Lipton X-mas Tea: Τσάι και Αρώματα!

 

 

orange-mandarin-lipton-open

 

 

 

Καλημέρα bb girls!

Πριν ξεκινήσω πρέπει να ομολογήσω την αμαρτία μου! Είμαι λάτρης του καφέ! Δώστε μου Κολομβιανό Arabica, Robusta από τη Ιάβα και πολλές άλλες ποικιλίες που αγαπώ και θα σας λατρεύω για μια ζωή. Μου αρέσει ο καλοφτιαγμένος καφές και τα πρώην αφεντικά μου στην Ελλάδα – αν διαβάζανε το beautyblog.gr – θα μνημονεύανε τον καλό καφέ που τους έφτιαχνα κάθε μέρα.

 

Το τσάι δεν το προτιμούσα ποτέ,  ήταν κι ο μπαμπάς μου λάτρης του καφέ και όλες τις συνήθειες και τις παραξενιές μου από εκείνον τις πήρα. Το τσάι ήταν συνυφασμένο με το κρύο και ιδίως το τίλιο (φλαμούρι) το πίναμε στο σπίτι με μέλι όταν ήμασταν άρρωστοι -εγώ πολύ συχνά.

 

 

Η πρώτη φορά που κοίταξα το τσάι με άλλο μάτι ήταν όταν είδα το Shogun με τον Richard Chamberlain την δεκαετία (αχεμ) του 80 όπου με κατέπληξε η ιεροτελεστία προετοιμασίας του πράσινου τσαγιού Matcha από την Lady Mariko για τον ναυαγό John Blackthorne υπό το άγρυπνο βλέμμα του άγριου Shogun Lord Toronaga τον οποίο υποδυόταν ο απίθανος Toshiro Mifune – όσες αγαπάτε τα έργα του Κουροσάβα τον γνωρίζετε καλά!

 

 

shogun

 

 

Η ιεροτελεστία αυτή της προετοιμασίας του τσαγιού έχει ως σκοπό να ευχαριστήσει όλες τις αισθήσεις του αποδέκτη και να προσφέρει ηρεμία αποκόπτοντάς σε από το περιβάλλον και εγκλωβίζοντάς σε σε μια τελετουργία απόλαυσης και συγκέντρωσης. Περιλαμβάνει από επιγραφές με καλλιγραφία, ανθοδέσμες, ειδική ενδυμασία (συνήθως κάποιο κιμονό) ,εκλεπτυσμένο φαγητό και φυσικά το βασικό στοιχείο είναι ο τρόπος παρασκευής του τσαγιού καθεαυτού το οποίο είναι σε μορφή σκόνης και διαλύεται στο κύπελο με ειδικό τρόπο. Η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει ακόμη και ώρες, άλλωστε οι Ιάπωνες φημίζονται για την υπομονή τους και την πίστη τους στην παράδοση.

 

 

 

 

 

tea-aroma-1

 

 

 

 

Προς τα τέλη της δεκαετίας αυτής στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν τσαγιερί όπου προσέφεραν πολλές ποικιλίες τσαγιού με συνοδεία βουτημάτων, κέικ κλπ. Η αγαπημένη της παρέας μας τότε ήταν η Ζώγια στην Κομνηνών στον 1ο όροφο και πηγαίναμε συχνά δοκιμάζοντας τις διάφορες ποικιλίες – αγαπημένες μου τότε ήταν το μήλο – κανέλλα και το κλασσικό γιασεμί. Από τότε αναπτύξαμε με το τσάι μια σχέση συμπάθειας αλλά ακόμη κρατούσαμε τις αποστάσεις μας και συναντιόμασταν μόνο όταν θέλαμε να ζήσουμε κάτι διαφορετικό γευστικά.

 

 

 

 

Η τύχη μου όμως έλαχε να μετακομίσω στην Αγγλία όπου το τσάι είναι ιεροτελεστία και συνήθως συνοδεύεται από σνακ, σαντουιτσάκια, γλυκάκια, scones, έως και κανονικό φαγητό: το “τσάι” ή αλλιώς tea time είναι η ώρα της ημέρας που όλοι πίνουν μια cuppa ή το κλασσικό afternoon tea μαζί με ένα μικρό γεύμα για να κρατηθούν μέχρι το δείπνο. Η αγαπημένη και διάσημη αυτή συνήθεια άρχισε τυχαία όταν γύρω στο 1840 η Anna Maria Russel, 7η Δούκισσα του Bedford άρχισε κρυφά να πίνει τσάι συνοδεία σνακ στην κρεβατοκάμμαρά της επειδή εκείνη την ώρα την έπινε μια λιγουρίτσα.  Σύντομα άρχισε να καλεί συγγενείς και φίλους στο σπίτι και μοιράστηκε το απογευματινό της τσάι μαζί τους κι έτσι αυτή η κρυφή συνήθεια μετατράπηκε σε παράδοση.

 

 

anna maria russel

 

 

 

Η cuppa που προανέφερα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος παρασκευής τσαγιού κάθε ώρα της ημέρας με συστατικά ένα φακελάκι τσάι  στο οποίο προστίθεται βραστό νερό (ιδανικά αφήνουμε το φακελάκι 3-5 λεπτά αλλά πολλοί το αφήνουν μέσα στην κούπα) και στο οποίο προστίθεται ζάχαρη και φρέσκο γάλα. Την πρώτη φορά που το είδα έτσι τρόμαξα μου φάνηκε μια γαλακτερή μάζα με κάτι περίεργο να επιπλέει αλλά επειδή είμαι τοξότης και δεν απορρίπτω τίποτα πόσιμο ή φαγώσιμο αν δεν το δοκιμάσω μια φορά τουλάχιστον είπα άντε να το πιούμε κι αυτό το ποτήρι.

 

 

Η πρώτη μου εντύπωση ήταν θετική, το φρέσκο γάλα του έδινε μια γλυκύτητα και απάλυνε τη γεύση του αρκετά ενισχύοντας την αρωματικότητά του.

 

 

 

cup-of tea

 

 

 

Καθημερινά καταναλώνονται 165 εκατομμύρια κούπες τσαγιού στην Αγγλία και οι επιστήμονες επιμένουν ότι πρέπει να το πίνουμε καθημερινά στην ίδια κούπα, την ίδια ώρα και να το παρασκευάζουμε με τον ίδιο τρόπο – κάτι ήξερε η γιαγιά σου Τζούλια με την άσπρη της κουπίτσα!

 

 

Το άρωμα του τσαγιού αλλάζει ανάλογα με την ποικιλία του, την επεξεργασία του και τον τρόπο παρασκευής του και φυσικά αυτές οι ιδιότητες δεν έμειναν απαρατήρητες από τους αρωματικούς οίκους που εκμεταλλεύτηκαν τις διαφορετικές ποικιλίες και προσέθεσαν τις νότες τους στις αρωματικές τους δημιουργίες.

 

 

Άλλωστε το φυτό του τσαγιού ανήκει στην οικογένεια camellia sinensis – δηλαδή τη γνωστή μας καμέλια και η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι ακόμη σε αναζήτηση ενός ωραίου αρώματος αληθινής καμέλιας.

 

 

Πολλά από τα αρώματα που έχω μυρίσει κατά καιρούς ή έχω ήδη στην κατοχή μου θυμίζουν αρώματα από ποικιλίες τσαγιού που έχω δοκιμάσει από τότε που άρχισα το ταξίδι της εξερεύνησης του τσαγιού και εδώ θα προσπαθήσω να τα ταιριάξω .

 

 

Λοιπόν:

 

Yellow label, Το κλασσικό μαύρο τσάι αρωματικό και δυνατό ταιριάζει με το BulgariEau Parfume eau The Noir, μια σύνθεση του Jacques Cavallier. To άρωμα είναι βαθύ, αισθησιακό και ανατολίτικο με νότες μαύρου τσαγιού, ρόδου, ταμπάκου, δέρματος, oud, και πατσουλί.

 

 

 

tea-perfume-open

 

 

 

 

 

Earl Grey, το αγαπημένο της Αγγλικής κοινωνίας με νότες περγαμόντου ταιριάζει με μια ακόμη Αγγλική δημιουργία, το Jo Malone Earl Grey and Cucumber, που παραπέμπει στον αγαπημένο συνδυασμό του τσαγιού με σαντουιτσάκια αγγούρι και περιλαμβάνει νότες μήλου, περγαμόντου, γιασεμιού, αγγουριού,αγγελικής, βανίλλιας, κεριού, κέδρου και musk.

 

 

 

 

earl-jo-1

 

 

 

 

Green gun powder, εκρηκτικό και πικάντικο. Το ταίρι του δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Bulgari Black, το οποίο λανσαριστηκε το 1998 ως ανδρικό για τα μοντέρνα city boys αλλά απέκτησε πολύ σύντομα πιστό γυναικείο κοινό και μετονομάστηκε unisex. Περιλαμβάνει νότες τσαγιού, δέρματος, περγαμόντου, ρόδου, κέδρου, γιασεμιού και βανίλιας.

 

 

 

 

 

lipton-perfumes-

 

 

 

 

Gold Tea, η χρυσή αυτή μίξη μου φέρνει στο νου όχι ένα αλλά δύο αρώματα, το αρωματικό και spicy LArtisan ParfumeurTea for two με νότες περγαμόντου, γλυκάνισσου, τσαγιού, κανέλλας, τζίντζερ, μελιού, βανίλλιας, δέρματος και ταμπάκου αλλά και το KiehlsVetiver & Black Tea με βέτιβερ, μαύρο τσάι, πιπέρι και ξυλώδεις νότες.

 

 

 

 

 

tea-perfumes-2

 

 

 

 

 

 

Green Tea Jasmin. Από τις πρώτες μου αγάπες! Σε αυτή την κατηγορία μου έρχονται στο νου πάρα πολλά αρώματα, με βάση ως επί το πλείστον το πράσινο τσάι. Λοιπόν:

 

 

Roger Gallet The Vert, αληθινό άρωμα πράσινου δροσιστικού τσαγιού με συνοδευτικές νότες yuzu, μανταρινιού, γκρέιπφουτ και κέδρου.

 

LOccitane The Vert, επίσης πολύ αρωματικό με νότες πράσινου τσαγιού και γιασεμιού που συνοδεύονται από νότες πορτοκαλιού, κέδρου και θυμαριού.

 

Body Shop Fuji GreenTea, εδώ το πράσινο τσάι το πλαισώνουν πιο λουλουδάτες νότες που περιλαμβάνουν, γιασεμί, περγαμόντο, καμέλια και βιολέτα.

 

 

 

 

green-tea-perfumes

 

 

 

 

 

(Μια πολύ οικονομική λύση είναι η σειρά Tesori DOriente που στη γκάμα της περιλαμβάνει και το Te Verde, απλό μονοθεματικό άρωμα πράσινου τσαγιού με πλήρη σειρά περιποίησης σώματος.)

 

 

Τέλος, μια κατηγορία από μόνη της είναι η σειρά Green Tea της Elizabeth Arden η οποία κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με μια νέα εκδοχή του original GreenTea από το 1999 και φέτος την άνοιξη ήρθε το Green Tea Jasmine με νότες πράσινου τσαγιού και – φυσικά – γιασεμιού. Παλαιότερες εκδοχές περιλαμβάνουν, το Green Tea Cucumber, το Green Tea Camellia, Green Tea Cherry Blossom, Green Tea Honeysuckle, Green Tea Lotus, Green Tea Exotic, και πολλά άλλα που παιχνιδίζουν με τις νότες του πράσινου τσαγιού και διαφόρων λουλουδιών.

 

 

 

 

green-tea-2

 

 

 

 

White tea, raspberry & pomegranate: Ελαφριά και αρωματική ποικιλία που ο συδυασμός της με φρούτα δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα εξαιρετικά για ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

 

 

Τα αρώματα που μου έρχονται στο νου είναι το Aqua Allegoria Cherry Blossom του Guerlain μια ελαφριά αρωματική δημιουργία βασισμένη πάνω σε νότες τσαγιού, ανθους κερασιάς, αμύγδαλου και κίτρου, το Pomegranate Noire της Jo Malone, που παρόλο που δεν έχει νότες τσαγιού στη σύνθεσή του,με την αρωματικότητα που έχει λόγω του ροδιού, των κόκκινων φρούτων και των λουλουδιών μου φέρνει στο νου ζεστό ρόφημα και το Daisy Eau so Fresh του Marc Jacobs που με τις αρωματικές νότες γκρέιπφρουτ, raspberry, αχλαδιού, γιασεμιού, ρόδου, λίτσι, βιολέτας, κέδρου, δαμάσκηνου, musk και της ζωντάνιας που του δίνουν οι πράσινες νότες που έχει στη σύνθεσή του μου ταιριάζει πολύ με τις ποικιλίες αυτές.

 

 

 

 

lipton-perfumes-10

 

 

 

 

 

Herbal Orange BlossomChamomile

 

 

Το άρωμα που έχω συνδέσει με αυτή τη γευστική ποικιλία είναι της Annick  Goutal, τοLIle Au The, εξαιρετικά αρωματικό με πολτό μανταρινιού αλλά και τον ανθό που δίνουν εξαιρετική λαμπρότητα και οσμανθό που δένει τέλεια με τις νότες τσαγιού και musk.

 

Ακόμη τo Aqua Allegoria Teazzurra του Guerlain είναι ένα αρωματικό συνοθύλευμα περγαμόντου, λεμονιού, yuzu και γκρέιπφρουτ που αγκαλιάζουν μια καρδιά από χαμομήλι, γιασεμί και πράσινο τσάι πριν δώσουν θέση στην αρωματική βάση από musk, calone και βανίλια.

 

 

 

 

lipton-orange-2

 

 

 

Apple & Cinnamon

 

Λατρεύω τη μυρωδιά της κανέλλας και εκ των υστέρων συνειδητοποίησα ότι πολλά αρώματα που είχα στην κατοχή μου τότε (80’s & 90’s) είχαν για βάση την κανέλλα, όπως ο αξέχαστός μου έρωτας Kenzo Jungle Le Tigre αλλά και το Lou Lou της Cacharel. Ένα άρωμα που συνδυάζει το μήλο και την κανέλλα είναι το Love της Lush που ξετυλίγονται ανάμεσα από νότες lemongrass, λεμονιού Αμάλφι,περγαμόντου, υλάνγκ, ρόδου και γιασεμιού – αληθινά μια ιστορία αγάπης σε ένα άρωμα.

 

 

 

 

apple-cinamon

 

 

 

 

Άλλα εξαιρετικά αρώματα βε βάση την κανέλλα είναι το Givenchy Organza Indecence, το Hermessence  Ambre Narguile του Hermes  όπως και το Opium του Yves Saint Laurent. Εξαιρετικά αρώματα που ανέδειξαν στο έπακρο τις νότες του μήλου είναι η σειρά DKNY Be Delicious που έχει εξερευνήσει μεγάλο φάσμα των αρωματικών μήλων όλων των ειδών.

 

 

 

 

 

1750161

 

 

 

Linea Εσπεριδοειδή

 

Όταν μιλάμε για εσπεριδοειδή αναφερόμαστε πάντα είτε στην Ελλάδα είτε στη γειτνική Ιταλία από την οποία εμπνευστηκε ο Christian Dior για την Cruise Collection και τα δύο από τα τέσσερα συνολικά αρώματα, το Escalea Pondichery & Escalea Portofino που με τις δροσερές μεσογειακές τους συνθέσεις εκφράζουν τέλεια τη γευστική αίσθηση του Linea Εσπεριδοειδή

 

 

 

dior-linea-2

 

 

 

 

Lipton Sun Tea – Green Tea Mint

 

 

Αν σας αρέσει το τσάι με γεύση μέντα τότε τα δύο επόμενα αρώματα πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε: Πρώτον το Aqua Allegoria Herba Fresca του Guerlain, με νότες μέντας, πράσινου τσαγιού, κίτρου, κυκλάμινου και μιγκέ και δεύτερον το White Jasmine and Mint της Jo Malone με νότες – τι άλλο?!- μέντας, γιασεμιού αλλά και κάρδαμου, ρόδου, άνθους πορτοκαλιάς, υλάνγκ, δαμάσκηνου και κέδρου.

 

 

 

 

mint-perfumes-lipton

 

 

 

 

Vanilla Caramel

 

Κάθε φορά που πίνω αυτό το τσάι πρέπει οπωσδήποτε να ψεκαστώ με το Shalimar  Parfum Initial όπου η λαχταριστή του βανίλια – καραμέλα δένει τέλεια με τις νότες από τόνκα, πατσουλί, ίριδα, βέτιβερ, ρόδο και γιασεμί που περιέχει ακόμη και μεταμορφώνεται στον τέλειο αρωματικό συνοδό του τσαγιού μου.

 

Άλλοι ταιριαστοί συνοδοί είναι το Prada Candy που συνδυαζει τη βανίλια και καραμέλα με νότες πούδρας και musk αλλά και το D&G The One Desire που τυλίγει τη δική του βανίλια –καραμέλα σε μπουκέτα τουμπερόσε, μιγκέ, λίστι, εσπεριδοειδή και σανδαλόξυλο.

 

 

 

 

caramel

 

 

 

Τώρα όσο για τις Χριστουγεννιάτικες εκδοχές του Lipton έχουμε:

 

 

 

Forest Fruit

 

Πολλά αρώματα έχουν προσθέσει φρούτα του δάσους στις συνθέσεις τους και αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι τα:

 

 

Katy PerryKiller Queen, εξαιρετικός συνδυασμός φρούτων το δάσους με νότες πραλίνας, γιασεμιού και πατσουλί

 

Christian DiorPoison, το κλασσικό, όπου τα φρούτα του δάσους ακουμπούν σε ένα κεντημένο μαξιλάρι από γιασεμί, τουμπερόσε, βέτιβερ, δαμάσκηνο, γαρύφαλλο, ηλιοτρόπιο, βανίλια, κανέλλα, ρόδο, μέλι και κέδρο και ξεδιπλώνονται σιγά σιγά πάνω στο δέρμα – ασυναγώνιστο!

 

Juicy Couture – Viva La Juicy. Τα συγκεκριμένα φρούτα του δάσους κάνουν παρέα με λευκά άνθη όπως γιασεμί, γαρδένια και αγιόκλημα και την παρέα συμπληρώνει η πραλίνα, η καραμέλα, η βανίλια και το σανδαλόξυλο.

 

 

forest-fruit-perfumes

 

 

 

Mandarin Orange

 

 

Δροσερό και ζωντανό, εξαιρετικά ταιριαστό με την εποχή! Αν έχετε τζάκι οπωσδήποτε πρέπει να καίγετε τις φλούδες από μανταρίνι στη φωτιά, τα έλαια που απελευθερώνονται θα δώσουν καταπληκτικό άρωμα στο χωρο σας!

 

Ταιριαστά αρώματα με το συγκεκριμένο τσάι είναι τα, GuerlainAqua Allegoria Mandarine Basilic, με νότες, τι άλλο, μανταρινιού, τσαγιού, βασιλικού, χαμομηλιού, ανθού πορτοκαλιάς, παιώνιας και σανδαλόξυλου. 4711 Acqua Colonia Mandarine & Cardamom, η spicy εκδοχή του μανταρινιού αγκαλιασμένου με κάρδαμο και Gucci Flora Glorious Mandarin, όπου το μανταρίνι συνδυάζεται με νότες πίνα κολάντα (κοκτέιλ κανείς?!), παιώνιας, γιασεμιού και πολύτιμων ξύλων.

 

 

 

 

orange-mandarin-lipton

 

 

 

Blueberry Muffin

Οι νότες που παραπέμπουν σε κεικ, ζαχαρωτά κλπ είναι πολύ δημοφιλείς σε όλες τις ηλικίες για τον απλούστατο λόγο ότι μας κάνουν χαρούμενους όταν τα φοράμε!

 

Θα ξεκινήσω με το Britney SpearsMidnight Fantasy, μια ζωντανή σύνθεση από δαμάσκηνο, κεράσι, φρέσια, ορχιδέα, amber & musk που δίνουν την αίσθηση ενός φρουτώδες muffinστο δέρμα!

 

Το LArtisan Parfumeur Mureet Musc Cologne είναι μια πιο ελαφριά έκδοση του original και δίνει βάση περισσότερο στο blueberryσυνδυάζοντάς το με musk, πορτοκάλι και γιασεμί δίνοντάς του την αίσθηση του φρεσκοψημένου muffin.

 

 

 

 

lipton-muffin-perfurmes

 

 

 

Τέλος το YSLIn Love Again, όπου το blueberry παντρεύεται με το φραγκοστάφυλλο, το μήλο, την κασσία, το γκρέιπφρουτ, το ρόδο, τη βότκα (!! Είπε κανείς κοκτέηλ πάλι?!), το νούφαρο, το σανδαλόξυλο και το musk και δίνει μια boozy εκδοχή ενός φρεσκοψημμένου muffin.

 

 

 

 

ysl-coctail

 

 

 

 

Ακόμη ξέρω ότι όλες οι ποικιλίες του Lipton δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά πολυ δημοφιλές είναι το Enticing Chai, απο πικάντικο μαύρο τσάι και το άρωμα με το οποίο το έχω παντρέψει στο μυαλό μου είναι το Chai από τον οίκο Baruti του Σπύρου Δροσόπουλου (με έδρα την Ολλανδία), με νότες μαύρου ταγιού, κανέλλας, γαρύφαλλου, κάρδαμου, πιπεριού, τζίντζερ, ζεστού γάλακτος, κακάο, ρόδων, βανίλιας, Musk και δερματος, απλά μεθυστικό!

 

Τέλος ένας φόρος τιμής στο Τίλιο (φλαμούρι) ή αλλιώς Linden Blossom

 

Η Annick Goutal αγαπά το τίλιο όπως φαίνεται από τη δημιουργία Eau de Ciel Eau de Toilette, μια νέα εκδοχή του original Eau de Ciel από το 1986. Το άρωμα περιλαμβάνει, εκτός από τις νότες του ανθού τίλιου, ροδόξυλο, ίριδα, muskκαι κερί και είναι πραγματικά μια εξαιρετική αρωματική δημιουργία πολύ κοντά στο ρόφημα των παιδικών μου χρόνων!

 

 

 

 

lipton-perfumes-11

 

 

 

 

 

Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό post!

 

Ειδικά αφιερωμένο σε όσους/ όσες γιορτάζουν –έχουν γεννέθλια σήμερα και η λίστα συμπεριλαμβάνει, τη μαμά μου, τον μπαμπά της Τζούλιας και φυσικά ΕΜΕΝΑ!!!!!!

 

 

Να με χαίρεστε λοιπόν όπως σας χαίρομαι κι εγώ και σας εύχομαι από καρδιάς να αποκτήσετε ό,τι πραγματικά επιθυμειτε!!!

 

 

Πολλές αρωματικές ευχές και Καλά Χριστούγεννα bb girls!!!!

 

 

 

Share a cup of tea, share love

 

 

 

lipton-32-450x270

 

 

 MariaA

 

 

 

 

 

 

 

12 days of Christmas!

 

 

 

 

12- 12 σήμερα και 12 days of Christmas (my true love sent  to me)….. το αγαπημένο μου παιδικό τραγουδάκι  και στο αφιερώνω φυσικά αγαπημένη μου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 Σχόλια
  1. @MariaA: Ξεπερνώντας με δυσκολία το γεγονός ότι αυτό το άρθρο κάνει να κοκκινίσουν οι editors της Vogue, Huffington Post, Bazaar, Officiel, Marie Claire, Elle αλλά ακόμα και σοβαρών εφημερίδων όπως Guardian, Telegraph, NY Times, London Times κλπ κλπ κλπ, καθώς φυσικά και το ότι είναι ό,τι καλύτερο έχεις γράψει ως τώρα, να σου ευχηθώ απλά Happy Birthday αγαπημένη μου. ΑΓΑΠΗ για τα γενέθλια σου. Αυτό μόνο.

  2. Υπέροχο αφιέρωμα και παραλληλισμοί! Το κείμενο ήταν ό,τι πρέπει για εμένα που δε ζω χωρίς τσάι και τα αρώματα είναι σχεδόν φετίχ για εμένα!

  3. Καλημέρα!
    Εντάξει, π-α-ν-έ-ξ-υ-π-ν-η η σύλληψη και η απόδοση αυτού του post, τσάι και αρώματα, απλά χίλια μπράβο Μαρία…!! Τόσο πρωτότυπο, τόσο μοναδικό… Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εορτάζοντες για χρόνια πολλά, ευτυχισμένα, γεμάτα αγάπη και αρώματα!

  4. Καλημέρα Τζούλια, καλημερα bbgirls!!! Χρόνια μας πολλά πολλά με πολύυυυυυυ αγάπη!!!
    Το ποστ αυτό ξεκίνησε αθωα γράφοντας για ενα-δυο-τρια αρώματα και ταιριάζοντάς τα με τα αντίστοιχα τσαγάκια και σιγά σιγά ταξιδεύοντας λίγο τη μνήμη μου και τις αισθήσεις κατέληξε σε αυτό που διαβάζετε σήμερα!
    Τζούλια αν σε πλησιάσουν οι εφημερίσες/περιοδικά να πουλήσεις ταδικαιώματα πανάκριβα!!! Υπάρχουν πολλά αρώματα που πρέπει να κάνω δικά μου !!!!!
    Φιλιά πολλά σε όλες/ όλους και εύχομαι κι εγώ ΑΓΑΠΗ!!!!!!!

  5. Υπέροχο άρθρο !! Χρονια πολλά Μαρία και σε ευχαριστουμε για τα καταπληκτικα άρθρα σχετικά με αρώματα που τόσο αγαπάμε και θέλουμε να γνωρισουμε. Τώρα που είμαι σε αναζήτηση αρώματος θα το λάβω στα υπ’ όψιν.

  6. Χρόνια πολλά Μαρία μας να τα 100στησεις με υγεία και λαμπερές στιγμές!! Υπέροχο άρθρο και οι παραλληλισμοί των αρωμάτων με τα ανάλογα αρωματικά τσάγια μοναδικοί!! @Julia:αυτές οι λεπτές χειρονομίες σου,περα απο οτιδήποτε,δείχνουν τη μοναδική ευγένεια της ψυχούλας σου

  7. Χρόνια πολλά Μαρία να τα εκατοστήσεις , υπέροχο post όπως πάντα άλλωστε.

  8. Να τα εκατοστήσεις Μαρία!!! Ό,τι επιθυμείς!!
    Κάλυψες και το πιο απαιτητικό λάτρη τσαγιού με το σημερινό post!Προσωπικά μου άρεσε που αποκτήσαμε και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις όπως επίσης και ο συνδυασμός που έκανες μαζί με τα αρώματα!Και το τραγουδάκι το ακούσαμε οικογενειακώς και το χαρήκαμε!!

  9. Με “είχες” από τον πρώτο συνειρμό με τον Άντζιν Σαν…
    <3 <3 <3

  10. Χρόνια πολλά Μαρία, να τα εκατοστήσεις να χαίρεσαι και τη μανούλα και η Τζούλια τον μπαμπάκα της! Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!!! Τι μου έκανες τώρα Μαρία μου, τι μου έκανες. Φτάνει που ότι μυρίσω σε σκέφτομαι, τώρα θα σε σκέφτομαι και πίνοντας τσάι??? Υπέροχο το ποστ και φοβεροί οι συνδιασμοί που έκανες. Μπράβο, χίλια μπράβο!!!!

  11. Χρονια πολλα Μαρια αλλα και στους αλλους εορταζοντες. Να ειναι τα χρονια σας καλα και οπως τα θελετε. Μαρια οταν το διαβαζα λεω αυτο το ποστ που γραφει η Τζουλια ειναι αξεπεραστο. Ουτε και ο ποιο εμπειρος γνωστης των μυρωδιων θα το εγραφε καλυτερα. Ευχαριστη εκπληξη που ησουν εσυ Μπραβο σου τελειο Σαν να μυριζα το τσαι και την μυρωδια των αρωματων να βγαινει μεσα απο τις σειρες. Καλο απογευμα

  12. Χρόνια πολλά στη Μαρία μας με υγεία και λαμπερές στιγμές και Χρόνια πολλά στον μπαμπά της Τζούλιας!Υπέροχο το άρθρο με πολύ επιτυχημένους παραλληλισμούς ανάμεσα στα αρωματα και τις γεύσεις του Lipton! Εχω επηρεαστεί και εκεί που ήμουν φανατική του καφέ έγινα fan του τσαγιού:)

  13. Πολύ έξυπνο και ευφάνταστο post.Φαντάζομαι χρειαζεται πολλή γνώση και δουλειά για να ταιριάξεις τόσα αρώματα με τόσες ποικιλίες τσαγιού.Πρέπει να προτείνεις στους οίκους καλλυντικών να υιοθετήσουν την “προσπάθειά”σου και να προσφέρουν ένα φλυτζάνι απ’το προτιμόνενο τσάι ως κέρασμα στις κυρίες,όση ώρα τους παρουσιάζουν το άρωμα.Ξέρεις πόσο θ’ανεβούν οι πωλήσεις;Και απ’τις δύο πλευρές βέβαια:και το τσάι θα αποκτήσει νέους οπαδούς και τα αρώματα θα πουλιούνται με μεγαλύτερη ευκολία!

  14. Toronaga… what a man!! respect…………………………………
    Χρόνια σας Πολλά, Καλά και δημιουργικά! σε μικρούς και μεγάλους
    Για την Eliz. Arden ένα έχω να πω – RED DOOR αξεπέραστο άρωμα
    Πραγματικά ένα πολύ ψαγμένο άρθρο, έμεινα έκπληκτη και με τις γνώσεις,
    και με το τρόπο γραφής.. τι να πω.. Μπράβο Μαρία!

  15. Toronaga-what a man!!!!!
    Eliz Arden, πιστεύω ότι το Red Door είναι αξεπέραστο, δε σου θυμίζει κάτι?
    Μπράβο πραγματικά για το άρθρο. Γνώσεις, λόγος, να χάνεσαι στις μυρωδιές τσαγιού και αρωμάτων…
    Χρόνια πολλά σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

  16. Τι λέτε τώρα!!!! Τι λέτε παρακαλώ???? Ποια Vogue, ποια Officiel ποια οποιαδήποτε???? Maria εχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου, εχεις απογειωθεί, εχεις περάσει σε άλλα σύμπαντα, δεν το συζητώ!!!! Μαρία πολυαγαπημένη αυτο το post πρέπει να μπει στα best of όλων των εποχών, αν μη τι άλλο των ελληνικών, ψηφιακών και έντυπων ΜΜΕ ομορφιάς! Χρόνια σου πολλά υπέροχα ευωδιαστά και ναι Μαρία στόχευε ψηλά! Τίποτα λιγότερο για σένα! Τζούλια μου ευχες θερμές και ειλικρινείς στον μπαμπά σου τον αγαπημένο και μοναδικό!

  17. Πίνωντας ένα Apple Cinnamon ΡΟΥΦΗΞΑ και αύτο το post ταυτόχρονα και το ευχαριστήθηκα τόοοοοοσο πολύ! Σας τα έγραψα και τα ξήμερώματα στην χθεσινή ανάρτηση θα τα γράψω και σήμερα. Χρόνια σας καλά, πολλά και ευτυχισμένα Μαρία και μπαμπά Τζούλιας! Εύχομαι να τα εκατοστήσετε και ότι άλλο επιθυμήτε.
    Υ.Γ.1 @Julia. Ευχαριστώ πολύ πολύ! Μου άλλαξες όλη μου τη διάθεση χθες.
    Υ.Γ.2 Το Bulgari Black είναι λατρεμένο μου άρωμα, το είχα πάρει δώρο κάποτε στον αδερφό μου και καταλήξαμε να το αγοράζουμε ξανά και ξανά και οι 2 για χρόνια. Μόλις βγήκε το Green Gunpowder αμέσως μου θύμησε και εμένα αυτό το άρωμα. Δεν λείπει ποτέ από τη “συλογή” τσαγιών μου!!!

  18. Καλησπέρα!!!!
    Τελικά στο bb ειναι γεγονός έχουμε μια ακόμα T(h)ea!!!!!
    Αγαπημένη μου σου έστειλα τις ευχές μου στο FB αλλα εδώ έχουν μεγαλύτερη αξία!!
    Να τα χίλιασεις και να πραγματοποιηθούν όλα σου τα όνειρα!!!
    @Τζουλια μου να χαίρεσαι το μπαμπάκα σου!!!
    Αυτή η μέρα για μένα ειναι ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη!!!!
    Φιλία πολλα

  19. Χίλια ευχαριστώ για όλες σας τις ευχές και χαίρομαι που σας άρεσε το άρθρο!!
    Η δουλειά ήταν ναι αρκετή αλλά με τράβηξε μόνο του και οι συνδέσεις έγιναν σχεδόν μόνες τους!
    Πάντως δεν μπορώ να πάρω όλο το credit επάνω μου η ιδέα ήταν της Τζούλιας! Φιλιά πολλά αγαπημένη και χρόνια πολλά στον μπαμπά σου!!

  20. Υπέροχο, μοναδικό, αξιοζήλευτης έμπνευσης κείμενο. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο πια. Είναι από αυτά τα post που μια ανάγνωση δεν αρκεί.
    @MariaA, χρόνια πολλά και από εδώ, να είσαι πάντα καλά για να απολαμβάνουμε κι εμείς το συγγραφικό ταλέντο σου. Χρόνια πολλά και στη μαμά σου.
    @Julia, να χαίρεσαι τον μπαμπάκα σου και την Υπουργό μας.

  21. Μα τι φαντασία είναι αυτή! Τι ειρμός! Εξαιρετικό!!

  22. @MariaA:Μόνο εσύ θα μπορούσες να το γράψεις αγαπημένη μου.Χρόνια πολλά σε σένα αλλά και στη μαμά σου.
    @Julia να τον χαίρεσαι
    Μουτς

  23. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!Φανταστική η σύλληψη του σημερινού post και φυσικά πρωτότυπη.Μπράβο!Όσο μου αρέσει το τσάι,τόσο απογοητεύομαι όταν αγοράζω κρέμα σώματος ή άρωμα που θυμίζει τσάι.Κι μιας και είναι της μόδας το πράσινο τσάι,έχω αγοράσει αρκετά όπως το roget&gallet,the bodyshop και l’occitane.Δυστυχώς,δεν άλλαξα γνώμη.

  24. Με (αρκετή, είναι η αλήθεια) καθυστέρηση, να δώσω τα συγχαρητήρια μου στη Μαρία, επάξια είναι η Υπουργός Αρωμάτων, όσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουν! Όπως έγραψα νωρίτερα και στην Τζούλια, αυτό το post είναι απλά ανυπέρβλητο, φοβερό θέμα απίστευτη λεπτομέρεια και πολύ ωραίος τρόπος γραφής. Η σύνδεση αρωμάτων και τσαγιού φανταστική! Εννοείται ότι το κάνω bookmark και όποτε θα ψάχνω άρωμα, θα ανατρέχω εδώ. Εν κατακλείδι, με βάση τα αρώματα που έχω αδυναμία, η γεύση που μου ταιριάζει είναι το Apple and Cinnamon, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη. Χμ…
    MariaA & Julia: Τις καθυστερημένες ευχές μου, ελπίζω να είναι ευπρόσδεκτες!

  25. Τι πρωτότυπο και καταπληκτικό αρθρο! (καθυστερημενα διαβασμένο,όπως πάντα)! Μπραβο και καλες γιορτές!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.