Tο απόλυτο grooming: ο ίδιος σου ο ευατός

 

think-positive

 

 

Kαλό Φθινόπωρο σε όλους και όλες! Μετά από αρκετό καιρό, επανέρχομαι σιγά – σιγά καθώς ήταν πολύ πιεστική περίοδος (εντάξει, μεσολάβησαν και υπέροχες διακοπές).Στο πρώτο λοιπόν, post της σαιζόν για τα αγαπημένα bb boys and girls, θα μοιραστώ 7+1 σκέψεις (κάποιες «χαζές» ίσως, αλλά είχαν αποτέλεσμα)  που έκανα φέτος το καλοκαίρι και με βοήθησαν να αλλάξω διάφορα πράγματα στη ζωή μου.

 

1. Κατάλαβα ότι αν βάλω κάτι στο μυαλό μου, σε όλους τους τομείς, μπορώ να το πετύχω. (Χαζό 1, πχ: αδυνάτισα χωρίς να ταλαιπωρηθώ, κάνοντας απλά, και πρακτικά πράγματα. 30 πους απς την ημέρα και λίγο άσκηση μέσα στη θάλασσα γιατί από την ξαπλώστρα δεν λεπταίνεις, αντικατάσταση των πολλών γευμάτων με φρούτα, μείωση της ποσότητας του βραδινού δείπνου)

 

2. Συνειδητοποίησα την αξία του να λες Καλημέρα κάθε μέρα στον γείτονα και στον συνάνθρωπό σου, καθώς αυτό το απλό πράγμα ξεκινάει μία ολόκληρη εσωτερική παραγωγή θετικών αντιδράσεων.

 

3. Κατάλαβα ότι οι άνθρωποι έχουμε μεγάλη δύναμη μέσα μας και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματά μας. Αρκεί να μην μπλέκουμε σε αρνητικές σκέψεις, να μη το βάζουμε κάτω και να αποφασίζουμε να ασχολούμαστε συγκεντρωμένα με την επίλυση ενός θέματος τη φορά. Αποκτάς έτσι μία φοβερή ψυχραιμία και ικανότητα να βγαίνεις από το πρόβλημα και να μπορείς να σκεφτείς πιο ξεκάθαρα.

 

4. Αποφάσισα να μην ασχολούμαι με τοξικούς ανθρώπους. Γιατί; Διότι εμείς τους αφήνουμε να μας επηρεάζουν. Απλά πλέον δεν με αφορούν. Καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.

 

5.  Αποφάσισα να προσπαθήσω να σταματήσω να γκρινιάζω (προσπαθώ…) για οτιδήποτε. Με κάνει «γκρι» και δεν μου πάει. Να γελάμε!

 

6. Ενεργειακές πύλες. Μεγάλη κουβέντα αλλά με δύο λόγια: Προσπαθώ να τις έχω ανοικτές. Θετικές σκέψεις, στόχοι, ελπίδα, αισιοδοξία, χαρά, πίστη, προσευχή. Αν η ατμόσφαιρα γύρω μας έχει θετικά στοιχεία, όλα θα πάνε καλά.

 

7. Κάθετι γίνεται για ένα σκοπό, το τι αντίκτυπο θα έχει για εμάς, είναι στο χέρι μας. Με άλλα λόγια διαχείριση σκέψεων και συναισθημάτων.

 

8. Να είμαι ευγνώμων. Το έχουμε ξεχάσει! Να ευχαριστούμε γενικά. Φέτος το καλοκαίρι, πέρασα υπέροχα. Χωρίς να κάνω τρελά πράγματα. Οργάνωσα μικρές αποδράσεις με άτομα που ήθελα και τη διάθεση που ήθελα. Ήταν από τα πιο ωραία μου καλοκαίρια. Και είμαι ευγνώμων για αυτό!

 

 

 

 

Το post  αυτό,  δεν είναι grooming,  με την έννοια της φροντίδας, της ομορφιάς και της περιποίησης,  όμως νιώθω πάρα πολύ όμορφα!

 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

 

Κ.

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλό φθινόπωρο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η υπενθύμιση αυτών που πρέπει όλου να έχουμε διαρκώς κατά νου. Ευχαριστούμε για τις παραινέσεις φροντίδας της εσωτερικής ομορφιάς μας.

  2. Το post αυτό, δεν είναι grooming,αλλά είναι ό,τι πιο αισιόδοξο μπορούσα να διαβάσω.Μουτς

  3. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε. Ελιναι πραγματικά, μικρά ή και μεγαλύτερα πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε στο μυαλό μας. Κι όλα θα πάνε καλά… Είμαι σίγουρος…
    Κ.

  4. Χαιρετε συμφωνω τοσο πολυ σε ολα καποια απο αυτα τα κανω τα τελευταια 2 χρονια και με εχουν βοηθησει. Δεν χρειαζομαστε ψυχαναλυτες ειναι τοσο απλο να δουμε τι ειναι καλο γιαμας Καλο απογευμα

  5. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά γι΄ αυτό το post, άπειρες σκέψεις και συναισθήματα μου γεννήθηκαν, αλλά θα περιοριστώ σε κάποια που αυθόρμητα βγαίνουν, ως τα πιο βασικά.
    Η φίλη μου η Φιλλιώ είναι μια αξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη απ΄ όλες τις φίλες μας, γυναίκα, γιατί έχοντας δυο παιδιά (σκέφτεται και για τρίτο η αθεόφοβη) κι ελάχιστη βοήθεια, καταφέρνει να κάνει πάντα πράγματα για τον εαυτό της όπως π.χ το δεύτερο μεταπτυχιακό που κάνει την τελευταία χρονιά ή το τένις για να ασκείται. Σε αντίθεση με μένα που όλο γκρινιάζω για τον χρόνο που μου λείπει, για το συνεχές τρέξιμο, για την κούραση που με βασανίζει. Δεν έχω άδικο, ούτε είμαι υπερβολική, αλλά η Φιλλιώ θεωρεί, ότι ουαί κι αλίμονο αν δεν καταπίνεις τη γρίνια σου και δεν βρίσκεις πάντα το χρόνο, να κάνεις πράγματα για σένα που σε κάνουν να νοιώθεις καλά. Το να είσαι συνεχώς η «μάνα κουράγιο» ή η «θυσία να γίνω-νοικοκυρά, για να λάμπει το φωτιστικό» θα σε οδηγήσει στην έλλειψη αυτοεκτίμησης και στην συσσώρευση οργής κι αυτό δεν είναι καθόλου ισόρροπο, για κανέναν που ζει μαζί σου. Όχι, η Φιλλιώ δεν είναι η σούπερ γούμαν, ούτε εγώ είμαι ελλιπής ικανοτήτων, αλλά τελικά πάντα κάτι μπορεί να μείνει στην άκρη, απ΄ όλα όσα πιστεύουμε ως «απολύτως απαραίτητα», ως «βασική προτεραιότητα» και να φροντίσουμε τον εαυτό μας, με κάποιον τρόπο που μας κάνει να νοιώθουμε καλά μαζί του! Γιατί τελικά αυτή είναι η δύναμη μας κι από κει θα αντλήσουμε το κουράγιο να συνεχίσουμε. Από το κανάκεμα που θα του χαρίσουμε. Κι αν μπορεί να το κάνει η Φιλλιώ, μάνα δύο μικρών παιδιών κι εργαζόμενη σε τράπεζα, τότε πρέπει να βρω τον τρόπο να το κάνω κι εγώ, μητέρα δύο σκυλόγατων κι εργαζόμενη δις! Ακόμα δεν τα έχω καταφέρει, αλλά θέλω να γίνω Φιλλιώ όταν μεγαλώσω…

    Αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο για όλους όσους ξέρω, παρότι για μένα προσωπικά ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο, σαν ένα ανέμελο πάρτι με αγαπημένους φίλους… Σε όλους ανακίνησε πολλά ψυχολογικά θέματα, ανασφάλειες, ανισορροπίες, φόβους και άγχη κι οι συζητήσεις μας εξαντλούνταν συνεχώς, στο τι κάναμε στη ζωή μας ως τώρα και τι απομένει να κάνουμε εφεξής….
    Το δικό μου μότο του φετινού καλοκαιριού ήρθε αυθόρμητα ως αίσθηση κι επικεντρώθηκε στη φράση «δεν μπορώ να καταπίνω άλλο…..», με ότι αυτό συνεπάγεται. Το δεύτερο μότο, μου το «χάρισε» ο καλός μου κι από τότε το σκέφτομαι κάθε φορά που βρίσκομαι σε απόγνωση ή απελπισία κι αμέσως με λυτρώνει. «Η ζωή είναι αυτή που είναι κι όχι αυτή που θα θέλαμε να είναι…». Μεταφράστε το σε όλους τους τομείς και θα δείτε την ανακούφιση που πηγάζει… « η δουλειά μου, το σπίτι μου, τα λεφτά μου είναι αυτά που είναι κι όχι αυτά που θα ήθελα να είναι» κι ακόμα πιο ουσιαστικά «είμαι αυτή που είμαι κι όχι αυτή που θα ήθελα να είμαι…» ή όπως έγραψε κι ο Νίτσε …. «γίνε αυτός που είσαι» . Κανένας άλλος στόχος ζωής δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικός!

    Κωνσταντίνε σ΄ ευχαριστούμε!

    ΥΓ Σκέψου να έγραφα και όλα όσα είχα κατά νου!

  6. @Stella:με κάλυψες απόλυτα! Μετά από αυτό,τι να πω κ εγώ?? Απλά πάντα σε όλη μου τη ζωή προσπαθώ να τα βλέπω όλα από τη θετική τους πλευρά (οσο δύσκολο κ αν είναι αρκετές φορές),είμαι πολύ αισιόδοξη σαν χαρακτήρας και όντως αυτό “δουλεύει”,ειλικρινά!

  7. Εξαιρετικό post!!!Συμπυκνώνει ουσιαστικά την εσωτερική διδασκαλία σπουδαίων ανθρώπων, που μας καλούν να ζούμε συνειδητά στο εδώ και στο τώρα, επιλέγοντας ένα φωτεινό μονοπάτι, παρά τις μικρές ή μεγάλες δυσκολίες που βιώνει ο καθένας μας. Ευχαριστούμε για την αισιοδοξία που αποπνέει!…

  8. @Stella :Διαβάζω αυτά που έγραψες και πραγματικά συγκινούμαι γιατί είμαι κι εγώ σε ανάλογη φάση αυτή τη στιγμή . Υπέροχο και το post μας δίνει άφθονη τροφή για σκέψη …

  9. @stella: Στελλίτσα συγκινούμαι πολύ με αυτά που γράφεις (ο ανδρέας παραπονιέται γιατί λέει, κάτι θα μπορούσες να γράψεις και για κείνον!). ‘Όπως και να χει πάντως, και επειδη η super woman δεν υπάρχει, αυτό που έχω να προείνω είναι να ξυπνάμε το πρωί και να λέμε “σήμερα ότι και να γίνει, θα προσπαθήσω να περάσω μια όμορφη μέρα!! και θα αγνοήσω (ή και θα ρυθμίσω) όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που θα προσπαθήσουν να μου το χαλάσουν”. να αφήσουμε το αύριο για άυριο και να φτιάξουμε όσο καλύτερα γίνεται το σήμερα. το ξέρω ότι για κάποιους, ειδικά όταν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι, αυτό είναι αντικειμενικά δύσκολο, αλλά μια προσπάθεια τη χρωστάμε στον εαυτό μας! Συμφωνώ απόλυτα με τα μοτο που έχεις επιλέξει για φέτος το καλοκαίρι, και προτείνω να τα εφαρμόσουμε και το φινόπωρο!!!! σ αγαπώ πολύ!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.