3ina: ένα «νεογέννητο» brand μακιγιάζ.

 

3INA-COSMETICS

 

 

Η γνωριμία μου με το (τη;) 3ina, ξεκίνησε στραβά. Ήταν τέλος Ιανουαρίου και ήμουν σε «μέρα έρευνας». Τις εργασιακές μου μέρες τις χωρίζω σε «μέρες έρευνας», «μέρες γραφής», «μέρες editing”, «μέρες εξωτερικών ραντεβού» «μέρες νέων λανσαρισμάτων» κλπ κλπ, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει το πρόγραμμα.

 

Πολλές φορές φυσικά μπορεί να κάνω και δυο και τρία μαζί από τα παραπάνω, οπότε εκείνη η μέρα ήταν μέρα και γραφής και έρευνας. Και όταν κάνω έρευνα θέλω η πληροφορία να είναι εύκολη και γρήγορη- και με το (τη;) 3ina δεν ήταν εύκολη η πληροφορία, μόνο και μόνο από τον τρόπο γραφής του brand. Τι ήταν αυτό πάλι και πως θα το διάβαζα; three-να, ας πούμε από το 3 – three στα αγγλικά; Νταμπολ-ίνα ίσως, από το αντιστραμμένο αγγλικό W, αλλά με πιο στρογγυλεμένη γραφή;

 

Είχα ήδη αρχίσει να εκνευρίζομαι – ο χρόνος είναι που είναι λίγος ε, δεν μπορώ να τον καταναλώνω και σε puzzle ονομασίες και σταμάτησα γρήγορα την έρευνα- εκείνη τη μέρα δεν το έψαξα περισσότερο, αλλά φυσικά το είχα στο μυαλό μου- δεν έπαυε να είναι μια εντελώς νέα μάρκα μακιγιάζ – αυτό έλειπε, να μην με ενδιαφέρει.

 

Την επόμενη μέρα το έψαξα λίγο περισσότερο και τουλάχιστον βρήκα τη λύση του ονόματος παύλα puzzle. Mina. Με το Μ αντιστραμμένο. Αλλά επειδή φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο γράμμα στα πληκτρολόγια αλλά «μόνο στην οργιάζουσα φαντασία των δημιουργών του brand” (σκεφτόμουν και ξανα-εκνευρίστηκα- τι άλλο θα σκεφτούν έλεγα..) ο τρόπος γραφής είναι με το ψηφίο 3 και δίπλα το ina.

 

 

3ina-2

 

 

Πάνω στην έρευνα μου, διάβασα κι άλλα φυσικά όπως ότι το brand ξεκίνησε από τους Mark Eve και Pablo Rivera– οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν εργάζονταν και οι δυο στην αλυσίδα καταστημάτων  New Look (πάλι καλά, το New Look το γνωρίζω είναι από τα καταστήματα με ρούχα που ψωνίζω στο Λονδίνο και η ναυαρχίδα είναι χαμηλά στην Oxford Street, πολύ κοντά στο Marble Arch). Στο δημιουργικό κομμάτι ο Mario Testino– αυτό κάτι παραπάνω λέει για τη μάρκα.

 

H καινοτόμα ιδέα τους βασίζεται ουσιαστικά σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο όπου τα προϊόντα θα ανανεώνονται γρήγορα κάθε τέσσερις μήνες (πολλές μεγάλες μάρκες ομορφιάς κάνουν έως και τρία χρόνια για να αναπτύξουν τις νέες τους σειρές)

 

Επίσης θα είναι προϊόντα κατηγορίας “masstige (καλωσορίστε και έναν νέο beauty όρο τώρα) από τις λέξεις mass (αγορά ευρείας) και prestige ( αγορά επιλεκτικής ). Με λίγα λόγια θα έχουν ποιότητα prestige, αλλά τιμές mass.

 

Έμαθα επίσης ότι το πρώτο τους ever κατάστημα θα άνοιγε στο Λονδίνο στο Covent Garden σε έναν από τους πιο διάσημους και trendy δρόμους της λονδρέζικης αγοράς στην James Street και μάλιστα τον Φεβρουάριο που θα ήμουν εκεί και άρα θα έκανα επιτόπου την έρευνά μου και θα σας έφερνα πίσω τα νέα, φρέσκα, φρέσκα από την πηγή.

 

Άνοιξε το κατάστημα, αλλά άνοιξε περίπου 10 μέρες αφότου αναχώρησα και … το καταλάβατε, και πάλι εκνευρίστηκα!

 

(σας είπα, έκανα στραβά την αρχή…)

 

3ina-3

 

 

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου, όταν πριν από περίπου 10 μέρες, έλαβα μια πρόσκληση όπου με καλούσαν στο πρώτο κατάστημα 3ina στην Ελλάδα(!!) στο The Mall Athens. Όταν διάβασα την πρόσκληση πραγματικά για λίγο δεν πίστευα στα μάτια μου. Καλά, εδώ δεν είχε προλάβει να στεγνώσει η μπογιά από το πρώτο κατάστημα του Λονδίνου και έφτασε και στην Αθήνα η χάρη της; Και μάλιστα πριν από την Μαδρίτη, που είναι και η έδρα της εταιρείας; Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω αυτό το λανσάρισμα όσο φορτωμένη και αν ήταν η μέρα μου, γιατί δεν σας κρύβω είχα μεγάλη περιέργεια για το όλο εγχείρημα.

 

Αποζημιώθηκα πρέπει να πω και μου πέρασε και ο εκνευρισμός. Χρώμα, πολύ χρώμα, σταθερές υφές σε όσα προϊόντα δοκίμασα, εξαιρετικό σέρβις από τις make up artists που βρίσκονται στο κατάστημα για να απαντήσουν σε απορίες και να σας κάνουν ένα γρήγορο make over, minimal αρχιτεκτονική του χώρου, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα προϊόντα και γνώρισα από κοντά τον έναν από τους ιδρυτές, τον χαριτωμένο Mark, ο οποίος μας εξήγησε και την έμπνευση του ονόματος « Στην Αργεντινή τα όμορφα κορίτσια, τα αποκαλούν “mina”  και από εκεί πήραμε την έμπνευση για το όνομα του brand αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε το Μ ανάποδα και ναι, με το ψηφίο 3, το γράφετε…» (μου απάντησε σε σχετική μου ερώτηση)

 

Επίσης διάλεξα και το πρώτο αγαπημένο μου item της μάρκας, ένα κραγιόν- τι άλλο; Το Long lasting No 504 σε υπέροχη καρπουζo- κόκκινη απόχρωση.

 

 

 

3ina-athens-11

 

 

 

Μετά το τέλος της παρουσίασης έκανα λίγο chit chat με τον Mark– είναι απίστευτα ενθουσιασμένος με το opening του καταστήματος στο Covent Garden αλλά και στην Αθήνα, μου είπε ότι στο Λονδίνο έχουν ειδικό stand στο κατάστημα μόνο για selfies και με κάλεσε να πάω να το δω την επόμενη φορά που θα βρίσκομαι στο Λονδίνο.

 

3ina στην Αθήνα στο The Mall Αthens

 

3ina-athens-1

 

3ina-athens-2

 

 

3ina-athens-3

 

 

3ina-athens-6

 

 

3ina-athens-9

 

3ina-athens-10

 

 

3ina-athens-8

 

 

To χρώμα της μέρας ήταν το μπλε, αλλά η Γιούλη από το beautyleaks δεν το εκανε επίτηδες για να ταιριάζει με το event, τυχαία είχε αυτό το χρώμα στα μαλλιά της και δεν γινόταν φυσικά να μη το φωτογραφίσω. I loved it.

 

 

3ina-athens-4

 

Εγώ και ο Mark Eve. (α, και ο ίδιος μου είπε ότι το όνομά του το γράφει με k και όχι με c στο τέλος, όπως ας πούμε ο άλλος Marc, ο Jacobs..)

 

mark-eve-julia-kyrili

 

 

450 προϊόντα, για μάτια, χείλη, πρόσωπο, νύχια, πολλά πινέλα,  κάποιες σειρές ντεμακιγιάζ και skincare και πρώτη καμπάνια το #LETSPAINT, που παροτρύνει τις γυναίκες να «σπάσουν» τους κανόνες και να εκφραστούν με τον τρόπο που θέλουν οι ίδιες. Τέλος με τιμές που ξεκινούν από περίπου 3 ευρώ και φτάνουν τα 19 ευρώ, τι λέτε bb girls;

 

Θα δώσουμε μια ευκαιρία στη 3ina?

 

 

 

 

 

23 Σχόλια
  1. Φυσικά και θα τα τιμήσουμε με την παρουσία μας και τις αγορές μας και σύντομα μάλιστα (έρχεται τριήμερο και μπορούμε αντί να εκδράμουμε στην εξοχή να βολτάρουμε στο mall) !! Το καρπουζοκόκκινο κραγιονάκι φανταστικό αλλά ακόμα καλύτερο το νυχάκι!!Julia μας, γλυκιά όπως πάντα!!

  2. Να σας πω! Θα διαμαρτυρηθώ και θα τσιρήξω! Ολα πια στα Βόρεια Προάστεια! Ολα στο Mall! Εμείς δηλαδή που κινούμαστε στα νότια και στο κέντρο δεν έχουμε ψυχή? Εχουμε νοιώσει το ρατσισμό στο πετσί μας, από την εποχή που το μετρό φτιαχθηκε για όλο το λεκανοπέδιο κι εμάς μας έριξαν στα μούτρα το αργοκίνητο τραμ aka η χαρά του συνταξιούχου. Συνεχώς νεά καταστήματα στο Mall, όλα πρώτα στο Mall… ΕΕΕΕ… εσείς που προγραμματίζετε τα launches κι εμείς οι νότιες έχουμε ψυχή!

  3. Άντε να δούμε κι ευτά τα προίόντα αλλά το κατάστημα πέφτει λίγο μακρυά από εκεί που μένω.Ας ανοίξουν κι ένα στον Πειραιά αν γίνεται!!χα χα!

  4. Φυσικά και θα δώσουμε ευκαρία στα 3ina,με τέτοιες τιμές κια τέτοια ποικιλία!Το καρπουζοκόκκινο κραγιόν το θέλω.Τώρα.Ευχαροστώ Τζούλια μου,το ζήτησα κι έγινε!

  5. χα-χα-χα-χα Στέλλα μου δίκιο έχεις! Αλλά ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με την παρουσίαση της νέας μάρκας μακιγιάζ 3ina, που θα κάνω ένα “ταξιδάκι” μέχρι το The Mall!! Νομίζω ότι με τόσο μεγάλη ποικιλία και τόσο χαμηλές τιμές, αυτά τα νέα προϊόντα θα κάψουν καρδιές!!! Φιλιάαααα…… 🙂

  6. Είδα τον Mark βιαστικά και τον πέρασα για τον Κωνσταντίνο μας 😛
    Ωραία φαίνονται όλα,μ’άρεσε η λεπτομέρεια στο νύχι.
    Μουτς

  7. @Stella, Domniki, Elena: Να σας πω.. τα σχόλια για την χιλιομετρική απόσταση των 3ina ήταν κάποιο inside joke των bb girls, που δεν κατάλαβα, ή σοβαρολογείτε; Δηλαδή, που σας έστειλα, στο Λονδίνο στο Covent Garden? Στο The Mall Athens σας είπα ότι υπάρχουν στο Μαρουσάκι. Δηλαδή τι να πουν τα κορίτσια μας από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Κρήτη, Κιλκίς, ή τα κορίτσια στα νησιά μας; Και από ότι ξέρω δεν υπάρχει ούτε e shop ακόμα, σε περίπτωση που κάτι τους αρέσει. Δηλαδή εγώ γιατί δίνω ραντεβού με τη Maryl και φεύγω απ’ το βουνό και το λαγκάδι και κατεβαίνω στις «παραλίες» του Metro Mall και του River West για να βρούμε τα εσώρουχα και τα παρεό και τα φορεματάκια, του Women’secret? Α, για σας παρακαλώ!

  8. @Marianna: Οχι ότι δεν θα το έγραφα το post, αλλά και το έγραψα πιο γρήγορα και αυτή τη φορά, γράφοντάς το, σε σκεφτόμουν… ξέρεις εσύ.. 🙂

  9. @Julia Καλύτερα να μ΄έστελνες στο Λονδίνο! Πιο γρήγορα θα έφτανα! Εχεις ιδέα πόσο κανω να φθάσω από το Π. Φάληρο στο Σύνταγμα με ΜΜΜ καθημερινά? 45-50 λεπτά! Βάλε κι άλλα 45 μέχρι το Mall… Την πιάσαμε την 1,5 ώρα. Κι άλλη 1,5 να γυρίσω…. Γι΄αυτο σου λέω…. Καλύτερα στο Λονδίνο…. Καλύτερα!!!!

  10. Ευκαιρία εννοείται πως θα δώσουμε. τιμές λογικές και μου άρεσε ότι είδα

  11. Μας κακομαθαίνετε!!! Τέτοια θέλουμε να ακούμε! Και με τέτοιες τιμές…! Σίγουρα θα το τιμήσουμε, αλλά περιμένουμε και reviews από τα προϊόντα! Τα φιλιά μου στις 3ines του blog.

  12. @julia,πόσες φορές μου έχεις κανει το χατήρι¡!!!!

  13. Με τέτοιες τιμές,τέτοια χαρούμενα pop χρώματα,και τέτοια συμπαθητέστατη,ας μου επιτραπεί η έκφραση,φάτσα που έχει ο Mark,εγώ δίνω και 10 ευκαιρίες!!!

  14. Καλησπέρα καθυστερημένα σήμερα τώρα βρήκα χρονο να μπω λίγο στο bb!! Τη 3ina την έχει πάρει το μάτι μου στα εδω περιοδικα αλλα δεν με εχει φερει ο δρομος απο Covent Garden να επισκεφτώ από κοντά- μεγάλη παράλειψη απο μερους μου διαπιστώνω!
    @Stella: δεν ερχεσαι να πάμε μαζί μιας και του πέφτει το Mall μακριά?

  15. @Stella: Ναι καλά όλο λόγια είσαι, εδώ δεν έρχεσαι στο Μαρούσι, να συναντήσεις και μένα…

  16. Καλησπέρα,

    Τα άρθρα συνήθως υπογράφονται.Να ξέρουμε και μεις ποιόν διαβάζουμε!Ειδικά με τόσο έντονη άποψη για όλα…… Για να μη σχολιάσω τον εκνευρισμό που έχει στο τσεπάκι……

    Ευχαριστώ.

  17. @Κατερίνα Μακρή: Ναι, φυσικά. Αν πάτε λίγο πιο πάνω, προς τα δεξιά θα δείτε μια κατηγορία με την ονομασία Julia’s Corner. Πατήστε πάνω εκεί και θα βγείτε στη σελίδα όπου θα δείτε το όνομα, το επίθετο και ένα μικρό βιογραφικό της γράφουσας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.