Guest Post: 10 λόγοι που αποτυγχάνουν οι σχέσεις

 

guest-post

 

Θα την ξεκινήσουμε κάπως έτσι, αυτή την εβδομάδα: O Kωνσταντίνος (μας) ξεκίνησε να γράφει θέματα αντρικού ενδιαφέροντος τον περασμένο Φεβρουάριο στην κατηγορία Men. Το bb boy της Stella’s (μας) έχει μακριά μαλλιά και μούσια. Ο Δημήτρης (όχι «μας», αλλά ποτέ δεν ξέρεις) γράφει μια εξαιρετική εξειδικευμένη σελίδα για μούσια το mousatoi.gr

 

Και πως ακριβώς θα ενωθούν όλα τα παραπάνω με τον τίτλο του post που μόλις διαβάσατε;

 

Διαβάστε περισσότερα: (διαβάστε η λέξη της μέρας)

 

Πριν λίγες μέρες, λάβαμε αυτό το e mail:

 

 

Καλησπέρα σας.

 

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Κωνσταντίνου για τα 5 βασικά προϊόντα για την ανδρική επιδερμίδα.Επίσης παρατήρησα στα σχόλια κάτω από το post , πως μια από τις αναγνώστριες ανέφερε το εξής :

 

Stella says: February 3, 2015 at 10:01

 

Καλοσώρισες στην παρέα μας Κωνσταντίνε! Γράψε και για τους άλλους τους “εναλλακτικούς” που δεν ξυρίζονται κι έχουν το σύνδρομο του Σαμσών με το μαλλάκι τους….πως να φροντίζουν τις άναρχες τριχούλες τους….

 

Πρόσφατα δημιούργησα την ιστοσελίδα http://mousatoi.gr στην οποία ασχολούμαι αποκλειστικά με την περιποίηση και φροντίδα για το μούσι και τα γένια με πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα. Ελπίζω να βρείτε κάποια από αυτά χρήσιμα.

Με εκτίμηση ,
Δημήτρης

 

 

 

 

Φυσικά, κάτι τέτοια emails, δεν τα αφήνουμε ποτέ να περάσουν έτσι. Μπήκα εκείνη τη στιγμή στη σελίδα του Δημήτρη και αυτό που είδα και ακόμα περισσότερο, αυτά που διάβασα, μου άρεσαν πολύ. Καλογραμμένα, με χιούμορ και γνώση.

 

Φυσικά, με μια γρήγορη ματιά κατάλαβα ότι ο Δημήτρης θα μπορούσε να γράψει πολλά περισσότερα και όχι μόνο θέματα grooming ενδιαφέροντος, αλλά παρόλα αυτά τον «προσκάλεσα» στο bb για ένα guest grooming post και χάρηκα όταν ο Δημήτρης αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου.

 

Aλλά τελικά με περίμενε μια έκπληξη. Το post δεν ήταν  grooming  όπως περίμενα, αλλά αυτό ακριβώς που θα διαβάσετε (μόλις καταφέρω να σταματήσω να χρησιμοποιώ για πολλοστή φορά το ρήμα «διαβάζω».)

 

Καλώς ορίζουμε λοιπόν σήμερα τον Δημήτρη (με τον δικό μας τρόπο- ξέρετε εσείς μετά..) ο οποίος μόνο για εμάς εδώ μέσα, δηλαδή τα bb girls και τα bb boys, γράφει το παρακάτω κείμενο. Και εγώ σας προτείνω να μπείτε σήμερα κιόλας στη σελίδα του και να διαβάσετε (άντε πάλι…) το post,  Μουσάτοι άντρες, αρέσουν ή όχι στις γυναίκες; Σας υπόσχομαι θα διασκεδάσετε πάρα πολύ, όπως και εγώ όταν το διάβασα (θα κρυφτώ τώρα είναι η 6η φορά..)

 

Δημήτρη, your turn:

 

 

 

Πριν ξεκινήσω αυτό το άρθρο για τους λόγους που αποτυγχάνουν οι σχέσεις , θα ήθελα να κάνω μια μικρή εισαγωγή για τον εαυτό μου. Είμαι ο Δημήτρης και ασχολούμαι με το internet marketing , είμαι ο δημιουργός της ιστοσελίδας mousatoi.gr που είναι και το βασικό μου χόμπι και γράφω αρκετά guest posts σε διάφορες ιστοσελίδες με περιεχόμενο κυρίως την αυτο-βελτίωση ή όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί φίλοι μας self-improvement.

 

Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της αυτο-βελτίωσης το “κάτι” που κάνει τις δικές μου συμβουλές και αναλύσεις διαφορετικές από τους υπόλοιπους guru ( μην ξεράσω ) , ειδικούς ( πέρασαν και δεν ακούμπησαν ) και φυσικά αντιγραφείς του διαδικτύου αλλά και της πραγματικής ζωής είναι το γεγονός πως δεν χαϊδεύω αυτιά. Δεν θα γράψω αυτά που θέλεις να διαβάσεις αλλά αυτά που πραγματικά ισχύουν είτε σου αρέσουν είτε όχι.

 

Κάποιοι λένε ότι είμαι ηλίθιος , κάποιοι ότι έχω αλλάξει την ζωή τους έστω και εν μέρει. Το τι είμαι θα το κρίνετε μόνοι σας καθώς θα διαβάζετε τα άρθρα μου στο υπέροχο beautyblog.gr ( Τζούλια κερνάς καφέ ) αλλά σας προειδοποιώ μην περιμένετε αγάπες και λουλούδια από εμένα γιατί θα απογοητευτείτε.

 

Στο θέμα μας τώρα. Γιατί οι σχέσεις αποτυγχάνουν σήμερα? Τι είναι αυτό που πραγματικά φταίει? Μπορούμε να το αποφύγουμε ή να το αλλάξουμε?

 

Λίγο πολύ όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας , είτε στην εφηβεία που είναι συχνό φαινόμενο είτε αργότερα στην πορεία της ενήλικης ζωής μας έχουμε βιώσει κάποια αποτυχημένη σχέση. Σε εκείνη την περίοδο ήμασταν κάπως χάλια να το πω , κάπως κομμάτια , κάπως να ανέβω σε μια ταράτσα και έχε γεια καημένε κόσμε έχε γεια γλυκιά ζωή. Το έχω περάσει και εγώ και το καταλαβαίνω.

 

Μετά φυσικά ακολούθησε ο χωρισμός όπως ήταν αναμενόμενο και κάπου μετά τα 5 στάδια που ο κάθε χωρισμένος περνάει ακολούθησε η ανασκόπηση της σχέσης και μπόρεσα να δώ τα λάθη μου και τα λάθη μας.

 

1, Δεν φταίει μόνο ο ένας από τους δύο

 

Ξεκόλλα από τα στερεότυπα και αντιμετώπισε την αλήθεια. Σε μία σχέση οι συμμετέχοντες είναι δύο. Όταν αυτή η σχέση αποτύχει δεν είναι ποτέ δυνατόν να φταίει μόνο ο ένας από τους δύο. Απλή επιστήμη είναι , και θεμελιώδης νόμος της φυσικής – Δράση και αντίδραση. Αντί λοιπόν να κατηγορείς για τα πάντα τον/την σύντροφο σου , κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου που μπορεί να έχεις εσύ το λάθος.

 

Προσπάθησε , αν και ξέρω πως είναι δύσκολο , να δεις την σχέση σου από μια διαφορετική οπτική όπως θα την έβλεπε κάποιος τρίτος και να διαπιστώσεις σε ποιούς τομείς είσαι λάθος , γιατί είσαι λάθος και πως μπορείς να τους αλλάξεις και να τους βελτιώσεις.

 

Η κόντρα δεν θα οδηγήσει πουθενά μιας και όσο θα επιμένεις σε κάτι που είναι διαφορετικό από τον άλλο τόσο θα αντιστέκεται κάτι που δεν οδηγεί κανέναν από τους δύο σας πουθενά.

 

2. Προβλήματα εμπιστοσύνης

 

Ειλικρινά αυτό είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα που μπορεί να έχει μια σχέση. Σκέψου το λίγο λογικά…Πως είναι δυνατόν να μην εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που έχεις επιλέξει να περάσεις μαζί του μήνες , χρόνια , δεκαετίες από την ζωή σου? Δεν είναι παράλογο?

 

Θα μου πεις πως σου έχει δώσει την αφορμή να μην τον/την εμπιστεύεσαι. Στην έχει δώσει όμως? Μπορείς με απόλυτη βεβαιότητα και το χέρι στην καρδιά να πείς πως αυτό είναι αλήθεια? Γιατί κάτι μου λέει πως μερικές φορές κάνεις την τρίχα τριχιά , σε πιάνει ζήλεια χωρίς λόγο και αιτία και έχεις την τάση να μεγαλοποιείς τα πράγματα. Εν ολίγης έχεις το σύνδρομο του δημοσιογράφου.

 

Και στην περίπτωση που έχεις όντως δει δείγματα πως δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη τότε γιατί κάθεσαι? Είναι σαν να χρησιμοποιείς ένα αυτοκίνητο που ανά πάσα στιγμή θα σε αφήσει στον δρόμο και θα πας με τα πόδια. Και μην ακούσω ότι υπάρχουν άλλα συναισθήματα και αηδίες. Εφόσον έχεις πρόβλημα να εμπιστευτείς είναι ζήτημα χρόνου μέχρι τα συναισθήματα που νομίζεις ότι υπάρχουν να εξαφανιστούν. Κοίτα να φανείς έξυπνα και να αποχωρήσεις όσο είναι καιρός.

 

3. Δεν επικοινωνείτε

 

Άμεσα συνδεδεμένο με την έλλειψη εμπιστοσύνης στα ζευγάρια. Επικοινωνία μηδέν. Αλήθεια όταν μιλάω με φίλους/ες και μέσα από τα λεγόμενα τους διαπιστώνω πως δεν μιλάνε με τους συντρόφους τους μου έρχεται να τους χαστουκίσω. Κάτι που ευχαρίστως θα έκανα αν δεν ήταν φίλοι μου , και που θα κάνω χωρίς τύψεις σε εσένα.

 

Μην περιμένεις από τον άλλον να καταλάβει τα πάντα. Δεν μένεις με μέντιουμ για να διαβάζει τις σκέψεις σου ούτε με τον Χορταρέα να ρίχνει τα ταρώ και να ξέρει το μέλλον. Αν μπορούσε να το κάνει θα επένδυε σε κάτι πιο κερδοφόρο όπως το να κλέψει κάποιο φοβερό μυστικό από το μυαλό κάποιου άλλου και να βγάλει εκατομμύρια , δεν θα καθόταν να ασχοληθεί μαζί σου.

 

Είναι η μοναδική συμβουλή που έχει πρακτική εφαρμογή στους πάντες. Ανοίξτε τα στόματα σας για κάτι άλλο εκτός από το να τρώτε. ΜΙΛΑΤΕ!! Διαβάζω τι γράφω και νευριάζω. Έχεις κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί , κάτι που συνέβη στην δουλειά , κάτι που είδες στον δρόμο , κάτι που διάβασες στο ιντερνετ και σου φάνηκε αστείο. Πες το! Δεν είναι δύσκολο.

 

Μοιράσου τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου με τον/την σύντροφο σου ακόμη και αν ξέρεις ότι θα στεναχωρηθεί , νευριάσει , απογοητευτεί. Πίσω από κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μια λύση που πολλές φορές δεν θα μπορέσεις να την βρείς μόνος ή μόνη σου. Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο πρόθυμο είναι το ταίρι σου να βοηθήσει σε αυτό.

 

4. Μην είστε μόνο ζευγάρι

 

Γίνετε εραστές , φίλοι , συνάδελφοι. Μην περιορίζετε την ζωή σας μόνο στο γεγονός ότι είστε μαζί επειδή σας συνδέουν συναισθήματα αγάπης ή έρωτα. Είστε το άλλο μισό του καθενός και εκεί που ο ένας από τους δύο υστερεί έρχεται ο άλλος για να τον συμπληρώσει.

 

Μπορείτε πραγματικά να μιλήσετε για τα πάντα και να κάνετε τα πάντα μαζί. Βγείτε για ποτό οι δύο σας και διασκεδάστε όπως θα κάνανε δύο φίλοι. Μιλήστε για γκόμενες/ους , για αθλητικά , για δουλειές , χορέψτε , πιείτε 30 σφηνάκια τεκίλα και γυρίστε σπίτι ζαντολάστιχο. Αν έχετε τα κουράγια μην κάνετε έρωτα αλλά ρίξτε ένα πήδημα. Ναι πήδημα!

 

Πρέπει να μάθετε να μην δεσμεύετε όλη σας την ζωή σε έναν όρο ή σε μια έννοια όπως είναι το ζευγάρι. Ναι είστε πρώτα απ όλα ζευγάρι αλλά μπορείτε να γίνεται και πολλά άλλα και είναι κρίμα να τα αφήσετε στην άκρη.

 

5. Διαφορετικές προσδοκίες

 

Αυτό πάει πολύ πίσω , πολύ πριν καν ακουμπήσετε ο ένας το χέρι του άλλου. Κυρίως έχει να κάνει με τον καθένα προσωπικά και επηρεάζει την αλληλεπίδραση με το ταίρι του. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι άντρες και γυναίκες , πριν καν υπάρξει σαν ιδέα μια σχέση έχουν ήδη κάνει ένα ολόκληρο πλάνο στο μυαλό τους.

 

Πως θα είναι η πρώτη εβδομάδα , ο πρώτος μήνας , ο πρώτος χρόνος , που θα πηγαίνουμε να τρώμε , που θα διασκεδάζουμε , κάθε πότε θα μου φέρνει λουλούδια , τι θα μου μαγειρεύει , πότε θα κάνουμε παιδί , πότε θα κάνουμε το δεύτερο παιδί , πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά , που θα μείνουμε , τι θα φοράμε. Με έπιασε πονοκέφαλος.

 

Σταμάτα να προγραμματίζεις τα πάντα γιατί δημιουργείς προσδοκίες από τους άλλους , που κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να μπορέσουν να καλύψουν με αποτέλεσμα να απογοητευτείς. Άσε την σχέση να εξελιχθεί , να σχηματιστεί , να πάρει μορφή και μάθε να έχεις προσδοκίες όντας μέσα σε αυτή και όχι πριν καν αρχίσει.

 

Έχεις ακούσει την έκφραση Mr Right ή Mrs Right? Ψάχνεις διαρκώς για σωστό σύντροφο που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Ποιές όμως είναι οι ανάγκες σου? Έχεις καθορίσει τι ακριβώς θέλεις στο σύνολο της ζωής σου ή μήπως οι ανάγκες σου μεταβάλλονται στην πάροδο του χρόνου? Δηλαδή αυτό που προσπαθώ να σου πώ είναι ότι πιθανότερα ψάχνεις όχι το σωστό αλλά το σωστό για την δεδομένη χρονική στιγμή.

 

Επίσης ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτεραιότητες στην ζωή του. Εκεί που εσύ είσαι έτοιμη να κάνεις παιδί , ο σύντροφος σου μπορεί να θέλει να αφοσιωθεί στην καριέρα του ή και το αντίστροφο. Μάθε να αξιολογείς και να προσαρμόζεσαι στις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας ξεχωριστά. Κάτι που μας φέρνει στο επόμενο πρόβλημα.

 

6. Προχωράτε στην ζωή με διαφορετικό ρυθμό

 

Όταν λοιπόν ο ένας από τους δύο επιλέγει να αφοσιωθεί στην καριέρα του και καθημερινά μαθαίνει και εξελλίσετε με γοργό ρυθμό όσο ο άλλος μένει στο σπίτι , είναι μια πηγή διαφοροποίησης στην σχέση. Ξεκινήσατε μαζί επειδή είχατε τόσα κοινά που σας ενώνουν και ξαφνικά ο ένας από τους δύο αλλάζει.

 

Επόμενο να αλλάξει μιας και η ανέλιξη της καριέρας συνοδεύεται συνήθως και από συναναστροφές και σχέσεις με άτομα και παρέες διαφορετικού νοητικού και βιοτικού επιπέδου , με διαφορετικά ενδιαφέροντα και ασχολίες κάτι που κάνει τους κύκλους σας να χωρίζονται σε 2 κομμάτια και σας διαφοροποιεί κοινωνικά.

 

7. Κακοποίηση στην σχέση

 

Δεν σημαίνει απαραίτητα πως τρως ξύλο αν και είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κακοποίησης στην σχέση. Υπάρχει και η λεκτική κακοποίηση , ψυχολογική κακοποίηση , σεξουαλική κακοποίηση ( δεν είναι απαραίτητα κακό για κάποιους/ες ) καθώς επίσης και φαινόμενα προσωπικής αυτοκαταστροφής όπως ο τζόγος , το ποτό , τα ναρκωτικά καθώς και η παθολογική ανάγκη για χειραγώγηση οι εξάρσεις ζήλιας που οδηγούν σε διάφορες μορφές κακοποίησης.

 

Οι περισσότεροι θα σου πούνε ότι σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις μπορείς να βοηθήσεις το έτερον σου ήμισυ να το ξεπεράσει και να θεραπευτεί. Στην πορεία μπορεί να αποκτήσεις μερικές μελανιές αλλά σιγά η αγάπη όλα τα νικά. Ή μήπως όχι?

 

Η γνώμη μου είναι να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις. Ίσως να κάνεις μια προσπάθεια για να αλλάξεις τα πράγματα αλλά θα είναι μάταια. Συνήθως οι άνθρωποι με τέτοιου είδους προβλήματα το έχουν κάνει και στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον.

 

8. Οικονομικά προβλήματα

 

Ένα από τα κοινότερα προβλήματα που έχει γίνει αρκετά πιο έντονο στις ημέρες μας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον πλανήτη.

 

Ας σοβαρευτούμε τώρα….

 

Κόψε τις δικαιολογίες , μην μυξοκλαίς και σήκωσε τον κώλο σου από τον καναπέ. Δεν φταίει καμιά κυβέρνηση , κανένα εργοστάσιο και καμιά χώρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στα οικονομικά σου. Πρώτα και κύρια φταις εσύ. Πάρε και μια σόδα να το χωνέψεις γιατί θα στο ξαναπώ – Φταις εσύ.

 

Είτε πήρες δάνειο για σπίτι η αυτοκίνητο , είτε έτρεχες σαν πρόβατο στην ουρά για να πάρεις το νέο iPhone είτε τα έτρωγες στα καλλυντικά και στα μπουζούκια το γεγονός είναι πως εσύ το προκάλεσες αυτό. Κακοδιαχείρηση ήταν , και τώρα που σε πήρε από κάτω το βγάζεις στην σχέση σου. Μήπως αντί να σκοτώνεστε για τους φουσκωμένους λογαριασμούς να δείτε πως θα βελτιώσετε την κατάσταση και να βρείτε λύσεις στα προβλήματα?

 

9. Το κέρατο

 

Είναι πραγματικά ο ποιο γελοίος λόγος χωρισμού. Θέλεις να περιμένω λίγο να με βρίσεις ή να συνεχίσω το άρθρο?

 

Βασικά δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα βρίσε εσύ θα γράφω εγώ.

 

Το 99,99% των περιπτώσεων που ένας άντρας ή μια γυναίκα κερατώνει γίνεται επειδή κατά βάση δεν καλύπτεται πλέον σεξουαλικά από τον/την σύντροφο του με αποτέλεσμα να αρχίσει υποσυνείδητα να αναζητάει έναν πιο κατάλληλο σεξουαλικό παρτενέρ. Είτε το ζορίσει είτε απλά τύχει θα το κάνει και μάντεψε ποιός φταίει και πάλι για αυτό….ΕΣΥ!!

 

Θυμάσαι όλες εκείνες τις βραδιές που ήσουν κουρασμένος , εκείνες τις φορές που είχες πονοκέφαλο γλυκιά μου , ή που πήγαινες στο μπάνιο όταν έκανε ντους και του έκλεινες την κουρτίνα χωρίς να τον κοιτάξεις ή τις καινούριες ζαρτιέρες με το δαντελένιο στριγκάκι που αγόρασε να σε ανάψει και εσύ διάβαζες προγνωστικά για το στοίχημα?

 

Μην παραπονιέσαι λοιπόν και σίγουρα αυτός δεν είναι λόγος χωρισμού γιατί δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για κάτι που φταις εσύ και μόνο εσύ.

 

10. Βαρεμάρα και απάθεια

 

Πάρτο απόφαση. Μετά από χρόνια δεν πρόκειται να είστε όπως τους πρώτους μήνες. Είναι αφύσικο , και αν συμβαίνει κάτι δεν πάει καλά με εσάς. Τον αρχικό ενθουσιασμό θα τον αντικαταστήσουν άλλα συναισθήματα όπως ο έρωτας και αργότερα η αγάπη. Στην συνέχεια η σχέση θα εμπλουτιστεί με υποχρεώσεις , προβλήματα και συνήθεια.

 

Θα βιώσετε την καθημερινότητα του άλλου και θα δείτε πως δεν είναι όλες οι μέρες ηλιόλουστες. Θα υπάρξουν και εκείνες που απλά δεν θα έχει όρεξη να μιλήσει , θα θέλει να δεί τηλεόραση χωρίς να τον/την ενοχλείς , θα αποζητήσει ιδιωτικότητα για κάποιες ώρες. Μπορεί αυτό να συμβαίνει πιο συχνά από ότι σε άλλους ανθρώπους αλλά δεν είναι κακό.

 

Μάθε να εκτιμάς αυτά που κερδίζεις σταδιακά μέσα στην σχέση σου και μην κοιτάς τι χάνεις διαρκώς γιατί η προσκόλληση στο παρελθόν σε κάνει να αμελείς το παρόν και να χάνεις το μέλλον.

 

 

Συμπέρασμα

 

Η πιο κοινή παραδοχή και το λογικότερο συμπέρασμα είναι πως για να έχεις μια όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη σχέση ( τέλεια δεν υπάρχει ξέχασε το ) θα πρέπει να μάθεις να συμβιώνεις μέσα σε αυτή με τους κανόνες που έχετε και οι δύο όχι μόνο τους δικούς σου.

 

Βασική προϋπόθεση είναι λοιπόν να γνωρίζεις τον εαυτό σου , τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου , να καθορίσεις τις προτεραιότητες και τις ανάγκες σου και να είσαι πολύ πιο συγκροτημένος άνθρωπος στα θέλω σου από το ταίρι σου.

 

Μην φοβάσαι να επικοινωνήσεις και να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί ακόμη και αν πληγώσεις τους άλλους , γιατί η ειλικρίνεια μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου για μια υγιή συμβίωση.

 

Μην προκαθορίζεις και μην βιάζεσαι να πεις και να κάνεις πράγματα που θα μετανιώσεις , να βγάλεις συμπεράσματα που δεν έχουν βάση και να πιέσεις καταστάσεις για να περάσει το δικό σου. Δεν θα πετύχει όσο και αν θέλεις να το νομίζεις.

 

Ξέρω πως όλα τα bbgirls και τα bboys θα διαβάσετε με μεγάλη προσοχή αυτό το άρθρο και θα βγάλετε αρκετή χολή και κάποιες μικρές , τόσες δά , ευχαριστίες στα σχόλια από κάτω και σας ενθαρρύνω να το κάνετε. Μοιραστείτε το με τους φίλους σας στα social media για να μάθουν όλοι και όλες πως η αλήθεια για τις σχέσεις είναι ένα αγγούρι. Άλλοι το τρώνε και δροσίζονται και άλλοι το τρώνε και ζορίζονται. Καλή όρεξη.

 

 

Ένα άρθρο από τονΔημήτρη,

Internet marketer , Life coach , Founder of mousatoi.gr

Και γενικά έναν γαμάτο τύπο.

 

 

 

20 Σχόλια
  1. @Δημήτρη: Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω και κάθε φορά, ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο. Δημήτρη δεν κερνάω.. ΚΕΡΝΑΜΕ, καφέ όποτε θέλεις και επειδή τα ξέρω καλά τα bb girls, είμαι σίγουρη θα συμφωνήσουν μαζί μου! (καλά εγώ, μπορεί να πιω τσάι..)

  2. @Δημήτρη: 1) Καλώς όρισες & καλώς μας (bb girls & boys) ανοίγεις τα μάτια!

  3. Μπράβο! Πολύ ωραίο άρθρο! Καταπληκτικό!

  4. Kalimera!! Kalos irthes Dimitri stin parea mas! Eksairetiko post me polles xrisimes symvoules ! Kername kafe – kai tea gia ti Jumia – opote theleis!

  5. @Julia ithela na grapso xaxa!!
    Episis thelo na efhitho se olous Happy international fragrance day!!!

  6. Καλοσώρισες Δημήτρη στην παρέα μας! Είμαι η ηθική αυτουργός, στην οποία οφείλεται η εμπλοκή σου με τα πιο υπέροχα κορίτσια aka BBgirls! Κατ’ αρχήν ο μουσάτος αγαπημενος μου θα σε λατρέψει για δυο λόγους. Ο ένας έιναι το σαιτ σου. Ο δεύτερος είναι αυτός : “….δεν χαϊδεύω αυτιά. Δεν θα γράψω αυτά που θέλεις να διαβάσεις αλλά αυτά που πραγματικά ισχύουν είτε σου αρέσουν είτε όχι”. Είσαι λοιπον ο Δημητρης και τα λες … τσεκουράτα και πολύ χαιρόμαστε που σ΄έχουμε μαζί μας!;)
    Αν μου επιτρέπεις ωστοσο μία προσθηκη σε όσα έχεις γράψει.
    Λόγος εξαιρετικά σημαντικός για την παθογένεια των σχέσεων στην ελλάδα (γιατι εδω ζούμε κι αυτήν την κοινωνία ξέρουμε…): Παραπέμπω στα γραπτά του κορυφαίου ψυχίατρου-ψυχοθεραπευτή Ματθαίου Γιωσαφάτ, σχετικά με την παθογένεια της ελληνικής οικογένειας, στην εμπλοκή της οποίας στο ζευγάρι οφείλεται το 90% περίπου των σημερινών διαζυγίων. Δυστυχώς, οι άντρες και οι γυναίκες των τελευταίων δεκαετιών (γιατι αυτές μας αφορούν στην τελική) δεν απογαλακτίζονται ποτέ, με αποτέλεσμα όπως λένε και οι ίδιοι οι “ψ”.. στο κρεββάτι να πέφτουν 6 κι όχι 2…. Αναζητήστε τις αιτίες λοιπόν στις καταβολές μας… κι ύστερα στην διαμορφωμένη πλεον απ΄αυτές ψυχοσύνθεση μας.
    Φιλιά!

  7. @Stella: Μμμμ.. είμαι πολύ περίεργη, τι έχει να απαντήσει πάνω σε αυτό ο Δημήτρης.. Εξαιρετικό food for thought.

  8. Από τα καλύτερα γραμμένα από άντρα άρθρα που έχω διαβάσει. Και από τις λίγες φορές που συμφωνώ απολύτως σε ολα με όσα γράφει ενας άντρας που νομίζω κοπέλα δεν θα τα είχε γράψει τόσο ωραία “χύμα”.

  9. @maryl: Λοιπόν αγαπημένη μου Maryl, νομίζω σήμερα ήρθε η σειρά μου να τυπώσω και να κολλήσω και εγώ το post, στη ντουλάπα μου!! xxxx

  10. Κεντάει το παιδί νομίζω!!!!Ο τελευταίος αυτοχαρακτηρισμός όλα τα λεφτά!!!!!

  11. Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τα όμορφα σχόλια και καλώς σας βρήκα. Το άρθρο ήταν 50% προσωπική εμπειρία και 50% ικανότητα παρατήρησης με αντικειμενική σκοπιά των γύρω μου.

    Θεωρώ πως είναι πράγματα που όλοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε αλλά αρνούμαστε να τα παραδεχτούμε ή/και να τα αποδεχτούμε.

    @Stella θα συμφωνήσω με το σχόλιο σου. Δυστυχώς εκτός από τους οικονομικοκοινωνικούς παράγοντες που επηρρεάζουν τον “απογαλακτισμό” και πρεσάρουν τους ανθρώπους να μην ξεκολλάνε από το ευκολία τους , φταίει αρκετά και η γενικότερη λογική που επικρατεί στους Έλληνες.

    Εφόσον έχω το φαγάκι μου , τα καθαρά μου ρούχα , την σίγουρη δουλειά μου , το αυτοκίνητο του μπαμπά κτλ κτλ γιατί να ζορίζομαι? Δεν το κατηγορώ αλλά δεν το επικροτώ. Και σίγουρα όταν πάει κάποιος να σου χαλάσει την ζαχαρένια σου την βλέπεις λίγο διαπλανητικά την κατάσταση και ” κόβεις λάσπη “.

    Τώρα για τον καφέ με μεγάλη μου χαρά να αλληλοκεραστούμε στην πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί. Υπόσχομαι να είναι η αρχή από μια μακριά σειρά άρθρων του αντικειμένου του grooming που πραγματεύομαι στο mousatoi.gr και όχι μόνο.

    Και μην ξεχνιόμαστε…Keep commenting bbfans.

  12. I c … άλλος ένας γαμάτος τύπος χαχαχαχα …. Γεια σου Δημήτρη …

  13. @dimitris_mousatoi Αγαπητέ φίλε Δημήτρη και συναγωνιστή του δικού μου BBmousatou, μήπως να σκεφθείς μέσα στα posts σου που όπως βλέπεις είναι καλοδεχούμενα από τα γαμάτα κορίτσια του ΒΒ (με την άδεια σου κυρά δασκάλα….αλλά σήμερα είπαμε, τα λέμε.. τσεκουράτα 😉 ) να συμπεριλάβεις πέρα από το grooming και posts με την ανδρική συμπεριφορική point of view που λίγο πολύ, όλες μας καίει? νομίζω θα κερδίσεις πολλές groupies!
    Φιλιά!

  14. kalispera bb!!
    @Δημήτρη kalos irthes sto bb poly oraio to post k symfono k ego apolita mazi sou!! mou aresei para poly opos ta grafeis!!!
    @julia agapimenh mou pali ebgales stin epifania tou bb allo ena talento!!!k fysika ton kername oloi mazi ton kafe!!!filakiaaaaaa

  15. Μεγάλες αλήθειες δοσμένες με χιούμορ και αυτοσαρκασμό!Μου άρεσαν πολύ ο τρόπος που γράφεις και αυτά που γράφεις Δημήτρη!

  16. @Stella να πώ την μαύρη αλήθεια το έχω ήδη σκεφτεί. Και για την ακρίβεια έχω σκεφτεί και ακριβώς το θέμα που θα έχει το άρθρο. Μιλάμε παίζει να φάω και πολύ ξύλο , αλλά δεν πειράζει εσείς να στε καλά.

    Coming soon…!

  17. Ρε συ Δημήτρη τι ωραια που τα λες? Ουτε εγω να τα λεγα δηλαδή.. τέτοια ταύτιση!Μπραβο σου και καλώς ήρθες.
    #Dimitri_pesta_ola 😉
    Μουτς

  18. Καλώς όρισες Δημήτρη στην πανέμορφη παρέα μας! Το άρθρο σου είναι καταπληκτικό…. Ευθύς, αληθινός και με χιούμορ = φοβερός συνδυασμός! Σ’ευχαριστούμε από καρδιάς! Υ.Γ. Φυσικά και κερνάμε καφέ και γλυκό φυσικά για να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!! 😉

  19. Εγώ θα πω ότι το ζευγάρι πρέπει να έχει και διαφορετικές παρέες και ενδιαφέροντα.Εγώ βγαίνω με φίλες αρκετά συχνά,βασικά μόνο με φίλες βγαίνω,και όταν γυρίζω σπίτι είμαι άλλος άνθρωπος…ανανεωμένη,έχω πει τις βλακείες μου και είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω ξανά την καθημερινότητα…πιο χαλαρά.
    Και για όσα ζευγάρια έχουν τα πάντα αλλά γκρινιάζουν…για κάντε μια βόλτα σε κανένα ίδρυμα.Μ’έχουν καλέσει κάποιες φορές να παίξω μουσική σε γενέθλια παιδιού με καρκίνο σε νοσοκομείο παίδων.Ελάτε μετά να μου ξαναπείτε για τη σχέση σας…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.