St Valentine’s Day: Δυο δυο στην μπανιέρα…

 

red_roses__love_heart-wide

 

 

(…με ένα ποτήρι Kir Royale… υπό το χλωμό φως των κεριών..)

Αρωματοθεραπεία, το λέει η λέξη από μόνη της! Η πανάρχαια σοφία που ευεργετεί σώμα και ψυχή διαχέοντας στο σώμα και κατ’ επέκταση, σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας μέσω της όσφρησης και άλλων τρόπων χρήσεως, τις μοναδικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.

 

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από το να επιστρατεύσετε τις ερωτικές αυτές μέρες τα αρχέγονα, αλάνθαστα μυστικά της, για να χαλαρώσετε πνεύμα, ψυχή και σώμα, να τονώσετε την δική σας ερωτική διάθεση και του συντρόφου σας, με τη βοήθεια φυσικά μερικών αλάνθαστων αφροσιακών;

 

Οι βασιλιάδες των αφροδισιακών αιθέριων ελαίων, όλα όσα αναστατώνουν σώμα και πνεύμα είναι πρώτα πρώτα τα εξωτικά μπαχάρια: το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, η κανέλλα, τα αισθησιακά ξυλώδη: το σανδαλόξυλο, το λιβάνι, το πατσουλί, η βανίλια, ο κέδρος και το κορυφαίο όλων, το πιο διεγερτικό, το πιο μεθυστικό, το πιο ταξιδιάρικο: το Υλάγκ υλάγκ. Η πλέον άμεση και διαδεδομένη τους χρήση είναι να τα κάψετε στον καυστήρα και ν’ ανανεώσετε τον χώρο σας. Βέβαια ο απαράβατος κανόνας είναι τα γνήσια, καθαρά αιθέρια έλαια και ποτέ συνθετικά αρώματα και χημικά αιθέρια. Καθαρά αιθέρια έλαια μπορείτε να βρείτε στο www.sensities.com.

 

 

aromatherapy-open

 

 

Μια άλλη είναι να τα βρείτε στα προϊόντα σώματος (και όχι μόνο) των Stellas Recip. Στα Body Butters Ginger Wonderland και Flowers Everywhere θα βρείτε μοναδική ευεξία κι αισθησιασμό από επιλεγμένα αιθέρια έλαια με εξαιρετική επίδραση στη γυναικεία φυσιολογία,  ιδανικά να προσφέρουν χαλαρωτική και αγχολυτική διάθεση και ν’ αναδείξουν την σέξυ πλευρά σας…

 

 

Stellas-Recip-Y-BodyButter11-450x298

 

 

 

Για μένα πάντως που αγαπώ πολύ τα κεριά στον χώρο μου και τα καίω κάθε βράδυ, η πρόσφατη ανακάλυψη που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, είναι τα γνήσια, χειροποίητα κεριά αρωματοθεραπείας, σωστά έργα τέχνης, που φτιάχνει η Μαρία Θεοδωρακάκου http://www.kirofos.gr.   Η Μαρία, μας λέει πόσο σημαντική είναι η καύση κεριών αρωματοθεραπείας, αφού

«το οσφρητικό μας σύστημα για κάθε μυρωδιά στέλνει ένα χημικό μήνυμα μέσω του λιμπικού τμήματος του εγκεφάλου μας. Σε κλάσματα δευτερολέπτων το μήνυμα αυτό καταγράφεται στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει τις αντιδράσεις του σώματος μας, αλλά και των συναισθημάτων μας σε αυτές τις μυρωδιές.

Γι αυτό είναι σημαντικό οι χώροι μας να είναι όμορφα αρωματισμένοι. Τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα τα συναισθήματα μας. Για παράδειγμα, η μυρωδιά του νυχτολούλουδου τα καλοκαιρινά βράδια μας κάνει να νιώθουμε δροσεροί, το άρωμα του ζεστού καφέ μας δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς, ενώ η μυρωδιά της βανίλιας και του τριαντάφυλλου μας ηρεμούν μετά από μία κουραστική μέρα.»

 

 

Για ένα  Hot & Sexy Aromatherapy Bath

 

aromatherapy-bath-

 

 

Σκέφτηκα φέτος, να σας δώσω μια συνταγή που θα τονώσει και τους δυο σας και τι καλύτερο από ένα μείγμα αλάτων μπάνιου που θα φτιάξετε μόνη σας, για να ξεκινήσει μια ερωτική βραδιά;

 

Υλικά

 

Ένα φλιτζάνι τσαγιού χοντρό θαλασσινό αλάτι ή ακόμα καλύτερα το χοντρό ροζ αλάτι Ιμαλαίων.

Ένα φλιτζάνι τσαγιού μαγειρική σόδα.

30ml αμυγδαλέλαιο μέσα στο οποίο θα διαλύσετε:

3 σταγόνες Υλάγκ υλάγκ

3 σταγόνες Τζίντζερ

3 σταγόνες Πατσουλί

3 σταγόνες Λιβάνι

5 σταγόνες Λεβάντα

3 σταγόνες Τριαντάφυλλο
Ανακατέψτε όλο το μείγμα μαζί σε ένα ανοξείδωτο μπολ, για να μην καταστραφούν τα αιθέρια έλαια και ρίξτε το στο ζεστό νερό της μπανιέρας. Μπείτε κι οι δύο, χαλαρώστε κι απολαύστε την βραδιά, μαζί με ένα…

 

….Kir Royale!

 

kir royale

 

Σε ένα ψηλό ποτήρι της σαμπάνιας βάλτε μισό δάχτυλο λικέρ crème de cassis και γεμίστε το υπόλοιπο με σαμπάνια brut (ξηρή) ή ιταλικό prosecco. Συνοδεύστε το με φράουλες και σαντιγύ κι από μένα ευχές για μια….

 

 

…υπέροχη comfort βραδιά!

 

 

 

(ΣΗΜ. Μην υπερβαίνετε ποτέ τον κανόνα της δοσολογίας 3 σταγόνες αιθέρια έλαια ανά 5 ml έλαιο βάσης)

 

Stella

 

 

 

 

 

 

16 Σχόλια
  1. Αυτά όταν δεν είχαμε παιδιά.Δυστυχώς τώρα τη σαμπάνια θα ζητήσουν να την δοκιμάσουν και οι υπόλοιποι…Πάντως για όσες και όσους δεν έχετε ακόμα αποφασίσει τι θα κάνετε το βράδυ του Αγ.Βαλεντίνου έχω πρόταση:Πέραν-Λεωφ.Δεκελείας-Νέα Φιλαδέλφεια.”Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Παρίσι” το όνομα του προγράμματος με ρομαντικά γαλλικα τραγούδια,αλλά και ρεμπέτικα,μικρασιατικά και πολλά άλλα.΄Οποια πάει να μου πει,να γνωριστούμε.Σημείωση:δεν έχω κανένα όφελος από τη “διαφήμιση”,μην παρεξηγηθώ.

  2. Καλημέρα!!
    Stella μου τη συνταγή για τα αρωματικά άλατα θα την κάνω οπωσδήποτε όχι μόνο για του Αγ.Βαλεντίνου! Το Kir Royale το έπινα πολύ παλιότερα αλλά φέτος δεν με βλέπω να πίνω τίποτα λόγω αντιβίωσης, χαχα!
    Να δοκινάσετε να κάνετε επίσης για συνοδευτικό εκτός από φράουλες με σαντιγύ κι ένα σοκολατένιο ωτιπ για φρούτα – ή καλύτρα αν έχετε σκεύος φοντί!
    Χρόνια πολλά bbgirls!

  3. @ketty εγω την βρίσκω πολύ ωραία την πρόταση σου πάντως!
    ΥΓ Σου απάντησα για τον κουρκουμά στο post του κρόκου. Επιφυλάσσομαι…

  4. Happy pre Valentine!!!!! Kati trexei me to PC mou kai dystyxws grafw greeklish gt eimai sto tablet..Yperoxes oi protaseis sou Stella mou eidika ayth me then mpaniera Pou tin epoxh pro kids ginotan synexeia oxi mono 14/02 😉 alla twra that symfwnisw me tin Ketty apolytws! To Kit Royale omws,meta tin eytyxh diapistwsh oti exw ta ylika sto mparaki mou tha to ftiaxw k tha to prosferw San ekplhxh ston antra mou..

  5. @MAriaA Διάβασα ένα άρθρο που κατέρριπτε τον μύθο, ότι το αλκοολ απαγορεύεται όταν παίρνουμε αντιβίωση… Θέλω να το πιστέψω και το ακολουθώ, αν εχω διαθεση να πιώ 😉 ! Σοκολάτα fondue! E…. η απόλυτη ηδονη! Ο παράδεισος θα πρέπει να έχει καζάνια λιωμένης σοκολάτας να βουτάμε, σε αντίθεση με τα καζάνια της κόλασης!
    Σας φιλώ όλες απίθανα ΒΒgirls! Πάντα ερωτευμένες έυχομαι πρώτα με τον εαυτό σας και τη ζωή!

  6. @Maryl… στείλε τα παιδιά σε καμμιά γιαγιά! Εκτός αν είναι αρκετά μεγάλα για να τους δώσεις λεφτά για σινεμά… 😉

  7. @Ketty: Ενδιαφέρον το tip για night out!! Μην ανησυχείς για διαφήμιση, μια χαρά είναι και αυτή. Να περάσεις τέλεια και ποτέ δεν ξέρεις ποιο bb girl, μπορεί να δεις να κάθεται δίπλα σου!

  8. @MariaA: Μμμμ.. και το έλεγες.. τελικά δεν την γλίτωσες την αντιβίωση Υπουργέ μου… Κοίτα να περάσεις τέλεια αύριο και φιλιά στο bb boy!

  9. @maryl: Τυχερός Σκορπιός. Περίμενε λίγο αργότερα που θα ανεβάσει post η ElizaBBeth. Νομίζω θα σου αρέσει πολύ! (τα παιδιά σε παππούδες, παρακαλώ)

  10. @Stella: Που το διάβασες?????? Το καλύτερο tip ever!!!! (άσε κάτι έχω πάθει τον τελευταίο καιρό με σοκολάτα και δεν έτρωγα ποτέ.. γεράματα λες;)

  11. @Julia OXI! OXI!!! Ισα ισα τρώμε σοκολάτα όταν είμαστε ερωτευμενοι, γιατι περιέχει την ίδια ουσία που εκκρίνεται στον εγκέφαλο, όταν είμαστε ερωτευμενοι… αλλά δεν θυμάμαι πως την λενε…. τώρα… αλτζχάιμερ….
    Οσο για την αντιβίωση δεν θυμαμαι κι αυτο που το διάβασα (πάλι αλτζχάιμερ) αλλά ελεγε, ότι η ιστορία αυτη ξεκίνησε όταν τα αντιβιωτικά ήταν εξαιρετικά διαδεδομένα ως η βασική θεραπεία για τα αφροδίσια νοσήματα. Το αλκοόλ όμως μείωνε τις αντιστάσεις που θα έπρεπε να εχει κανείς απέναντι στη σεξουαλική πράξη και την αποχή από αυτην, για όσο καιρό έκανε τη θεραπεία, οπότε απαγορεύοταν από τους γιατρούς και ο μυθος επικράτησε ως τις μέρες μας. Πάντως ήταν ιατρικό άρθρο. Αν το βρω θα σας κανω Link…

  12. Xaxaxa h megalh einai arketa megalh eytyxws k exei ton Valentino ths…oi pappoudes einai makria omws gia tin mikroula . Mallon that perimenw na koimhthei prwta an Kai synithws ayth mas vazei via ypno 🙂 🙂 Evdorfinh legetai h ousia Stella mou! Perimenw post by EliaBBeth

  13. Αγγιξες όλες τις αισθησεις μας Stella! Μπάνιο με αιθέρια έλαια, σαμπάνια, κρασί, φράουλες, σοκολάτα και σαντιγυ!Κάθε Σ/Κ θα φτιάχνω κατάσταση Αγ.Βαλεντίνου μου φαίνεται!

  14. Καλο Σαβατοβραδο και ακομη πιο καλο βραδυ Κυριακης για ολες

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.