B Balenciaga Skin: Ένα «διαφορετικό” άρωμα!

 

Balenciaga-B-Skin-Fragrance-800x480

 

 

 

Ο Balenciaga είναι ένας παλιός οίκος μόδας που μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα βρήκε πάλι τη θέση του μεταξύ των “μεγάλων” όταν αποκτήθηκε από τον οίκο Gucci  και την καθοδήγηση της ιδιοφυίας του Nicholas Ghesquiere.

 

 

Nicolas-Ghesquière-balenciaga-2

 

 

 

Η πρώτη αρωματική δημιουργία μας πηγαίνει πίσω στο 1947 όταν γεννήθηκε το Le Dix, που πήρε το όνομά του από την οδό που στεγαζόταν ο διάσημος οίκος στο Παρίσι και θεωρείται ακόμη και σήμερα ένα από τα ωραιότερα Chypre αρώματα.

 

 

 

 

le-dix

 

 

Πολλά ακόμη ακολούθησαν τα περισσότερα αθόρυβα, αλλά εδώ και λίγα χρόνια ο οίκος είναι αρκετά παραγωγικός και μας έχει προσφέρει ωραιότατες δημιουργίες όπως το Florabotanica & Rosabotanica, το Balenciaga και το B. Balenciaga που ήταν το πρώτο από τότε που ανέλαβε ο (εξαιρετικά χαρισματικός) Alexander Wang.

 

 

florabotanica-balenciaga

 

 

 

 

 

 

 

Παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014 και είναι ένα αρωματικό “πράσινο” λουλουδάτο άρωμα με ξυλώδεις βανιλώδεις νότες βάσης. Πολλοί το χαρακτήρισαν ως έντονο, ακόμη και statement άρωμα και γνώρισε μεγάλη επιτυχία γι’ αυτό και τον Απρίλιο ο οίκος μας σύστησε μια νέα έκδοσή του, το B. Balenciaga Skin.

 

Το νέο άρωμα είναι πιο φρέσκο, δροσερό και λουλουδάτο με νότες περγαμόντου, πράσινου τσαγιού, μιγκέ και σόγια στην κορυφή, παιώνια, φύλλα βιολέττας και ρίζα ίριδας σκο κέντρο και στη βάση κυριαρχούν νότες κέδρου, ξύλου κασμίρ, βέτιβερ και σπόροι ambrette που δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα οσφρητικά με το musk.

 

skin-3

 

 

Απαλότερο και αρωματικότερο με μεγάλη διάρκεια αλλά μικρότερη ένταση έγινε πιο ανάλαφρο και ευκολοφόρετο.

 

 

Προσωπικά αγαπώ όλα τα αρώματα Balenciaga από το Le Dix, το Rumba, το Cristobal, το Quadrille, αλλά και τα νεότερα που ανέφερα πιο πάνω.

 

 

balenciaga-1

 

 

 

 

cristobal

 

 

rumba

 

 

 

 

 

 

 

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο άρωμα Balenciaga και αν ναι,  πoιό σας άρεσε περισσότερο?!

 

 

 

Φιλιά πολλά!

MariaA

 

 

 

17 Σχόλια
  1. Εχω δοκιμασει σε δειγματάκι το Rumba αλλά ήταν τόσο βαρυ και τόσο 80’s που δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ. Ωστόσο, (ναι Τζού ξέρω, ότι περιμένεις να το ακούσεις αυτό…) μπορώ να πεταχτώ μεχρι τη “Symphora” και να μυρίσω το Skin! Ακούγεται τρελά ενδιαφέρον ειδικά σε ότι αφορα την Musky αίσθηση. Αυτό που αγαπώ πάντως πιο πολύ είναι η επάνοδος και αναγέννηση των μεγάλων κλασσικών οίκων. Ερχονται στο μυαλό μου σιφόν και μακριές τουαλέττες 50΄ς, κλασσικά σινιόν και γυμνοί ώμοι που στροφυλίζονται σε αγκαλιές με σμόκιν. Κάποια μερα ίσως δούμε την αναγέννηση του Halston (θυμαμαι το υπέροχο boost στα τέλη των 80ς με την γυμνή Cindy, να επαναλανσάρει το άρωμα Halston που αγάπησα και φόρεσα για καμμιά πενταετία), της Schiaparelli (που αντεγραψε πιστά ο Gaultier όταν λάνσαρε το πρώτο του άρωμα), του Rochas και τόσων άλλων. Κι είναι πολύ, μα πολύ κριμα που η L’oreal στέρησε το “Yves” από εναν τόσο σπουδαίο οίκο και μαζί και την ξεχωριστή κι ανατρεπτική υπόσταση του δημιουργού του, δίνοντας στον οίκο έναν εμφανή μαζικό χαρακτήρα π.χ στα αρώματα του.

  2. @Stella: Mη σηκωθείς απ το γραφείο σου!!! Σύντομα έρχεται post-review για συγκεκριμένο άρωμα που νομίζω σε ενδιαφέρει.

    (Ουπς!! …. για την τελευταία πρόταση…. χεχεχε..)

  3. @Julia Πόσο σύντομα δηλαδή? Μην με κρατάς σε αγωνία…. Απο χθες έχω να μπω σε Symphora…. 😉

  4. Πέθαινα για το cristobal!!!!όσο για το….symphora, κλαίιιιιιιωωωωωω

  5. @Stella: Δεν με αφήνει η Υπουργός. Teaser και πολλά είπα (απλά για να σε προλάβω)

  6. @NN & Julia Εγω το Symphora το ξερω από το σωτήριο έτος 1994!!!! Ειχε παει ο κολλητός μου στο Παρίσι να κάνει το μεταπτυχιακό του. Εμείς εκείνη την εποχή όχι Sephora δεν είχαμε στην Ελλάδα, ούτε Beauty Shop καλά καλά…. (ουπς, τα θυμάστε αυτά? Με διαφήμιση Μπέττυ Μαγγίρα-Beauty cats???? τι θυμάμαι πάλι η ΒΒgranny…) κι εκείνος όποτε ερχόταν, μου έφερνε κάτι καταπληκτικά δώρα σε απίθανες συσκευασίες, που ούτε στ΄όνειρό μου…. και μου μιλούσε γι΄αυτα τα καταπληκτικά καταστηματα που εμπαινες μέσα και διάλεγες και χάζευες με τις ώρες χωρίς να σε πρήζουν οι πωλήτριες (νοοτροπία που στο Ελλάντα δυστυχώς δεν ευτήχησε..), με τις πρωτότυπες, μοναδικές μάρκες…. Τα Sephora που τον έσερναν συχνά πυκνά οι ελληνίδες συμφοιητήτριες του, οι οποίες και τα αποκαλούσαν Symphora…. γιατί όποτε έμπαιναν μέσα οι άθώες ελληνοπούλες χόρταιναν την ακόρεστη πείνα που στην πατρίδα ο Πατίστας δεν μπορουσε να κορέσει…. (έπος έγραψα πάλι!!!!)

  7. Kalimera bbgirs!! Kalimera Stella!! Julia min apokalypteis akomi!!! 😉
    I anagennisi pollon oikon teleftaia kai mena me xaropoiei idios an synodevetai apo epanalansarisma kapoiou apo ta aromata tous! O Halston kai i Schapparelli itan eksairetikoi oikoi opos kai ta aromata tous!
    @NN: Cristobal, e?! Aroma “fit for princesses ” to theoro ego.
    Filia polla!!

  8. @Stella: Pussycat, pussycat I love you… tragoydouse o agapimenos Tom Jones ki ego kathysterousa ton apogevmatino mou kafe an thymamai kala tin Kyriaki gia na do tin ekpompi kai meta na vgo!!!
    Den glitoneis apo to Symphora agapimenes mou!!!! Gia na gemiso to steritiko mou syndromo sto Londino (pou les kai den yparxoun alla magazia!) paraggelno apo to Galliko site (pou fysika den to exoun se aggliki ekdosi) kai palevo me to translate na katalavo ti thelei na pei o poiitis! Ti na kano pou kathysteroun na feroun kapoia Guerlain pou thelo TORA sto Selfridges?!

  9. @MariaA Ετσι ακριβως!!!! Ετσι ακριβώς!!! Pussycat, pussycat I love UUUUU….. I love UUUUU…. yes! yes απόγευμα Κυριακής!
    Eχω ακόμα δυο μινιατουρες από την μαμά μου με το Schiaparelli και το Femme του Rochas! Ετσι τα γνωρισα κι είναι χωμενα στις παιδικές μνήμες…

  10. Stella, έχεις μεγάλη έμπνευση σήμερα! Έχω γελάσει τόσο πολύ, ενώ σε άλλη περίπτωση ίσως και να με έπιανε κατάθλιψη με τη σκέψη “Πω, πω, πως πέρασαν έτσι τόσα χρόνια?!”. Άνοιξε το χρονοντούλαπο σήμερα και θυμηθήκαμε 80s αρώματα, αλλά και ντυσίματα και μόδες της εποχής. Μου αρέσει πολύ το Florabotanica του οίκου, αλλά από τα πιο παλιά του δεν είχα ποτέ κανένα. Πολλές φίλες μου όμως ήταν λάτρεις του Cristobal.

  11. @Flora μου ποτε μην σκέφτεσαι έτσι! Είναι πολύ όμορφο να περνάνε τα χρόνια αρκεί να νοιώθεις, ότι τα έζησες πλούσια και μεστά. Πολλές φορές όλα αυτα φαντάζουν τόσο μακρινά που είναι σαν τη ζωή μιας άλλης, σαν όνειρο, γιατι στο μεταξύ έχω ανοιξει νέους κύκλους κι ετοιμάζομαι να βουτήξω…. Ο γιατρός μου, τον οποίο επισκέπτομαι κάθε χρόνο για μαστογραφία, μου είπε πέρσι “ερχονται οι γυναίκες και μου παραπονιούνται…. γιατρέ μου γέρασα… Κι εγω τους απαντώ: ο μόνος τροπος για να ζήσεις πολύ είναι να γεράσεις… άλλον δεν ξέρω…”. Εγω θα έλεγα: ο μόνος τροπος για να μην νοσταλγείς το παρελθόν είναι να βουτάς στο καινούργιο… σαν να είσαι μόλις στην εφηβεία. 😉 Φιλιά!

  12. Το μόνο που δοκίμασα (σε δείγμα) ήταν το Cristobal και δεν μπορώ να πω ότι μου ταίριαζε.Δεν ξέρω,μου θύμιζε κάπως εκείνες της περασμένης(έως ξεχασμένης)ηλικίας γιαγιάδες που πήγαιναν την Κυριακή στην εκκλησία και όλες μου φαινόταν ότι μύριζαν το ίδιο(όταν ήμουν στο δημοτικό αυτά)
    Τώρα αν τύχει θα το δοκιμάσω κι αυτό,με δελεάζει η περιγραφή της υπουργού μας.
    Μουτς
    ΥΓ.Ωραίο το κολιέ του μοντέλου στη φωτογραφία

  13. Καλησπέρα! Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άρωμα του οίκου και δεν γνωρίζω αν μου αρέσει. Για εκείνο όμως που είμαι πάρα πολύ σίγουρη είναι οτι πεθαίνω για τις τσάντες του(και μετά ξυπναω βέβαια). Αυτά τα Συμφορά έχουν αδειάσει πολλές γυναικείες τσέπες.Ευτυχώς, που οι σύζυγοι διακατέχονται απο σπάνια κατανόηση και δεν μας έχουν τράβηξει απο το μαλλί καμμιά μέρα!

  14. Συμφωνώ με marianna,αν και από την περιγραφή θα ήθελα να δοκιμάσω το Skin..Κάπου είδα μια αναφορά για τα Beauty Shop(έτσι λέγονταν πριν γίνουν Sephora)και έχω να πω ότι τότε που υπήρχαν 2 μάλιστα καταστήματα στον Πειραιά,χωρίς υπερβολή εγώ τα είχα χτίσει έτσι που μέρα παρά μέρα κατέθετα ότι μισθό επαιρνα στα τέλεια καλλυντικά και πολλά άλλα που είχαν!! Αφού με ειχαν μάθει οι υπάλληλοι και κάθε φορά που πήγαινα (πρωί πριν την δουλειά)έπινα εκεί τον καφέ μου,λέγαμε διάφορα και με έβαφαν κιόλας με ότι καινούργιο κυκλοφορούσε στην αγορά τότε..φιγουρίνι πήγαινα στην δουλειά!! Κρίμα που πλέον δεν υπάρχει ούτε Sephora ούτε Beauty shop στον Πειραιά μας..

  15. Η αλήθεια είναι ότι δεν το θυμόμουν, αλλλά θα το υιοθετήσω!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.