Λονδίνο: Perfume Society, Armani “Malachite” και Neela Vermeire

armani-5

 

Αγαπημένα bbgirls!!

Σαν μέλος του Perfume Society έχω την ευκαιρία να πηγαίνω σε παρουσιάσεις νέων αρωμάτων και να γνωρίζω δημιουργούς από κοντά. Δυστυχώς δεν καταφέρνω να πηγαίνω σε όλα αλλά προσπαθώ να παρευρίσκομαι σε αυτά που θεωρώ πιο σημαντικά.

 

Τα δύο πιο πρόσφατα event που κατάφερα να παρακολουθήσω ήταν η παρουσίαση των 2 νέων αρωμάτων Armani Prive στο Selfridges και οι δημιουργίες της Neela Vermeire στο Roullier White.

 

Τα Armani Prive ξεκίνησαν ως η προσωπική σειρά του ίδιου του κου Armani, εμπλουτιζόμενη συνεχώς με νέα αρώματα και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα φέτος με τη νέα σειρά εμπνευσμένη από τα ταξίδια του.

 

Τα νέα Armani Prive Rouge Malachite & Vert Malachite είναι εμπνευσμένα από τα ταξίδια του στη Ρωσία και την κουλτούρα της. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποίησε τον μαλαχίτη που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στην αυτοκρατορική Ρωσία και συμβολίζει τη δύναμη και την πολυτέλεια. Εξαιρετικό παράδειγμα το δωμάτιο μαλαχίτη στο Χειμερινό Ανάκτορο του μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, στην φωτογραφία που ανοίγει το post.

 

armani-1

 

Τα αρώματα είναι πολύ αισθησιακά και δυναμικά – ο κος Αρμάνι ήθελε να εκφράζουν τη δυναμικότητα του Ρώσικου λαού και unisex: το Rouge Malachite είναι δομημένο πάνω στο τουμπερόσε που συμπληρώνεται με νότες από φασκόμηλο, υλάνγκ, κεχριμπάρι, κασμεράν, κόκκινο πιπέρι και ανθό πορτοκαλιάς, δίνοντάς του βάθος και ισορροπία. Είναι ζεστό και πολύ αισθησιακό χωρίς να γίνεται πολύ «βαρύ» όπως συνηθίζουν τα περισσότερα αρώματα με βάση το τουμπερόσε καθώς οι υπόλοιπες νότες του προσφέρουν ζωντάνια και δυναμική.

 

Το δεύτερο Armani Prive, το Vert Malachite, είναι βασισμένο πάνω στον κρίνο και συμπληρώνεται πάλι από νότες υλάνγκ, ανθό πορτοκαλιάς, κόκκινο πιπέρι, βανίλια, βενζοινη, πετιγκρειν και πορτοκάλι που δίνουν ένα πολύ αρωματικό αποτέλεσμα. Σαφώς πιο «ήσυχο» από το Rouge, όμως εξίσου αισθησιακό και ξυλώδες που αποπνέει πολυτέλεια και σε μεταφέρει στην εποχή των Τσάρων της Ρωσίας.

 

armani-2

 

armani-3

 

armani-4

 

 

 

Το δεύτερο event έλαβε μέρος στο Roullier White, ένα χώρο στο East Dulwich του Λονδίνου που εκτός από την απίστευτη συλλογή αρωμάτων που διαθέτει, πουλάει εξαιρετικά είδη για το σπίτι και έξυπνα αντικείμενα. Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τη Neela Vermeire ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου, Ινδή στην καταγωγή, που σε συνεργασία με τον αρωματοποιό Bertrand Duchaufour έδωσε πνοή σε αρώματα που εκφράζουν εποχές και εικόνες της Ινδίας.

 

neela-2

 

Με τη Neela, συνομιλήσαμε για αρκετή ώρα πριν την παρουσίαση, ήπιαμε εξαιρετικά κοκτέιλ εμπνευσμένα από το (αγαπημένο μου) άρωμα Bombay Bling με τζιν και φύλλα χρυσού, να φάμε πικάντικες λιχουδιές και να συζητήσουμε για την έμπνευσή της, την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, τη ζωή της στη Γαλλία, τη ζωή και τις παραδόσεις της Ινδίας και το πόσο αγαπάμε και οι δυο το Λονδίνο.

 

neela-1

 

 

Φυσικά μας δόθηκε η ευκαιρία να μυρίσουμε πάλι τα αρώματα της σειράς, τα πρώτα 3 από το 2012, Mohur, Trayee & Bombay Bling και τα δύο που ακολούθησαν, το Ashoka ένα χρόνο αργότερα και το πιο πρόσφατο, το Pichola. Όλα τα αρώματα δημιουργήθηκαν σε στενή συνεργασία ετών μεταξύ της Neela και του Bertrand και ποτέ δεν μπήκε περιορισμός στο κόστος γεγονός που είναι εμφανές στην ποιότητά τους. Θα μπορούσα να σας γράψω ολόκληρες σελίδες για τα αρώματα αυτά και επιφυλάσσομαι για ένα επόμενο post.

 

Προς το παρόν απολαύστε τις εικόνες!

 

neela-3

 

neela-4

 

neela-5

 

 

Φιλιά πολλά!!

MariaA

16 Σχόλια
  1. MMMMMMMMMMM!!! Τι ευωδιαστές καλημέρες είνα αυτές? φθανουν τα αρώματα απο το Λονδίνο ως έδω, στο τραγικό -σήμερα- Σύνταγμα. Για να είμαι ειλικρινής εντυπωσιάστηκα από τα Αρμάνι, αγαπώ πολύ τους ημιπολύτιμους λίθους, αλλά ξετρελλάθηκα με όσα είδα να συμβαίνουν στις φωτό και την περιγραφή σου στης Vermeire. θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί και να μυρίζω όλους αυτούς τους ανατολίτικους θησαυρούς. Η Ινδία είναι μια χωρα που με μαγεύει κι ένα ταξίδι που θα ήθελα πολύ να προλάβω να κάνω πριν αφήσω κάποια μέρα τον “μάταιο τούτο κόσμο…” 🙂 Τα αρώματα, οι διαπεραστικες ευωδιές των μπαχαρικών, οι γεύσεις, τα κοσμήματα, τα χρώματα, προπαντός η φιλοσοφία και η γιόγκα… όλα πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά. Μαρία μας, με ταξίδεψες για τα καλά, πρωί πρωί Δευτέρας… σε φιλω! 😉

  2. by the way, στην φωτο είσαι απίθανη! Θυμίζετε όλες μαζί την παλιά διαφήμιση … united colors of Benetton! 😉

  3. ….ζηλεύω τόόόσο πολύ…..δεν ήξερα πως είσαι μέλος του perfume society,Υπουργέ μου….όπως είπε κι η Στέλλα πιο πάνω,είσαι κούκλα….το πορτοκαλί σου πάει πολύ…..αν δεν σου κάνει κόπο ,θα ήθελα να μας περιγράψεις πώς περνάτε εσείς οι κοινές θνητές σε μια τέτοια παρουσίαση αρωμάτων….

  4. Εγω άλλο θα ήθελα να ρωτήσω… πως επιλέγεις ποιό ή ποια θα δοκιμασεις, όταν βρίσκεσαι βουτηγμένη μέσα σε μια θάλασσα αρωματων κι εσυ μπορείς να διακρίνεις επάνω σου τα δυο άντε το πολύ τρία… Γιατί ενα κριτήριο είναι αυτά που νοιώθεις από τις νότες και την περιγραφή, ότι θα σου αρέσουν, όμως υπάρχει πάντα και η πρόκληση του καινούργιου και του διαφορετικού… Ε? τι κάνεις τότε?

  5. Kalimera bbgirls!!! Xairomai pou sas arese! O Armaini einai statheri aksia omos i Neela itan apokalypsi, san anthropos pio poly giati ta aromata tis ta iksera.
    Gia na apantiso stis erotiseis, kai sorry gia ta greeklish alla epestrepsa sti douleia:
    @Celia: Pername teleia sta event! Synithos prota exei mia parousiasi,i styl synentefxis opou o kathe aromatopoios parousiazei ta aromata tou kai kanei erotiseis sxetikes, klp kai meta exei o kathenas tin efkairia na rotisei oti thelei. Fysika ta pota reoun afthona tis perissoteres fores kai meta oloi mazi pianoume ti kouventa kai leme oti agapame.
    @Stella: pragmatika to sygkekrimeno event itan fovera polypolitismiko alla etsi einai kai to Londino ! I Neela einai indi pantremeni me ollando kai menei sto Parisi, i alli kopela dipla mou einai Tailandi, pantremeni me irlando kai menoun londino kai mia triti pou de fainetai sti foto Amerikanida pantremeni me gallo kai menoun londino. Eixame oles mazi apo tis pio endiaferouses kouventes ! Mathame polles inside information gia tin India kai fysika einai apo tis xores pou thelo oposdipote na episkefto!!
    Filia polla!!

  6. @MariaA: Πόσο, μα πόσο ωραία αυτά τα πολυπολιτισμικά gatherings.. πόσα πράγματα μαθαίνεις.. thank you our Global Citizen Minister!

  7. @Stella: i alithia einai oti epeidi dokimazo maniodos kai se evdomadiaia vasi episkeftomai kapoio perfumery den einai kai toso polla afta pou den exo dokimasei. otan episis kapoio brand exei kati pou thelo na dokimaso pio ektetamena paraggelno samples!
    I alithia einai vevaia oti otan pigaino se afta ta magazia eimai san paidi se zaxaroplasteio!

  8. @MariaA Πόσο υπέροχο είναι αυτο το κυριολεκτικό και μεταφορικό πάντρεμα λαών, φιλοσοφιών και πολιτισμών! Συναρπαστικό το δίχως άλλο!

  9. Πέρα από τις υπέροχες φωτογραφίες και το ότι αγαπάω ARMANΙ-ειδικα τα αντρικά του αρώματα-Μαρία μου φαντάζομαι τι τέλειο είναι να είσαι μέλος του Perfume Society..

  10. Καλημερα αρωματισμενη και με αερα εξωτικο. Θα προτιμησω και εγω πιο πολυ τα Αρμάνι. Ι σως γιατι σε αντιθεση με τις δυο σας η Ινδια δεν ειναι ενας τοπος που θα ηθελα να επισκεφτω,μαλλον για να ειμαι ειλικρηνης θα ηταν η τελευταια χωρα που θα επισκεφτομουν. Καλη εβδομαδα σε ολες

  11. Μαρία μου, τυχερή Υπουργέ μου, για άλλη μια φορά υποκλίνομαι και ζηλεύω (με την καλή έννοια). Βλέπω τις φωτό και μετά κλείνω τα μάτια και φαντάζομαι ευωδίες…

  12. ….εγώ πάντως(που προτιμώ τα ανδρικά του Αrmani από τα γυναικεία) καμιά φορά κλέβω την Acqua di Gio Essenza του γιου μου…..τα Prive Rouge Malachite & Vert Malachite θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις και unisex, Υπουργέ μας;;;;

  13. MariaA,αφού δεν προλαβαίνεις να πηγαίνεις σε όλα,πες σε καμιά μας να σε εκπροσωπήσει…ξέρεις πόσες ελεύθερες θα βρεθούν;

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.