Mύθος ή Αλήθεια; Βάζουμε τα Serum, στο μικροσκόπιο.

 

serums-all-about

 

 

Όταν στην δεκαετία του 1990 τα σέρουμ ή οροί, κατέκτησαν ως θαυματουργό προϊόν καλλυντικής περιποίησης την ελληνική αγορά, εγώ ως πιστή beauty addict, έσπευσα να τα βάλω στην ζωή μου κι από τότε δεν τα εγκατέλειψα ποτέ.

 

Πείστηκα από την αρχή, για ότι ιδιαίτερο προσφέρουν, γιατί δεν είναι περιττή πολυτέλεια αλλά ανάγκη, με ποιο τρόπο αποδίδουν και πόσο ενισχύουν την καλλυντική δράση των υπόλοιπων προϊόντων περιποίησης, δίνοντας μία αξιοσημείωτη και καθόλου αμελητέα ενίσχυση, εκεί που η κρέμα δεν μπορεί λόγω υφής, σύστασης και διεισδυτικότητας.

 

Εντάξει, εδώ που τα λέμε δεν ήθελα και πολύ!  Είχα πάντοτε μια συγκεκριμένη κοσμοθεωρία γύρω απ΄ τα καλλυντικά που έλεγε, ότι  «προσέχουμε για να έχουμε» και γι΄ αυτό δεν καταπολεμούμε τη ρυτίδα αφού έχει γίνει, αλλά την προλαμβάνουμε, ώστε να μη γίνει.  Μόνο τότε έχει νόημα όλο αυτό που επιχειρούμε μπροστά στον καθρέφτη μας!

 

Κακά τα ψέματα!  Η νοοτροπία της χρήσης πολύ συγκεκριμένων κι ελάχιστων προϊόντων περιποίησης είναι απόρροια, μιας ενοχικής γενιάς.  Γενιές και γενιές γυναικών, μεγάλωσαν προσπαθώντας να διατηρήσουν την ομορφιά τους με ένα, το πολύ δύο, προϊόντα περιποίησης.  Στις μαμάδες, πολύ δε περισσότερο στις γιαγιάδες μας,  που δεν ήταν και πολύ μαθημένες στο να περιποιούνται ιδιαίτερα τον εαυτό τους, αλλά μάλλον προς επιπολαιότητα και κενότητα παρέπεμπε η εν λόγω συνήθεια, επικρατούσε η άποψη, ότι «όσα περισσότερα χρησιμοποιείς τόσο «κακομαθαίνεις» και «κατσιάζεις» το δέρμα σου κι αυτό «σπάει και βαραίνει»…

 

Οι γνωστοί αστικοί μύθοι, από γενιές αρκετά ενοχικές, αν έκαναν λίγα περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους.  Ακόμα και σήμερα, πολλές από εμάς κουβαλούν αυτήν τη νοοτροπία η οποία διαπιστώνω, ότι συνεχίζει να μεταφέρεται και σε αρκετά νεαρά κορίτσια.  Βρίσκουμε υπερβολικό να επενδύσουμε σε κάτι περισσότερο από μια κρέμα, ίσως το πολύ και σε μία κρέμα ματιών.  Πολύ δε περισσότερο στα σέρουμ που υπόσχονται πολλά, ίσως γιατί πάντα αναρωτιόμαστε, τι το ιδιαίτερο προσφέρουν και δεν τα θεωρούμε και τόσο απαραίτητα στο τέλος – τέλος.

 

Ένας λόγος που ήθελα πολύ να γράψω αυτό το post, είναι γιατί ακούω συχνά από νεαρά κορίτσια της δεκαετίας των είκοσι, ότι «αν τώρα φορτώνω το δέρμα μου με πολλά ή δραστικά συνηθίζει και μετά, όταν θα είμαι σε μεγαλύτερη ηλικία δεν θα έχουν καμμιά επίδραση πάνω μου τα καλλυντικά … Τι θα φοράω τότε;..…».  Αυτό δεν ισχύει!   Δεν υπάρχουν τέτοια “βαριά” προϊόντα, που να δημιουργούν στο μέλλον πρόβλημα σε μια γυναίκα, ώστε να μην βρίσκει βέλτιστα για την περίπτωση της και τις εκάστοτε ανάγκες της…. Αν κάποιο προϊόν είναι τόσο βαρύ, ώστε να μην σας «κάθεται» καλά, αυτό θα σας το δείξει το δέρμα σας από μόνο του και θα το σταματήσετε.  Άπαξ και δείτε όμως, ότι σας ταιριάζει και «κάθεται» μια χαρά, ότι το δέρμα σας ανταποκρίνεται και το ρουφάει, το αξιοποιεί, αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι το έχετε ανάγκη.   Παλιά μας έλεγαν από άγνοια όλα αυτά τα κλισέ…. «Μην φοράς make up θα …χαλάσεις το δέρμα σου, μην φοράς… κρέμα από τώρα (!!!!) θα συνηθίσει το δέρμα σου και μετά θα κρεμάσεις (!!!!), μην φοράς δραστικά προϊόντα γιατί θα «σπάσεις»….”

 

 

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

Ε, λοιπόν έχω να σας πω, ότι όσες της γενιάς μου τα άκουγαν αφυδατώθηκαν κι έσπασαν πριν την ώρα τους.  Ευτυχώς, δεν τα άκουσα ποτέ και την πρώτη μου κρέμα ματιών την φόρεσα στα 25, χωρίς να έχω ανάγκη, ακριβώς γιατί πίστευα στην πρόληψη.  Με ρωτούσαν και τότε: “Mα γιατί φοράς κρέμα ματιών, αφού δεν έχεις ρυτίδες…;” Μα για να μην κάνω, γιατί όταν κάνω… η αναστροφή είναι δύσκολη…” Αν δεν δοκιμάσω τώρα σκεφτόμουν, να περιποιηθώ τον εαυτό μου όπως πρέπει, όταν πια θα είναι αργά κι η ζημιά θα έχει γίνει, εγώ δεν θα έχω δεύτερη ευκαιρία να αντιστρέψω το χρόνο, να ξαναγίνω είκοσι χρονών και να ξαναδοκιμάσω τα προϊόντα που απέρριψα, ως περιττά. Θεώρησα τότε, ότι για μένα αυτό είναι μονόδρομος.  Νομίζω, ο χρόνος με δικαίωσε….

 

Ας δούμε μαζί γιατί ένα σέρουμ μπορεί να κάνει την διαφορά, αν το εντάξουμε με συνέπεια στην καθημερινή μας ρουτίνα φροντίδας δέρματος και το κυριότερο, γιατί η αγορά του είναι επένδυση.  Προσωπικά, πιστεύω πως κάθε ευρώ που διαθέτουμε στην πρόληψη, είτε ιατρική είτε καλλυντική, είναι επένδυση ούτως ή άλλως.

 

Εάν έπρεπε να επιλέξουμε ένα μόνο εξειδικευμένο και στοχευμένο δραστικό προϊόν αντιγήρανσης για την καθημερινή μας περιποίηση, τότε το σέρουμ με την ενισχυτική και συνδυαστική του δράση θα ήταν μια πολύ καλή λύση ακόμα κι αν χρησιμοποιούσαμε στη συνέχεια, πρωί – βράδυ μόνο την ίδια απλή ενυδατική κρέμα.  Η ιδιαίτερη σύνθεση του, δίνει το πλεονέκτημα να είναι τρείς φορές πιο πλούσιο σε ενεργά συστατικά σε σχέση με μία κρέμα, αλλά παράλληλα πιο υδαρές.  Διεισδύει με αυτόν τον τρόπο σε βάθος, φτάνοντας μέχρι τις κατώτερες στιβάδες, εκεί που η κρέμα δεν μπορεί κι έτσι ενδυναμώνει το φυσικό μηχανισμό άμυνας του δέρματος.

 

Μεγιστοποιείται με αυτόν τον τρόπο η δράση των συστατικών της κρέμας που ακολουθεί, πολύ δε περισσότερο όταν το σέρουμ και η κρέμα που χρησιμοποιούμε ανήκουν στην ίδια σειρά κι επομένως υπάρχει συμβατότητα συστατικών.  Αυτή η τάση της διαδοχικής καλλυντικής περιποίησης, με τη μια στρώση προϊόντων να ακολουθεί την άλλη που θα αποκαλούσαμε layering, όπως και στην τάση της αρωματοποιίας, έχει τις ρίζες της στην Ασία όπου αποτελεί μία παραδοσιακή συνήθεια των γυναικών.

 

Η ιστορία των σέρουμ στην διεθνή βιομηχανία καλλυντικών δεν είναι χθεσινή.  Εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια, η “θεία Estee” πρώτη καθιέρωσε τον περίφημο ορό νύχτας Advanced Night Repair που έκανε θραύση με την εμφάνιση του κι άλλαξε την ρουτίνα περιποίησης εκατομμυρίων γυναικών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.   Ακόμα και σήμερα, πάρα την οικονομική κρίση, μαγικά μπουκαλάκια με σέρουμ απ΄όλα τα brands της βιομηχανίας της ομορφιάς πωλούνται στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής σαν το ζεστό ψωμί, ενώ μόνο στην Γαλλία εξαφανίζονται από τα ράφια πέντε κομμάτια σε κάθε λεπτό που περνάει!

 

 

 

estee-lauder-advanced-night-new

 

 

Τι ακριβώς είναι το σέρουμ;

 

Είναι ένα υδαρές προϊόν καλλυντικής φροντίδας, με ελαφρώς κρεμώδη, gel ή ελαιώδηυφή, εμπλουτισμένο με δραστικά συστατικά που εφαρμόζεται πριν την ενυδατική, αντιγηραντική ή αντιρυτιδική κρέμα.  Θα έλεγα πολύ απλοϊκά, πως το σέρουμ είναι, ότι η βάση πριν και το γυαλιστικό μετά το βερνίκι νυχιών μας. Τόσο απαραίτητο, για να είναι επιτυχημένη και ενισχυμένη στο μέγιστο, η δράση της οποιασδήποτε κρέμας.  Το να χρησιμοποιούμε ένα σερουμ, είναι αυτή η επιπλέον ώθηση που θα προσφέρει στο δέρμα μας ενυδάτωση ως τις βαθύτερες στοιβάδες, παράλληλα με ενισχυμένη αντιγηραντική δράση και θα εμπλουτίσει τα αποτελέσματα της κρέμας που ακολουθεί.

 

 

Πώς είναι καλύτερα να εφαρμόζω ένα σέρουμ;

 

Μία μικρή ποσότητα, συνήθως μερικές σταγόνες είναι αρκετή.  Οι περισσότερες από εμάς νομίζουμε, ότι όσο περισσότερη ποσότητα χρησιμοποιήσουμε από ένα καλλυντικό τόσο καλύτερη ενυδάτωση και αντιγήρανση θα πετύχουμε, αλλά αυτό δεν ισχύει.  Για παράδειγμα στα σερουμ των Stella’s Recip-Υ που είναι, όπως και όλα τα προϊόντα της, εξαιρετικά συμπυκνωμένα και καλύπτουν και την περιοχή των ματιών, 3-4 σταγόνες είναι υπεραρκετές για να καλύψουμε έως τον λαιμό και το ντεκολτέ.  Το δέρμα  λειτουργεί σαν σφουγγάρι και απορροφά μόνο όση ποσότητα χρειάζεται ν΄αξιοποιήσει, συνεπώς η πλεονάζουσα θα πάει χαμένη. Ένα ελαφρύ μασάζ για να απορροφηθεί καλά, σε καθαρό κι ενυδατωμένο δέρμα (το οποίο επιτυγχάνεται με την χρήση μιας λοσιόν χωρίς οινόπνευμα ή ακόμα καλύτερα ενός ανθόνερου).   Ένα ενυδατωμένο δέρμα, θα αξιοποιήσει καλύτερα τα δραστικά συστατικά του σέρουμ, από ένα αφυδατωμένο, θα τα βοηθήσει να διεισδύσουν κι έτσι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.  Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την κρέμα μας.

 

 

Stellas-Recip-Y-Serums

 

 

Πως θα ξέρω ποιο σέρουμ να επιλέξω?

 

Ανάλογα με την ηλικία αλλά και τα προβλήματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι διαφορετικές σε κάθε ηλικία κι όπως συμβαίνει με την κρέμα μας, έτσι δεν διαλέγουμε το ίδιο σέρουμ στα είκοσι και το ίδιο στα σαράντα ή τα εξήντα μας.  Φυσικά είναι πάντα καλύτερα να επιλέγουμε το σερουμ της ίδιας σειράς με την κρέμα μας,  γιατί έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να λειτουργούν σε συνέργεια.  Στη δεκαετία των είκοσι για παράδειγμα, συνήθως μετά τις ορμονικές μεταβολές της εφηβείας θέλουμε ένα σέρουμ περισσότερο ενυδατικό, αλλά με αξιόλογη αντιγηραντική δράση που θα διατηρήσει τις άμυνες του δέρματος και θα το διαφυλάξει από τις πρόωρες φθορές.

Στα τριάντα, όταν ο μεταβολισμός των κυττάρων αρχίζει να επιβραδύνεται, θα επιλέξουμε ένα σέρουμ με δραστικότερα αντιγηραντικά στοιχεία, ίσως και με μια έξτρα ενίσχυση σχετικά με τις γραμμές έκφρασης, την διέγερση της λειτουργίας των ινοβλαστών, την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Στην δεκαετία των σαράντα, η δράση ενός σέρουμ πρέπει να είναι έντονα αντιρυτιδική και να ενισχυθεί με συστατικά που θα προφυλάξουν από την χαλάρωση και θα συμβάλλουν στην διατήρηση της λάμψης που χάνεται και της χρωματικής ομοιογένειας.  Παράλληλα στην εμμηνόπαυση τα συστατικά πρέπει να είναι ανάλογα πλούσια σε θρέψη και ενυδάτωση κι αναπληρώνοντας, όσο είναι εφικτό, τις φθορές του χρόνου την έλλειψη σφριγηλότητας κι ελαστικότητας του δέρματος, αλλά και των κηλίδων του χρόνου.

 

Ανάλογα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σέρουμ για ειδικά προβλήματα όπως η ακμή ή οι πανάδες.  Στα Stella’sRecip-Y πάντα τα προϊόντα φτιάχνονται στα μέτρα σας, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το σύνολο των προβλημάτων και των αναγκών του δέρματος και παντρεύοντας με αυτόν τον τρόπο αγνά φυσικά συστατικά, που έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να πετυχαίνουν πολλές δράσεις ταυτόχρονα.

 

Όλες οι επιδερμίδες έχουν ανάγκη τα σέρουμ; Ακόμα κι οι λιπαρές;

 

Ναι, χωρίς αμφιβολία όλες οι επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ένα σερουμ, αρκεί να βρουν το κατάλληλο.  Επίσης, άλλο σερουμ χρησιμοποιούμε το πρωί, άλλο το βράδυ άλλο τον χειμώνα κι άλλο το καλοκαίρι.  Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται από εξωτερικές επιθέσεις και καιρικές συνθήκες, την ξηρή ατμόσφαιρα, το κρύο, τον αέρα, τον καύσωνα, την έντονη ηλιοφάνεια αλλά και το στρες, τις ορμονικές αλλαγές.  Ποτέ δεν προτείνω σε μία φίλη των Stella’s Recip-Y το ίδιο προϊόν χειμώνα καλοκαίρι, ακόμα και την άνοιξη ή το φθινόπωρο.  Με το πλεονέκτημα των φυτικών και αιθέριων ελαίων, το χειμώνα θα προτιμήσουμε για παράδειγμα ένα GoldenRepairFace & Eye Night Serumμε λάδι αργκάν κι εσπεριδοειδή ή το Starflower BeautyFace & EyeNightSerumμε λάδι μποράγκο κι άγριο τριαντάφυλλο, για να προστατέψουμε το δέρμα από το κρύο αλλά και να εκμεταλλευτούμε την έλλειψη έντονης ηλιοφάνειας, χρησιμοποιώντας δραστικά φυσικά συστατικά, κατάλληλα για την εποχή και να πετύχουμε την επουλωτική κι αναπλαστική δράση που δεν μπορούμε το καλοκαίρι.  Το καλοκαίρι όμως, ένα Summer Complete Face & Eye Night Serum θα εκμεταλλευθεί το επανορθωτικό λάδι αβοκάντο και το μύρο, αλλά και πολλά ακόμα φυσικά δραστικά συστατικά, για να καλύψει τις φθορές της επιδερμίδας μετά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.  Αφήνοντας μεν το δέρμα μας να ξεκουραστεί, αλλά προσφέροντας του πάντα την αντιγηραντική φροντίδα και προστασία που επιβάλλεται, σε συνδυασμό με την ανάπλαση των κυττάρων από τον ήλιο.

 

Όσο για τις λιπαρές επιδερμίδες, πολλές είναι οι φίλες που παραλείπουν είτε το σέρουμ είτε την κρέμα ακριβώς γιατί θεωρούν, ότι τους βαραίνει και θα τους προκαλέσει μεγαλύτερη λιπαρότητα.  Εγώ απλά θα συμβούλευα: Μην παραλείπετε ούτε το ένα ούτε το άλλο, αν μη τι άλλο, όχι σε μόνιμη βάση!  Βρείτε απλά το κατάλληλο προϊόν για σας.  Πιο ανάλαφρο, πιο εξισορροπητικό, αλλά 3-4 νύχτες την εβδομάδα, χρησιμοποιείστε και τα δυο.

 

Σέρουμ μέρας ή νύχτας; Πότε είναι καλύτερα;

 

To κάθε brand έχει τη δική του φιλοσοφία για το πότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται τα προϊόντα του.  Όσα σέρουμ φοριούνται την μέρα είναι περισσότερο ενυδατικά και βοηθούν το μακιγιάζ να στρώνει καλύτερα.  Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι το βράδυ, που έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεση μας, αλλά και ο ύπνος που εκμεταλλεύεται κι αξιοποιεί στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουμε στο δέρμα μας, είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να εφαρμόσουμε ένα σέρουμ.  Εξάλλου πάντα τα προϊόντα νύχτας είναι πιο δραστικά και ενισχυτικά από της ημέρας και οφείλουν να περιέχουν όσα συστατικά (ρετινόλη-βιτ. Α, βιτ. C, κολλαγόνο, ειδικά εκχυλίσματα) δεν ενδείκνυται για ημερήσια χρήση.  Συνεπώς το βράδυ κι ο ύπνος, όσο κουρασμένες κι αν είμαστε, είναι δύο μεγάλοι σύμμαχοι για την ομορφιά μας!

 

 

Stellas-Recip-Y-Serums2

 

 

 

Σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα;

 

Το γεγονός, ότι τα σέρουμ προσφέρουν ενισχυμένη δράση δεν σημαίνει,  ότι κάνουν θαύματα σας το μαγικό ραβδί, από την μια νύχτα ως την άλλη.  Εξάλλου ούτε οι ρυτίδες ή οι πανάδες μας εμφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα κι έτσι δεν θα σβήσουν κι από την πρώτη εβδομάδα.  Γι΄ αυτό μιλήσαμε στην αρχή, για την σημασία της πρόληψης. Φυσικά, η επανόρθωση θέλει συστηματική, σχολαστική προσπάθεια, συνδυασμένη και με τα υπόλοιπα προϊόντα και είναι βέβαιο, ότι θα δούμε από τις πρώτες κι όλας μέρες, την επιδερμίδα μας να γίνεται πιο λεία, πιο σφριγηλή και απαλή και ν’ ανακτά τη λάμψη και τη φωτεινότητά της.  Ωστόσο, οφείλουμε να δίνουμε ένα περιθώριο χρήσης 4-6 εβδομάδων, για να διαπιστώσουμε τι πραγματικά μπορεί να κάνει για μας το προϊόν που επιλέξαμε.

 

ΥΓ. Κάποτε σ΄ ένα σχόλιο μου στο bb είχα γράψει, ότι ένα κορυφαίο tip που είχα μάθει από αισθητικό της Estée Lauder ήταν  να αναμειγνύω το foundation με δυο – τρεις σταγόνες από το σέρουμ Advanced Night Repair για ένα τέλειο και λαμπερό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ.   Κάποιες από τις πιο παλιές φίλες των Stella’s Recip-Y, σε εντελώς διαφορετικό χρόνο μεταξύ τους,  άρχισαν να εφαρμόζουν το tip, ορμώμενες από αυτό που είχα γράψει και χρησιμοποιώντας τα Night Serums τωνStella’sRecip-Y που εφάρμοζε η κάθε μία.  Για την ιστορία, μου έγραψαν στην συνέχεια αποκαλύπτοντας μία νέα διάσταση στα προϊόντα που εγώ μεν έφτιαχνα, αλλά η ίδια δεν είχα σκεφθεί!   Ήταν ενθουσιασμένες με το αποτέλεσμα, το μακιγιάζ τους ήταν λαμπερό, διαρκές και σταθερό, χωρίς να σπάει και το δέρμα τους ενυδατωμένο και φρέσκο για όλο το βράδυ.  Με προέτρεψαν μάλιστα, να το προτείνω σε όλες όσες χρησιμοποιούν τα σέρουμ Stella’s Recip-Y.  Σας ευχαριστώ λοιπόν, που πειραματιστήκατε και μου ανοίξατε κι εμένα νέους δρόμους!

 

 

 

 

Stella

 

 

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

23 Σχόλια
  1. Πάρα πολύ ωραίο προϊόν χρησιμοποιώ πρωί-βράδυ serum ειμαι πολύ ευχαριστημένη κάνει το δέρμα απαλό και μεταξένιο,απορροφάται αμέσως παρόλο που έχω λιπαρή επιδερμίδα

  2. Kalimera!!!! @Stella se perimeno loipon!!
    Thelo na po ki ego poso agapo ta serum! serum, krema enydatosis kai krema mation kai eisai kalymeni arxika se kathe ilikia. Ego agorasa tin proti mou krema mation otan imoun 16- Clinique itane mazi me to DDML kai apo tote den stamatisa na ta xrisimopoio. Tora exo kai serum mation tis Lancome kai fysika Stella’s Recip-Y!!
    To apotelesma einai oti eton 42 den exo oute mia rytida. An eixa akousei ki ego ola ata ta sxolia pou perigrafeis tora tha eixa katsiasei san stafida!!!
    Filia polla!!

  3. @MariaA Δεν αστειεύομαι…. είμαι στα όρια μου, παρά τα όσα γίνονται γύρω μας…
    Πεστα Μαρία μου! Ανακρίβειες… ανακρίβειες… ανακρίβειες… Ωστόσο, πλεον με την πληροφόρηση που έχουμε δεν δικαιολογείται η πλημμελής φροντίδα του δέρματος μας.

  4. Καταπληκτικό post Stella!Πόσες αλήθειες! Ευχαριστώ το ένστικτό μου και τη γυναικεία φιλαρέσκεια που δεν άκουσα μαμά και γιαγιά, οι οποίες ενώ ήταν πολύ κοκέτες,είχαν κακή σχέση με τα καλλυντικά. Ακόμα και τώρα που προσέχω την αλλεργία ώστε να μην ξαναεμφανιστεί,δεν αποχωριζομαι τις κρεμουλες μου με τίποτα!

  5. @marianna Ακριβώς Μαριάννα μου! Βλέπεις, ένα ακόμα μύθος που κυκλοφορούσε ήταν, ότι “ουαί κι αλίμονο αν δεν έχεις καλό δέρμα από τη φύση σου, μην περιμένεις να στο κάνουν τα καλλυντικά”…. Ναι, αλλά και καλό δέρμα να έχεις καταστρέφεται με τον χρόνο, χωρίς φροντίδα και θρεψη… Ασε απότιστη και χωρίς λίπασμα την γλάστρα σου…

  6. Καλημερα. Πολυ ωραια ολα οσα λες. Αναλυτικοτατα και φυσικα αληθειες. Και εγω χρησιμοποιω σερουμ και εχω να σας πω οτι αν ηταν να διαλεξω ( που δεν θελω να μπαινω σε διλημματα) κρεμα η σερουμ φυσικα θα διαλεγα σερουμ Ειναι το καλυτερο για την επιδερμιδα μας. Εισχωρει βαθυτερα απο την κρεμα και εχει πολλαπλασια οφελη. Καλο απογευμα

  7. @ρανια ζευγιτη Συμφωνώ μαζί σου Ράνια μου!

  8. Υπέροχο post my Stella,γιατί έχω πραγματικό έρωτα με τα serum,φοράω ορούς από τα 30 μου,τις καλοκαιρινές νύχτες φοραω μόνο ενισχυμένο serum,γιατί λόγω υπερλιπαρότητας δεν θέλω να επιβαρύνω το δέρμα μου με πολλά προιόντα,και τέλος είμαι το χαρούμενο πειραματόζωο θα έλεγα των serum,καθώς έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις μάρκες και συνεχίζω ακάθεκτη!! Υ.Γ.εγώ από τα 21 μου φοράω κρέμα ματιών γιατι από τότε ξεκίνησα να κάνω ρυτιδούλες έκφρασης, λόγω υψηλής μυωπίας,και ήταν από τις καλύτερες μου κινήσεις ομορφιάς γιατί γλίτωσα το μεγάλο σπάσιμο που θα είχα τώρα στα 41 μου,αν είχα παραμελήσει τη συγκεκριμένη περιοχή..

  9. Κατ´αρχάς μπράβο Στέλλα για το κατατοπιστικότατο κείμενο! Δεύτερον, να τονίσω ότι έχοντας δοκιμάσει ανά καιρούς αρκετά διαφορετικά serums, κανένα, μα κανένα, δε μπορεί να συγκριθεί με αυτή την απίστευτη αίσθηση και υφή που έχουν τα Stella’s Recip-Y serums! Δηλώνω αθεράπευτα εξαρτημένη 😀

  10. Στα 25 Στέλλα μου!!!!! Δεν σε πιστεύω!!!! Εγώ ξεκίνησα τις κρέμες στα 15. Τέτοια αρρώστια με τις κρέμες… και μάλιστα επειδή δεν είχα χρήματα έπαιρνα από το s/m την oil of olaz. Υπέροχο ποστ -όπως πάντα άλλωστε- Στέλλα μου. Μας έλυσες όλες τις απορίες ακόμα κι αυτές που δεν είχανε σκεφτεί. Πάντως κι εγώ υποκλίνομαι στα serum, και ειδικά τα stella’s τα έχω λατρέψει!!!!

  11. Καλέ τώρα είδα το video. Ιωάννα μας έλειψες!!! Στέλλα μας, τυχαίο το μωβ μπλουζάκι σε συνέντευξη για το bb???? Μπράβο κορίτσια, μπράβο σας!!!!!

  12. καλησπερα και απο εμενα..ειχα πολυ καιρο να μπω και τωρα λεω να μπαινω πιο συχνα παλι…ειμαι 29 χρονων και απο τα 20 χρησιμοποιω κρεμες απλες ελαφριες αρχικα στα 25 ξεκινησα ματιων οπου ακομα και τωρα δεν τρελαινομαι στη χρηση γτ ξεχιεμαι βαζω καθε βραδυ μονο ..Αυτο που χρησιμοποιω καθημερινα ειναι παντα μια πρωινη κρεμα τωρ εχω αρχισει και δεικτη προστασιας λιγο μεγαλυτερο και παντα βαζω ορο το βραδυ εδω και λιγους μηνες…η διαφορα ειναι αισθητη οταν ξυπναω το προσωπο λαμπει ..αν ενα βραδυ ξεχαστω το επομενο πρωι ειμαι εντελως διαφορετικη…αυτο που δε χρησιμοποιω ποτε ειναι μεικ απ ,πουδρες τιποτα με χρωμα..νιωθω παστωμενη και οτι ολοι θα με κοιτουν περιεργα δεν μπορω…….αυτα απο εμενα αποψε……

  13. Τζα!!!
    Τι να πω τώρα εγώ για την Στέλλα μου τη λατρεμένη μαγισσούλα μου από την Πόλη.Δεν έχω λόγια.
    Την αγαπώ και τη λατρεύω κι αυτήν και τα μπουκαλάκια της τα μυρωδάτα αλλά μου έκανε μεγάλη ζημιά!Ζω ένα δράμα!
    ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ…
    Ένας ο Benjamin Button και μια εγώ!
    Με την όπισθεν πάω στο χρόνο.Πάνε ρυτίδες,πανάδες,κρεμάσματα,χαλαρώματα…τίποτα δεν μ’άφησε με τα Stella’s Recip-Y…όλα μου τα πήρε.Ούτε καν μια κηλίδα να χω να θυμάμαι από τα παλιά…Για τέτοια καταστροφή μιλάμε.Αχχχχχ..και ξανά Αχχχχχχ
    (Σ’αγαπάω λέμε)
    Μουτς

  14. Αγαπημένες, σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια!

    @Maryl την ξέρω την αγάπη σου για τα σέρουμ, αλλά μην παραμελείς και την κρέμα στη συνέχεια.
    @nektaria Φιλιά Νεκταρία μου! Τα αγνά και φυσικά συστατικά πάντα απορροφώνται και τα αξιοποιεί το δέρμα μας στο έπακρον!
    @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Oil of Olaz!!!! Κι εσύ? Κι εγω! Το λάτρευα στα είκοσι!!!! Πολύ πριν γίνει Oil of Olay. Επαιρνα αυτό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες που το απορροφούσε το δέρμα μου υπέροχα και άκουγα από τις φίλες μου…. “αυτο το παίρνουν οι γριές!!!!” Oσο για το μπλουζάκι…. τι άλλο από μωβ! Φιλιά Αλεξάνδρα μου!
    @μαρια μαυρικου Ολα είναι θέμα τρόπου χρήσης. Μάθε να τα χρησιμοποιείς, πειραματίσου, προσπάθησε και δεν θα είσαι πια παστωμένη. Οσο για την φροντίδα του δέρματος σου, συνέχισε ακάθεκτη! Δεν θα το μετανοιώσεις!
    @Litsa Strantzali Benjamin Button Σκεφτεσαι τίποτα καλύτερο Λιτσάκι? I love UUUU 2!

  15. @Stella: Κυρία, κυρία Υπουργέ, να μιλήσω και εγώ; Ευχαριστώ.
    Λοιπον αγαπώ πολύ τα serum και αυτό είναι γνωστό- το έχω γράψει πολλές φορές. Ναι, τολμώ να πω, ίσως και λίγο περισσότερο από τις κρέμες. Και η εμπειρία μου, μου έχει μάθει ένα “τρυκ”: Προτιμώ να αγοράσω μια basic (“φθηνή”) ενυδατική κρέμα ημέρας, αλλά ένα “ακριβό” και ενισχυμένο serum. Διότι κάνω το εξής: Ρίχνω λίγες σταγόνες από το serum στην κρέμα και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο. Πολλαπλασιάζονται φυσικά τα οφέλη της κρέμας.

  16. Πιστεύω πολύ στα serum.΄Εχω δοκιμάσει διάφορα,κάποια αποτελεσματικά,κάποια λιγότερο…τουλάχιστον στο δικό μου πρόσωπο.Δεν εφάρμοσα ποτέ την θεωρία “μη…γιατί θα γεράσεις πιο γρήγορα” αν και την ακουγα συνέχεια.Η μάνα μου μάλιστα που ήταν πιστή οπαδός αυτής της θεωρίας,τώρα….στα 70…χρησιμοποιεί όλες τις κρέμες και τα serum που μπορεί και δε βγαίνει ποτέ άβαφτη.Τώρα λέει το “στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα”

  17. @Ketty Τελικά όλες μας ακούσαμε την ίδια ιστορια, έτσι? Αυτό που με θυμώνει ωστόσο είναι, ότι κάποια κορίτσια ακόμα την ακούν και την πιστεύουν, παρότι υπάρχει πλέον διάχυτη η πληροφόρηση κι η δυνατότητα να μάθεις την αλήθεια.

  18. Έχοντας δοκιμάσει κάποια serum της αγοράς, μπορώ να πω ότι διχάζομαι.
    Δεν ξέρω αν φταίει η εκάστοτε εταιρεία ή η επιδερμίδα μου ή τα συστατικά του που δε μου ταιριάζουν ή όλα τα παραπάνω, αλλά γενικά όταν αρχίζω να χρησιμοποιώ κάποιο ενθουσιάζομαι, αλλά μετά από λίγο καιρό χρήσης νιώθω ότι δε βλέπω ιδιαίτερη διαφορά (διαπιστώνω δλδ το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε!)
    Στη χρήση τους δεν κάνω κάτι λάθος, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω τι φταίει… Ίσως δεν έχω βρει ακόμη αυτό που θα μου ταίριαζε….
    Το μέλλον θα δείξει…!!

  19. Ετσι για να δεις πόσο σε αγαπάω και πόσο αγαπάω και αυτά που φτιάχνεις….

    αν δεν έχετε δοκιμάσει serum από τη Στέλλα τότε δεν μπορείτε να ανεβάσετε τον πήχη στη σύγκριση…στην αρχή σκέφτεσαι πως οκ είναι άλλο ένα προιόν που “πλασάρεται” για την επιδερμίδα μας..κι εγώ όταν δοκίμασα 1η φορά serum κάπως έτσι το σκέφτηκα και δεν το μετάνιωσα…αν θυμάμαι καλά ήταν το πράσινο της apivita που μπορώ να πω πως συγκριτικά με τα υπόλοιπα της σειράς ήταν ωραίο-καλό…το θέμα είναι πως τουλάχιστον σεμένα, από ένα σημείο και ετά χρήσης του,σαννα υπήρχε μία στασιμότητα και να μην μπορούσε να σου δώσει παρεαπάνω ή να μην συνέχιζε να δείχνει το ίδιο αποτελεσματικό όσο στην αρχή…δοκίμασα και άλων εταιριών και πάνω κάτω στηνίδια εκτίμηση…

    Η στιγμή που άρχισα να αναθεωρώ την..απογοήτευσή μου ως προς τη στασιμότητα των υποσχέσεών τους ήταν όταν έκανα στροφή προς τα καλλυντικά της Στέλλας….θες από περιέργεια θες από επιθυμία θες από τάση να θέλω να δοκιμάσω κάθε προιόν για το σκοπό που φτιάχτηκε,δοκίμασα από κρέμαως serun ως λαδάκια και τα…απόλαυσα όλα!!!! ξεκίνησα με το golden repair το οποίο πρακτικά σετάρεται με την αντίστοιχη κρέμα νύχτας, το καλοκαίρι είχα το summer complete και τον επόμενο χειμώνα, φετος, κρατώ το starflower που είναι…δικό μου….δε θα μπορούσα να μην έχω το serum που η Στέλλα έφτιαξε με αφορμή εμένα για μένα!!!!! ναι στρώνει απίστευτα,γίνεται ένα με το δέρμα μου ακόμα κι αν δεν βάλω την νύχτας μετά και τί να πω αυτό το serum άκουσε τις ανάγκες μου και…είναι ελάφρύ αλλά τόσο συμπηκνωμένο που μόλις το απλώσεις καταλαβαίνεις πως δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 3 σταγόνες, μοσχοβολάει και η αίσθηση που σου αφήνει είναι σαν ένα αόρατο φιλμ που σε χαιδεύει…συγκριτικά με τα 2 χειμερινά serum που είχα ε ναι….το “Χάιδω” δικαίως μου ταιριάζει…χαχα το δε καλοκαιρινό summer complete μου ταίριαξε καλυτερα απ´λο το αυτό της μαστίχας (φυσικά όλα στρώνουν καλά αρκεί να βρεις το…δικό σου)

    η διαφορά λοιπόν εδώ είναι πως οι υφές της Στέλλας είναι συμπυκνωμένες αλλά ελαφριές, είναι πλούσιες αλλά μόνο φυσικές,είναι με συστατικά που σταθεράβοηθούν το δέρμα να αλλάζει και δεν “ξεφουσκόνουν” μετά το 1ο πουφ των αντίστοιχων της αγοράς…

    το μόνο που χρειάζεταιείναι να εκτιμήσεις τί κρατάς στα χέρια σου και να δώσεις τον απαιτούμενο χρόνο να δείξει τί μπορεί να προσφέρει στο δέρμα σου…με λίγη υπομονή και αλλάγή νοοτροπίας στο ρόλο που παίζουν τα συστατικά το αποτέλεσμα θα είναι ένα δέρμα πιο υγιές, ήρεμο, ζωντανό…μην περιμένετε το θαύμα, εμείς οι γυναίκες είμαστε λίγο ματαιόδοξες με την εμφάνισή μας, αλλά ναι η διαφορά θα είναι φανερή και η υγεία του δέρματος θα είναι αυτή που θα κερδίζει πόντους…σκοπός δεν είναι να σείχνεις ψεύτικη, να είσαι πχ 40 και να έχεις την απαίτηση να φαίνεσαι 20 αλλά στα πχ 40 να είσαι φροντισμένη και φρέσκια ώστε να απορούν τί κάνεις και διατηρείσαι….χαχα

    φιλάκια,συνέχισε να δημιουργείς και να εμπνέεσαι…..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.