Armani: The Runway Collection και 40 χρόνια από τη δημιουργία του οίκου.

armani-runway-fall-2015-open

 

Λανσάρεται δύο φορές το χρόνο και είναι εμπνευσμένη από τα show του Giorgio Armani που παρουσιάζονται στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Αυτό το φθινόπωρο -επιτρέψτε μου να πω- πως η συλλογή Armani Runway είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ.

 

Τα προϊόντα της συλλογής δημιουργούνται backstage στο Lab Armani Runway από τη Linda Cantello, την International Make-Up Artist Giorgio Armani. Αυτό το μοναδικό “εργαλείο” επιτρέπει στη Linda να δημιουργεί αυθόρμητα τα looks που εμπνέεται και που αμέσως μετά θα αναδείξουν τις δημιουργίες του Armani στην πασαρέλα. Αναμιγνύοντας χρώματα και υφές, δημιουργεί τα κατάλληλα προϊόντα που θα ενσαρκώσουν την έμπνευση του “maestro” στο show. Λίγο αργότερα, γίνονται και σε εμάς διαθέσιμα, στις μοναδικές συλλογές Runway.

 

 

armani-lab-3

 

Τη συλλογή Runway για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2015 τη γνώρισα πριν λίγες μέρες στα Hondos Center Kolonaki όπου και είναι διαθέσιμη. Πριν όμως σας μιλήσω για τις -πραγματικά- υπέροχες συσκευασίες των προϊόντων, θα πούμε δυο λόγια για το look.

 

Ο Giorgio Armani θέλησε μέσα από τη συλλογή να τονίσει την ομορφιά μιας γυναίκας που αναδύει φρεσκάδα. Μια πολύ όμορφη Ιταλίδα, δραστήρια και πάντα κομψή είναι η έμπνευση του look. To μακιγιάζ παραμένει απλό και σοφιστικέ. Ζωηρά μάγουλα, έντονα μάτια και απαλή λάμψη είναι τα βασικά του σημεία.

 

Ο Emerson O’ Keefe, Expert Face Designer Giorgio Armani Greece, δημιούργησε και στο δικό μου πρόσωπο το look. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως παρά το έντονο eye-makeup, το αποτέλεσμα παρέμενε απλό, δροσερό, χωρίς απολύτως καμία υπερβολή.

 

 

armani-runway-2

 

 

Τα προϊόντα Runway:

 

Star προϊόν της συλλογής είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η παλέτα. Στολισμένη με ένα δίχρωμο μεταξωτό ύφασμα, το χαρακτηριστικό pattern της συλλογής Giorgio Armani,  αποτελεί beauty gadget και αξεσουάρ μόδας ταυτόχρονα. Περιλαμβάνει ένα λαμπερό, ροδακινί ρουζ και τρεις μεταξένιες σκιές σε αποχρώσεις γκρι, λευκό και ροζ-κοραλί.

 

Giorgio-Armani-Makeup-Colle

 

 

 

Επόμενο προϊόν είναι το λαμπερό κραγιόν. Σε ροδακινί απόχρωση, προσφέρει την ένταση ενός κραγιόν, τη λάμψη ενός gloss και την ανάλαφρη αίσθηση ενός balm. Πλούσιο χρώμα που ντύνει τα χείλη, διατηρώντας τα ενυδατωμένα για πολλές ώρες.

 

Giorgio-Armani-Makeup-Colle

 

 

 

Τελευταίο προϊόν είναι το βερνίκι. Πρόκειται για μία σκούρα καφέ απόχρωση με ιριδισμούς, πολύ κομψή, ιδανική για τους μήνες που ακολουθούν.

 

Giorgio-Armani-Makeup-Colle

 

Όλα τα προϊόντα κλείνονται σε πολυτελές πουγκί, από το pattern τη συλλογής Giorgio Armani. Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα στα Hondos Center Kolonaki και στο πολυκατάστημα attica Golden Hall.

 

 

armani-runway-5

 

 

 

Ποιο από τα τρια προιόντα θα θέλατε μέσα στο νεσεσέρ σας;

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πολύ ενδιαφέρον post της Ιωάννας θα ήθελα και εγώ να προσθέσω ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του μετρ με τίτλο το όνομα του, από τις εκδόσεις Rizzoli New York.

 

 

 

Giorgio_Armani_

 

 

Το βιβλίο συμπίπτει με τα 40 χρόνια που γιορτάζει ο οίκος και περιλαμβάνει τέσσερις δεκαετίες δημιουργίας αλλά και απομνημονεύματα του σχεδιαστή καθώς και αδημοσίευτες προσωπικές του φωτογραφίες . Μοναδικό coffe table book αλλά και κάτι παραπάνω γιατί φαντάζομαι, χωρίς να το έχω διαβάσει ακόμα, ότι θα είναι από τα βιβλία που δεν θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου. Το καλύτερο όμως, σας το άφησα για το τέλος: Όσο αφορά τα δικά του δικαιώματα, το 100% των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατίθεται στη Unisef.

 

 

Ο Giorgio Armani στη Shanghai, φωτογραφία του Roger Hutchings το 2001.

 

 

armani

 

 

 

H “έκρηξη” Armani, συντελέστηκε το 1980 στην ταινία  του Paul Schrader,  “American Gigolo”,  με πρωταγωνιστή τον Richard Gere. Λάθος. Ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν τα ρούχα Armani. Η ταινία, ήταν μέτρια- to say the least- αλλά με κούκλο πρωταγωνιστή, ντυμένο άψογα από την κορυφή έως τα νύχια.

 

Επανάσταση αφού τα μέχρι τότε «στακάτα» αντρικά κοστούμια με τις βάτες, έδωσαν τη θέση τους σε ελαφρά υφάσματα, σε φαρδιές γραμμές,  σε nude αποχρώσεις και σε συνδυασμούς που για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους, όπως το αξεπέραστο t-shirt συνδυασμένο με tailored σακάκι. Τα ρούχα του αγαπήθηκαν τρελά από άντρες και γυναίκες ενώ η Cate Blanchett έχει εξομολογηθεί ότι το πρώτο ακριβό ρούχο που αγόρασε με τα χρήματα του μισθού της, ήταν ένα κοστούμι Armani, το οποίο έχει μέχρι σήμερα.

 

 

 

American-Gigolo_Richard-Gere_black-suit

 

 

 

 

American-Gigolo_Richard-Gere_linen-jacket

 

 

 

American-Gigolo_Richard-Gere_ties-

 

 

 

American-Gigolo_Richard-Gere_-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Την θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την εποχή έκρηξης Αρμάνι! Δεν υπήρχε τότε τέτοιος ανταγωνισμός σχεδιαστών ή για να το πω καλύτερα ο Αρμάνι εφερε τους σχεδιαστές πιο κοντά στους “κοινούς θνητούς” τους έκανε πιο προσιτούς, πιο εύκολο να “αποκτηθούν”. Η ταινία με τον ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, ΥΠΕΡΟΧΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΑΝ ΗΜΟΥΝ Η CINDIE ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΑ ΠΟΤΕ Richard Geere, ήταν ένας παταγος για την εποχή (ειδικά η επίμαχη σκηνή που σηκώνεται γυμνός απο τον καναπέ χωρίς το φύλλο συκης κι εμείς ως κοριτσάκια στην πολύ πολύ αρχή -υποψία της εφηβείας μας τότε, μενουμε με το στόμα ορθάνοιχτο). Το δε πρώτο του άρωμα το ΑΡΜΑΝΙ, νομίζω ήταν μακράν το καλύτερο του κι απ΄αυτα που σημαδεύουν μια ολόκληρη εποχή. Ισως εμείς τότε τα νοιωθαμε όλα αυτά τόσο έντονα γιατί πρωτογνωρίζαμε τον κόσμο. Ισως οι εποχές στην Ελλάδα να ήταν πιο φρέσκιες στην κατανάλωση και όλα αυτά γίνονταν ορόσημο! Πάντως, καλύτερο make up και είδη μακιγιάζ δεν εχω φορέσει μεχρι σήμερα στην ταπεινή ζωή μου…. Α, και μακιγιάζ Αρμάνι στα Hondos της Κανάρη ηταν το πρωτο δώρο μου από το baby beutyblog έναν Σεπτέμβρη που δεν θα ξεχάσω ποτέ, το ’10 νομίζω…. συγκλονιστική εμπειρια και ναι, κάθε Σεπτέβρη την αναπολώ ως επέτειο, όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό…
    Ιωαννάκι δεν υστερείς από Ιταλίδα! φινέτσα, χάρη, κομψότης, τσαχπινιά που έλεγε στην ταινία Δεσποινίς Διευθυντής και η Λίλλυ Παπαγιάννη ορίζοντας το θηλυκό!

  2. @Stella: Είχες δει τότε το “Ακατάλληλο δια Ανηλίκους”, American Gigolo??? Κοκκινίζω…. Αχαχαχαχχαχαχχα!!!!!

    Δεν υπάρχει η ποιότητα Armani. Tέλος και απλά.

    (αχ, τι μου θύμισες.. πράγματι… baby bb…)

  3. Καλέ το ειδα κανα δυο μπορεί και τρία χρονια μετά σε βιντεο….όχι στο σινεμά…. Καποια φιλη το ειχε νοικιάσει κι ένα θα σου πω! Kάναμε συνεχώς pause στην συγκεκριμένη σκηνή τα αθώα κι άμεμπτα κοριτσόπουλα!!!! You know what I mean!!!!

  4. Καλημέρα!!!! Γύρισα! Χάθηκα λίγο τις τελευταίες μέρες αλλά θα διαβάσω όλα τα προηγούμενα υπόσχομαι ιδίως το αστρολούλουδο μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον! Το μακιγιάζ του Armani πραγματικά υπέροχο, Ιωάννα είσαι μια κούκλα! – και πολλά προιοντα τα λιγουρεύομαι! Ο Richard Gere δεν είναι και πολύ του γούστουμου αλλά η ταινία ήταν σταθμός για πολλούς λόγους 🙂

  5. Η παλέτα είναι απαραίτητη θα έλεγα φυσικά και τα υπόλοιπα 2 είναι εξίσου χρήσιμα!Η εποχή που άρχισε να ανατέλλει το άστρο του Armani ήταν πρωτοπόρα και ο ίδιος σταθμός για την παγκόσμια μόδα!

  6. θρυλος! πολυ ομορφα…οπως παντα!! το μανο πρεπει να ειναι super.

  7. @Stella, @MariaA σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο!!! 🙂

  8. είναι αυτό το touch που δίνει ο Armani σε όλα (μακιγιαζ,ρούχα,άρωμα)
    Πριν ανατείλουν όοολοι οι νέοι σχεδιαστές ήταν κορυφή και παραμένει κλασσικός.
    Ιωάννα “φυσάς”!

  9. Ωραία φαίνονται όλα. Θα διάλεγα πρώτα το ρούζ (παλέτα).

  10. Μεγάλη ζημιά ο Γιώργος ο Αρμάνης στον προϋπολογισμό μου αδερφές μου.Ας μην μιλήσω καλύτερα….

  11. @Litsa: Το γνωστό μας: ” Armanάκι ειμαι κυρά μου, παρε με, παρε με, εεεεε, έλα παρε με. “…. Για ολες μας ισχύει…

  12. Και τα 3 προϊόντα θα ήθελα διακαώς στο Νεσεσέρ μου!! Αχ..τι κουκλος ο θεός Ρίτσαρντ στην ταινία αυτή που θυμάμαι την ειχα πρωτοδεί σε βιντεοταινία ακομα πριν μπω στην εφηβεία μου καλα καλα και ειχα μείνει αφωνη,χωρια που ειχα ξετρελαθει με το call me της Deppie! Armani κλασικη αξια

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.