Το καλοκαίρι του πατέρα.

summer-1

 

Το καλοκαίρι μου ήταν λίγο. Ενώ έκανα αρκετά πράγματα, χρειάστηκε να τα στριμώξω σε λίγες μέρες και χωρίς να θέλω να φανώ αχάριστος, ήταν λίγο. Και αρκετά κουραστικό. Θεωρώ ότι όλοι μας, θα έπρεπε να μπορούμε να απολαμβάνουμε 3 εβδομάδες συνεχόμενης ξεκούρασης γιατί βρε φίλε bb-αναγνώστη το ξέρεις κι εσύ.

 

Την πρώτη εβδομάδα, προσπαθείς να αποφορτιστείς από τον δύσκολο χειμώνα που όλοι είχαμε, την δεύτερη αρχίζεις να απολαμβάνεις το μέρος που είσαι και ιδανικά την τρίτη εβδομάδα, γεμίζεις μπαταρίες. Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε ευγνώμονες για την οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή τη ζωής μας, με όμορφες σκέψεις, χαρά και αγάπη.

 

O Σεπτέμβριος για μένα είναι σαν μία πρωτοχρονιά. Συνήθως Σεπτέμβριο βάζω τους νέους στόχους (ίσως μου έχει μείνει από τα σχολικά χρόνια) και κάνω απολογισμό των ημερών που πέρασαν. Και μπορεί ο Σεπτέμβριος να κρύβει πάντα ένα μικρό καλοκαιράκι μέσα του, αλλά μία μικρή μελαγχολία την έχει. Κρύβει όμως και τη χαρά. Τη χαρά του απολογισμού! Και τη «χρονιά» που πέρασε τη διαχειρίστηκα καλά και θετικά.

 

Περισσότερο όμως διαχειρίστηκα σωστά τον ρόλο μου σαν πατέρας. Και σε αυτό θα σταθώ σε αυτό το post. Στις όμορφες στιγμές είχα με τον μικρό μου, ο οποίος μεγαλώνει πολύ γρήγορα (θα πάει Α’ Δημοτικού φέτος) και μαζί του μεγαλώνω κι εγώ, άσχετα που μέσα μου θέλω να αισθάνομαι πάντα παιδί και δεν εννοώ να κάνω πράγματα που έκανα στα 10 και στα 15 μου (αν και μαζί του, έπαιξα σαν να είμαι συνομήλικός του). Εννοώ να αντιμετωπίζω τη ζωή πιο ξέγνοιαστα και πιο χαρούμενα γιατί αυτό με βοηθάει να αντιμετωπίζω τη ζωή πιο θετικά και πιο «αναίμακτα».

 

summer-2

 

 

Στις διακοπές αισθάνθηκα περισσότερο ότι ήμουν με τον μικρό μου αδερφό με τον οποίο θέλουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Να κάτσουμε μαζί στην παραλία, να φορέσουμε αντηλιακά, γυαλιά, καπέλα και να παραγγείλουμε τα «καφεδάκια» μας, να «κουτσομπολέψουμε» και να κοροϊδέψουμε τη μαμά, να κάνουμε βουτιές από τους μόλους δίχως τέλος και βουτιές με τις μάσκες.

 

Να μιλήσουμε για τις δουλειές μας (εκείνος για το σχολείο κι εγώ για το επάγγελμά μου), να βάλουμε μαζί νέους στόχους και να κουβεντιάσουμε για ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε (βέβαια το ταξίδι στο διάστημα, μέσα από μία μεγάλη θαλάσσια σπηλιά, με το αυτοκίνητό μας, είναι κομματάκι δύσκολο αλλά άξιζε η προσπάθεια..).

 

Τα παραπάνω και ακόμα περισσότερες στιγμές, είναι που με κάνουν να μη θέλω να τελειώσει το καλοκαίρι αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται, συνεπώς αυτές τις στιγμές, θα τις εντάξουμε με κάποιο τρόπο στη νέα σαιζόν.. Και γνωρίζω καλά πως ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος με τις υποχρεώσεις και το τρέξιμο αλλά θα τα καταφέρουμε. Επειδή πάντα θα έχουμε το καλοκαίρι μέσα μας!

 

 

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι,

Φθινοπωρινά φιλιά,
Κ.

 

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος.
Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσιάζω και στο e-shop www.beautypaths.eu

 

 

 

12 Σχόλια
  1. @Konstandinos: Άλλο ένα bb baby λοιπόν, αρχίζει σχολείο! Σαν ψέματα μου φαίνεται. Καλή του πρόοδο! (ps- πολυ με συγκίνησε το σημερινό σου post..)

  2. Καλή αρχή στο σχολείο σας Κωνσταντίνε! Χαίρομαι που περάσατε ωραία και γεμίσαμε μπαταρίες! Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να κάνουμε 3 εβδομάδες συνεχόμενες διακοπές!!
    Φιλιά πολλά bbgils & bbboys!!

  3. Καλή μας εβδομάδα! Πολύ ωραίο άρθρο Κonstantine με πολλές αλήθειες αν κ εγώ τις 3 εβδομάδες θα τις έκανα 4 γιατί μόνο με ένα μήνα διακοπές ξεκουράζεσαι πργματικά και γεμίζεις μπαταρίες. Κανονικά θα έπρεπε να θεσπιστεί νόμος ένας μήνας διακοπές το καλοκαίρι 😉 αλλά αυτός είναι ευσεβής πόθος,ιδιαίτερα για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που μας δινουν 10 μέρες άδεια και αυτές με το ζόρι και πολλά παρακάλια.. Όπως ανέφερες όμως έστω και αυτές τις λίγες στιγμές πρέπει να τις ζούμε και να τις χαιρόμαστε.

  4. @Konstantinos:Και εκεί που ξεκινά η εβδομάδα αγκομαχώντας έχοντας στο μυαλό σου τι σε περιμένει(η νέα δόση της εφορίας…ΕΝΦΙΑ…λογαριασμοί… κοινόχρηστα…ΔΕΗ…κλπ) τσούπ…να ‘σου και ο Κωνσταντίνος με το άρθρο του…και άντε τώρα να κάνεις τον σκληρό άντρα που δεν συγκινείται.Η εικόνα ενός πατέρα με τον μπομπιρά του μπορεί να μην σε κάνει να χαμογελάσεις? Ζήλεψα πραγματικά το ταξίδι στο διάστημα με το αυτοκίνητο…Καλό φθινόπωρο να έχουμε bb-friends…καλό ξεκίνημα στο δημοτικό για τον γιόκα σου Κωνσταντίνε…να τον καμαρώνεις πάντα με υγεία!!!

  5. Κωνσταντίνε αγαπημένε, φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να είσαι πατέρας (και μητέρα) γι΄αυτό και πρέπει να είσαι απόλυτα αποφασισμένος/η ν΄αλλάξεις τη ζωή σου για να τα καταφέρεις. Να είστε πάντα καλά κι οι δυο σας για να μοιράζεστε ουσιαστικά πράγματα στη ζωή, όπως τα καλοκαίρια σ΄αυτήν τη μαγευτική θάλασσα και τον τόπο που όπως ξέρεις λατρεύουμε κι εμείς απο δω, οι καλοκαιρινοί “γείτονες και κοντοχωριανοί σου”….
    ΥΓ Πάντως σαν τον Σεπτέμβρη δεν έχει… 😉

  6. Καλή αρχή στο παιδί! Πραγματικά, στην αρχή των διακοπών είμαι πτώμα! Θέλω κι εγώ 3-4 εβδομάδες για να ξεκουραστώ.Αφήστε που έχω και δουλειές σε αναμονή. Πάντως,η μελαγχολία του Σεπτέμβρη είναι γεγονός. Καλό κουράγιο και να είμαστε καλά!

  7. Καλησπέρα!!!
    @Konstantinos.Με συγκίνησε πολυ το σημερο πόστ γιατί Κωνσταντίνε ολα αυτά που αναφέρεις με πιάνουν
    στο 100% Φέτος το καλοκαίρι μπορεί να μην πήγα σε Εξωτικους προορισμούς η στα πολυ αγαπημένα μας νησιά αλλα αυτο που έκανα στις διακοπές μου ,ήταν να πηγαίνω μαζί με τον γιο μου( που πια βρίσκεται στην προεφηβια! ) στην παραλία αργά κάθε βράδυ μαζι με τα απαραίτητα αναψυκτικά ,πατατακιακ.λ.π και να κάνουμε ατέλειωτες συζητήσεις (σοβαρές η μέχρι δακρύων απο τα γέλια) η να χαζεύουμε τα άστρα περιμένοντας να πέσει
    κάποιο αστέρι η να προσπαθούμε να βρούμε όσο πιο πολλούς αστερισμους μπορούμε ….. Ολα αυτά με έκαναν να νιώσω εγώ απο την πλευρά μου ξανά 15 με την καλη έννοια ο γιος απο την άλλη να βρει εκτός
    απο την αυστηρή μαμά που βάζει όλο περιορισμούς και όλο πρεπει να κανείς εκείνο το άλλο μπλα μπλα..
    Μια φίλη που μπορεί να εμπιστεύτει τα παντα χωρις να τον επικρίνει αλλα να σταθεί δίπλα του και να τον βοηθήσει .Για αυτούς τους λόγους και πολλά αλλα αυτο το καλοκαίρι για εμένα ήταν μοναδικό!!!!!

  8. @Konstandinos kali arxi me to sxoleio!! makari na mporousame na exoume oloi 3 bdomades alla epeidei kapoioi mporei na min exoun kamia ego eimai eyxaristimenh me tin mia!!
    kali arxi se ola ta bb boys k bbgirls!!!

  9. Straight to our heart! Καλό Σεπτέμβρη υπέροχε Κωνσταντίνε!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.