Ένα Tαξίδι με Activia.

 

activia-open

 

Δεν θυμάμαι, αν έχει τύχει να το αναφέρω ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήμουν από τις πολύ τυχερές όσο αφορά την εγκυμοσύνη μου. Κατ’ αρχήν δεν είχα κανένα από τα γνωστά συμπτώματα, που ταλαιπωρούν την μεγάλη πλειοψηφία των εγκύων.

 

Δεν είχα ναυτίες, δεν είχα ζαλάδες, δεν είχα έντονες ανάγκες μέσα στη νύχτα για κάποιο συγκεκριμένο φαγητό, αλλά ούτε και αναγούλες με κάποιο άλλο. Κοιμόμουν σαν πουλάκι- και μάλιστα μπρούμυτα επάνω στην κοιλιά μου (!), δεν είχα πρήξιμο ποδιών, δεν είχα «καούρες» -αυτό βέβαια λένε ότι έχει να κάνει με τα μαλλάκια του εμβρύου και ο κύριος Ρωμανός – μην τον βλέπετε τώρα- όταν γεννήθηκε είχε ένα ολοστρόγγυλο κεφάλι και ήταν εντελώς καραφλός σαν τον Winston Churchill (έτσι τον έλεγα)

 

Επίσης δεν είχα δυσκοιλιότητα, δεν ανέβασα ζάχαρο, μάλιστα όχι μόνο δεν ανέβασα, αλλά όταν έκανα τη γνωστή καμπύλη ζαχάρου, βρέθηκα πιο κάτω από τα φυσιολογικά όρια- αντί να είναι πιο πάνω- και ο γιατρός μου, μου είπε να φύγω και να πάω να φάω κανά μισόκιλο παγωτό ή 3-4 σοκολάτες…

 

Δεν είχα καμία ατονία, μάλλον είχα απίστευτη ενέργεια- δεν ξαναείχα τόση ενέργεια σε καμία φάση της ζωής μου και όποιος με έκανε παρέα εκείνη την εποχή, απλά τον έβγαζα νοκ άουτ.

 

Επίσης τα κιλά που πήρα, ήταν συνολικά 9. Μάλιστα, 9. Σε σημείο που πολλοί στη δουλειά μου, απλά δεν είχαν καταλάβει ότι ήμουν έγκυος. Θυμάμαι ήταν τέλος Απριλίου όταν κόντευα να ολοκληρώσω τον 7ο μήνα και ήμουν σε ένα meeting. Η Υπεύθυνη Διαφήμισης άρχισε να μου λέει για διάφορα projects, meetings, advertorials, έμμεσες παρουσιάσεις του επόμενου μήνα- με λίγα λόγια με είχε πιάσει από τα μούτρα και κάποια στιγμή της λέει η διευθύντρια σύνταξης που ήταν και αυτή στο meeting– «Καλά μην την τρελάνεις κιόλας, έγκυο γυναίκα». «Ποια είναι η έγκυος;» ρωτάει η Έλφη. Καταλαβαίνεται τι έγινε. Anyway, ήταν σα να είχα πάρει λίγα κιλά από πολύ αρνάκι και τσουρέκι γιατί ήταν και η εποχή, μετά το Πάσχα. Έφυγα από το γραφείο τέσσερις μέρες πριν γεννήσω, δηλαδή για να λέω και την αλήθεια «με φύγανε» κλοτσηδόν μη σας πω (η διευθύντρια άρχισε να μαζεύει την τσάντα μου εκείνη την Δευτέρα- γέννησα Παρασκευή- λέγοντάς μου «άντε κοριτσάκι μου σπίτι σου, μη μας γεννήσεις εδώ μέσα…» ….με είπε κάποια workaholic; Α, είπα και εγώ…)

 

Το έψαξα μετά και έμαθα ότι ανήκα σε ένα 12% των εγκύων που η εγκυμοσύνη τους ονομάζεται «ανορεξική» εγκυμοσύνη. Απλά δεν πεινούσα. Ένιωθα μια χαρά, σαν να είχα φάει ας πούμε πριν από μια ώρα- αλλά αυτό το ένιωθα όλη τη μέρα. Οι δικοί μου, με κυνηγούσαν για να φάω όπως φαντάζεστε.

 

Είχα όμως μια διατροφική εμμονή. Μεγάλη εμμονή. Έτσι κι αλλιώς μου αρέσει και το γάλα και το γιαούρτι. Όσο όμως ήμουν έγκυος πραγματικά ζούσα με αυτά τα δυο. Ζούσα με γιαούρτι και επιδόρπια γιαουρτιού. Τρελαινόμουν γι αυτή την δροσερή sweet and sour γεύση.  Πρέπει να έτρωγα, τουλάχιστον 5-6 την ημέρα, όλων των ειδών. Και τι περίεργο.. Αναρωτιέμαι, αν είναι ο λόγος που και ο κύριος Ρωμανός, μπορεί ακόμα και μέχρι σήμερα, να ζήσει μόνο με γιαούρτι και γάλα. Τον τρέλανα προφανώς όσο τον είχα στην κοιλιά μου.

 

 

 

activia

 

 

Το Activia είναι πραγματικά ένα απολαυστικό επιδόρπιο γιαουρτιού. Εχει βελούδινη υφή και πλούσια γεύση και το βρίσκεις σε περισσότερες από 11 γεύσεις και συνδυασμούς.  Τα δικά μου αγαπημένα Activia είναι αυτά με κομμάτια ροδάκινου και ακτινίδιου, αλλά και αυτό που αναμειγνύεται με δημητριακά. Είναι το δεκατιανό μου.

 

H πρώτη υλη για να φτιαχτεί το Activia είναι φυσικά το γάλα.Η ομάδα επιστημόνων της Danone αναπτύσσει καλλιέργειες ζωντανών βακτηρίων, που προστίθονται στο γάλα για να δημιουργηθεί η ζύμωση. Κατά τη ζύμωση παράγεται γαλακτικό οξύ, το οποίο αντιδρά με το γάλα και έτσι δημιουργείται το γιαούρτι με την γνωστή κρεμώδη υφή και την ευχάριστa υπόξινη αλλά και γλυκιά γεύση του.
Μόλις το γιαούρτι παραχθεί, μπορεί εύκολα να αναδευτεί με ζάχαρη, κομμάτια φρούτων, βότανα και μπαχαρικά, ώστε να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική ή στην ζαχαροπλαστική Αλλά το καλύτερο που μπορεί κανείς να κάνει με το γιαούρτι είναι να απολαύσει την ευχάριστη γεύση του.

 

Το γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει τον κατ’ εξοχήν διατροφικό μας σύμμαχο στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας καθώς μπορεί να καταναλωθεί εύκολα κάθε στιγμή της ημέρας. Αποτελεί μια υγιεινή διατροφική επιλογή, καθώς είναι μια σημαντική πηγή ασβεστίου και καλίου, απαραίτητα στοιχεία για τα οστά, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και ταυτόχρονα ένα εύγεστο μέσο πρόσληψης των καλών βακτηρίων τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου και την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάθε κύπελο Activia παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες στον οργανισμό.

 

 

Επίσης δεν ξέρω αν έχετε δει τον διαγωνισμό που “τρέχει” αυτή την εποχή στην ιστοσελίδα του Activia με tagline “Μοναδικές Γυναίκες, Μοναδικά χαμόγελα.”  όπου κάθε μέρα κάποια τυχερή κερδίζει δώρο. Αν μπείτε στο  http://www.monadikesgynaikes.gr/ το πιο πιθανό είναι να δείτε και μένα. Αν και δεν λαμβάνω σχεδόν ποτέ μέρος σε διαγωνισμούς, αυτή τη φορά το έκανα, γιατί ήταν πανεύκολη η συμμετοχή. Δυο κουμπιά πάτησα όλα κι όλα. Βρήκα τον κωδικό σε ένα κύπελλο Activia που είχα έτσι κι αλλιώς στο ψυγείο μου, τον έβαλα στη φόρμα και αυτό ήταν! Μπορεί να κερδίσω το μεγάλο δώρο που είναι ένα ταξίδι όπου θέλω – και φυσικά θα ζητήσω Γκέτεμποργκ , για να πάω στη Νεκταρία.

 

 

activia-contest

 

 

 

 

Τι ώρα έχει πάει; 10.30. Ώρα για το δεκατιανό μου.

 

Καλό σβ, bb girls!

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Κι εγώ ήμουν από τις τυχερές που στην εγκυμοσύνη δεν είχαν συμπτώματα.Εγώ όμως πήρα στο πρώτο παιδί 18 κιλά!Στους 5 πρώττους μήνες πήρα 13 κιλά χωρίς να τρώω.Ο γιατρός είπε ότι λείπανε και ότι έτργα το κράταγα.Μετά έκανα ειδκή διατροφή και δεν πήρα τίποτα μέχρι τις τελευταίες 15 μέρες πριν γεννήσω που έπεσα με τα μούτρα στο φαϊ και έβαλα τα τελευταία 5 κιλά.΄Οταν πήγα να γεννήσω ήμουν η μόνη που δεν ζύγισαν.Μου λέγανε είναι πολύ καλά τα κιλά σας κι ας αισθανόμουν γουρουνίτσα.Τα έχασα όλα σε 4 μήνες.΄Οσο για το Activia είναι αγαπημένη συνήθεια…αλλά δεν έχω λάβει μέρος στο διαγωνισμό.Μήπως είναι η ευκαιρία μου;

  2. Καλημερα Στο κλαμπ των ανορεξικων ανηκα και εγω 9 κιλα η πρωτη εγκυμοσυνη 5 κιλα η δευτερη Τωρα παιρνω 9 κιλα την εβδομαδα αν φαω οτι μου αρεσει Ευτυχως που βγηκαν χωρις προβλημα τα παιδια μου Οσο για το ACTIVIA αγαπημενο γιαουρτι με μελι και καρυδια Καλο Σαβατοκυριακο

  3. @ketty: Να ξερεις τα πολλα κιλά τα αποβάλλει πιο εύκολα ο οργανισμός γιατί απλα τα νιώθει ξένα. Ενώ εγώ με μονο 9 κιλα, όταν τελικά γέννησα, ταλαιπωρήθηκα πολυ να χάσω τα 6 γιατί ο οργανισμός μου μια χαρα τα δέχτηκε, αλλα εγώ και τα ρούχα μου καθόλου.

  4. Αγαπημένο activia!Το έχουμε ξεχάσει τελευταία, καιρός να αγοράσουμε κανένα!Οι εγκυμοσύνες μου ήταν τέλειες

  5. Καλά, κατα λάθος βγήκε το μισό.,.. Τελείες όσον αφορά τα κιλά αλλά οι εξαγωγές ήταν στο πρόγραμμα,6&4 κιλά μόνο αλλά δεν έτρωγαν γιατί δεν μπορούσα.

  6. Hello bbgirls!!! Eγω ειμαι εγκυος τωρα -μπηκα στον 4ο- κ σκεφτομαι να δοκιμάσω το activia μιας κ ενταθηκε το ήδη υπάρχον πρόβλημα της δυσκοιλιότητας με όλη αυτή την κατάσταση! Θα δω λέτε διαφορά? Ακόμη , για την κατακράτηση έχουμε κανενα μυστικό/ συμβουλή?
    ΥΓ: τον τελευταιο μηνα 3κιλά συν πρήξιμο στα δαχτυλα κ έναν πανικό τον έπαθα , όπως κ να το κάνουμε….
    ΥΓ2: βέβαια, επειδή είναι πολύ νωρίς κιόλας, απ’την άλλη σκέφτομαι “ας πάνε όλα καλά κ βλέπουμε….”…….

  7. Καλησπέρα bb girls!! Τζούλια μου κ εγώ τις εγκυμοσύνες μου ούτε που τις κατάλαβα και λόγω προβλήματος έπαιρνα πολύ λίγα κιλά με αποτέλεσμα να γεννησω 2 “γατάκια”που όμως έγιναν κοπελάρες! Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι με το διαγωνισμό του αγαπημένου μου Activia,το οποίο δε λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Εχω και μια τρέλα με τους διαγωνισμούς βέβαια και σχεδόν καθημερινά δίνω κωδικό αλλά αν κερδίσω το ταξίδι θα πετάξω από χαρά 🙂

  8. Αχ τι μου θύμησες τώρα.Τέτοια εγκυμοσύνη κι εγώ,με σύνολο 7 κιλά.Απίστευτη ενέργεια(σπούδαζα ταυτόχρονα,διάβασμα,εξεταστικές κλπ)Το activia αγαπημένη συνήθεια μπήκε αρκετά αργότερα στη ζωή μου και παραμένει αγαπημένη(κι απολαυστική)συνήθεια.
    @Elsa με το καλό 🙂
    Μουτς

  9. @rania: Διαβάζω, διαβάζω και μετά λες κάτι απότομα και πεθαίνω στο γέλιο.. Άκου “παίρνω 9 κιλά την εβδομάδα, αν φάω ότι μου αρέσει!” Μπα σε καλό σου Ράνια μου! αχχαχα!!

  10. @marianna: μμμμ… μια φίλη μου το είχε αυτό και θυμάμαι, ότι υπέφερε..

  11. @Εlsa: Με το καλό το νέο μας bb baby αγαπημένη μας! Γενικά θεωρώ ότι τα γαλακτοκομικά βοηθούν στην εγκυμοσύνη αλλά και πάλι, τίποτα χωρίς συμβουλή του δικού ΣΟΥ και ΜΟΝΟ γυναικολόγου (και μακριά από συμβουλές, μαμάδων θείων, γιαγιάδων κλπ. Αυτή τη συμβουλή, μου είχε δώσει ο δικός μου γυναικολόγος)

  12. @Maryl: Λοιπον κάνουμε κάτι; Αν νικήσεις εσύ, να ζητήσεις Γκέτεμποργκ και θα έρθω και εγώ μαζί σου! Και αν νικήσω εγώ, θα πάρω εσένα! Τι λες;

  13. @Litsa: Εσύ δεν πιάνεσαι.. Ήσουν 19 όταν γέννησες, άσε μας… (θα μου πεις και η Maryl κάπου εκεί θα ήταν στην πρώτη της κόρη..)

  14. Ευχαριστω για τις ευχές bbgirls!!! Οντως , τα γαλακτομικα μονο καλό κανουν!!! Φιλια σε όλες σας!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.