Λευκά δόντια ίσον Shiny Smiles!

teeth-shiny-smiles

 

 

Άντρες και γυναίκες παλεύουμε να έχουμε καλή φυσική κατάσταση, ωραίο σώμα, λαμπερά, πυκνά μαλλιά και νεανικό δέρμα. Επενδύουμε σε προϊόντα νέων τεχνολογιών, δραστικά συστατικά και τα βάζουμε με τον χρόνο.

 

Γνωρίζεις όμως ότι σε ότι αφορά τον δείκτη νεότητας δεν υπολογίζουμε σωστά ένα παράγοντα; Έρευνες δείχνουν ότι το λαμπερό χαμόγελο «αφαιρεί» κάποια χρόνια από τη φαινομενική ηλικία μας. Συνεπώς μήπως ήρθε η ώρα να προσέξουμε λίγο περισσότερο τα δόντια μας;

 

Για μένα εδώ ισχύει η φράση « δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» και θα το αναλύσω αμέσως.

 

Καταρχάς θεωρώ ότι όπως και με τα καθαρά νύχια, είναι θέμα αυτοσεβασμού. Η περιποίηση δηλαδή και η καθαριότητα. Για μένα δεν έχει καμία σημασία αν βάζεις την ακριβότερη κρέμα του κόσμου ή αν επισκέπτεσαι δερματολόγο ή πλαστικό για να έχεις το πιο φρέσκο δέρμα, αν δεν έχεις ωραίο χαμόγελο. Καθαρό και λαμπερό.

 

Φροντίζουμε πάντα να βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 τουλάχιστον φορές την ημέρα (ιδανικά για μετά από κάθε γεύμα) κυρίως για μειώσουμε την επίθεση των οξέων που φθείρουν τα δόντια, να προλάβουμε τους λεκέδες από τις χρωστικές των τροφών αλλά και να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα τροφών ανάμεσα από τα δόντια που εκτός από εστία μικροβίων, προκαλούν και δυσάρεστη αναπνοή.

 

Κι έρχομαι στο κομμάτι που απασχολεί τους περισσότερους. Τα λευκά δόντια. Δυστυχώς, δεν μπορούμε όλοι να έχουμε το baby diamond λευκό στα δόντια. Η σοφή φύση έχει προνοήσει και τα δόντια μας έχουν εκείνο το λευκό που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας μας και στα χρώματα μας (δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που υπάρχει παθολογία ή κακή πάστα δοντιών).

 

Smile-bright

 

 

Οπότε είναι μάλλον μάταιο να προσπαθούμε να κάνουμε bleaching στα δόντια χωρίς να τα καταπονήσουμε) αλλά και αν το κάνουμε ίσως το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρμονικό (κι έχουμε δει πολλά παραδείγματα διάσημων).

 

Αν τα δόντια είναι καθαρά, χωρίς πλάκα και χρωστικές, θα φαίνονται και πιο φωτεινά καθώς το φως θα αντανακλά καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση πριν αποφασίσετε μία λεύκανση, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας και αποφασίστε από κοινού.

 

Στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες λεύκανσης. Από της ευρείας (super market) που έχω δοκιμάσει την καλύτερη δουλειά στα δικά μου δόντια έκανε η ΑΙΜ  White Now,  που τη χρησιμοποιούσα και για πολύ καιρό αλλά την έχω σταματήσει καθώς, ξέρετε ότι πάντα ψάχνω να δοκιμάσω και άλλες επιλογές.

 

ΑΙΜ

 

Τον τελευταίο καιρό προσπάθησα να δώσω ευκαιρία στην Oral B (αυτή που διαφημίζει η Σακίρα) αλλά δεν με ενθουσίασε ενώ πρόσφατα έπεσε και στα χέρια μου η Colgate Max White For Men η οποία so far so good. Κι επειδή δεν μπορώ να πω ακόμα πολλά, σύντομα θα έχω στα χέρια μου εταιρεία που προς το παρόν δεν κυκλοφορεί Ελλάδα και μόλις βγει το πόρισμα θα σας το παρουσιάσω εδώ!

 

 

max-white-men

 

 

 

 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Κ.

Είμαι ο Κωνσταντίνος.
Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσιάζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

20 Σχόλια
  1. Καλημερα!! Αργία σήμερα και ευτυχώς καθόμαστε λιγάκι!
    Δενθα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο για την περιποίηση και φροντίδα των δοντιών μας! Προσωπικά δε χρησιμοποιώ λευκαντικές οδοντόκρεμες γιατί τα δόντια μου έχουν καλό χρώμα και βρίσκω το πολύ λευκό χρώμα στα δόντια ψεύτικο αλλά αν καπνίζετε θα τη συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Η οδοντόκρεμα που θέλω να δοκιμάσω τελευταία είναι η Regenerate που κυκλοφορεί εδώ και ισχυρίζεται οτι βοηθάει πολύ στην ανάπλαση του σμάλτου!
    Καλή εβδομάδα bbgirls & bbboys!!

  2. Ούμπρια, Ιταλία Ιούλιος 1999. Μία φίλη μου κι εγω κανουμε ενα υπέροχο ταξίδι διακοπων σε μια συγκλονιστική οικογενειακή, μονάδα αγροτουρισμού στην Ούμπρια. Η φίλη μου μπλέκει σ΄ένα κινηματογραφικό ειδύλλιο έρωτα και πάθους με τον Ιταλό ιδιοκτήτη…. (θανατηφόρος….). Κάθε βραδυ έδιναν κρυφό ραντεβού στους αγρούς και τους κήπους… ο.κ ας μην μπω σε λεπτομέρειες….. Αυτο που την είχε εντυπωσιάσει και το έλεγε απ΄το πρωί ως το βράδυ, ως δείγμα σεβασμού προς εκείνην αλλά και ενός σχετικού πολιτισμικού σοκ ήταν, ότι πέρα απο το ότι ηταν πάντα καθαρός και αρωματισμένος, ήταν πάντα μα πάντα με φρεσκοβουρτσισμένα δόντια και δροσερή, φρέσκια αναπνοή! Αγρότης δε (ο.κ μεγαλοαγρότης έστω….) Ιταλός δε…. η φινέτσα δεν του έλειπε… ;)κι ο διάβολος πολυ σωστα κρύβεται στις λεπτομέρειες…..
    Γεια σου Κωνσταντίνε μας!

  3. @Stella: Καλέ, τι ωραία ιστορία! Θέλω κι άλλες γαργαλιστικές λεπτομέρειες, αλλά φαντάζομαι θα μας λογοκρίνουν..

  4. ….αυτό που κοιτάζω σ’ έναν άντρα είναι-πρωτίστως- το χαμόγελό του….και μετά τα νύχια,τα παπούτσια και το ρολόι του…..εγώ έχω εμμονή με τις λευκαντικές οδοντόκρεμες,το οδοντικό νήμα και το στοματικό διάλυμα….ως καπνίστρια κιόλας…τώρα χρησιμοποιώ τη σειρά 3d-white lux perfection,με τον επιταχυντή λεύκανσης…..ωωωχ, θυμήθηκα πως πρέπει να πάω κι οδοντίατρο γιατί έχω δυο σφραγίσματα….και καλύτερα το έχω να πάω στην Εφορία παρά στον οδοντίατρο….καλημέρα είπα;;;Δεν είπα…Καλημέρααααα….καλή εβδομάδα….τελευταία μέρα του Μάη σήμερα….

  5. …προτελευταία,ήθελα να πω….βιάζομαι να μπει ο Ιούνης….χαχαχα….

  6. Γεια σας. Εγω θα σας πω οτι ο γιατρος που εχει τις πιο πολλες επισκεψεις απο την οικογενεια μου ακομα και απο τον παιδιατρο ειναι ο οδοντιατρος.Και οχι γιατι δεν εχουμε καλα και γερα δοντια αλλα γιατι δινουμε οικογενειακως πολυ μεγαλη σημασια στην καθαριοτητα και στην υγιεινη των δοντιων μας. Φανταστειτε εναν ωραιο ανδρα να παει να σας μιλησει και να μυριζει η αναπνοη του. Τιποτα χειροτερο. Φευγεις με 200 χλμ. Καλο απογευμα

  7. Καλημέρα! Πολύ καλά τα λες Κωνσταντίνε! Ένα λαμπερό χαμόγελο κερδίζει τις εντυπώσεις, και εξωτερικά, εμφανισιακά, αλλά και ψυχολογικά!
    @Stella:τι ωραίες ιστορίες που μας λες..! 😀

  8. @Julia: Ωωωωω,τι έκπληξη;;;;Θα ανακοινωθεί η ύλη κι η ημερομηνία για το test;;;

  9. Με τα καθαρά περιποιημένα δόντια έχω το κόλλημά μου..από μικρή θυμάμαι βούρτσιζα τα δόντια μου 3 φορές την ημέρα και κάθε βράδυ χρησιμοποιούσα στοματικό δυαλυμα. Οικογενειακώς χρησιμοποιούμε Sensodyne για ευαίσθητα δόντια(από το υπερβολικό βούρτσισμα απέκτησα μεγάλη ευαισθησία στο κρύο και μου τη συνέστησε ο οδοντίατρος)αλλά τα πρωινά χρησιμοποιούσα και εγώ την AIM WHITE NOW όταν είχε πρωτοβγεί και τώρα την ORAL B 3D WHITE,επηρεασμενη και εγώ από τη Σακίρα,αλλά είμαι ευχαριστημένη και συνεχίζω..ευτυχώς τα παιδιά μου βλέποντάς με καθημερινά να βουρτσίζω τα δόντια μου,απέκτησαν και αυτά αυτήν την απαραίτητη συνήθεια και έτσι δεν κόπιασα να τα πείσω για την αναγκαιότητα του καθημερινού βουρτσίσματος των δοντιών. @Stella:ελπίζω η ωραία ιστορία σου να συνεχίζεται γιατί θέλω να διαβάσω και άλλα!

  10. @Maryl… Μπα… έληξε όπως όλες οι παρόμοιες ιστορίες διακοπων…

  11. Ότι υπάρχει οδοντόκρεμα ειδική για άντρες με ξεπερνάει…Δηλαδή ποια ή διαφορά?Κι εφόσον έχει για άντρες θα έχει και για γυναίκες.Και εντάξει για παιδιά ειδική το καταλαβαίνω.Ο άλλος διαχωρισμός ότι τι???(σκέφτομαι φωναχτά τώρα)
    Συμφωνώ πάντως πως δεν πρέπει να αμελούμε καμιά λεπτομέρεια.
    Μουτς

  12. @Litsa: Πολύ σωστή παρατήρηση. Για να δούμε τι έχει να πει ο Κωνσταντίνος πάνω σ’ αυτό.

  13. @Stella & Maryl: Ε, το λογικό είναι να τελειώνει κάπως έτσι μια καλοκαιρινή “ιστορία”. Μη κοιτάτε τη δική μου, που τέλειωσε με γάμο και έπειτα κύριο Ρωμανό. Λέτε να έφταιξε το λαμπερό χαμόγελο και τα κατάλευκα δόντια; Με βάλατε σε σκέψεις τώρα.

  14. Καλημέρα! Διαβάζω στην περιγραφή του προϊόντος: Περιέχει λευκαντική τεχνολογία διπλής δράσης για αποτελεσματική αφαίρεση των χρωματικών λεκέδων και λαμπερό χαμόγελο με ένα μόνο προϊόν.

    Φαντάζομαι ότι δεν έχει διαφορά από τις άλλες τις σειράς Max White πέρα από τη συσκευασία που είναι πιο λητή (γραμματοσειρά και εικαστικό, διατηρώντας βέβαια το χαρακτηριστικό κόκκινο) αλλά και στη γεύση που συνήθως είναι πιο έντονη η μέντα.
    Ελπίζω να σας κάλυψα!
    Bon jour και μπον φιλέ

  15. Άρα για ψυχολογικούς καθαρά λόγους είναι η εξιδείκευση.Μάλιστα…Σου λέει επειδή τα κορίτσια κανουν κατάληψη σε όλα τα ραφάκια με τα καλλυντικά τους και τα μπουκαλάκια τους,ε…να μην έχουν και τ’αγόρια την αποκλειστική οδοντόκρεμά τους??Πάντως αν την βρω πουθενά θα την δοκιμάσω,έτσι για την αλητεία 😉

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.