NIVEA Ορός Q10 plus: οι πέρλες είναι… ιστορικές.

 

nivea-open

 

 

Όπως υπάρχουν κάποιες μάρκες που στο μυαλό μου είναι comfort και κάποιες άλλες που σαν επίθετο έχουν μπροστά το glamorous, έτσι υπάρχουν και αυτές που απλά μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Μια από αυτές είναι η NIVEA.

 

Κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο, την πρώτη εικόνα της NIVEA πρέπει να την είχα εκεί γύρω στα 4 με 5. Η γιαγιά μου η Ιουλία και ο παππούς μου ο Μανώλης ήταν ένα ζευγάρι της παλιάς σχολής. Όταν έβγαιναν ο παππούς μου φορούσε απαραιτήτως three piece suit, σακάκι, γιλέκο, πουκάμισο, γραβάτα και φυσικά καπέλο (είχε αδυναμία στα καστόρινα) και η γιαγιά μου κάποιο φόρεμα σε σκούρα απόχρωση με α-πα-ραί-τη-τη την καρφίτσα της.

 

Όταν επέστρεφαν από τη βόλτα φορούσαν την περιβολή σπιτιού. Ο παππούς ένα πιο απλό παντελόνι, ένα ζιβάγκο και μια ρόμπα μέχρι το γόνατο σε βυσσινί απόχρωση που έδενε στη μέση. Και η γιαγιά ένα από τα  βαμβακερά φορεματάκια του σπιτιού.

 

Τα αγαπούσα πολύ αυτά τα φορεματάκια της, για τους δικούς μου εντελώς εγωιστικούς λόγους. Είχαν πάντα δυο μεγάλες τσέπες μπροστά -η γιαγιά μου η Ιουλία είχε 4 εγγόνια- και η μια τσέπη ήταν πάντα γεμάτη με καλούδια και ζαχαρωτά για εμάς. Αυτό στη μια τσέπη διότι στην άλλη είχε το κουτάκι της NIVEA. Έπλενε το πρόσωπό της (ε, ναι αφήστε τώρα τους καθαρισμούς- μιλάμε για άλλη εποχή), έπλενε λοιπόν το πρόσωπό της, άπλωνε NIVEA. Ανακάτευε το φαγητό, άπλωνε NIVEA στα χέρια. Έπλενε πιάτα, άπλωνε μετά NIVEA. Έβλεπε τηλεόραση με τον παππού, έβγαζε το κουτάκι, άπλωνε ΝIVEA. Περίμενε στο σπίτι επισκέψεις από τις φίλες της για τσάι ή καφέ, άπλωνε πριν NIVEA.

 

Kαταλάβατε. Κάπως έτσι δημιουργούνται σε ένα μικρό τετράχρονο κοριτσάκι οι μνήμες, αλλά και το αίσθημα εμπιστοσύνης.

 

Επίσης μου αρέσουν πολύ και οι μάρκες με ιστορία.Kαι η NIVEA, είναι μια μάρκα ιστορική. Ανελλιπώς στην αγορά από το 1911, συντρόφευσε πολλές γενιές γυναικών, οι σειρές περιποίησης προσώπου εξακολουθούν και είναι best sellers σε πάρα πολλές χώρες και μεγάλωσε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) χέρι- χέρι μαζί με τις έρευνες και τις κοσμετολογικές εξελίξεις του 20ου αλλά και του 21ου αιώνα. Και οι καινοτομίες της από τότε και μέχρι σήμερα, δεν έχουν σταματήσει.

 

 

Διαβάστε:

 

Το μίγμα επιτέλους ήταν τέλειο! Τα πάντα ήταν ακριβώς όπως έπρεπε να είναι. Η σωστή ποσότητα νερού και ελαίων αλλά και η ισορροπία άλλων συστατικών όπως η γλυκερίνη και το κιτρικό οξύ. Ούτε πολύ, ούτε λίγο. Η κρέμα ήταν λευκή σαν το χιόνι. Εκχύλισμα τριαντάφυλλου και κρίνου της κοιλάδας, της χαρίζουν αυτή την απαλή αλλά και σωστά ισορροπημένη ευωδιά. Μήνες έρευνας τελικά έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Η κρέμα προσώπου που δημιουργήθηκε σε ένα μικρό εργαστήριο του Αμβούργου έμελλε να αλλάξει τα μέχρι τότε δεδομένα και να φέρει επανάσταση στις κρέμες περιποίησης του δέρματος. Η πρώτη στο κόσμο σταθερή θρεπτική και ενυδατική κρέμα είχε μόλις εφευρεθεί και παρουσιάστηκε στην αγορά το 1911 με το όνομα NIVEA. Κρέμες προσώπου προϋπήρχαν αλλά καμία σαν αυτή. Όλες οι άλλες είχαν τις «αδυναμίες» τους. Κάποιες φτιαγμένες από ζωικό ή φυτικό λίπος «χάλαγαν» πολύ γρήγορα. Άλλες με βάση από ορυκτέλαια, ούτε κατά διάνοια δεν ενυδάτωναν το δέρμα. Η NIVEA cream ήταν το πρώτο σταθερό προϊόν που τα κατάφερε όλα: να κάνει το δέρμα απαλό και μαλακό και να ενυδατώνει επαρκώς την επιδερμίδα. Και αυτό το όφειλε στο «θαυματουργό» συστατικό με το ελληνικό όνομα: Eucerin– μια σχετικά νέα ουσία που για πρώτη φορά αντλήθηκε το 1900 από τον χημικό Dr Isaac Lifschutz, από λανολίνη που υπήρχε στο μαλλί των προβάτων. Μια ουσία με απαλή κίτρινη απόχρωση και υφή σαν κερί, εξού και το ελληνικό όνομα Eucerin- Ευ κερί, το «ευγενές κερί». Το Eucerin ήταν αυτό που λειτούργησε σαν γαλακτωματοποιητής, καταφέρνοντας αυτό που μέχρι τότε θεωρείτο αδύνατο: την ικανότητα να συνδυάζονται έλαια με νερό για να δημιουργηθεί ένα σταθερό και απαλό μίγμα. The rest is history. Μετά από αυτό, δεν μπήκαν απλά τα θεμέλια για την πρώτη κρέμα προσώπου NIVEΑ και την μετέπειτα βιομηχανοποίησή της, αλλά ήρθε η πρώτη κοσμετολογική επανάσταση μια που μέχρι τότε ήταν οι φαρμακοποιοί που ο καθένας με δική του συνταγή, έφτιαχναν σαπούνια, πούδρες, κρέμες και όχι πάντα με επιτυχία.

 

 

Το πρώτο τσίγκινο κουτάκι της NIVEA cream το 1911

 

 

NIVEA-box-1911

 

 

Το εργοστάσιο και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Beiersdorf στο Αμβούργο το 1915.

 

 

nivea-factory

 

 

To κατάλευκο δέρμα του προσώπου είναι η επιτομή της ομορφιάς για τις γυναίκες της Ιαπωνίας. Το 1930 η NIVEA αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη και λανσάρει προϊόντα περιποίησης προσώπου, μόνο για την ασιατική αγορά.

 

 

vivea-asia

 

 Η NIVEA cream σε ελληνική διαφήμιση από έντυπο εποχής

 

nivea-3

 

 

Η ΝIVEA στα 50’ς

 

 

nivea-2

 

 

Οι διάσημες  μπάλες της NIVEA, κάνουν την εμφάνισή τους την δεκαετία του 1950 και δίνουν χρώμα από την Βόρεια Θάλασσα έως την παραλία Copacabana.

 

 

vivea-50s

 

 

Αλλά ήρθε η ώρα να επιστέψουμε σε λίγο πιο πρόσφατα χρόνια:

 

Το 1998, στα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης της Beiersdorf, οι επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να απομονώσουν το συνένζυμο Q10 και να  ενσωματώσουν το φυσικό αυτό συστατικό σε μια κρέμα με αποτελεσματικότητα κατά των ρυτίδων. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η επιστημονική ομάδα της Beiersdorf τελειοποίησε τις γνώσεις της σχετικά με το Q10 και κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Το συνένζυμο Q10 είναι ένα φυσικό συστατικό της επιδερμίδας μας. Είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας που ενισχύει το μεταβολισμό στα κύτταρα της επιδερμίδας. Παράλληλα το Q10 δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τις μόνιμες βλάβες που αυτές προκαλούν στην επιδερμίδα μας.

 

 

plus-q10-2

 

 

Το συνένζυμο Q10 μπορεί είτε παραχθεί από τον οργανισμό μας είτε να απορροφηθεί από καλλυντικά ή συγκεκριμένες τροφές. Για παράδειγμα κάποιες τροφές που παρέχουν στον οργανισμό συνένζυμο Q10 είναι το συκώτι, το έλαιο σόγιας, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, το αράπικο φιστίκι κ.α. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητα της επιδερμίδας να παράξει συνένζυμο Q10 μειώνεται και τα επίπεδά του πέφτουν. Η αναπλήρωση του συνενζύμου Q10 μέσα από τη χρήση κατάλληλων κρεμών και προϊόντων περιποίησης δίνει το έναυσμα για την επανεκκίνηση της παραπάνω διαδικασίας με αποτέλεσμα πιο νεανική εμφάνιση.

 

 

 

nivea-serum-q10-plus

 

Η NIVEA καινοτομεί και πάλι το 2016!

 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, από το 1998 έως σήμερα, η επιστημονική ομάδα της Beiersdorf τελειοποίησε τις γνώσεις της σχετικά με το Q10 και κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευεργετικές του ιδιότητες με αποτέλεσμα το 2014 να παρουσιάσει την πρώτη κρέμα με Πέρλες NIVEAQ10 Plus και σήμερα, το 2016, να λανσάρει τον ανανεωμένο Ορό με Πέρλες NIVEA Q10plus που ανακτά το χαμένο Q10 δέκα ετών σε δύο μόλις εβδομάδες.

 

 

Τους αγαπώ τους ορούς και έχουμε και καιρό να κάνουμε διαγωνισμό για κάποιο προϊόν περιποίησης. Μπορεί να ήρθε η ώρα.

 

 

 

 

 

nivea-serum-q10-plus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 Σχόλια
  1. Deftero post se mia mera! I love Nivea kai prospatho na vro tropo na promithefto to aroma – den ta ex9o kataferei akomi giati kykloforei mono sti Germania – giati latrevo ti mirodia tis nivea. Panta eixame kai exoume sto spiti Nivea kai ta Tsiggina koutakia filoksenoun vides, koumpia kai alla mikropragmata meta.
    Oi kremes prosopou tis Nivea einai poly kales i mama mou tis xrisimopoiei sto epakro kai einai poly efharistimeni. To serum me Q10 mou akougetai poly kalo!

  2. @MariaA: Αν θυμάμαι καλά, κάπου το είχες ξαναγράψει ότι η μαμά σου είναι πολύ ευχαριστημένη με αυτή τη σειρά. (επιβάλλεται ένα ταξιδάκι Γερμανία, προτείνω Βερολίνο ή Αμβούργο!)

  3. Αυτό με την καρφίτσα της γιαγιάς μού χτύπησε καμπανάκι. Η συλλογή της, παρότι δεν αποτελείται από αντικείμενα μεγάλης αξίας, είναι πολύτιμη για τη μνήμη μου. Η Nivea είναι μια μάρκα που με οδηγεί πάντα η ανάγκη για κάποιο προϊόν με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής. Υποθέτω ότι και αυτός ο νέος ορός θα μας ικανοποιήσει.

  4. @Julia: Hamburg nai exo xronia na pao, makari na ginotane tora alla nomizo oti proteraiotita exei na pame sti Nektaria!

  5. kalispera julia bbgirls!!!
    tin agapo tin nivea k to exo pei polles fores. ego tin seira ayth den thn exo xreisimopoihsei alla xreisimopoio gia to soma q10 anelipos!!!
    filakiaaaaaaa

  6. ….λατρεύω τα serums….φθηνά κι ακριβά….πιστεύω πως θα είναι ένα value for money προ’ι’όν…βλέπω πως ο ορός έχει αντιρυτιδική δράση και περιέχει κι υαλουρονικό….

  7. Xαιρετε Τι ωραια δευτερο ποστ με αγαπημενη εταιρεια. Ποια απο μας δεν εχει στην οσφρηση της την μυρωδια ΝΙVΕΑ Υπεροχη και διακριτικη. Ειδικα στο γαλακτωμα σωματος και στο contitioner εξαιρετικη. Οσο για τα προιοντα προσωπου εκτος απο ενα γαλακτωμα καθαρισμου δεν εχω χρησιμοποιησει κανενα.Δεν ετυχε οχι εσκεμμενα Ποτε δεν ειναι αργα ομως Καλο απογευμα

  8. @Amalia: Κάποια απλά πράγματα όπως μια καρφίτσα στο πέτο της γιαγιάς μας, πόσες αναμνήσεις μας ξυπνούν…

  9. Καλησπέρα!!!
    Αγαπάω Nivea σχεδόν για τους ίδιους λόγους!!!Ειναι η κρεμα που χρησιμοποίουςε η γιαγιά μου και δεν
    έλειπε ποτέ απο το τσαντάκι με τα απαραίτητα των διακοπών!! Πάντα μέσα στην μεγάλη τσάντα που κουβαλούσε μαζι της στην θάλασσα υπήρχε το μαγικό μπλε κουτάκι!!!Κλασικη αξία!!!
    Φιλια

  10. Μ’αρέσουν οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα προϊόντα μα πιο πολύ λατρεύω τις δικές σου.Τη σημερινή την έκανα εικόνα 🙂
    Μουτς

  11. Άλλη μια υπέροχη ιστορία που στην κυριολεξία ρουφηξα με συγκίνηση οπως καθε φορά που αναφέρεσαι Τζούλια μου στη γιαγιά σου κ στον παππού..ίσως γιατί μεγαλώσα κ εγώ μαζί τους κ έχω μοναδικές αναμνήσεις..ναι και εγώ τη nivea από γιαγιά κ μαμά την αγάπησα. Η κλασική μπλε συσκευασία δεν έλειπε ποτέ από το κομοδίνο τους μέχρι σήμερα ακόμα. Το ίδιο δεν λείπει από το δικό μου συρτάρι..

  12. μαζί με εσένα γυρίζουμε και εμείς πίσω στις δικές μας όμορφες αναμνήσεις……το κλασικό μπλε κουτάκι της NIVEA πάνω στην τουαλέτα της μαμάς…..

  13. Καλησπέρα και από μένα, πάντα χρησιμοποιούσα προϊόντα της Nivea ιδιαίτερα όμως ματς το ταξίδι που κέρδισα και την καλύτερη γνωριμία μου με τα προϊόντα της εταιρείας έγινα fan της. Έτσι με το που μαθαίνω για κατι νέο της Nivea θέλω να το δοκιμάζω και να εχω την δίκη μου άποψη γι’ αυτό! Λατρεύω τα serum πιστεύω ότι θα γίνει αγαπημένο μου!!!

  14. Nivea=Αναμνήσεις…Όπως αυτές που τόσο γλυκά μας περιέγραψες…
    @MariaA: Αυτό το άρωμα πολύ θα το ´θελα κι εγώ! Αν τυχόν ανακαλύψεις τρόπο να το προμηθευτούμε να μου πεις σε παρακαλώ! 😉

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.