40 χρόνια gino (και εγώ έγινα πάλι ξανθιά)

gino

 

Πριν γράψω αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, πρώτα να σας πω ότι μια αδυναμία την έχω στη συγκεκριμένη αλυσίδα κομμωτηρίων μόνο και μόνο από το tagline τους που είναι gino hairandmore. Και επειδή και εδώ μέσα είμαστε beautyblog.gr and more, θα με καταλάβετε.

 

Μπαίνοντας σε ένα κομμωτήριο Gino μόλις καθίσεις στις αναπαυτικές καρέκλες το πρώτο που παρατηρείς σε ένα διάφανο πλαίσιο δίπλα από τους καθρέπτες, είναι ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε μεγένθυση. «Όπως το κάθε δακτυλικό αποτύπωμα σε κάθε άνθρωπο είναι μοναδικό έτσι και για μας η κάθε γυναίκα που μπαίνει στο κομμωτήριο μας είναι μοναδική και ξεχωριστή. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και την εκφράζουμε  με ένα αποτύπωμα» μου εξήγησε ο Βασίλης ένα από τα «παιδιά» του κυρίου Gino και καλλιτεχνικός διευθυντής του υποκαταστήματος του Αμαρουσίου όπου βρέθηκα εγώ εκείνο το πρωινό του Σαββάτου.

 

Δακτυλικό αποτύπωμα

 

gino-3

 

gino hairandmore στο Μαρούσι

 

photo-135

 

Τους καλλιτεχνικούς διευθυντές και υπεύθυνους για τα 8 κομμωτήρια gino hairandmore που υπάρχουν στην Αθήνα, ο κύριος Gino, τους αποκαλεί «παιδιά» του. Και είναι ωραίο το γεγονός ότι τα κομμωτήρια αυτά δεν είναι franchise. Εξακολουθούν 40 χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου στη περιοχή Hilton, να ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο και άρα όλα να έχουν την ίδια φιλοσοφία.

 

Από τη δεκαετία του ’70, όταν τα κομμωτήρια gino hairandmore άνοιξαν τις πόρτες τους για πρώτη φορά και καλωσόρισαν τις πελάτισσές τους στον κόσμο των τελευταίων τάσεων της μόδας, ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητα, την πρωτοπορία και την εμπνευσμένη τεχνική. Από τότε ως και σήμερα, τα κομμωτήρια gino hairandmore και οι ταλαντούχοι συνεργάτες τους παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών και συνεχίζουν να θέτουν τις τάσεις στον χώρο της κομμωτικής, χαρίζοντας στους επισκέπτες τους looks που απολαμβάνουν κάθε στιγμή.

 

Η ιστορία των κομμωτηρίων gino hairandmore ξεκίνησε όταν ο hair stylist Gino ασχολήθηκε με την περιποίηση και την κομμωτική κατά τις σπουδές του στο Λονδίνο την δεκαετία του  ’60. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα καταξιωμένος από το εξωτερικό την δεκαετία του ’70, άνοιξε σε συνεργασία με τον Dino, το πρώτο τους κομμωτήριο στην περιοχή του Hilton στην Αθήνα. Οι Ελληνίδες πελάτισσες αμέσως εκτίμησαν τις γνώσεις, το ταλέντο αλλά και τις πρωτοποριακές ιδέες του. Έκτοτε, τα κομμωτήρια gino hairandmore  συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους και επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές. Με πίστη στην φιλοσοφία ότι οι τάσεις προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του ατόμου, η ομάδα των gino hairandmore  καθιερώθηκε ως η Νο1 επιλογή για ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς.

 

Τα κομμωτήρια gino hairandmore έχουν διαμορφώσει τις τάσεις και τα looks των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών και συνεχίζουν δυναμικά, πλαισιωμένα πάντα από την ταλαντούχα και έμπειρη ομάδα που τα χαρακτηρίζει.

 

Έτσι λοιπόν ήθελα και εγώ να γιορτάσω μαζί τους τα 40 χρόνια του καταστήματος, και αποφάσισα να επανέλθω στα καλοκαιρινά μου χρώματα και τα πιο ανοιχτά μαλλιά.  Η color expert Φωτεινή μαζί με τον Βασίλη μετά από συζήτηση και αφού είδαν τα μαλλιά μου και την απόχρωσή τους (ένα ανοιχτό καστανό με μόνιμη τάση να κοκκινίζει- το πυρόξανθο όσο και να θέλω να το ξεφορτωθώ, είναι στο DNA μου- μαζί πορευόμαστε χρόνια τώρα) αποφάσισαν ότι η καλύτερη τεχνική σε αυτή τη φάση για μένα, είναι η τεχνική του balayage με βαφή Koleston για να μην ταλαιπωρηθούν πολύ, τα λεπτά μαλλιά μου. Η διαδικασία ξεκίνησε και σε 2 ώρες ήταν έτοιμο το νέο μου, πολύ όμορφο αλλά και διακριτικό ξανθό χρώμα. H απόχρωση είναι πιο ήπια στη ρίζα και μέχρι περίπου το τέλος του λαιμού και ανοίγει περισσότερο στο μάκρος. Το ήθελα αυτό, γιατί το πολύ ξανθό κοντά στο πρόσωπο σημαίνει και πιο έντονο μακιγιάζ και εγώ βρίσκομαι στη φάση του less is more, όσο αφορά το μακιγιάζ μου- θα το δείτε και στην τελευταία φωτογραφία.

 

Η Φωτεινή (με τα πολύ ωραία μαλλιά και η ίδια) επί το έργο

 

gino-hair

 

 

Εγώ πριν

 

jules-gino-before

 

Εγώ μετά

 

julia-blonde-2

 

Εγώ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του gino hairandmore, Βασίλης Δρίγκος, στο Μαρούσι. Φυσικά μου είπε ότι όποιο bb girl, είναι έτοιμο για μια καλοκαιρινή αλλαγή, σας περιμένει!

 

julia-vassilis

 

 

gino hairandmore σας ευχαριστώ! Τώρα είμαι πραγματικά έτοιμη για το καλοκαίρι!

 

julia-blonde-3

 

 

ΟΜΙ, Cheerleader,  Jamaica,  χορός,  καλοκαίρι, παραλία, let’s go bb girls! Αυτό είναι το τραγούδι της μέρας!

 

 

 

 

 

 

 

25 Σχόλια
  1. Aaaa!!! kalimera!! Koukla Ju ti oreo xroma!! Pragmatika petyxane teleia tin apoxrosi pou sou tairiazei !!! Ontos to kalo xroma sta mallia voithaei na exeis ligotero makigiaz an tairiazei me tin epidermida sou!!
    xoxo

  2. Πολύ ωραίο το ξανθό μελί! καλορίζικο και καλό καλοκαιρινό look!

  3. Είναι πολύ όμορφα και λαμπερά τα μαλλάκια σου.Το καλοκαιράκι πάντα επιβάλλει πιο ανοιχτά μαλλιά, πάει ίσως με την ανάλαφρη διάθεσή μας. Φιλιά πολλά , είσαι κούκλα!!!!!

  4. Καλημέρα!!!
    Aχ τι μου θύμησες στο Dino&Gino (έτσι το γνωριςα) πήγαινα και εγώ στην περιοχή Hilton ήταν απο τα
    αγαπημένα μου κομμωτήρια εκεί ειχα βρει την μακράν καλύτερη κομμωτήρια!!!Για να φανταστείς απο
    πολυ μακριά μαλλιά μου τα είχε κόψει σε κοντό φιλάριστο καρέ!!Ο τρόπος που τα κουρεύε ήταν μαγικός!!
    Σταμάτησα να πηγαίνω οταν απο ότι θυμάμαι σταμάτησε να εργάζεται εκεί λόγο εγκυμοσύνης!Ακομα νοσταλγώ αυτο το κούρεμα απο τα χεράκια της!!
    Καλορίζικο το νέο χρώμα ειναι υπέροχο!!!!!!Και η συγκεκριμένη απόχρωση ταιριάζει πολυ με την επιδερμίδα σου!!!Αλλα αυτο μου μου άρεσε περισσότερο ειναι ότι το μαλλάκι σου δείχνει μετά απο την βαφή ότι ειναι σε πολυ καλή κατάσταση!!Ενυδατωμενα και λαμπερά!!
    Φιλία

  5. hey πολύ ωραία μαλλιά !!!! Πραγματικά σου πάει πολύ. Μεγειά !!!!

  6. Υπέροχο μαλλί,ανάλαφρο,φωτεινό,καλοκαιρινό!!! Κούκλα Τζούλια μου,σου πάει πολύ!!!!

  7. τζούλια πολύ ωραίο το μαλλί σου αλλα δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο εκεί που πήγες! Και η δική μου αλλαγή στο μαλλί εκεί έγινε και μάλιστα ο Βασίλης μου τα έκοψε. ( απο χρόνια μακριά μαλλιά σε ασύμετρο καρέ). Έιναι πολύ ευγενικοί όλοι και πραγματικά ο Βασίλης πολύ οικείος και εξαιρετικά ταλαντούχος! Μπράβο τους!

  8. Ωωωω!!! Πολύ επιτυχημένη, κομψή και σέξι αλλαγή Τζούλια!

    Γνωστό, δοκιμασμένο κι αγαπημένο το κομμωτήριο, κάνουν εξαιρετική δουλειά εδώ και χρόνια.

    Είναι το αγαπημένο και του Γιώργου – φίλου κυρίου Ρωμανού – τον πηγαίνω για κούρεμα συνήθως πριν να παρακολουθήσουμε ταινία ακριβώς δίπλα, στο αγαπημένο cult cinema Διάνα 🙂 😉

  9. Πολύ πολύ ωραίο χρώμα. Κι εσύ λάμπεις. Έτοιμη για καλοκαιρινή δράση.

  10. ….καλημέρα…πολύ όμορφο αποτέλεσμα….κι ωραίος χώρος,απ’ όσο είδα.

  11. Είσαι ΚΟΥΚΛΑ και το χρώμα σου πάει πολύ. Θα κλέψω από τη Sissy και θα πω οτί είναι κομψό αλλά και σέξυ! Τα παλιά τα χρόνια που έμενα Μαρούσι εκεί πήγαινα κι εγώ και μάλιστα με αναλάμβανε ο Βασίλης. Άσχετο, αλλά εκνευρίζομαι λίγο που έχουν ανοίξει παντού 1.000.000 κομμωτήρια και βάζουν άκυρο προσωπικό μέσα…

  12. Πολύ ωραία! Μπράβο. Και εγώ θα κάνω ανταύγειες να ανοίξω λίγο και να φωτίσω.

  13. Και καλά έκανες, σου πάει τρελά! Ετοιμη να υποδεχθεις το καλοκαίρι!Καλά μπάνια με προστασία για το χρωμα!

  14. @όλες: Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πολύ αγαπημένες που σας άρεσε και ο ξανθός μου εαυτός!!

  15. @tania: Λες να συναντηθούμε εκεί καμιά μέρα αγαπημένη; Τέλεια θα ήταν!

  16. @sissy: Ε, δεν μου είχες πει αυτό και εμείς πηγαίνουμε αλλού! Καλά που το έμαθα για να πηγαίνουμε τους κυρίους Γιώργο και Ρωμανό ΚΑΙ στο ίδιο κομμωτήριο (εκτός από ίδιο σχολείο, ίδια τάξη, ίδιο τμήμα, ίδια πάρτι, ίδιες εκδρομες κλπ κλπ κλπ) Highlight φυσικά το ότι το gino είναι δίπλα στον αγαπημένο κινηματογράφο Διάνα! Δυο ιστορικά ονόματα της περιοχής πλάι πλάι!

  17. @Flora: Στο ορκίζομαι επειδή είσαι Μαρουσιώτισσα το σκέφτηκα ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι από τα κκομμωτήρια που πηγαίνεις!

  18. @SofiaT οσα γραφεις τα ιδια θελω να πω και εγω για το καταστημα της Καλλιθεας. Η κοπελα που με ειχε αναλαβει πραγματικα μου εκανε τα καλυτερα μαλλια και σε κοψιμο και σε χτενισμα.Διαρκουσε 5 μερες αναλλιωτο. Πολυ καλα κομμωτηρια που δεν βιαζονται να σε ξεπεταξουν γιατι περιμενουν αλλες. Να γιορτασουν ακομη περισσοτερα χρονια και να μας κανουν ομορφοτερες. Τζουλια σε αφησα τελευταια Οντως εισαι υπεροχη. Η Φολεγανδρος και ο Πηγαδος σε περιμενουν για να εχεις ενα ακομη ομορφο καλοκαιρι. Βλεπω και την διαφημιση και ξεσηκωνομαι παλι. Που θα μου παει ομως καποια στιγμη θα καταφερω να παω. Δεν νομιζω να το παθω σαν τους στιχους του τραγουδιου ” τα Κυθηρα ποτε δεν θα τα δουμε” Καλο απογευμα

  19. @Julia. Είναι από τα κομμωτήρια που έχουν και το όνομα και τη χάρη. Είχα δοκιμάσει παλιότερα άλλα, ονόματα δεν λέω, που είχαν μονο το όνομα (το οποιο πλήρωνες αδρά) αλλά καμμία χάρη… σε σημείο να ντρέπεσαι να κυκλοφορήσεις στο δρόμο χωρις καπέλο.

  20. Καλα τα μπαλωματα που κανουμε στα κανονικα ή στα λευκα μαλλακια μας, αλλα σαν τον επαγγελματια δεν υπαρχει! Ειδες οταν το εχει κανεις καλοσπουδασει? Πολυ πετυχημενη αποχρωση,ωραια μαλλια! Με γεια σου.

  21. Αφού όλα μας τα περιγράφεις πολύ παραμυθένια, γιατί δεν μας λες και την “πολύ ωραία ιστορία” που κρύβεται πίσω από την πρώτη συνεργασία των αδερφών Gino και Dino που δεν ευωδόθηκε και τι οδήγησε τον δεύτερο στην “εξαφάνιση”?

  22. @Γιώργος: Προφανώς γιατί ο συγκεκριμένος ιστότοπος, δεν είναι ένα blog που ψάχνει κουτσομπολιά, inside info και δακρύβρεχτες ιστορίες, αλλά είναι ένα online γυναικείο magazino που ενημερώνει για θέματα ομορφιάς, μόδας και στυλ τις αναγνώστριες του. Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν αρκετά blogs στον αέρα που θα εκτιμούσαν την δακρύβρεχτη ιστορία που θα τους διηγηθείς.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.