To καλοκαίρι μου, με Dove DermaSpa Goodness.

dove-folegandros-7

 

 

Αν κάναμε ένα τεστ λίγο διαφορετικό από τα γνωστά beauty tests που κάνουμε συνήθως, θα σας ζητούσα  να αναφέρετε  νησιά που έχουν αρσενικό όνομα.  Είμαι σίγουρη ότι το πρώτο που θα σας ερχόταν στο μυαλό θα ήταν ο Πόρος και ίσως μετά ο Σκορπιός ή κάποιο μικρό νησάκι με το όνομα κάπου Άγιου. Σίγουρα πάντως δεν θα σας ερχόταν στο μυαλό, ο Φολέγανδρος.

 

Ο πρίγκιπας Φολέγανδρος ήταν γιος του βασιλιά Μίνωα. Ο πατέρας του, του έκανε δώρο αυτόν τον μικρό βράχο στο Αιγαίο και σύμφωνα με ερευνητές ήταν και ο πρώτος οικιστής του νησιού. Άλλοι ερευνητές λένε ότι το όνομα προέρχεται από την φοινικινή λέξη «phelekgundari”  που σημαίνει «πετρώδης γη».

 

Αλλά εμένα όπως φαντάζεστε μου αρέσει περισσότερο και πιστεύω περισσότερο στην πρώτη εκδοχή του ονόματος.

 

“Στον” Φολέγανδρο λοιπόν βρέθηκα τέλος Ιουνίου με  παρέα το Dove Derma Spa Goodness τη σειρά σώματος,  που όπως σας έγραψα και σε προηγούμενο post, έγινε η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, θηλυκών και αρσενικών όσο καιρό ήμουν εκεί.

 

Και σήμερα θα σας πάρω μαζί μου σε ένα φωτο-ρεπορτάζ. Σε ένα post τόσο ταξιδιωτικό, όσο και ομορφιάς. Ελπίζω να το απολαύσετε.

 

 

Ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, μια που η Χώρα  με το κάστρο της, βρίσκεται ψηλά και η θέα στο Αιγαίο είναι μαγευτική.

 

 

dove-sunset

 

 

 

dove-1

 

 

dove-sunset-2

 

 

Tα μικρά καλντερίμια, μέσα και έξω από το κάστρο, είναι απλώς κουκλίστικα, δεν τα χορταίνεις.

 

 

folegandros-3

 

 

dove-2

 

 

dove-4

 

 

dove-folegandros-2

 

 

folegandros-4

 

 

folegandros-6

 

 

Τα χρώματα.. το μπλε, το γαλάζιο, το φούξια, το πράσινο,η τερακόττα

 

 

dove-folegandros-3

 

 

dove-folegandros-4

 

 

dove-folegandros-1

 

 

dove-folegandros-5

 

 

dove-folegandros-6

 

 

dove-9

 

 

Η ανάβαση με τα πόδια στην Παναγιά της Φολεγάνδρου σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, αλλά όταν βρεθείς εκεί πάνω σε αποζημιώνει η θέα, αλλά νιώθεις και ένα συναίσθημα κατορθώματος.

 

folegandros-church

 

folegandros-view-2

 

folegandros-view-1

 

και στο βάθος η Σαντορίνη

 

folegandros-santorini

 

Στο Pegados Villas και το Pegados Hotel, με τη μαγευτική θέα των 180 μοιρών στο Αιγαίο.

 

 

pegados-1

 

 

folegandros-2

 

 

dove-6

 

 

dove-8

 

 

dove-10

 

 

dove-11

 

 

dove-12

 

 

dove-14

 

 

…και το απαραίτητο pool pampering της λατρεμένης 17χρονης  που δοκιμάζει από πρώτο χέρι προιόντα από την beauty editor, νονά της.

 

 

dove-15

 

 

dove-17

 

 

Δυο πράγματα συμβαινουν όταν αντικρίζεις το Αιγαίο από ψηλά: από τη μια “αδειάζει” το μυαλό και από την άλλη σχεδόν μαγικά “γεμίζει”.

 

 

dove-folegandros-7

 

 

dove-5

 

 

dove-7

 

 

H αγαπημένη μας φίλη φέτος, ήταν μια έγκυος γαιδουρίτσα που αποφασίσαμε να την ονομάσουμε “γλυκούλα”. Και ήταν πράγματι απίστευτα γλυκιά.  Κάθε απόγευμα περίπου στις 6, της πηγαίναμε μια λιχουδιά, ένα μήλο, γι’ αυτή και το μωρό της. Μας έμαθε, μας περίμενε, μας αγάπησε και μας έλειψε πολύ, όταν την αφήσαμε. Τώρα όμως πρέπει να έχει ήδη γεννήσει το μωρό της, άρα έχει παρεούλα.

 

 

 

folegandros-1

 

 

folegandros-5

 

 

Μια από τις αγαπημένες μου γωνιές στο νησί, είναι η eclectic κουκλίστικη γωνιά του γνωστού τραγουδιστή Ανδρέα Μπονάτσου. Ο ίδιος  ήρθε για πρώτη φορά νεαρός  πριν από 20 χρόνια στο νησί και αμέσως ένιωσε ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να ζήσει σε αυτό. Και αυτό ακριβώς κάνει 6 μήνες το χρόνο τα τελευταία 7 χρόνια από το 2009. Αποκαλεί τον εαυτό του «κοσμοπολίτη- ερημίτη» ενώ το κατάστημά του, το «Καλό Ταξίδι» είναι τόπος συνάντησης, αφού όταν σε γνωρίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε σταματήσει, να μη σου μιλήσει και να μη σε κεράσει ρακές και ρακόμελα . Παρεό, καπέλα, ρούχα, χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα που κοσμούν πολλά από τα ξενοδοχεία του νησιού, όλα διαλεγμένα με γούστο «μυρίζουν» καλαισθησία και καλοκαίρι.

 

Τον Αύγουστο δίνει συναυλίες μέσα στο Κάστρο και καθηλώνει Έλληνες και ξένους με τη βελούδινη φωνή του και ένα μοναδικό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από Χατζιδάκι, Πλέσσα και Θεοδωράκη, έως Sinatra και Billie Holiday. Με είδε που έβγαζα φωτογραφίες και τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα δείτε παρακάτω:

 

Φυσικά ήθελε να μυρίσει και να δοκιμάσει και ο ίδιος τα προιόντα Dove και του άρεσε πολύ η μυρωδιά τους.

 

 

dove-bonatsos-folegandros

 

 

dove-bonatsos-folegandros-2

 

Το υπέροχο Καλό Ταξίδι

 

dove-kalo-taxidi-1-bonatsos

 

To αγαπημένο μου καλοκαιρινό βραχιόλι είναι δώρο της Χριστίνας και φυσικά το αγόρασε από το Καλό Ταξίδι του Αντρέα.

 

dove-19

 

Τα μοναδικά χειροποίητα κολιέ του By Nikolas που θα βρείτε στο κατάστημα

 

by-nicolas-folegandros

 

 

 

 

Για μένα το ελληνικό καλοκαίρι δεν μπορεί να ξεκινήσει, χωρίς να βρεθώ για κάποιες μέρες στην αγκαλιά του Φολέγανδρου και μετά του άλλου «αρσενικού» του Πόρου. Αν και για τον Πόρο, έχω να πω, ότι αρσενικό είναι το όνομά του στα πιο πρόσφατα χρόνια, αφού η αρχαία ονομασία του νησιού είναι Καλάβρια, δηλαδή «Καλή αύρα».

 

Τα αγαπώ αυτά τα δυο νησιά, γιατί αν και πανέμορφα, δεν είναι εκκωφαντικά.  Η ομορφιά του Φολέγανδρου δεν σε εξοντώνει, δεν σε αφήνει ξέπνοη, δεν σε ταρακουνάει, δεν σε ζαλίζει, όπως ας πούμε ένας κεραυνοβόλος έρωτας που όμως δεν ξέρεις αν θα έχει διάρκεια. Η αγάπη για την ομορφιά και τη μοναδικότητα αυτού του νησιού, είναι επίκτητη και έρχεται σιγά- σιγά, ενώ χρόνο με το χρόνο, βαθαίνει περισσότερο.

 

Όταν βρίσκομαι σε αυτά τα νησιά, νιώθω σα να βρίσκομαι «σπίτι» μου. Εκεί που νιώθω άνετα, που νιώθω ότι με αγαπάνε, που νιώθω ασφαλής.  Και τα προϊόντα  Dove, μου δημιουργούν αυτό ακριβώς το συναίσθημα.  Της αγάπης, της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας.  «Σαν στο σπίτι μου». Και η αγάπη μου γι’ αυτά, έχει εξελιχθεί με το χρόνο.

 

 

29 Σχόλια
  1. Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει σε λίγες φωτογραφίες; Το ταξίδι αυτό το ζήλεψα τρελά.
    Όσο για τα Dove, νομίζω, Τζούλια, ότι κλέβεις εκκλησία. Είσαι σίγουρη για την επιτυχία εκ των προτέρων. Θυμάμαι και την καλοκαιρινή παρουσίαση για τα λαδάκια και τη θραύση που είχαν κάνει μεταξύ των συνταξιδιωτών σου.
    Καλή συνέχεια!

  2. @Amalia: Το μόνο αρνητικό σε όλα τα παραπάνω αγαπημένη, το συνειδητοποίησα νωρίς το πρωί, που έγραφα το post. Δυστυχώς θα κάνω ένα χρόνο και παραπάνω για να ξαναβρεθώ στη Φολέγανδρο.. Όσο για τα Dove, ναι έχεις δίκιο!! Πάντα κάνουν θραύση! Θυμήθηκα τι εννοείς!

  3. @julia Μας ταξίδεψες με τις υπέροχες φωτογραφίες…και ας ψηνόμαστε στο κέντρο της Αθήνας!!!Θαλασσινή αύρα και νησιώτικο αεράκι μέσα σ’ένα post…με την υπογραφή μιας διαχρονικής πια επιλογής…DOVE!!!Τα ταξίδια και μόνο με τη σκέψη καμιά φορά αρκούν για να σε κάνουν να χαμογελάσεις και να δείς την μέρα διαφορετικά!Ευχαριστούμε julia!!!

  4. @Panos: Και εγώ εδώ στην Αθήνα “ψήνομαι” Πάνο μου, αλλά μοιράστηκα μαζί σας στιγμές από τον προηγούμενο μήνα που βρέθηκα στο αγαπημένο νησί. Ναι, έτσι ακριβώς. Τα Dove είναι διαχρονικά και καλυτερεύουν χρόνο με τον χρόνο.

  5. Αχ Julia δεν εχω παει αλλα με ταξίδεψες τόσο ομορφα λες και πηγα!οσο για το dove αγαπημένο λατρεμένο….ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξιδι σε αυτο το post!

  6. @Katia @ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Καλημέρα αγαπημένα bb girls! xoxo

  7. Το νησί είναι όνειρο για μελλοντικό ταξίδι! Ελπίζω να το κάνουμε μια μέρα…. Θα σταθω ωστόσο στο θεικό βραχιόλι! Πολύ μου άρεσε. Το “καλό ταξίδι” πρέπει να έχει πολλούς θησαυρούς απ΄οτι αντιλαμβάνομαι. Α… και φυσικά η βαφτιστήρα καλλονή! Αλλά είναι και ποιός σου βάζει το λάδι φυσικά….. χα χα χα! Φιλιά σε όλες και όλους!

  8. Κάτι ακομα θέλω να πω που με βασανίζει απο προχθές, που ξέσπασε η τραγική πυρκαγιά στη Χιο. Θέλω να στείλω ένα μηνυμα στην φίλη μας Μαριάννα. Ας μας γράψει δυο λόγια, πως είναι, την σκέφτομαι συνεχεια κι αυτην και το νησί που καταστρέφεται ολοσχερώς. Μαζί και η πολύτιμη μαστίχα που δεν εκτιμήσαν οι άνθρωποι. Μόλις πριν λίγο καιρό υμνούσαμε από το ΒΒ μας, αυτό το δώρο της φύσης που δεν προστατέψαμε όπως έπρεπε, μαζί και τόσα άλλα.. Μαριάννα την αγάπη μας σε όλους σας.

  9. …..καλημέρα…τέλεια η Φολέγανδρος αλλά κι η σειρά Dove Derma Spa Goodness,απίστευτη….ειδικά η κρέμα χεριών και το silky body oil…
    Με την Μαριάννα επικοινώνησα μέσω ig…είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από πέντε χρόνια που συμβαίνει αυτό….η κοπέλα είναι πολύ θυμωμένη…όπως κι όλοι οι κάτοικοι…όπως θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας.

  10. Τι όμορφο (έστω και νοερό) το ταξίδι σε ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά της χώρας! Θαρρώ πως με αυτές τις φωτογραφίες συμπυκνώθηκε άψογα ο όρος “ελληνικό καλοκαίρι”! Ζήλεψα, το ομολογώ!
    Για το Dove δεν έχω να προσθέσω κάτι, ειδικά τις κρέμες σώματος τις αγαπώ!
    @Stella, το σκεφτόμουν χτες και ήθελα να το σχολιάσω, αφορμώμενη από εκείνο το υπέροχο post σου για τη μαστίχα Χίου. Πόσο κρίμα, πραγματικά τον τελευταίο καιρό “διψάω” να ακούσω ή να δω μια ευχάριστη είδηση…

  11. @Τζουλια τι να πω οτι ταξίδεψα μαζι σου ……….και συνάμα χάθηκα ………
    @Στελλα και εγω στεναχωρέθηκα πολυ για αυτήν την Αδικία έτσι το βλέπω άλλη μια μεγάλη
    καταστροφή !!!! Κάθε καλοκαιρι τα ίδια!!!!Ενα κομμάτι της χώρας μας καίγεται!!!

  12. @SofiaT Οι αδικίες δεν είναι αυθαίρετες. Διαπράτονται απο μας τους ίδιους.

  13. “κορίτσια εμενα μενουν.οι θειοι μου Χιο δυστυχως η φωτιά εχει καταστρεψει μεγαλο μερος από περιουσίες σπιτια και μαστιχοδεντρα!!!Δυστυχώς αυτοι που καταστρέφουν τις περιουσιες των ανθρωπων και τις ομορφιές τής χωρας μας ειναι ανεγκέφαλοι εχω πολυ θυμό μεσα μου γιατι θα έπρεπε να ειμαστε πολυ προσεχτικοί και να αγαπαμε αυτον τον τοπο.Εγω μενω Ηράκλειο Κρήτης ο καπνος χτες ειχε σκεπασει ολο το Ηρακλειο και σε οποιο site και να εμπαινα χτες ηταν πρωτο θεμα!Την αρχη δεν το πιστέψαμε οτι οι καπνοι ηταν απο την τοσο καταστροφικη πυρκαγιά αλλα δυστυχώς οι ειδη μας το επιβεβαιώσανε!Συγνωμη αν σας κουρασα αλλά αυτο πρεπει να σταματήσει κάθε χρονο καίγονται ομορφιές της Ελλαδας μας!

  14. Ποσο υπέροχες φωτογραφίες και τι υπέροχο post Τζούλια μου για άλλη μια φορά!!! Ο Φολέγανδρος η η Φολέγανδρος τελικά??? 😉 Το Dove είναι κλασική αξία..ειδικά το αποσμητικό του είναι πάντα μέσα στο Νεσεσέρ των διακοπών μου.

  15. @Στελλα μου δεν ξέρω αν ειναι απο τους ίδιους απο άλλους απο ξένους απο ηλίθιους απο πανηλίθιουςκ.λ.π Αυτο που ξέρω σίγουρα επειδη ¨εχω ζήσει απο κοντά σε μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε για δυο μέρες
    ολόκληρες εκτάσεις δέντρων (και μαζι ένιωθα να καίγομαι και εγω)τα ζωάκια που έτρεχαν πανικόβλητα να σωθούν και μόνη έξοδος ήταν τα βράχια στην θάλασσα όπου κάποια βρήκαν τραγικό θάνατο!!! Μέχρι και τα φίδια είχα λυπηθεί και αυτά ήθελαν να ζήσουν και όχι να καούν!!!Αυτες οι εικόνες σου μένουν για παντα και κάθε φορά που βλέπω στις ειδήσεις για πυρκαγιές μου έρχονται ξανά στο μυαλό μου!
    Πέρασαν 20 χρόνια για να ξαναβγάλει βλάστηση ο τόπος και να φανταστείς δεν μπορώ να το χαρώ γιατι φοβάμαι οτι μπορει κάποιος ανεγκέφαλος να την κάψει!!

  16. kalispera julia bbgirls!! poly omorfo to post agapimehnh k oi fotografies apo mones tous se taksideyoun se ena yperoxo meros!! dystixos den exo paei alla kapia stigmi…..
    loipos an k akoma den exo parei adeia simera taksideyo gia folegadro mesa apo to bb!! se eyxaristoume agapimenh mou pou mas perneis tosa xronia mazi sou sta taksidia!!! filakiaaaa

  17. @Stella: Έχει απίστευτο γούστο η Χριστίνα και ξέρει ακριβώς τι θα μου αρέσει. Στο υπέροχο Pegados υπάρχουν πάρα πολλά κομμάτια αγορασμένα από το “Καλό Ταξίδι”.

    (περίεργο που δεν έχετε πάει ακόμα Φολέγανδρο. Θα την λατρέψετε..)

  18. @Celia: Εσύ ξέρεις από πρώτο χέρι τη σειρά DoveDerma Spa, οπότε οποιαδήποτε συμμαθήτριά σου έχει απορία, μπορεί να σε ρωτήσει. Σωστά;

  19. @SofiaT: Νομίζω ως μαμά και φιλόζωη πρέπει να “αγάπησες” και εσύ τη “γλυκούλα” σε αυτό το ταξίδι. Πραγματικά το περιμέναμε πως και πως το απόγευμα για να πάμε να της κάνουμε επίσκεψη.

  20. @Sheena: Εχεις δίκιο. Φολέγανδρος ίσον η επιτομή του “Ελληνικό Καλοκαίρι” απλό, υπέροχο, χωρίς περιττά φρου φρου και αρώματα. Όπως και το Dove εξ άλλου.

  21. @Maryl: Και τα δυο αγαπημένη μου! Αλλά εμείς ως Υδροχόοι, καταλαβαίνεις από εδώ και στο εξής την αρσενική έκδοση θα σκεφτόμαστε! (στα περισσότερα νησιά λέμε “η νήσος…” οπότε είναι και ο λόγος που τα σκεφτόμαστε θηλυκά. Το ίδιο ισχύει και για τον (την) Πάρο, τον (την) Νάξο κλπ κλπ.

  22. @Nansy:Νομίζω ήρθε η ώρα για την άδειά σου αγαπημένη μου! Να περάσεις υπέροχα, όπου και αν βρεθείς αυτό το καλοκαίρι! xoxo

  23. Aaaaax piga ki ego taksidi mazi sas!! Teleies oi foto, ta topia, i thea, to gaidouraki kai fysika ta Dove! Akomi enas Avgoustos gia mena sto Londino kai parolo pou exoume zesti mia voutia de thame xalouse katholou!!
    Filia polla bbgirls!

  24. @MariaA: Αν έρθεις τον Σεπτέμβριο (που επιβάλλεται πλέον) θα κάνω 2 πράγματα:

    Νο 1: Θα σου κανονίσω το ταξίδι στη Φολέγανδρο και στο Pegados Hotel.

    No 2: Θα σου κάνω δώρο όλη τη σειρά Dove DermaSpa Goodness.

    Ακούτε bb girls? Τι άλλο να κάνω πια, για να φέρω για λίγο την Υπουργό στα πάτρια εδάφη;;

  25. Aaaaaaaa den exo logia!! Mono kai gia ta Dove tha erxomouna poso mallon pou i prosfora symperilamvanei kai taksidi kai malista sti Folegandro!!!! Prepei na to skefto poly sovara tora diladi!!! My Prime Minister the temptress!!

  26. @MariaA: Να σκεφτείς πολύ,γιατί μάλλον θα έχεις πολλές προσφορές Dove και όχι μόνο το Dove DermaSpa Goodness… περιμένουμε…

  27. Τι ωραία ξενάγηση! Το dove δεν μπορούσε να βρει καλύτερο φόντο! Ο πλούτος των Ελληνικών νησιών δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Η βαφτιστήρα έχει ποδάρες ε;

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.