Μαρία Αγγελίδου: “Αρωματική” Συνέντευξη στο Perfume Society.

 

maria-aggelidou

 

 

Για την Υπουργό Αρωμάτων την Maria A, μιλούσα χθες και για την αγάπη που έχει στον οίκο Guerlain, σωστά; Το θέμα είναι τώρα ότι η «δική μας» γκουρού των αρωμάτων, έχει ανοίξει πολύ τα φτερά της και ώρες είναι να παρατήσει σύξυλο το Υπουργικό μας Συμβούλιο. Φυσικά δεν θα της το επιτρέψουμε αλλά επειδή είμαστε μεγαλόκαρδες, άντε, θα την «δανείζουμε» που και που και αλλού.

 

Πριν  αφήσω την ίδια να μας μιλήσει για την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο “Scented Letter” το πιο έγκυρο εξειδικευμένο περιοδικό αρωμάτων και αρωματοποιίας του Αγγλικού Perfume Society, λίγα λόγια και από μένα:

 

 

maria-1

 

 

Η Μαρία στη συνέντευξη της,  μίλησε για την Ελλάδα, για την αγαπημένη γενέτειρα πόλη της την Θεσσαλονίκη, για την λατρεία που είχε στο “άρωμα” από την παιδική της ηλικία. “Mύριζε” το καλοφτιαγμένο φαγητό της μητέρας της, τα φρεσκοπλυμένα ρούχα, ένα δωμάτιο μόλις έμπαινε μέσα.  Μίλησε για το Ελληνικό καλοκαίρι και τη μοναδική του μυρωδιά, τη θαλάσσια αύρα της χώρας μας, για τις κολώνιες που η οικογένειά της συνήθιζε να χρησιμοποιεί καθημερινά για να δροσίζει και να φρεσκάρει τα χέρια της. Μίλησε για το πρώτο άρωμα που της αγόρασε η μητέρα της όταν ήταν ακόμα μαθήτρια το Cacharel Lulu- το οποίο φορούσε από το πρωί έως το βράδυ και το οποίο σύντομα ακολούθησαν τo Guy Laroche Fidji και το  Nina Ricci L’Air du Temps.

 

Μίλησε φυσικά για τη συλλογή της – η οποία ξεκίνησε κάπου εκεί στα 25 και παραδέχτηκε ότι το 2.000 είχε ήδη στη συλλογή της 121(!) γεμάτα μπουκάλια με άρωμα -χώρια φυσικά τις μινιατούρες και τα samples. Μίλησε για τις αναμνήσεις της κάθε φορά που μυρίζει ένα συγκεκριμένο άρωμα. Και ναι. Μίλησε και για μας. Για το beautyblog.gr καθώς και για εσάς, που κάθε φορά που ανεβαίνει ένα post, ζητάτε τη γνώμη της. Η Αγγλίδα, δημοσιογράφος δήλωσε το πόσο θα ήθελε να μιλάει Ελληνικά για να μπορούσε να διαβάσει αυτά τα posts της.

 

 

 

Πάλι καλά, αυτή τη φορά αποφάσισα να μην κλάψω από χαρά (έ, καλά ένα δάκρυ το’ριξα απ’ έξω απ’έξω) αλλά να ανέβω στο καλάμι.  Οπότε όσο διαβάζετε, παρακαλώ πάρτε μια σκάλα και κατεβάστε και μένα.

 

 

 

Αγαπημένα bb girls!

 

Το Scented Letter  είναι το περιοδικό του Perfume Society  και εκδίδεται περίπου κάθε 1,5 μήνα. 

 

Τι είναι το Perfume Society θα μου πείτε τώρα? Είναι μια κοινότητα για οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον στα αρώματα και οποιαδήποτε οσφρητική περιπέτεια και ιδρύθηκε πέρυσι το Μάιο από τη Jo Fairley και τη Lorna McKay. Δεν σας γράφω περισσότερα για τις κυρίες είναι πανδιάσημες στον χώρο της  ομορφιάς και των αρωμάτων και μπορείτε να τις Google άρετε για να μάθετε περισσότερα για την πορεία τους. Η δημιουργία του Perfume Society έγινε έπειτα από σκέψη και οργάνωση 2 ετών και ήρθε να καλύψει ένα κενό με ενημέρωση και εκδηλώσεις, γνωριμίες με αρωματοποιούς και πολλά άλλα στον χώρο του αρώματος.

 

 

maria-2

 

 

Παρόλο που είναι κάτι τόσο φρέσκο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία με χιλιάδες συνδρομητές που απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια όπως συχνές ενημερώσεις για εκδηλώσεις, πολλές αποκλειστικά για αυτούς, δωρεάν workshop  για να εκπαιδεύσεις την αίσθηση της όσφρησής σου, εκπτώσεις στα discovery boxes που φυσικά περιλαμβάνουν σχεδόν μόνο αρώματα και φυσικά αποκλειστική πρόσβαση στο περιοδικό The Scented Letter.  Το περιοδικό ξεκίνησε από ηλεκτρονική έκδοση μόνο κάποιων σελίδων και φυσικά με τον καιρό η ύλη αυξήθηκε και κατόπιν μεγάλης ζήτησης από τους λάτρεις της έντυπης μορφής – μαζί κι εγώ – άρχισε να εκδίδεται και σε έντυπη μορφή. 

 

 Περιλαμβάνει ποικίλη ύλη, με αφιερώματα σε παλιά αρώματα, όλες τις νέες κυκλοφορίες, πολλά άρθρα για τις αισθήσεις και τις μνήμες από καταξιωμένους αρθρογράφους, τις εκδηλώσεις, συνεντέυξεις και τέλος κάποιο από τα μέλη αφήνεται να “επιδείξει” τη συλλογή του.

 

 Στο προηγούμενο τεύχος που συμπτωματικά είχε αφιέρωμα στη συναισθησία αλλά και το χρώμα μωβ (!)  είχα τη χαρά να γράψω ενα δυο λόγια για τη συλλογή μου και πως ξεκίνησε, να βγάλω τα πολύτιμα “μωρά” μου από τα ντουλάπια και τα συρτάρια που είναι συνήθως καταχωνιασμένα και να τα αφήσω να δουν το φως και να φωτογραφηθούν μαζί μου. Στη συνέντευξη ξετύλιξα τις παιδικές μου μνήμες, περιέγραψα τα αγαπημένα μου αρώματα, είπα και δυο λόγια για τη ζωή μου και πραγματικά εξεπλάγην από το εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

 

 

maria-3

 

Μακάρι στο μέλλον να μπορούσα να φέρω ένα κομμάτι από αυτά στην Ελλάδα γιατί ειδικά αυτά τα workshop εκπαίδευσης της όσφρησης και οι εκδηλώσεις στις οποίες έχεις την ευκαιρία να συναναστραφείς ομοπαθείς αρωματοχτυπημένους ή απλά λάτρεις των ωραίων αρωμάτων είναι αξέχαστες εμπειρίες.

 

 

 

 

 

Aκολουθεί η συνέντευξή της…

 

 

 maria-4

 

 

 

maria-6

 

 

 

maria-7

 

 

 

 

 

…. κάποια από τα αγαπημένα  αρώματα της προσωπικής της συλλογής..

 

 

perfrumes-4

 

 

perfumes-1

 

 

perfumes-2

 

 

perfumes-3

 

 

perfume-5

 

 

perfume-6

 

 

και φυσικά κλείνω το post με ένα αγαπημένο άρωμα, που εγώ και η MariaA, έχουμε κοινό.

 

 

 

tom-ford-black-orchid

 

 

 

 

 

 

23 Σχόλια
  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!! Θέλω να είμαι η πρώτη που θα σχολιάσω!!!! ΜΑΡΙΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!! Αλλά ήταν αναμενόμενο! Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από σενα και πάλι άργησε! Μαρία τίποτα λιγότερο από τη Grasse! Τίποτα λιγότερο! Ανήκεις στον κόσμο των αρωμάτων κι αυτό είναι το ταλέντο σου! Περιμένω κι άλλα και να γίνουν γρήγορα!! θέλω να καμαρώσω κι άλλο για την φίλη μου! Θέλω να καβαλήσω καλάμι και να κλάψω κι άλλο για το κορίτσι μας!!!

  2. @Stella & MariaA: Grasse ή California που έχουμε και τα “μέσα”; Θα δούμε, θα δούμε…

  3. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στη Μαρία! Δεν εκπλήσσομαι γιατί δεν άξιζε τίποτα λιγότερο..Τι εκπληκτική συλλογή αρωμάτων..έμεινα με ανοιχτό το στόμα

  4. Kalimera bbgirls!!!
    Julia eimai sti douleia kai evala ta klammata!!
    Xairomai pou sou arese ki esena Stella!!!!
    An thelete na diavasete olo to periodiko nomizo to link tha doulepsei.

    http://perfumesociety.org/magazine/SL.Issue12_xGrm.pdf?utm_source=VIP+Subscribers+after+January+22nd+2015+-+COMPLETE+LIST&utm_campaign=1f18c0dfa4-The_Scented_Letter_Synaesthesia_16_10_2015&utm_medium=email&utm_term=0_8ab301fd94-1f18c0dfa4-209006289

    Den ginotan na min miliso gia to bb!!!

  5. Αχ ωραία! Γιατι εψαξα ήδη την συνεντευξη ηλεκτρονικά, αλλα είχε μονο την πρώτη σελίδα.

  6. Συγχαρητήρια, Μαρία. Σε βρίσκω πολύ πιο όμορφη και φρέσκια στη φωτογραφία !!!! Το Λονδίνο σου πάει πολύ !!!!! Μακάρι να έχεις και άλλες πολλές τέτοιες ευκαιρίες και κάποια στιγμή να βρεθείς να ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς με τόσο πάθος !!!!

  7. Την διάβασα! Την διάβασα και ναι, φυσικά η Μαρία μας συμβουλεύει προσωπικά για κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μας, που θελουμε ένα ειδικό άρωμα. Το ξέρω απο προσωπική πειρα… κι ήταν μια ολόκληρη εκστρατεία από μέρους της που δεν θα ξεχάσω ποτέ 😉
    Επίσης, έδωσες Μαρία μου και μια πολύ ικανοποιητική απάντηση στην δική μου μόνιμη συνειδησιακή κρίση….. “πως καταφέρνουν κάποιοι ανθυρωποι και φοράνε όλη τους τη ζωή ένα άρωμα…”. Πάντα το ζηλευα κι ηθελα να το κάνω…. αλλά όχι, τέρμα πια οι ενοχές κάθε φορα που ξελογιάζομαι από ενα καινούργιο άρωμα. Γιατί όπως λεει κι η Μαρια μας “είναι σαν να τρώμε κάθε μέρα το ίδιο φαγητο ή να φοράμε τα ίδια ρουχα για όλη μας τη ζωή!” I love u Maria!

  8. kalispera julia bbgirls!!!ti ypero post!!
    @maria synxaritiria polla polla synxaritiria!! bravo!!! <3 filakiaaa

  9. Καλημέρα!!!
    @MariaA.Μαρακι μου!!!!συγχαρητηρια!!!!Αξιαααααα !!!
    Καλά δεν ¨εχω λόγια για την συλλογη αρωμάτων !!!
    Άντε σου εύχομαι του χρόνου να εχεις δικιά σου στήλη στο περιοδικό !!!το αξίζεις και
    με το παραπάνω!!!
    Φιλακια

  10. Μ πραβο μπραβο και απο μενα.Και εις ανωτερα που μου ελεγαν οι γονεις μου οταν ημουν μικρη. Το αξιζεις και με το παραπανω να εχεις επιτυχιες Καλη συνεχεια σε οτι κανεις

  11. Μπράβο, μπράβο, μπράβο! Μαρία, σου έχω πει και στο παρελθόν ότι σε “ζηλεύω” (με την καλή έννοια φυσικά) για τη συλλογή σου! 🙂

  12. Καλησπέρα BBgirls!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα υπέροχα σχόλιά σας!!
    Συγκινήθηκα!!! 🙂

  13. Θα προσπαθήσω να είμαι κόσμια μη γίνει καμιά στραβή και μεταφραστούν τα σχόλια οπότε θα πω ένα τεράστιο μπράβο στην αγαπημένη υπουργό μας.Πραγματικά @MariaA νιώθω υπερηφάνια και χαίρομαι με τη χαρά σου και είμαι σίγουρη πως θα καταφέρεις πολλά παραπάνω.Τα καλύτερα άρχισαν ήδη…
    Μουτς
    ΥΓ.Είσαι καρα-κουκλάρα λέμε!
    Ψέκασέ μας λέμε!

  14. Η αρωματοϋπουργός και αρωματονεράιδά μας με πρόσωπο πιο λαμπερό και από τα κρυστάλλινα μπουκάλια. Χίλια μπράβο γιατί το πάθος σου είναι συνυφασμένο με τη γνώση. Χίλιες ευχές για ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση της αξίας σου, MariaA.

  15. Μπράβο, χίλια μπράβο αγαπημένη μας Μαρία!!
    Είσαι η απόδειξη πως εάν σε αυτό που αγαπάς δείχνεις αφοσίωση, επιμονή, ειλικρίνεια και μεράκι, τέτοια και ακόμη μεγαλύτερη καταξίωση είναι μονόδρομος! Αποτελείς έμπνευση για πολλούς, είμαι σίγουρη! Θερμά συγχαρητήρια και πάλι, και σ´ ευχαριστούμε που μοιραστήκαμε κι εμείς αυτή τη χαρά και την περηφάνεια μαζί σου!

  16. Σήμερα κατάφερα να τα διαβάσω όλα! Εντάξει δεν υπάρχουν λόγια… Μόνο συγκίνηση και υπερηφάνεια! Χίλια μπράβο και εύχομαι εις ανώτερα. Είσαι και τόσο όμορφη και λαμπερή xxx!

  17. ΄Αξια η υπουργός!!Χαίρομαι για την ίδια,αλλά και για το γεγονός ότι το όνομα της Ελλάδας ακούγεται ακόμα στο εξωτερικό και για θετικά…
    Θα σας βγάλω κι εγώ φωτό όσα μπουκάλια αρώματα έχω αυτή τη στιγμή.Καλά,τη Maria δεν τη φτάνω…εγώ θα βάλω και τα αντρικά…δεν ειράζει,έτσι;

  18. @SofiaT: Τι υπέροχη ευχή για το Μαράκι μας, Σοφία μου! Εχεις απόλυτο δίκιο! Και δική της στήλη και σύντομα και το δικό της άρωμα!

  19. @ketty: Τέλεια, ιδέα! Περιμένουμε φωτό!!! (πόσο δίκιο έχεις στο εύστοχο σχόλιο για την Ελλάδα..)

  20. @ketty: Τέλεια ιδέα! Στείλε μας φωτό!! (πόσο εύστοχο το σχόλιο σου, για την Ελλάδα…)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.