4 Σχόλια
  1. Καλησπέρα!! Λατρεύω τα Κυριακάτικα ποστ και ιδίως αυτά που συνδυάζουν ομορφιά και καινοτομία. Ο Κορρές είναι πολύ αγαπημένη μου εταιρεία, έχω πρακολουθήσει την πορεία της από την αρχή και πραγματικά ευχαριστιέμαι πολύ τα προιόντα της. Η έρευνα και τεχνολογία πίσω από όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ με ενδιαφέρει πολύ και η σειρά Μαύρη Πεύκη είναι στο ραντάρ μου εδώ και καιρό!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

  2. Καλησπέρα bbgirls.Πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω νέα που αφορούν στην πρόοδο ελληνικών εταιρειών.Συγχαρητήρια

  3. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για μια εταιρεία που είναι η top στις προτιμησεις μου σε ότι αφορά αυτά που λεμε φαρμακευτικά καλλυντικά..ειδικά η σειρά μαύρη πεύκη και η αντιηλιακή προσώπου με γιαούρτι είναι τα αγαπημένα μου!

  4. Μπράβο τους γιατί είναι Ελληνικά προϊόντα και γίνεται χαμός παγκοσμίως!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.