Αντιγήρανση από την Environ και τον Dr Fernandes.

 

environ Des Fernandes

 

Την ημέρα αυτή την περίμενα από το τέλος Ιουλίου όπου είχα μάθει από την Laura Craig, Brand Manager της Environ στην Ελλάδα και συνιδιοκτήτρια της εταιρείας Chrysallis  Proderma, ότι ο Δρ. Ντες Φερνάντες θα έρθει τον Οκτώβριο. Η επίσημη πρόσκληση ήρθε το Σεπτέμβριο.

 

10 Οκτωβρίου. Τοποθεσία Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

 

Στις 10 το πρωί ήμουν εκεί. Η μέρα ξεκίνησε με μία υπέροχη ξενάγηση στο «Γαία». Το νέο κτίριο φέρει το όνομα του πλανήτη Γη – ΓΑΙΑ – γεγονός που το συνδέει με την μυθολογία, τη φιλοσοφία και την επιστήμη του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Στα Ομηρικά Έπη απαντάται για πρώτη φορά η λέξη ΓΑΙΑ ως δηλωτική του πλανήτη Γη. Η ξενάγηση ξεκίνησε από εκεί για να γίνει σύνδεση των περιβαντολλογικών εξελίξεων και της δημιουργίας της «τρύπας του όζοντος» με τη δημιουργία του πρώτου best seller προϊόντος της Environ, το αντηλιακό RAD το οποίο χάρη στην έξυπνη σύνθεσή του, προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες των ηλιακών ακτινοβολιών, ως αποτέλεσμα της τρύπας του όζοντος.

 

Μετά την ξενάγηση, βρεθήκαμε όλοι οι προσκεκλημένοι, ιατροί, αισθητικοί, δημοσιογράφοι στο αμφιθέατρο και κατόπιν μίας εισαγωγής των εκπροσώπων της μάρκας και ένα θερμό χειροκρότημα, το μικρόφωνο πήρε ο καθηλωτικός Dr. Des.

 

 

dr-fernandes-environ

 

 

Με την ομιλία επεσήμανε αυτό που πλέον γνωρίζουμε: Εκτενείς επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη Α έχει διορθωτική δράση στο δέρμα καθώς βελτιώνει την υφή, την εμφάνιση και την αίσθηση του και το προστατεύει από την οξείδωση. Η βιταμίνη Α είναι αδιαμφισβήτητα ο ομαλοποιητής του δέρματος!  και στάθηκε σε κάποιες μεγάλες καινοτομίες της μάρκας τις οποίες κατέγραψα. Το πιο σημαντικό που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι  στην ανάπτυξη των προϊόντων πριν αυτά βγουν στην παραγωγή, στα εργαστήρια της Environ, κάνουν πραγματικά πολυετείς δοκιμές των προϊόντων σε πάνελ εθελοντών, οι οποίοι ανάλογα με το προϊόν, μπορεί να περάσουν εως και 4 χρόνια αποκλειστικής χρήσης μόνο του προϊόντος που είναι προς ανάπτυξη. Αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνέβη πχ με την μάσκα ανάπλασης Revival Masque ( ή αλλιώς το προϊόν lifting in a jar).

 

Aς δούμε όμως μερικούς σταθμούς της εταιρείας για να γνωρίζουμε εταιρείες που έχουν ισχυρή αλλά χαμηλόφωνη δράση…

 

1990: Η δημιουργία του πρώτου αντηλιακού με αντιοξειδωτικά, του Rad Antioxidant Sunscreen, για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών  και συνδυασμό ορυκτών και χημικών φίλτρων (αυτό που σήμερα οι εταιρείες ονομάζουν υβριδικό αντηλιακό) είναι γεγονός.

 

env-rad-scrn-spf15_a_large

 

 

Το 1996 ξεκινά τη μεγάλη έρευνα για το microneedling. 3 συσκευές (1 για χρήση από αισθητικό, 1 για χρήση από ιατρό και μία για οικιακή χρήση) με μικρές βελόνες με τις οποίες ρολάρεις το δέρμα σου, ανοίγοντας μικρές οπές στο δέρμα που βοηθούν εξαιρετικά στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στην καταπολέμηση γραμμών, ουλών κλπ. Η οικιακή συσκευή, το Cosmetic Roll Cit στην ουσία ανοίγει 100% ανώδυνα (είμαι heavy user και το ξέρω) μικρές τρύπες στην κερατίνη στοιβάδα ώστε τα συστατικά και οι βιταμίνες των προϊόντων να διεισδύουν ακόμα βαθύτερα.

 

 

 

 

InstrumentRoll-CIT_NO_ASP

 

 

 

To 1998-2002 σχεδιάζεται η σειρά C-Quence, premium σειρά για την αντιμετώπιση έντονης φωτογήρανσης και ανάπλασης ώριμων δερμάτων. Τα προϊόντα ακόμα και σήμερα φτιάχνονται κατά παραγγελία και ενσωματώνουν φρέσκες πρώτες ύλες με υψηλή αποτελεσματικότητα.

 

 

Environ-Cquence_1_2

 

 

To 1999 το πεπτίδιο Matrixyl ενσωματώνεται στο Eye Gel

 

Το 2007 κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά η σειρά AVST (Advanced Vitamin System) σχεδιασμένο για όλα τα δέρματα και τις ηλικίες για ένα υγιές και όμορφο δέρμα. Αποτελεί την αγαπημένη μου σειρά και πιστέψτε με (το έχω ξαναπεί) μου άλλαξε την ποιότητα του δέρματός μου. Πρόκειται για ένα step up system με φωτοσταθερή μορφή βιταμινών A και αντιοξειδωτικών για ασφαλή καθημερινή χρήση.

 

 

 

AVSTgrp1

 

 

Το 2014 κυκλοφορεί η Revival Masque. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο γιατρός: “Η ιστορία που κρύβεται πίσω από τη σύλληψη της ιδέας της Revival Masque ήταν η ανάγκη μου να κάνω  το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός προϊόντος φροντίδας δέρματος που θα είναι  “ένα προϊόν λίφτινγκ σε μπουκάλι “. Ήξερα ότι αυτό ήταν μια ανέφικτη ιδέα, αλλά ως ονειροπόλος αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρό μου.”. Και πραγματικά τα κατάφερε καθώς η φόρμουλα συνδυάζει Asiatic Acid, Mandelic Acid και Lactic Acid, σε αποτελεσματικές περιεκτικότητες για πιο φωτεινή, λαμπερή, λεία, νεανική και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

 

 

 

environ-intense-revival-mask

 

 

 

 

Φέτος (2015) και αφού πλέον γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ( οι επιστήμονες δλδ…) τα πεπτίδια ως θεμελιώδη συστατικά για νεανικό δέρμα, λανσάρεται η Environ Intensive Avance DFP 312 Peptide Cream με μία πανίσχυρη τριλογία συνθέσεων πεπτιδίων που δεν υπάρχει σε άλλο προϊόν στην αγορά.

 

 

environ-intensive-beautypaths-avance-dfp-peptide-cream-_-_-_

 

 

 

Η έρευνά του δεν σταματάει εδώ. Ήδη, με την ομάδα του μελετάει νέα συστατικά και αναπτύσσει νέα προϊόντα, τονίζοντας όμως πάντα ότι η βιταμίνη A είναι το Α και Ω για την υγεία της επιδερμίδας και για ένα νεανικό δέρμα.

 

Ο Dr De sπαρουσίασε επίσης το νέο του βιβλίο ‘Vitamin A SkinScience- a scientific guide to healthy skin’ που είναι το πρώτο εγχειρίδιο παγκοσμίως που πραγματεύεται και παρουσιάζει επιστημονική έρευνα για τα αποτελέσματα από τη χρήση της βιταμίνης Α σε καλλυντικά προϊόντα και πρωτόκολλα needling.

 

 

Προσωπικά, πιστεύω πολύ σε αυτή την εταιρεία. Είμαι στο χώρο αρκετά χρόνια και είναι από τις λίγες φορές που βλέπω κάτι διαφορετικό. Για μένα αξίζει να τη δοκιμάσετε και να γνωρίσετε τη φιλοσοφία της αλλά και τα προϊόντα της! Ειδικά για τις αναγνώστριες του beautyblog.gr & more, θα βρείτε τα προιόντα Environ με 15% έκπτωση από την αρχική τους τιμή. To μόνο πουν πρέπει να κάνετε είναι στο checkout να βάλετε τον “κωδικό” bbgirl.

 

 

Θα τα ξαναπούμε,

Κ.

Είμαι ο Κωνσταντίνος.

 

Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσίαζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

 

 

 

8 Σχόλια
  1. @όλες: Ζητώ συγνώμη από τον Κωνσταντίνο, αλλά ελπίζω να είσαστε όλες καλά (ή τουλάχιστον όσες είσαστε Αθήνα και μένετε στα Βόρεια Προάστεια). Μετά τον ανεμοστρόβιλο (ναι έτσι ακριβώς) δεν είχαμε ρεύμα, δίκτυο και φανάρια για 3 ώρες. Επανήλθαμε και ελπίζω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

  2. …lifting in a jar????? Περιττό να αναφέρω το πόσο ζηλεύω….

  3. Τι δύσκολη μέρα και η σημερινή για εμάς που μένουμε εντός Αττικής..ελπίζω να μην ξαναζήσουμε το σημερινό εφιάλτη. Ενδιαφέρουσα παρουσίαση..κυκλοφορούν δείγματα από τα Environ?

  4. Καλησπέρα bbgirls!! Ελπίζω να είστε όλες καλά έπειτα από όλα αυτά που έμαθα για τον καιρό σήμερα!
    Η Environ ειναι πολύ ενδιαφέρουσα εταιρεία με επιστημονικό υπόβαθρο που θαυμάζω πολύ καιεχω ακούσει εξαιρετικά σχόλια για τα αποτελέσματα του needling!
    Φιλιά πολλά!

  5. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το lifting in a jar και το needling.Δεν έρχεται και στην Ελλάδα να βρει πειραματόζωα,να καταγράψει την αντίδραση των Acids στις υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες;Θα γραφτώ πρώτη!!

  6. @maryl Καλησπέρα. Μπορεις να μας επισκεφτεις στο #BeautyPathsTheStore και να τα γνωρισεις απο κοντά. Ασκληπιού 189 και Λ.Αλεξάνδρας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.